Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 11:33 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14
Autor Wiadomość

Witajcie.

pelina_w trzymam kciuki, żeby choroba się nie rozwinęła. Mój Jurcio też często od rana trochę charczy ale bez kaszlu i kataru, odkaszlnie i jest ok. Ja nawet nie chodzę już z tym do lekarza, bo na początku dwa razy byłam i za każdym razem osłuchowo bez zmian więc nie panikuję. Myślę, że starszy synek z przedszkola ciągle coś przynosi i jak zwykle wszystkich w domu obdaruje zarazkami a sam wychodzi bez szwanku.
Staram się z Jurciem trzymać rękę na pulsie z jedzeniem. Ilona widziała Młodego już nie raz i może potwierdzić, że on jest ogólnie duży w porównaniu do Wikusi ale nie gruby. Taki kawał chłopa po prostu. Poza tym Jurek jest w nieustannym ruchu. Pełza do zabawek, podnosi dupcie jakby przygotowywał się do raczkowania, sztywno trzyma się na nogach i wykorzystuje każdą sytuację, żeby postać. Myślę, że gdyby był za gruby to nie był by taki ruchliwy?
A jak duży jest Twój Antoś? Tak dla porównania chciałabym wiedzieć...

ola88 jak po szczepieniu? Jaka duża już jest Hania? Nie odwracaj kota ogonem z tym pisaniem!!!

ilona0485 To ja tobie dziękuję za odwiedziny! chłopaków zaraz ucałuję! Jak tam Wiki, padła szybko po dniu pełnym wrażeń? Bo mi Jurko szybko padł :D Następnym razem jak będziemy się spotykały fajnie by było gdyby Ola do nas dołączyła!!!

Ja dzisiaj męczę się z dzieciakami sama bo mąż odsypia nockę w pracy. Taka pogoda, że nic się nie chce.

A co z resztą dziewczyn? Chyba już tu nie zajrzą :(

35,0 tc 2690g., 49 cm, 8 Apgar
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

magda080782 Wiki tak samo szybko padła. Już przed kąpielą jej się oczka zamykały ;)
Wituś nic nie mówił jak odjechaliśmy ??
No fajnie by było jakby się Ola z nami spotkała następnym razem :)
Czekam na zdjęcia kochana :)

Uciekam do mojej marudki :P

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Po szczepieniu ok. Zero gorączki itp. Więc akurat 3 dawkq pneumokoków poszła nam ok. Mam nadzieję że nic się nie wydarzy. Bo po 2 dawce była gorączka.

A ile waży i mierzy to nie wiem, bo nawet Pani dr tego nie sprawdzała. Ale idę za 2 tyg.do innej lekarki to tam na pewno zmierzy i zważy. Na pewno więcej niż 8kg.

No no spotkanie jqk najbardziej wskazane :)

22,2tc-480g
26,2-833g
29,2-1295g
30,2-1600g
33,1-2345g
35,1-2550g
36,0-2830g
37,2 - 2900g

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Pamiętacie mnie jeszcze??? :lol: :lol:
Wybaczcie że nie wchodziłam tutaj ale kurcze jakoś nie miałam ostatnio weny do pisania no i czasu brak! Synek miał drzemkę teraz więc wykorzystałam sytuację i wpadłam na forum na chwilkę ;)

Syncio rośnie jak na drożdżach ;) Powoli przechodzimy na rozmiar 74.Tak mi żal odkładać te ubranka! :( Rozmawiałam ostatnio na temat 2 dziecka z mężem i on nie chce...najlepiej jakby na synku się skończyło.... tak to zrozumiałam...ale ja nie dam za wygraną :P Nie chce 1 dziecka... :P A na drugi dzień mu powiedziałam że oddam koleżance ciuszki żeby nam to nie leżało skoro i tak nie będziemy mieć drugiego dziecka....Powiedział mi żebym sie wstrzymała bo nie powiedział ostatecznie NIE....zrozum tu faceta :roll: :twisted:

