Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 12:08 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4710 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 236  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Piegusku zrobiłam to wczoraj i nic nie ruszyło :( chyba wyskoczę do apteki po ten olejek rycynowy :P i albo ruszy albo mnie wyczyści na całego :lol:

a najbardziej to mnie wkurza gadanie Tomka. "Dzisiaj nie możesz urodzić, bo muszę iść do pracy bo mam masę roboty, jutro też tam muszę być." A rano jak wychodzi do pracy i cmoka brzucha to mówi: Justynka wychodź, wraca z pracy i cmoka brzucha: posiedź tam jeszcze troszkę. I tak w kółko. Znajomi też tak gadają, że najlepiej by było jakbym urodziła w piątek bo będzie cały weekend na oblewanie. Nosz kur... zapiał, będą mi gadać kiedy mogę rodzić a kiedy nie :evil: . Jakby to ode mnie zależało to już bym dawno urodziła, ale najwyraźniej nasza córcia nie jest jeszcze gotowa na wyjście z ciepłego brzuszka i czeka na odpowiedni moment. Fakt, chciałabym być już w jednopaku i tulić moje maleństwo, ale chcę dla niej jak najlepiej i skoro musi jeszcze posiedzieć to niech sobie siedzi i wyjdzie wtedy kiedy będzie chciała. Byle to nie będzie za 2tygodnie. Staram się być cierpliwa, ale potrzebuję też wsparcia od męża a nie głupiej gadki, jak dostaję jakiś bóli, że panikuję.

No to się wyżaliłam...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Inko zgadzam sie - wsparcie meza terAz jest bezcenne. wiem jak ja bylam po terminie wtedy maz musial mnie tulic. powinien cie wspierac ! a co ma praca do rodzenia. tylko na porod wyjdzie a moj w sobote jak mial szkole to poszedl normalnie i przyszedl do nas po szkole. Poza tym jezeli Justynka stwierdzi ze chce wyjsc i bedzie gotowa to wyjdzie ! a jezeli nie to lekarze ci pomoga. a keidy mialas robione usg ? ile justyna wazy ? teraz w terminie przydaloby sie zrobic. bo potem jak sie mala wstawi w kanal rodny to nic juz nie zmierza

moje dziecko dzisian na dzien matki zrobilo mi suprise. stanal w lozeczku sam :) potem pokaze fotki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ostatnie USG miałam 14 maja i ważyła niecałe 3200. Tak się zastanawiam czy jak się do piątku nie urodzi to iść do szpitala w sobotę czy dopiero w poniedziałek :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Inka na weekend nie ma co iść bo jak Ci się nic nie będzie działo to Cię przetrzymają do poniedziałku bo na weekendach to im się nie wiele chce robić...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

też tak myślę. Pójdę w poniedziałek, zobaczymy czy mnie zostawią czy wypuszczą do domu. W każdym razie jak wypuszczą to 31 będę musiała iść do mojego gina po kolejne L4 bo mam do końca miesiąca...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Inko z tego co mi mowil gin to w dniu terminu.

uciekam... idziemyna spACEREK

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

inka a nie kazal ci gin stawic sie na ktg w dniu terminu?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no właśnie nie kazał, ale jak się nic do piątku nie stanie to chyba w piątek się do niego przejdę. Termin mam na piątek. 14 maja dostałam od niego tylko skierowanie na poród. Szpitala nie wpisywał ani nic bo wie, że nie będę rodzić tam gdzie on pracuje.

