Dzisiaj jest śr maja 13, 2026 12:03 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 223  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

tez jestem zaniepokojona ale mam nadzieje, ze wszystkie czuja sie dobrze :)

lideczka - jak sie chowa twoj mezszczyzna :?: Pewnie rosnie jak na drozdzach :)

CZEKAMY NA MICHAŁKA!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aginka_krak pisze:
lideczka - jak sie chowa twoj mezszczyzna :?: Pewnie rosnie jak na drozdzach :)

Rosnie szybciutko, polozna juz nam kazala zmienic pieluchy na midi :shock:
Jutro sie dowiem ile ju wazy :) W poprzedni wtorek mial 4450 :)
Ponizej zdjecie Alka z wczoraj:
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ale słodkie dzieciątko...

witam po dłuższej przerwie na tym wątku...

własnie jem pyszną sałatkę owocowa któraś reflektuje na nią???

pozdrawiam gorąco i słonecznie ;) bo pogoda na zewnątrz dziś po prostu okropna :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lideczka cudny chłopak :) i naprawdę duży mężczyzna ci rośnie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Witam

mam na imie Sylwia i w marcu skoncze juz niestety 33 lata...Niczego chyba nie pragne bardziej jak dzidziusia..Tuzto juz najwyzszy czas ,,,tak sobie mysle...Tyle,ze moj maz jest nieco innego zdania i nie bardzo sie ucieszyl na wiesc ze moj okres spoznia sie juz przeszlo 2 tygodnie! Oczywiscie nie moge byc pewna ze to na 100% ciaza...ale nie macie pojecia jak bardzobym chciala.....Nawet nie wiem jak powinnam sie w tej ciazy czuc...jakie sa objawy pierwszych dni...tygodni...Zebym choc miala mdlosci...Echhhh....Jedyne co mi dokucza,to raz mocniejsze,raz slabsze bole w podbrzuszu jakbym miala zaraz dostac miesiaczke...Ale owej jak nie bylo tak nie ma :) Na poczatek moze zrobie test ciazowy...Jessssu...tak bardzobym chciala.....Pozdrawiam wszystkie mamuski te obecne i te przyszle :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam, tu Ewa, też lat 33, w sierpniu będę mieć 34. Czekam na naszego pierwszego synka, który urodzi sie w kwietniu. Bardzo ciepło Was pozdrawiam, nie ma to jak dojrzałe, młode matki, nie? 8)
Pigula75, życzę, zeby Twoje marzenie się spełniło... rób test i nie czekaj! A ból w podbrzuszu, taki jak przed miesiączką, też miałam... a mdłości wcale, ale pewna będziesz dopiero jak zrobisz test. Trzymam kciuki! A co z Twoim facetem? Nie czuje się jeszcze na siłach by mieć dziecko? Tak czasem bywa, nie martw się... W obliczu ciąży wielu z nich się zmienia, serio. Pozdrawaim ciepło, napisz, jak test Ci wyszedł.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam nowe dziewczyny :) Maz przyzwyczai sie do mysli, ze bedzie tatusiem :) Faceci musza czesto dorosnac do bycia ojcem, to u kobiet pojawia sie instynkt maciezynski a nie u nich ;) Bedzie dobrze.

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bardzo dziekuje....Z moim mezem to jest tak,ze ma juz dzieci z poprzedniego malzenstwa...wiec chyba tu tkwi problem.Ale wiedzial jak ja bardzo chce dziecka i przed slubem nie mial nic przeciwko...wiec dlaczego wlasnie teraz...?echhhh zycie!O tescie powiadomie napewno ;) Milego wieczoru...

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Mój też ma już jedno dziecko, ale mimo to chciał dzieci ze mną. On zawsze chciał mieć troje dzieci, a ja dwoje więc pasuje ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Widac nie wszyscy faceci sa jednakowi! Tylko dlaczego nie zadaje sobie pytania jak ja sie czuje z tym wszystkim??? Przeciez to dziecko mialo byc jakby pieczecia naszej milosci! Zawsze mowil ze zrobi wszystko,zeby mnie uszczesliwic,ze jesli bede chciala miec dziecko On bedzie sie cieszyl ze mna..a teraz obwinia mnie o te ciaze i o to ze go oszukalam (jesli jestem naprawde w ciazy)...Czy takie rzeczy nie moga bolec????

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W takim razie nie jest do końca ok wobec ciebie, albo... jak przyszło co do czego, to zwyczajnie... się boi! z tego, co mówisz, będzie miał 3 dzieci do utrzymania, a w dzisiejszych czasach to może przestraszyć... Nie martw się na zapas, zobacz, co czas przyniesie. Sprawdź, czy jesteś w ciąży, a potem daj facetowi czas na oswojenie się z tą myślą. Może tego potrzebuje i już. jeśłi okaże się, że tym razem się Wam nie udało, pogadajcie o planach na spokojnie, może powie Ci, co go gryzie, a Ty powiedz mu jeszcze raz o Twoich marzeniach, na pewno jakoś się dogadacie. Pozdrawiam, nie trać nadziei!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja tez sie witam po dluzszym czasie nieobecnosci :D