W środe mamy to szczepienie mam nadzieję że przychodnia normalnie czynna będzie...No i strasznie jestem ciekawa ile synek waży! A wzrost pewnie ma koło 68 cm albo więcej ;)
My dalej na piersi....aczkolwiek pokarm zaczyna mi zanikać....coraz mniej mam w piersiach...parę razy się zdarzyło że synek chciał jeść a w piersiach już nie było....Musiałam modyfikowane zrobić 60ml i wypił...Uznałam że będę go powoli przyzwyczajać na mm i odstawiać od piersi....
Niestety to nic prostego...zwłaszcza że synek nauczony zasypiania przy piersi...Nie chce pić modyfikowanego...wypluwa smoczek z mlekiem....nawet kaszki z mlekiem nie wypije! Mam zaczętą o smaku waniliowym....nie chce.... Tak mi przykro :( Kupiłam mu nawet gotową kaszkę z Nestle o smaku bananowym i też nie chce....Bo myślałam że smak mu nie odpowiada...Już sama nie wiem jak do tego się zabrać...Mleko modyfikowane mam kupione Bebilon.... :wo: :wo: Od mojej siostry córeczka je ładnie mm i kaszke z mm a mój to niezły cwaniak...
Oczywiście zupki,owoce i warzywa wcina aż mu się uszy trzęsą ale mm nie w odstawke....mleko mamy najlepsze.... :?

Mariuszek w sobote skończył 6miesięcy :D rośnie mi dzidzia :)
Byłam w zeszły czw na zakupach z mamą i kupiłam mu nowe ciuszki :D 200zł nie moje :P

Mariusz :D 7:30, 3310g i 52 cm :D
Obrazek

Mikołaj [*] 15.06.2016 (7tc) :( :( :(

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

witajcie! chyba powoli wychodze z choroby. dzisiaj w nocy katar po raz pierwszy pozwolil mi spac, wiec jest zdecydowanie lepiej. takiego przeziebienia chyba jeszcze nie mialam...

Darka - zapraszamy czesciej!!! super, ze synek tak ladnie rosnie i jest takim szczesciem rodzicow :) a mezowi daj troche czasu - faceci do pewnych mysli musza sie przyzwyczaic z czasem :) i nie ma co czekac za dlugo na druga pocieche - jak sie raz wyjdzie z pieluch, to ponownie nie chce sie w to wdeptywac :)
trzymam kciuki za dzisiejsze szczepienie!
co do butelki - bedziesz miala teraz trudno. niestety dzieci, ktore dluga sa tylko na piersi, nie chca pozniej akceptowac butelki. dlatego warto wczesniej np odciagac swoj pokarm i raz dziennie dawac butle ze swoim mlekiem lub mm. no ale teraz juz tego nie zmienisz, tak wiec probuj - moze inny ksztalt smoczka bedzie mu bardziej pasowal. moj synek nie chcial takich stozkowych smoczkow, tylko zaakceptowal taki splaszczony. i mysle, ze to nie jest kwestia rodzaju mleka czy smaku kaszki - on po prostu nie zna i nie chce tak jesc. a zasypianie przy piersi - ciezki temat. bedziesz musiala odzwyczaic...

aaa - chyba Wam sie jeszcze nie chwalilam :) w weekend synkowi wyszly dwa zabki - jeden jest juz jest na 100%, drugi chyba tez (albo tuz pod blonka dziasla), bo nie pozwala sobie zobaczyc. chyba przez to mlody jest caly czas lekko zakatarzony no i ma kaszel wyksztusny. ale nic gorzej sie nie dzieje, wiec ignoruje juz sprawe.

magda - moj synus jakos ostatnio nie szaleje z jedzeniem, wrecz mam problem bo czesto zdaza mu sie zwrocic posilek... wazy jakos kolo 8kg, ale chyba od ponad miesiaca waga mu sie za bardzo nie zmienia. troche mnie to martwi... a wzrost ma 74cm - na taki rozmiar ma ciuszki.
widze, ze na calego urzadzacie sobie spotkania :) zazdroszcze!!!

ilona - u nas tez jakos z raczkowaniem kiepsko, nawet mlody za bardzo nie chce sie sam kulac na brzuszek i plecki. ale chyba jest leniuszek, bo jak ma mega silny argument (np komputer brata :) ), to ruszy tyleczek :)
super, ze tylko przeziebienie mieliscie. u nas niestety duzo dzieci naokolo i nie da sie ominac zarazania...

ide pobawic sie z synkiem, bo nawoluje mnie usilnie :)

Obrazek

7.01.2012 [*], 7.05.2012 [*] - kochałam Was od pierwszego dnia...