Właśnie dostałam bóli takich jak wczoraj i chyba sobie wskoczę pod prysznic.
Wyciągnęłam mojego żółwia z koca i dałam pod lampkę i się w końcu przebudziła tylko bidulka nie umie oczek otworzyć. Przemywam jej rumiankiem i troszkę się rozklejają.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja tylko na chwilkę, bo muszę posprzątać i gotuję rosołek :P
Byłysmy na małych zakupach spożywaczych, spotkałam koleżankę i poszłyśmy na miasto no i kupiłam sobie bluzeczkę w diversie za 19zł, są przeceny 50% :lol:

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANE MAMUSIE ORAZ WSZYSTKIEGO NAJ DLA PRZYSZŁYCH MAM :!: Obrazek NO I OCZYWIŚCIE STARAJĄCYM SIĘ SZYBKIEGO ZACIĄŻENIA, OBYŚCIE ZA ROK OBCHODZIŁY DZIEŃ MATKI KOCHANE :!: Obrazek

INKA ja skontaktowałabym się ze swoim ginem na Twoim miejscu i poszłabym w dniu terminu do szpitala... :roll: Choć z drugiej strony wolałabym nie mieć porodu wywoływanego... :roll:

EWELKO kochana WSZYSTKIEGO NAJ NAJ Z OKAZJI IMIENIN :!: Obrazek
:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

inka przejdz sie w piatek do szpitala,powiedz ze twoj termin i popros o ktg.
ja chodzilan na ktg od37tc ale tylko dlatego ze zmniejszyla sie ilosc wod, a tak to wiem ze u nas wysylaja wdniu terminu na ktg zeby sprawdzic czy wszystko ok.

EWELKA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU IMIENIN! :flo:

nikolla pytanko do ciebie ile placilas za luteine?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

już normalnie widzę reakcję Tomka: a po co do szpitala, przecież nie rodzisz... :? Ja nie mam czasu by z Tobą tam jechać bo mam masę roboty...

Przejdę się, najwyżej mnie zostawią w szpitalu i wywołają poród, chociaż tego nie chcę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć :)

Ewelko wszystkiego najlepszego :D

I Wam dziewczyny, z okazji Dnia Matki :)

Inko ja bym się na Twoim miejscu przespacerowała na ktg w dniu terminu, czyli jutro 40tyg kończysz z tego co widzę :) Ja miałam ktg w 38tyg 2 razy w tygodniu, a od skończonego 39 co 2 dzień :) A czemu nie chcesz wywoływać porodu? Nie przesadzaj :) Najpierw tylko nie cesarka, teraz możesz rodzić naturalnie, to byle nie wywoływany... Co ma być to będzie, skurcze po oxy wcale nie bolą bardziej, ba, poród jest błyskawiczny! Ja rodziłam Artura 2h 45min. Jak będą Cię skurcze 12h męczyły zanim urodzisz, to nie będziesz miała siły się dzieckiem później zająć. A oksytocyna to nic strasznego. A Twój mąż, bez komentarza :roll: Nie wiem co to za tekst w ogóle, nie możesz urodzić bo pracuję :shock: Mój Marek tak jak Wioli mąż był na uczelni i w dodatku miał kolokwium, na które nie poszedł tylko przyjechał do szpitala i rodził ze mną. Twój mąż zachowywał się tak samo zanim za niego wyszłaś...?

Wiolciunia to Ci prezent Dawidek zrobił :D

Madii nie sądzę, żeby Niunię oczka szczypały od tv :) Musiałaby go chyba non stop oglądać. Artur też zerka w telewizor, komputer, telefon, a mnie to wkurza bo za mały na takie atrakcje jeszcze.

Martuś luteina grosze kosztuje :) Bynajmniej ja za podjęzykową ponad złotówkę, a dopochwowa chyba koło 3zł :P Na receptę.