Pigula nie martw sie...nasza dzidzia nie byla planowana i moj Facet byl w szoku (tak samo jak ja zreszta :wink: ) i naprawde duuuzo czasu potrzebowal, aby do niego dotarlo, ze bedzie tatusiem...tak naprawde to dopiero teraz, na koncowce zaczal mnie wspierac...praktyczniecala ciaze bylam sama z moimi odczuciami...co prawda chodzil ze mna na badania i sie wypytywal jak ja czy dzidzia sie czujemy...ale zawsze bylo to takie bezosobowe... jakby go nie dotyczylo... nic nie mowilam na to, tylko zostawilam mu ten czas, ktory widocznie potrzebowal, aby oswoic sie z mysla ze bedzie tatusiem...i teraz jest suuuper...Zycze Ci mimowszytko, aby Twoj maz troszke szybciej ( niz moj Facet :wink: ) oswojil sie z "nowa" rola....

lideczka Twoja kruszynka jest przeslodka :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

też się melduję :)
mam jakąś chandrę paskudną od wczoraj, źle się czuję fizycznie i psychicznie, ale jakoś to będzie.
witam nowe dziewczyny i życzę powodzenia, co do przyzwyczajania się faceta to nawet taki, który świadomie chciał, bardzo powoli dochodzi do siebie po ogłoszeniu ciąży ;)
mój ma lęki, masę obaw i jeszcze moje potęguje zamiast mnie uspokajać. mam nadzieję, że jemu przejdzie tak jak i waszym :]

pigula jestem z twojego rocznika jak widać, coraz bliżej 33!
ewasz, to co robimy to się nazywa "świadome macierzyństwo" ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tolka pisze:
Ja tez sie witam po dluzszym czasie nieobecnosci :D

Co u Ciebie? Masz juz jakies oznaki porodu? Chyba nie zamierzasz sie przeterminowac? ;)

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie Kochane.Jak dobrze,ze do Was trafilam! "swiadome macierzynstwo"! Wlasnie...Przeciez dziecko,ktorego tak bardzo sie pragnie to nie jakies przestepstwo!Moj maz uwaza ze legna w gruzach nasze plany ...Rozumiecie...oszczedzac na wlasne ale ciasne,dorobic sie...Tylko kosztem czego? Kiedy mam sie starac o dzidziusia???Po 40-stce? Dlaczego On nie bierze pod uwage mnie? Poza tym przeciez (jesli jestem w ciazy) sama sobie tego dziecka nie zrobilam!...I tu tez ma moj maz wytlumaczenie- ze Go oszukalam,bo powinnam powiedziec,ze "teraz nie mozna"! Niczego bardziej nie pragne od tego dzidziusia!Po co mi pieniadze,dobrobyt jesli skarb o ktorym tak dlugo juz marze ma byc dla mnie poza zasiegiem!!!!????
Pozdrawiam Was Kochane i zycze duzo slonca na codzien!

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Re: Witam

Pigula75 pisze:
mam na imie Sylwia i w marcu skoncze juz niestety 33 lata...Niczego chyba nie pragne bardziej jak dzidziusia..Tuzto juz najwyzszy czas ,,,tak sobie mysle...Tyle,ze moj maz jest nieco innego zdania i nie bardzo sie ucieszyl na wiesc ze moj okres spoznia sie juz przeszlo 2 tygodnie! Oczywiscie nie moge byc pewna ze to na 100% ciaza...ale nie macie pojecia jak bardzobym chciala.....Nawet nie wiem jak powinnam sie w tej ciazy czuc...jakie sa objawy pierwszych dni...tygodni...Zebym choc miala mdlosci...Echhhh....Jedyne co mi dokucza,to raz mocniejsze,raz slabsze bole w podbrzuszu jakbym miala zaraz dostac miesiaczke...Ale owej jak nie bylo tak nie ma :) Na poczatek moze zrobie test ciazowy...Jessssu...tak bardzobym chciala.....Pozdrawiam wszystkie mamuski te obecne i te przyszle :)

pigula75 - trzymam kciuki, zeby sie okazalo, ze fasoleczka rosnie :) :!:

CZEKAMY NA MICHAŁKA!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czy kobiecie do pelni szczescia potrzeba czegos wiecej???? Szkoda,ze nie wszyscy mezczyzni to rozumieja! :cry:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pigula75 pisze:
Czy kobiecie do pelni szczescia potrzeba czegos wiecej???? Szkoda,ze nie wszyscy mezczyzni to rozumieja! :cry:

zobaczysz, wszystko sie ulozy. Twoj facet jeszcze nie wie ile radosci sprawi mu ten dzidzius.
Trzymam kciuki :lol: :!:

CZEKAMY NA MICHAŁKA!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aginka_krak dziekuje! Czasem potrzeba uslyszec cos takiego! I mam nadzieje,ze masz racje! Buziole dla Ciebie :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny - ja też się melduję po dłuższej nieobecności :lol:

U mnie wszystko w porządku- rośniemy ja i maluch :lol:

Oj, ci faceci - jakoś z zwolnionym tempie reagują.
My z kolei bardzo pragniemy dziecka- ale jest to dla nas bardzo ciężki okres (miałam dwa porody przedwczesne) ciąża wiąże się dla nas z ogromnym stresem- ale powoli już złe emocje opadają. Mijają tygodnie, a ja się jakoś jeszcze nie psuję, więc z większym optymizmem patrzymy w przyszłość.

Pigula75- mam nadzieję, że doczekasz się swojego maleństwa, a facet z czasem się przyzwyczji. Pieniądze to nie wszystko, zawsze można je zarobić, a niestety na macierzyństwo mamy określony czas. Więc, nie przejmuj się tak bardzo - musi być dobrze.

Serdecznie witam nowe 30 - stki.
:P

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4449 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 223  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]