Offline Wyświetl profil  

Witajcie.

ilona0485, ola88 co u was? kiedy spotkanie?

Darka17772 oczywiście, że pamiętamy :cmo: co do karmienia piersią to ja za wiele nie pomogę. Od początku mój Jurko dostawał moje mleko z butelki a potem dostawał czasem moje czasem mm i jemu było zupełnie wszystko jedno. myślę, że pelina_w ma rację. Próbuj ze smoczkami i na początek odciągnij swoje, tyle ile masz i to daj z butelki. U nas smoczki tylko te brązowe (gumowe) wchodzą w grę i one są właśnie takie spłaszczone. Tych silikonowych nie chciał ani jeden ani drugi.
Mąż nie chce drugiego dziecka? Pewnie da się przekonać! Mój kiedyś mówił wszystkim wokół, że chciałby mieć 3 dzieci. Teraz twierdzi, że żadnego więcej! My chyba już zresztą nie mamy cierpliwości do takich małych dzieci. Za późno się zabraliśmy do roboty!!! Czasem sobie myślę, że gdybyśmy na studiach tak przypadkiem wpadli było by fajnie ;) Te dziewczyny które wtedy urodziły jakoś dały radę pogodzić wszystko a dzieci już mają odchowane...

pelina_w jeszcze raz zdrówka wam życzę! no to póki co Twój przoduje z ilością ząbków. Mój ciągle z tym jednym! Już jest duży bo ponad miesiąc temu wyszedł i wciąż jeden! Smiesznie wygląda :D Twój synek pewnie malutki przy moim. Uwierz mi, że wolałabym w tą stronę niż w tą do której dąży mój. A co do spotkań to naprawdę miałyśmy farta, że w 3 jesteśmy z jednego miasta. Masz czego zazdrościć z tymi naszymi spotkaniami :P:

Jurek cały czas nam wymiotuje i ulewa. Nie wiem kiedy mu to przejdzie. Wczoraj byliśmy u chirurga z wodniaczkami jąderek i pani doktor była w szoku, że Młody taki duży. Waży już z 10,5 kg i ciuszki nosi częściowo jeszcze na 74 ale większość już na 80 cm. Ja jestem przerażona ale co mogę poradzić? Jeść mu nie dawać? Jak jest głodny to tak głośno się drze, że nie sposób wytrzymać. Lekarze mówią, że nie jest gruby i to najważniejsze ale on niedługo dogoni 3 lata starszego brata :shock: Szczęście takie, że jest bardzo ruchliwy. Chwili nie usiedzi w miejscu. Liczymy na to, że szybko zacznie nam raczkować i chodzić i wtedy może trochę unormuje się z wagą.

Idę wstawić obiadek. :cmo:

35,0 tc 2690g., 49 cm, 8 Apgar
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

U nas Hania lubi się turlać :D ale nie ma co się dziwić jak dopiero dokładnie 4 grudnia zaczęła przekręcać się z plecków na brzuszek, to nie oczekuję cudów :) czekam spokojnie :)

Magda to kiedy spotkanie? :)

22,2tc-480g
26,2-833g
29,2-1295g
30,2-1600g
33,1-2345g
35,1-2550g
36,0-2830g
37,2 - 2900g

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

A jeszcze dodam że mam dwie koleżanki, jednej skończyła roczek w listopadzie a drugiej roczek w październiku. I żadnej z nich dziecko nie chodzi. Tej z listopada to tylko raczkuje, więc nie ma co się przejmować :)
A i tak przy tym turlaniu muszę co chwila biegać i przestawiać Hanulę w inne miejsce :P

22,2tc-480g
26,2-833g
29,2-1295g
30,2-1600g
33,1-2345g
35,1-2550g
36,0-2830g
37,2 - 2900g

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

:( wątek umarł...

22,2tc-480g
26,2-833g
29,2-1295g
30,2-1600g
33,1-2345g
35,1-2550g
36,0-2830g
37,2 - 2900g

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]