Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 1:44 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 517  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

annxx - a może lepiej żeby mały przechorował różyczkę.
Dzieci małe łatwiej ją przechodzą. A potem jest z głowy. Moja Zuzka nie chorowała, chociaż miała kontakt z różyczką.

W każdym razie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Przynajmniej w tym przypadku.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie

Bardzo dziekujemy za życzenia urodzinowe :D :D :D

Jejciu i juz mały ma rok strasznie zleciało jak ogladałam zdjecia jak sie urodził był taki malutki a teraz to niedobry ten mój djabełek.

powiem wam dom pełen ludzi a dzieci same chłopaki przedział wiekowy był od 7 lat do 9 miesiecy sześciu chłopaków biegajacych po całym domu masakra. współczuje mama które maja tyle dzieci :shock:
załuje tylko tego ż emamy małe mieszkanie i było troche ciasno ale co zrobic. Prezetów dostał całe pudło jak zzuce zdjecia to powklejam.
Radek był bardzo grzeczy tylko juz myslałam ze nie bedzie spał popołudniu ale po godzinie wkońcu mi sie udało go nakłonic do spania.
Moje dziecko na roczek wybrało długopis i pieniadze złapał w tym samym czacie za dwie zeczy dobrze ze kieliszek go nie zainteresował.

jesli chodzi o jedzienie objatków to mały je je ł€żeczka ale kiedys to spokojnie mogłam go nakarmic ale teraz to jest wyścik kiedy mu sie znudzi siedzenie i zabawki przy jedzeniu tez mam nadzieje ze mu przejdzie .

dużó zdrówka dla Enka :)

Super fatki Zuzui

czekamy na fotki pomalowanego mieszkanka
powiem wam że kiedy dziecko zaczyna chodzic to sie zaczyna wózek je poprostu pazy.
Wiec Litka jak moj Radziu tylko by chodził.
Wiecie w ciagu tygodnia małemu noga urosła o dwa numery a i nózki tez mu sie wyciag i nagle sie okazało że bucików nie mamy czeba było na szybko kupic kapcie i buty na dwór.

spokojnej nocy do jutra

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Co do choroby co ma byc to bedzie juz nic nie poradze ;-)

Malinka czekamy na fotki :-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny wlasnie szkam ksiazki , chce kupic drugi i trzeci rok dziecka byc moze i jezk dwulatka no i zastanawkim sie nad ksiazeczkami dla enzo, moze polecicie jakas kasiazeczke dla malucha ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aniu życzę szybkiego powrotu zdrówka dla Enzo :D Im szybciej tym lepsiej (najlepiej oczywiście wcale) się wychorować. Teraz tak nie poczuje tego tak bardzo.
My dziś byliśmy we stolycy :wink: Byłam w szkole. Złozyłam podanko z prośbą o przedłużenie terminu obrony. I byliśmy całą rodzinką w zoo :D I potem szłam przy ulicy r 7/9 :P Maciek tylko paluszkiem pokazywała na zwierzaki :) I tak jak na wakacjach w najlepszym momencie tak i dziś (przy słoniach) padł nam ... aparat. Buuuuu... Chcieliśmy dokupić paluszki. Coś by tam pstryknął jeszcze, ale niet, nie było :cry:
Maciejowi przebiła się chyba dolna prawa trójka. Ale musze mu jeszcze w paszczę zaglądnąć, bo teraz poczyniałam obserwacje podczas ataku śmiechu mojego dziecka :P
Pytanie do mam intensywnie fotografujących swoje pociechy - czy później też tak namiętnie wywołujecie zdjęcia? Bo ja tak :oops: Mąż ostatnio odbierał 450 zdjęć. W tym 150 dla mamy i siostry mojej :je: No i to były z 4 mcy. No nie wiedział, że ich będzie tyle. Myślał, że w tej zwykłej papierowej torebce dostanie. A pani mu przyniosła 3 pudełeczka :oops: I on jeszcze się pytał czy to na pewno dla niego. Ludzie dziwnie się na niego soglądali :lol2: Potem jeszcze w pracy koledzy się go pytali co to jest, a on że żona sobie parę zdjęć wywołała :heh:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam :-)

