Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 6:11 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

lenka trzymam kciuki... qrcze ale się Wam porobiło :roll:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej

lenka Boże :( oby to była nie prawda...trzymamy kciuki z dziewczynkami!!!

Ja kończę pakowanie i jedziemy wieczorkiem do rodziców Emisia chora lekko a Laurusi już coś furczało w nocy i marudzi cały dzień, czuje że ma świetne święta...

no nic Wesołych i spokojnych świąt babeczki!!!
do 'zobaczenia' po weekendzie majowym!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

melduje sie z krk :) u nas wszystko super :) nie ma cytomegali we krwi :) przebadali malego na 10 strone, zdrowy jak rydz a ta zoltaczka ustepuje. Swoje przeszlismy w szpitalu,schudlam 2kg. jestem pod wrazeniem profesjonalnej opieki CZD w wawie!w 2 dni zrobili mase kompleksowych badan. Maly w swietnym nastroju,usmiecha sie i troche guga :)
Napisze wiecej pozniej, Wesolych Swiat :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lenka super wiadomość :)

Ja również życzę wszystkim spokojnych i radosnych Świąt! :D

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lenka79 pisze:
melduje sie z krk :) u nas wszystko super :) nie ma cytomegali we krwi :) przebadali malego na 10 strone, zdrowy jak rydz a ta zoltaczka ustepuje. Swoje przeszlismy w szpitalu,schudlam 2kg. jestem pod wrazeniem profesjonalnej opieki CZD w wawie!w 2 dni zrobili mase kompleksowych badan. Maly w swietnym nastroju,usmiecha sie i troche guga :)
Napisze wiecej pozniej, Wesolych Swiat :)

to w sam raz zmiescisz sie w jeansy o których pisałaś
Dobrze ze mały zdrowy

A wszystkim zycze wszystkiego co najlepsze w swiateczne dni, radosci i pociechy z maluszków i oby nam sie dzieciaki dobrze chowały

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie po Świętach :)

Mikołaj po tych dwóch dniach spędzonych wśród tłumów rodziny i poza domem (i bez karuzeli z misiami) wczoraj padł o 22 i wstał dziś o 7,30!
Zauważyłam, że nauczył się być w domu i tu mu najlepiej, jest grzeczny , spokojny, bawi się , guga. A poza domem jest wystraszony, marudny i tylko wisiałby przy cycu...

Lenka - super wieści, nie mogło być inaczej :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lenka ciesze sie ze z małym dobrze za to ja spędziłam świata w szpitalu z mała znowu zapalenie płuc .... ale dzis wyszłyśmy i jest juz ok okazało sie za ma skaze białkowa wiec jest na nutramigenie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mikola współczuję ale dobrze że juz jest ok i ze jesteście w domu.

U nas nic nowego Piotruś powoli zdrowieje ale do przedszkola jeszcze nie pójdzie a Kubuś dobrze, odpukać na razie nie łapie nic od starszaka.
Święta spędziliśmy w gronie rodzinnym więc było miło a Piotruś dostał od zajączka prezent taki jak chciał:) a Kubuś tez dostał dużo prezentów ale jeszcze nie zdawał sobie z tego sprawy:)
Musze się pochwalić Kubuś jest karmiony w nocy tylko raz dostaje cyca ok 20 a potem ok 2 a czasami o 4 a potem ok 6 więc nocki mam wyspane:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam poświątecznie :)

Święta spędziliśmy w gronie rodzinnym. Było bardzo miło :)
Ja oczywiście przedobrzyłam z jedzeniem i coś czuję, że ładnie przybrałam na wadze... :roll:

Mikola, współczuję. Życzę małemu dużo zdrówka. Niech już tak nie choruje.

Edytapr, mój Bartek je o podobnych godzinach w nocy. :)

Jutro idziemy na szczepienie. Mam nadzieję, że już żadnych przeciwskazań do zaszczepienia nie będzie. Mały zbladł bardzo, więc ta żółtaczka bardzo ładnie mu się cofnęła.

Bartosz nie chce pić z butelki. Kategorycznie odmawia. Tylko cycuś i cycuś. A wcześniej nie było problemu.
Jestem tym trochę podłamana, bo przez to nie mogę go na zbyt długo zostawiać z moją mamą... Załamka... :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

normalnie wykończona jestem jej chorobami..... a Ola po tym szpitalu jest tak uzlosliwiona jak sie cos kolo niej robi bo mysli ze znowu bede kłuc biedulka nawet przy przebieraniu pieluch jest wrzask ..... mam nadzieje ze jej to przejdzie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Magnolia_82 ja tez trochę przesadziłam z jedzeniem i już widzę na wadze +1kg ale mimo wszystko doszłam do wagi z przed ciąży więc jestem z tego wyniku zadowolona.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczynki

U nas święta spędzone bardzo rodzinnie - w bardzo dużym gronie i zauważyłam że Dawidek lubi towarzystwo no ale bez przesady co za dużo to nie zdrowo - no więc najszybciej płacz mu przechodził u mamy :wink: mamy synuś taki :D

Lenka, Mikola Oj dziewczynki ale wam się porobiło ale cieszę się że sytuacja opanowana no i dobrze że juz w domku :wink: no i życzę zdrówka maluszkom!!!

