Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:33 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1232 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 62  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Alla nie martw się na zapas... bedzie dobrze, myśl o pozytywach, może jakieś lekarstwa na obniżenie dostaniesz?? nie wiem nie znam się, ale myśl pozytywnie, ściskam was i modlimy się o zdrówko Wasze...

http://fundacja-sloneczko.pl/apele/poka ... da=232%2FP

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Papryka a co jeśli pewnego dnia Dominisia poprosi o braciszka lub siostrzyczkę? :lol:
Gdzieś wcześniej był wątek o seksiku, więc mój M ma niespożytą chęc na igraszki a dla mnie to ostatnia rzecz o której mogłabym nawet nie myśleć, przynajmniej narazie, podejrzewam, ze to jednak przez zmęczenie, ale kiedyś musi libido wzrosnąć, w końcu bocian mi trzeciego dzidziusia nie przyniesie jak nie będę się o niego starać :roll:
Papryka czy Dominisia budzi się w nocy na jedzonko?

Alla nie przejmuj się dołami - masz prawo je mieć, szczególnie przy tak pięknej pogodzie :roll: Niestety im bliżej końca tym nieco gorsze samopoczucie, ale nie martw się już niedługo wszystko będzie dobrze :wink:

Adam ur. 7.07.2010,3140g, 55cm, 10 Apg
Obrazek
Iza ur. 11.04.2014,3140g, 50cm, 10 Apg

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wleciałam na sekundke...
Ewus jeśli Domisia będzie chciała to kupimy zwierzątka :)
A tak poważnie... mowy nie ma jeśli chodzi o kwestię kolejnych dzieci :)
Miśka budzi się 2 razy w nocy na jedzonko - mleczko lub sinlac, a ja jej tego nie zabraniam bo bidula i tak waży zaledwie 7200 :/
Gastrolog powiedział, że Miśka przytyła pół kg, ryczałam ze szczęścia bo jelitka też zaczęły pracować...
Pozdrawiam wszystkie mamusia i dzieciaczki - fasolki - ide przekonać miśkę na małą drzemkę bo byłyśmy na basenie, ona wariowała, cieszyła się z ćwiczeń, spała w drodze powrotnej, a ja teraz padam na pysk :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A Domisia zaraz roczek skończy!!! Ależ ten czas zasuwa, cieszę się że mała ma się coraz lepiej, ani się obejrzysz a będzie zasuwać na girkach jak młoda sarenka :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No włąśnie jeszcze miesiąc i Domninisa będzie miała urodzinki. Na wczorajszej wizycie u gin było ok mam zakaz jedzenia słodyczy a tak mi sie chce :? Dziewczyny dalej mamy problem z wyborem imienia narazie propozycje : Weronika, Nikola, Kinga, i dalej brak weny....
Mam problem z wyborem wozka bo do niektórych jestem za niska ojejku jak nie urok to starczka ale mam dzień Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczynki :)
Tak Domisia lada dzień przestanie być noworodkiem i wejdzie w nowy etap... roczek już 30 listopada... :) matko boska jak to zleciało :)
Mała zaczęła się przemieszczać od 2 dni... okręca się w prawą stronę tak długo aż na coś lub pod coś (fotel) nie wleci haha taka śmieszna, ze wam mówię :)... leżąc na brzuszku zaczęła robić "drabinę" leży na brzuszku, podciąga nóżki głowa leży i staje na prawie wyprostowanych nóżkach!! śmiesznie to wygląda no ale z powodu swojej wiotkości porobi tak ze 3,4 razy i betka na brzuszku :) potrafi przyjąć pozycję czworaczą ale kolanka jakby w rozkroku bo jeszcze na typowego czworaka nie ma siły przybliżyć udka... no ale pracujemy, ćwiczymy, pływamy, masuję ją... no cuda... i jakby malutkie efekty są :) wczoraj przekulała się ze 2 metry u moich rodziców i zaczęła ciągnąć kwiata na podłodze za liście bo... stał jej na drodze :) jestem taka wzruszona, szczęśliwa... pełna nadziei że wszystko jak narazie idzie ku lepszemu... oby kupki jeszcze wychodziły codziennie, oby miała większy apetyt, no najważniejsze, że w jelitkach juz nie ma gluchej ciszy :)
Alla imię i tak pewnie wybierzecie ale Nikola jest piękne :)
Wózek byle nie na 3 kołach... są dziwnie wyglądające jak dla mnie (kwestia oczywiście gustu haha) ale wyglądający normalnie na 4 kołach z przekładaną kierownicą, z pojemnikiem pod wózkiem z łatwym dojściem takie są najlepsze oczywiście wg mnie :) (kierownika czyli to za co pchasz powinna też być regulowana to dużo ułatwia :) buziaczki dla wszystkich mamusiek i dzieciaczków oraz głaskanka dla brzuszków :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

