Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 1:41 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

oo Zuzia... ładnie... i Karolinka ... robię sobię listę ;)
Milena, Marta, Martyna, Paulina odpada... albo są w rodzinie albo mi się źle kojarzą ;)

edit:
i chyba mi się Maja podoba... tylko pewnie mój ślubny powie że jak pszczółka :lol: :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dominika i Karolinka też ładnie :) Majeczka tak słodko :)
Giga ja też zrobiłam listę pełnych imion plus zdrobnienia i tak po kolei wykreślałam aż zostały 4 dla chłopca i 4 dla dziewczynki :D

Tabelka http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=41756

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

u mnie w rodzinie (brat męża z żoną) pod koniec lipca spodziewany jest bobasek... nie wiadomo czy chłopiec czy dziewczynka... rodzice nie chca wiedzieć... i też nie wiem jak dadzą na imię :roll: mam nadzieję że nam Bartusia nie podprowadzą :lol: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam was dziewczyny...

wczorakj za sybko pochwaliłam sie .. dzisiaj znowu ten sluz... juz mam dosyc..a wczoraj juz bylo tak fajnie... juz chce 17.maja i isc do gina .. chce wiedziec na czym stoje..
bede sie tu narazie mniej udzielac bo nie chce ciagle zanudzac.. jak narazie nie umiem sie cieszyc.. tylko mam panicny strach..

a co do imion to mie sie podoba Amelka. Oliwka.. hmm nie wiem co jeszcze ale moj R to Amelki zabardzo nie zna.. musze jakies ladne .. nie wiem angielskie poszukac.. hmm sama nie wiem.. czy w ogole bede musiała szukc :( ok spadam narazie..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monika226 po pierwsze mocno przytulam :) po drugie nie zanudzasz :) po trzecie głowa do góry! będzie dobrze... ja też się boję... martwię... ale musi być dobrze! wiesz sama że co post piszę że śluzu podbarwionego brak... boje się żeby się nie powtórzyło... ty dostałaś leki.. a ja? nic... wiec wyobraź sobie mój strach.... będzie dobrze... w styczniu 2010 będziemy ściskać swoje dzieciaczki :)

szukaj imion... rób coś co cię nastawi pozytywnie... leż odpoczywaj :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

oby było tak jak wczraj.. rano był podbarwiony a zedwa trzy razy a później już nic.. dzisiaj tez bylo troszke rano jak narazie nic ale nieciesze sie bo wczoraj sie cieszyłam .. myslalam ze to juz koniec plamien.. a dzisiaj znowu wiec powstrzymam sie..

giga ty wiedziałaś od czego to masz.. a ja nic konkretnego sie nie dowiedziałam..

a mnie się wydaje, że mi troszke brzuszek wyszedł.. jest to możliwe tak wczesnie??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
a mnie się wydaje, że mi troszke brzuszek wyszedł.. jest to możliwe tak wczesnie??

sama nie wiem... niby macica rozpulchniona... a jak mąż dłużej będzie się ze mnie nabijał że mnie wydęło to chyba zacznę w to wierzyć ;)

w ciąży z córcią od 9 tyg chodziłam w ciążówkach bo w nic się nie dopinałam... stare spodnie w pupie i udach zrobiły się luźne a nie chciały dopiąć się w pasie ;)

Cytuj:
giga ty wiedziałaś od czego to masz..

ja wiem najprawdopodobniej... ale nie ma pewności... niestety :roll: strach pozoztaje[/code]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Trochę się zejdzie zanim do mnie to wszystko dotrze :roll: A betę robię w czwartek :) I w sobotę do lekarza, więc betę chcę jak najbliżej wizyty u ginki zrobić. Strasznie się rozpisałyście :shock: :lol: U mnie z imionami też ciężko - dla chłopca podoba mi się Kacperek, Dawidek.. Ale mój M chce Aleksandra - mnie to imię średnio się podoba :roll: Dla dziewczynki oryginalna nie będę :lol: Zosia, Majeczka, Ola... Na pewno nie Julka - imię piękne, ale zbyt popularne :roll: Podobało mi się imię Amelia dopóki nie dowiedziałam się, że oznacza... brak kończyn :shock: Odpadło :roll:

Monika nie zamartwiaj się, wiele kobiet ma plamienia w ciąży... Plamienia, a Ty masz podbarwiony śluz.. I rodzą zdrowe, śliczne dzieci :) Bardziej szkodzi Ci stres, jaki sobie fundujesz niż ta wydzielina! :) Dostałaś leki, a lekarz wie co robić, żebyś urodziła swoją kruszynkę. Głowa do góry! I mimo, że jestem tu najkrócej, pozwolę sobie napisać, że nie zanudzasz :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
Podobało mi się imię Amelia dopóki nie dowiedziałam się, że oznacza... brak kończyn. Odpadło

:shock: :shock: :shock: o mamoooo ... idę grzebać co oznaczają te z mojej listy :) jak coś wygrzebię to wam ją wkleję :) :lol:

Cytuj:
Plamienia, a Ty masz podbarwiony śluz.. I rodzą zdrowe, śliczne dzieci Smile Bardziej szkodzi Ci stres, jaki sobie fundujesz niż ta wydzielina!
oooo i w 100% zgadzam się z koleżanką ! :)

*Elinka* oj to w czwartek będziesz miała już wysokachną betkę :) strzel sobie testa :) będziesz miała na pamiątkę i nam pokażesz :) teraz już spokojnie wyjdzie ci kreseczka widoczna i gołym okiem i na foto ;)

u mnie dzis pochmurno... boje sie że zaraz się rozpada a mamy spotkanie forumkowe dzieciaczków z mojego miasta... ehhh

pranie się robi, obiad ugotowany.... i zrobiłam porządek w szafie... przejrzałam moje ciążowe ciuchy :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monika226 pisze:

a co do imion to mie sie podoba Amelka. Oliwka.. hmm nie wiem co jeszcze ale moj R to Amelki zabardzo nie zna.. musze jakies ladne .. nie wiem angielskie poszukac.. hmm sama nie wiem.. czy w ogole bede musiała szukc :( ok spadam narazie..

Kumpel w UK ostatnio dała córce na imie: Christina Lucy Michelle
(czyli na polskie: Krystyna Łucja Michalina)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

saana jesli dobrze pamietam to owu 13 kwietnia :D mam zapisane w tel ale nie mam go pod reka, raczej na 99% to ten dzien :)
moge zatem podziwiac twoj suwaczek jak swoj wlasny ... :)

imionka moje to Maja, Milenka, Ada ale naj naj to Maja... co do chlopcow to nie zastanawiam sie... no chyba ze coruni siusiak wyrosnie to wtedy pomysle :roll: (ale hmmm Marcel jest cudne! )

niestety zachorowalam tzn zaczyna mnie brac przeziebienie - zawsze choruje z synkiem w parze :( co moge wziac na przeziebienie przy ciazy? :cry:

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kinga pisze:
niestety zachorowalam tzn zaczyna mnie brac przeziebienie - zawsze choruje z synkiem w parze :( co moge wziac na przeziebienie przy ciazy? :cry:

Leki homeopatyczne: homeovox - ból gardła Obrazek ,
a homeogenne na ogólne przeziebienie Obrazek .

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

maua_zu dzieki, bede musiala wyslac m. do apteki, narazie popijam herbate z malina pycha :roll:

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kinga super, to idzemy rodzic razem :D
A na przeziębienie herbata z cytryną, na ból gardła Tantum verde do psikania, czosnek i syrop z cebuli. Albo właśnie jakieś homeopatyczne, zapytaj w aptece to na pewno doradzą.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Maja, Zuzanna, Julia, Oliwia, Karolina - chyba te... i tez naj naj to Maja... ciekawe co na to mąż :roll: a na drugie Rozalia :)
Dla chłopczyka jak pisałam Bartosz na drugie Dawid :)

kinga słyszałam ze właśnie kobiet w początkowej fazie ciąży często cosik podłapują... chyba na tym etapie ciąży to najlepsze babcine sposoby... mleko, miód, cytryna, cebula, czosnek.... dobre jest Oscillococinum - to lek homeopatyczny, czyli jedyny odpowiedni rodzaj leku dla kobiet w ciąży.... na katar to co niemowlaki... woda morska... a i możesz wziąć APAP, obniży gorączkę, zlikwiduje ból...

Ostatnio zmieniony wt maja 05, 2009 1:27 pm przez giga83, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kinga jeszcze mleko z miodem :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja wyszukałam i imię Milena oznacza miła :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja na przeziębienie polecam chleb z masłem i z czosnkiem, ze 2 ząbki ;) Ja po takiej dawce z reguły zdrowieję :lol: A jeżeli to zbyt mocne, to masełko czosnkowe - przeciskam te 2 ząbki przez praskę, dodaję sól, koperek i masło - wszystkiego na oko :D Mieszam i na kanapkę, a jak mam wenę to smaruję chleb i do piekarnika na złoto, z tym, że nie wiem czy czosnek działa "na ciepło" :roll: ;)

Giga oczywiście test zrobię :lol: Te 2 kreski są tak piękne, że nie mogłabym sobie odmówić :D Zrobiłabym i dzisiaj, ale się powstrzymuję ;) Zaraz chyba pobiegnę po test i zrobię jutro rano :D No nie wytrzymam... ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzieki dziewczyny :) narazie puki meza niet to domowe sposoby poprobuje, mleko i miodek mam na miejscu ... tylko jakos odrzuca mnie od slodkiego

o i czosnek tez mam, cos wymysle ...

saana to mamy taki sam wiek ciazy, hehe fajnie :)
zmykam bo zaraz maly sie zbudzi i koniec leniuchowania ehhh... :)

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

*Elinka* to trzymam kciuki za jutrzejsze dwie tłuściutkie kreseczki :)
jak tak piszesz o tym chlebku z masełkiem, czosnkiem, koperkiem to mi ślinka cieknie :yea:

kinga leniuchuj ile wlezie i nie daj się chorobie :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]