Jak narazie Enzo nie ma wiecej krostek ni plam wiec wyglada na to ze jest zdrowy ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To świetnie ze Enzo zdrowy :D :D :D

a unas zapowiada sie ładna pogoda tylko teperatura niska 7 stopni

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

brrr 7 stopni :cry: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Annxx co do ksiazeczek to chyba beda najlepsze takie w twardej okladce no i oczywiscie nie za dlugie :wink: Moze powiem jakie Lidka ma, a wiec:
*zwierzatka na wsi, czyli ksiazczka rozkladana, na kazdym kwadraciku nne zwierzatko, od kogucika po swinke.Lidzi bardzo sie podoba. Dzieki niej wie jak obi kotek, krowka, piesek. Ostatnio tato nawet nauczyl ja jak robi dzik :roll: fejnie posluchac takiego brzdaca jak wydaje jakis dziwny dzwiek dzika :D
*Pozniej mama ksiazeczki typu: "Przygody chmurki", "kot wbutach", "Dino i przyjaciele", "pan Hilary", "Smok", Siedem koźlątek"....bajki nie zadlugie(Lidka przynajmniej wysiedzi do konca), a i bardzo kolorowe

jednak chyba najlepsze bylyby wlasnie ksiazeczki typu zwierzatka na wsi, w lesie i jeszcze jakies tam. Lida sama nwet siedzi i je oglada :wink:

malinka fajnie, ze impreza sie udala.U nas lida pewnie kielicha wyciagnie :wink: bo chyba nie zapowiada sie na rozaniec :wink:

My roczek plaujemy na 21 pazdiernika.I jk na razie cwiczymy dmuchanie swieczki. Lida juz zalapala o co chodzi :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No wlasnie chodzi mi o takie jak piszesz, mozesz sprawdzic z jakiej to firmy to zerkne na allegro( ta ze zwierzetami) bo ja sie trudze z pokazywniem zwierzat ale moj nie lapie bo nie ma obrazkow ;-)
Oczywiscie zerkne i tu co maja :-)

Ja po raz pierwszy wylicytowalam ciuchy z drugiej reki dla Enzo, 5 t-shertow na dlugi z h&m i jeden na krotki i jeansy za 4 euro udalo sie bo franki maja swoje ulubione firmy ktore mnie osobiscie nie wzruszaja ;-)
Teraz poluje na body ,takie pod sweterek wiec nie ma potrzeby miec nowe :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam porannie :)
Ania dawaj nam tu kilka stopni ciepełka! Bardzo fajnie, że Enzo choroba ominęła :o
Mój smrodek mały spał dziś za pierwszym zamachem 6 godzin!!! Już nie pamiętam kiedy tak było ostatni raz. Chyba jak Maciek miał 6-8 tygodni był taki jeden raz. Wczoraj mój mąż nakarmił Macieja rosołkiem, potem mały się spłakał, bo nie mógł zasnąć, a ja nie chciałam go lulać na ręku tylko kładłam go do łóżeczka albo na łóżko i kładłam się obok niego. Ale efekt rewelacyjny :wink:
My planujemy urodzinki na 27 października. A tak w ogóle z czego dziecko wybiera? :oops: U nas będzie 13-14 osób. Bez dzieci. Nie mamy gdzie zaprosić więcej. Musiałabym u mamy zrobić. A nie chcę, chcę u siebie. Dziadki, pradziadki, moje i męża rodzeństwo....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mi sie nie chce uczyc go dmuchac swieczki, jak mu raz pokazalam to chcial ja zjesc :roll:

Co do imprezy urodzinowej to u nas bedzie na dwa razy, 21 go z zaprzyjazniona rodzinka francuska( to te oficjalne urodziny gdzie dostanie np prezenty od babci ktora mieszka bardzo daleko ;-) ) i 28 go wsoplnie z polska kolezanka mlodsza o 9 dni beda kolezanki polki i chyba nie tylko ,to ta czesc bardziej dziecieca ;-)
Ludzi nie bedzie duzo bo babie mieszkaja daleko, siostra tez a jedyny dziadek co tu jest wlasnie posprzeczal sie z tata :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U nas przed chila nastala dziwna cisza w pokoju malego, zagladam po cichu a tu prosze Enzo dobral sie do szuflad i wyciaga pizamki i body :-/
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Łobuziak staszny z tego Enzo. :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

he he pewnie kazde dziecko chociaz raz tak posprzata :lol:

Lece bo marudzi, wkoncu nie jadl od 8 :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Widze ze Enzo jak mój Radek lubi robic pożadki w komodzie.
Mój mały juz śpi ciekawe jak długo :wink:
naszczeście juz słonko wyszło i teperatura poszła w góre ale powiem wam ze w powietrzu czućmórz pewnie na śnieszce przymrozek a unas odrazu chłodniej teraz mamy całe 10 stopni dobra nie przynudzam o pogodzie.

Wczoraj jak babcia poszła z Radkiem na spacer to wogóle niechciał siedziec w wózku tylko chodzic tak wymeczył babcie i siebie przyokazji że padł nam wieczorem szybko i bez wiekszych problemów tylko mógłby wkonuc przestac jeść wnocy. powiem wam ze on je dwa razy i wypija mi raz 120ml a potem 100ml to wcale nie tak dużo ale musze wstac i zrobic ta butelke maż eo przespaniu całej nocy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzień dobry :)

Annxx, czy Enzo, to prawdziwe imię twojego synka ?? Śliczna kowbojska fotka :):):):):):):):) Trzymam kciuki, żeby był zdrów.

Ewulek ja też wolę zdjęcia na papierze, album chętniej i częściej przeglądam, niż te w komp. Hehehe, mnie też korci wywołac je wszystkie, ale wąż w kieszeni się odzywa i z bólem serca ograniczam ilości.

Elf dzięki za fotkę instruktażową "jak karmic szkraba" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Malinka, mój Igor, też dostaje w nocy 2 razy butlę, wypija 120-150 ml.

Co do wózka, to ja mam problem z wsadzeniem w niego Igusia, bo prostuje nogi i nie pozwala sobie ich zgiąc, czasem nieźle się napocę, żeby go posadzic.

Co do książeczek to mój synek, naprawdę chętnie się bawi, tymi, do których linki podaję niżej. Mają one tekturowe kartki i powklejane kolorowe folie, które przyciągają uwagę malca, bo przy dotyku szeleszczą, Iguś lubi je dotykac, a nawet lizac :)
http://www.merlin.com.pl/frontend/brows ... 13275.html
http://www.merlin.com.pl/frontend/brows ... 13275.html

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam ponownie.
Wkleiłam dwa razy tę samą książke, a miała byc również taka :

http://www.merlin.com.pl/frontend/brows ... XgodwVIlug

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dobra Annxx sprawdze i dam Ci zaraz znac

O Lidke to az sie czasami boje. wczoraj np. siedze sobie na krzeselku patrze, a ona zaczyna sie wspinac wlasnie po nim tylko od strony oparcie. I wiecie co udalo jej sie.Podciagnela sie na rekach, a pozniej cos tam nogami powywijala i juz stoi na krzesle tylko nie od tej strony co trzeba :roll: A pozniej to caly czas podciagala sie na kaloryferze i na niego tez chciała wjsc, juz nie wspomne o stole.

Ewulek wiem ze sie wybiera miedzy ksiazka, kieliszkiem, różańcem a pieniedzmi. Ale w sumie, co region to pewnie inne rzeczy sie kladzie.U nas tez bedzie okolo 15 osob..

Dobra mykam zupke sobie odgrzac, bom glodna jak wilk.Z Lida tak sie na dworze nachodzilam, ze padam :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

iwonaKG pisze:
Dzień dobry :)

Annxx, czy Enzo, to prawdziwe imię twojego synka ?? Śliczna kowbojska fotka :):):):):):):):) Trzymam kciuki, żeby był zdrów.
tak to jego imie :-)

dzieki dziewczyny za rady odnosnie ksiazeczek ;-)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 517  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]