U nas ze spaniem w nocy to różnie bywa przeważnie cyc ookoło 20-21 potem 1-2 potem 5-6 no więc tak śerdnio jestem wyspana.

Wczoraj zauważyłam że Dawidowi wyszło coś na dziąśle ale nie na zgryzie tylko od strony policzka takie skostniałe to jest i zakończone białą kropką :cry: nie mam pojęcia co to teściowa mówi że może fistuła...?
Jak pojadę do szczepienia to zapytam ale dziwnie to wygląda nie boli go bo daje dotykać :? dziadostwo jakieś :x

Jeśli chodzi o wagę to ja też już doszłam do tej z przed ciąży i -1kg więc zadowolona jestem chociaż jeszcze z 2 kg mogły by spaść :wink:
Narazie karmię tylko cycem więc zobaczymy może się uda....
Ja mam 168 cm wzrostu i 70 kg
Moje czasy świetności to nasz ślub 64 kg wtedy to laska byłam :P
ale z moim 70 tez dobrze się czuję - poprostu chyba takie geny tyle muszę mieć bo ilekroś udaję mi się coś zrzucić to i tak koniec końców dobijam do 70 kg :roll:

0pozdrawiam was :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mikola pisze:
normalnie wykończona jestem jej chorobami..... a Ola po tym szpitalu jest tak uzlosliwiona jak sie cos kolo niej robi bo mysli ze znowu bede kłuc biedulka nawet przy przebieraniu pieluch jest wrzask ..... mam nadzieje ze jej to przejdzie.

Mikola,a ja myślałam, że Ty synusia masz... :oops:

Bartosz nareszcie zaszczepiony :) Po szczepieniu był dzisiaj trochę senny i marudny. Mam nadzieję, że nocka upłynie bez niespodzianek.
Bartosz waży 6500g. Robi się z niego mała kluseczka. Fajny jest taki pulchniutki ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzień dobry!

Magnolia moja tez miała wczoraj szczepienie :) Tym razem dzielnie zniosła, tylko kilka sekund płaczu i udało się ją uspokoić :) I jak się wdzięczyła i gugała do lekarki ;) chyba tym razem też dobrze zniosła szczepienie, bo odpukać - nic się nie dzieje :)
Bartosz to prawdziwy kluseczek :shock: :D Agatka waży 5075 i wygląda naprawdę dobrze, nie jest chudziutka, więc domyślam się, że Bartosz jest po prostu duży, pewnie po rodzicach :)

Moja mała je o 20 i potem ok 1-2, następnie 4-5.

Mikola dobrze, że już jest ok :) tylko ta skaza... :(

a jak tam mamy trądzikowych bobasków? ;) Mojej już przeszło :)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ola sie znowu rozkaszlała i jedziemy do lekarza..... mam juz dosc!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mikola to niedobrze :( ale do lekarza idź bo nigdy nic nie wiadomo.

Dziewczyny te co karmią piersią jakie robią dzieciaczki kupy?? dalej takie rzadkie?? bo nie pamiętam przy Piotrusiu jak długo robił takie. Co do wagi to jak go sama ważyłam to miał 6300 ale to było tydzień temu i był ubrany:) ale jest już co nosić :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mikola idź do lekarza, warto to skontrolować... :(

Edytapr moja robi dalej rzadkie, raz zdarzyła się taka troszkę gęstsza, papkowata. Kolor się zmienił jakiś czas temu z żółtego na taki pomarańczowo-brązowy.

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

violka a robi je dalej tak często jak na początku bo mój Kubuś to taką mega wielką rano a potem w ciągu dnia 2 czasami 3 no i w nocy bardzo często się zdarza że nie robi, nawet raz się wystraszyłam bo po nocy pampers był czysty i prawie suchy tak jakby nie robił w ogóle siku. Dzisiaj w nocy zrobił mega kupe i rano też :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Edytapr od pewnego czasu robi rzadziej: z reguły co drugi dzień jedną kupkę, czasami robi jedną codziennie. A siusia bardzo dużo :)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja się pochwalę, ze mój Mikołaj od tygodnia sypia od około 22 do 6-7! Nie wiem czy to tylko takie humorki czy już zostanie tak na dłużej, ale póki co jest fajnie:) Tylko moje piersi tego nie wytrzymują i muszę wstawać czasami i odciągać, bo szkoda mi małego budzić... :roll:
I też ze dwa razy zdarzyło się, że po takiej nocy nawet siku w pampersie raczej nie było...
Kupki rzadkie nadal i to bardzo :? Ale już nie 8-10 na dobę a raczej 3-4, różnie to bywa.
I z jedna jest taka mega wielka - aż po uszy :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]