papryczko ja też sie cieszę ze Dominisia z dnia na dzień sie tak zmienia a efekty są widoczne :okk: To zasługa naszej dzilenej papryczki :)
JA też wole wózek na 4 kółkach (bardziej mi sie podobają) duze kółka muszą być bo w zimowe spacery sobie lepiej poradzą. Pozdrawiam i życzę Miłej niedzieli.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Papryczko widzisz, dzięki Twojej ciężkiej pracy Dominisia idzie do przodu jak burza!

Alla wszystkie trzy imiona sa bardzo ładne, Kinga chciałam dać swojej córce, ale na chwilę obecną najbardziej podoba mi się Nikola :wink:

W czwartek pisałam Wam o moich planach odnośnie trzeciej dzidzi... muszę z nich narazie zrezygnować... M w piątek stracił pracę, pewnie będziemy musieli wynieść się z naszego domu na kredyt i wrócić do mieszkanka... :( Niemniej kiedyś na pewno się postaramy o maleństwo :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Alla i pamiętaj o kołach gumowych!! koniecznie.
Ja miałam na gumowych teraz mam na plastykowych .. :/ masakra jakaś bo teraz czuję każdy kamyk pod kołami nie wspominając jakich drgawek dostaje Miśka kiedy jade po kocich łbach, lub kamienistych powierzchniach :)
Weż też od razu (jeśli nie ma w komplecie) folię przeciwdeszczową i moskitierę :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki dziewczyny,
Ewus tak mi przykro z powod utraty pracy męża :-{: terz dużo sie słyszo o zwolnieniach u mnie w pracy też są przewidziane zowlnienia mająsie zacząć od 2011 do 2012
óce do wózka to najlepiej by było żebym była wyższa chociaż z 5cm to bym miałą większy wybór. Pisałam Wam ze moja malutka waży już prawie 1 kg i widziałam jej twarzyczkę ? ale świetny widok był. Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc dziewczyny:)

juz doszła troszke do siebie... ale niesmak pozostał;)
to co przeszłam na naszym oddziale patologi nadaje sie do tvn... dlatego utwierdziło mnie to zeby rodzic w innym miescie gdzie jest zreszta ordynatorem moj lekarz prowadzacy.... ech szkoda opowiadac bo to jest jakas MASAKRA!!!

dzis byłysmy na badaniu u mojego ginka i jest wszytsko w porządeczku :) i co fajniejsze dzidzia pokazała nam kim jest:):):) ciesze sie jak głupia a mąż w takim szoku ze az mu sie oczka swiecą:) wiec moje kochane jesli wszytsko dobrze sie zakonczy to nasze maleństwo bedzie...... :pipi: dopiero od 2 tygodni zaczełam myslec ze to ona:)a nie on:) ale sie ciesze :) choc z chłopca tez bym pewnie tak samo sie cieszyła...

buzka

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki Alla :sss: widzę że zastanawiasz się nad wózkiem... my mamy na 4 dużych pompowanych kołach z regulowaną rączką, więc nawet jeśli miałabyś 1,20 w szpilach też bez problemu dasz radę pchać, mój M ma prawie 2 m wzrostu i też nieźle pcha bez schylania :) ma świetne amortyzatory, ale kiepsko się zdejmuje gondolę ze stelaża, zerknij sobie na stronę bebetto pl wózek nazywa się Murano. Z kolei moja sąsiadka przez ścianę jest w szóstym miesiącu i rozważając wszystkie za i przeciw wybrali X-landera ale z mniejszymi kółkami z przodu.