Uciekam ogarnąć mieszkanko, siebie, zjeść i jak się Mały obudzi to spadamy na spacer :)

Ostatnio zmieniony śr maja 26, 2010 11:57 am przez *Elinka*, łącznie zmieniany 2 razy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

inka niestety tacy sa faceci. :evil:
jak ja zaczelam rodzic to napisalam do M ze sie zaczelo(mowil ze jak zdazy to przyjedzie z pracy do Lbk zeby byc przy porodzie) ale jak tylko dostal smsa ze juz sa skurcze to nic na temat wspolnego porodu nie powiedzial tylko co kilka minut wysylal durne smsy ile masz cm rozwarcia i co ile min skurcze?
mogl sie zwolnic z pracy i przyjechac ale zamiast tego po 19 napisal smsa ze przyjechalby ale dzis ma bardzo duzo roboty.
i tyle,potem do 2.00 pisal smsy "urodzilas juz?" "ile to jeszcze potrwa?" "trzymaj sie" itp. a chwile po drugiej po prostu zasnal. 10 minut przed urodzeniem Klaudusi :evil:
jak ja zabrali do wazenia to napisalam mu smsa "Klaudia urodzila sie 26.03 o godz.2:15" a glupi baran mi o 7.00 (w drodze do pracy) wyslal sms "czy to znaczy ze jest dziewczynka?"
idiota jak nie wiem. mogl wziac wolne zeby przyjechac i posiedziec z nami w szpitalu ale mial to gdzies z wielkiej laski wpadl po poludniu na 2 godz i nawet nie chcial wziac jej na rece :?

mam nadzieje ze twoj T stanie na wysokosci zadania i bedzie cie wspieral :D

sie wyzalilam :oops:
ale jestem wkur*** i to dlatego :evil:

elinka dzieki za info. recepte mam tylko do apteki sie przejsc musze :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martuś a jaką masz, pod język? Bo ta napewno taniutka, a co do dopochwowej to nie jestem pewna, sprawdziłam na opakowaniu i jest cena ponad 20zł, ale ja chyba mniej za nią płaciłam :roll: Nie wiem czemu z niektórymi lekami tak jest. Scopolan rozkurczowy np., na opakowaniu jest cena ponad 9zł a płaciłam 3zł :? A i tak jest na receptę, więc nie wiem co znaczy ta cena na opakowaniu...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

elinka mam dopochwowa 8)
pozniej sie przejde do apteki jak Klaudynka wstanie. na poczte musze i tak isc wiec bedzie po drodze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

przed ślubem był inny. Teraz tak gada, bo ma na serwisie masę motocykli, do tego jest sam na cały warsztat, bo jego kolega mechanik się zwolnił i nie dość, że ma pod sobą motocykle to jeszcze samochody a jakby mało tego było jeszcze 2 kumplom się auta zepsuły. Ale ok niech pracuje i niech kasę przynosi bo teraz będzie potrzebna tylko niech nie zapodaje takimi tekstami.

Termin w sumie mam na piątek, ale wg 1, 2 i 3 USG mam na jutro.

Dobra wskakuję pod prysznic i może się rozkręci.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

INKO nie masz się czego bać ;) To będzie najpiekniejszy dzień w Twoim życiu - jakby nie było... :) Wytrzymasz wszystko ;) CZEKAMY!!!

MARTUŚ kochana i byłaś u tego gina ???

ELINKA hmm... też wydaje mi się, że oczka ją nie bolą... tzn. mrugała patrząc na tv, ale być może dlatego, że była śpiąca :roll: Z tego co orientuję się to cena leków na opakowaniu jest 100% a na receptę leki są refundowane, tak więc cena na opakowaniu musi być wyższa :roll:

Ostatnio zmieniony śr maja 26, 2010 12:08 pm przez MADII, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

madii bylam, dlatego pytam o luteine bo dostalam recepte i mam zaczac brac.

moje dziecko spi juz 2,5h :shock: :shock: :shock:
ale za to rano wstala juz o 5.00 :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

MARTUŚ i co powiedział gin ??? Robił Ci usg, co może być przyczyną tych dziwnych cykli ? Moja wczoraj spała 3.5h :shock: I na noc zasnęła dopiero ok 21.30 :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Klaudyna wczoraj padla o 20.00.
mam torbielowaty jeden jajnik i stad te czeste @.
mam brac ta luteine wyznaczone dni i jakby nie pomoglo to przyjsc znowu

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4710 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 236  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]