Patisonek gratuluję córci!!! :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewus strata pracy to smutna wiadomość :( oby znalazł szybko lepszą, z lepszymi warunkami, stabilniejszą i LEPIEJ PŁATNĄ co by nie było czego żałować ..
Alla już kg!! ale zleciało :) gratulacje :)
Patisonku gratulacje dziewczynki, ja również myślałam o moim dziecku on... a kiedy okazało się podczas porodu że to ona (niestety nie pokazała wstydnisia w brzuszku będąc płci) musiałam się przestawiać haha
Teraz nie zamienilabym jej na żadnego chłopca bo już sobie tego nie potrafię wyobrazić jej dziewczyneczka i oby zdrowa :)
Życzę Wam zdrówka i ... czekamy na imię małej princeski :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Prosimy o głosik bez konieczności rejestracji http://insilesia.pl/konkurs (ja i Dominisia w parku jesienne zdjęcie)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

SUPER ZDJĘCIE :D zagłosowane

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Głos oddany:)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Papryczko, zagłosowane
Patisonek, gratuluje córeczki :-)
Kika, co u Ciebie? Jak sobie radzisz z nowymi obowiązkami, jak Cyprianek?. Podeślij może pare zdjęć :-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jesteście cudowne :) dziękujemy :) i jakby co wesprzemy głosikiem :) buziaczki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewa dziekuje za stronkę tylko ja mam 155 cm i wszystkie gondole są za wysoko :( oglądałam ten model w sklepie ale jest niestety za wysoki x lander by co prawda mógł być ale znalazałm idealny wózek jogger city select tylko trochę za drogi, może z końcem roku trafię na przecene :) i włąśnie jak nie drogi a jak mi sie podoba to prawie nic nie widzę za budką hehehe
patisonek dobrze ze doszłas do siebie i jest u WAS ok :) hehe to nam same dziewczynki sie posypią :) ja też nie bede rodziła w swojej miejscowość tylko nastawiamy sie na prv klinike tam bedzie mój Prof poród odbierał.
papryczko głos oddany :) śliczna fotka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej, trochę się nie odzywałam, ale ciągle coś...Mój synuś jest dość wymagający jak na razie, chociaż to zależy od dnia. Generalnie zrobił się małą marudą :? Ja się obudzi to jest aktywny tak koło godziny, a czasem krócej i włącza mu się maruda. A jak w porę nie opanuję go, to maruda zmienia się w zawodzenie i żale, które mogą trwać nawet pół godziny i więcej...coś strasznego dla mnie, nic go wtedy nie uspokaja jak się już tak zakręci w tym płaczu. Czasem pomaga otulenie ciasno w kocyk, ale nie zawsze, musi chyba wypłakać swoje i tyle. No ale mnie się serce kraje, a do tego cały czas myślę o tym jego pępku, który się ma wchłaniać, a jak będzie tak ryczał, to cienko to widzę i boję się, żeby się nie powiększała ta przepuklinka :(
Papryczko głosik oddany :D
Patisonku cieszę się, że wszystko dobrze z Małą, no i w ogóle super, że już znacie płeć, będziesz mogła poszaleć na styczniowych wyprzedażach :lol:
Ewuś czemu tak pesymistycznie patrzysz w przyszłość...? przykro, że stracił pracę, ale może znajdzie nową szybko i nie będziecie musieli zmieniać domu na mieszkanie...trzymam kciuki, żeby się udało.
Teraz Juluś śpi, ale żale poranne były :roll:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1232 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 62  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]