Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 3:06 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 517  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

ewelinka- ja mam już swój domek, ale wanna narożna dopiero w sferze marzeń.
Zresztą kominek też.

Ja radzę sobie z Adasiem przy jedzeniu, przypinając go pasami w foteliku samochodowym.
Nie ma innej możliwości, żeby siedział w 1 miejscu.
Z tego co czytam - nic w tym nie jest nienormalnego. :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Elf mamy tak samo.... Ostatnio stwierdziłam, że moje dziecko ma chyba adhd :shock: Jest tak żywy, wszędzie go pełno. Praktycznie nic w domu zrobić nie mogę. Co mnie nieustannie wkurza. Bo zawsze sobie obiecuję, że ma być tak, że jakby jacyś ktoście nas chcieli odwiedzić, to ma być tak do ludzi... I rzadko tak jest niestety :? Ale nie oddałabym tych chwil za żadne pieniądze :zł: Umęczę się, nanarzekam, ale wolę tak, niż jak u mojej kol... Nadal o tym myślę swoją drogą. Ale nie mogę się do niej odezwać i jej nawkładać, bo dowiedziałam się o tej sprawie od jedynej możliwej osoby, a nie chciałabym, żeby ona miała nieprzyjemności...
Jutro weselicho... Mam nadzieję, że się uda. I że choć trochę pogoda dopisze.
I jeszcze jedna sprawa. Dla większości z nas październiczek nasze dzieciaki październikowe są naszymi pierworodnymi dziećmi i chciałam się Was zapytać - planujecie rodzeństwo dla swoich pociech?
Ja zacznę :) Gdybym miała zostać w domu to chciałabym już zajść w ciążę, ale do pracy od października, grudnia, a dzidzia mam nadzieję, że za 2-3 lata :lol2:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewelinka- udanej imprezy!!!

A co do drugiego dzidziusia to ja bym chciała nawet już teraz, ale mój mąż się nie zgadza na więcej szczęścia w domu ;) przy jednym mu cierpliwości brakuje i tęskni za starymi dobrymi czasami jak miał mnie i dom tylko dla siebie ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mojego chyba przerasta fakt, że na wszystko byłoby tylko z jednej (jego) pensji. Powiedział, że chyba jeszcze nie jest gotowy. A ja nie nalegam.
No i mój A też tęskni za dobrymi strarmi czasami. W kwestii... :wink: No wiecie. Bo trochę się zmieniło odkąd jest M. I przedtem ten lęk, żeby zaraz drugiej ciąży nie było i teraz już nie lęk, ale skoro tak postanowiliśmy, to trzeba tego pilnować. Bo po swojemu zaczęliśmy żyć od lutego - jak wynajęliśmy mieszkanie. Myślę, że w zimę nadrobimy czas dla siebie ogólnie, we troje, bo teraz A zawsze zmęczony po pracy. Brakuje mi właśnie takiego lenistwa, czy we 2 czy 3, ale razem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My to sobie czasem z P. mówimy:
Co robiliśmy jak nie było dzieci?
Czym się zajmowaliśmy.
Nie mogę sobie przypomnieć, ale chyba strasznie pusto było w naszym domu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ewelina baw sie dobrze

Powiem wam ze tez mi czasem brakuje takiego lenistwa i zwłasszcza wieczorem czeba gnac na czas do domu bo kmpiel i małęgo czeba położyc a kiedys to sie bywało na imprezach u znajomych i do pózna to były zcasy a teraz 20 a my w domu jak grzeczne dzieci
i wogóle... ale nie wyobrazam sobie zycia bez małego.
Mój M niechce miec narazie wiecej dzieci ja jakos teraz tez narazie nie ale jak jeszcze nie miałam radzia to chciałam miec blizniaki albo mniec troje dzieci .
a teraz jak ta moja wichura lata po całym domu i pomysle sobie że chciałam miec blizniaki to zagłowe sie łapie chyba bym wtedy wygladała jak zabi ha ha ha

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ADHD :?: :!: Moje dziecko tez to ma :D

Dzisiaj nie chciala w ogole isc spac i marudzila na calego, a ja tu robote mam w domu, w koncu tzreba go posprzatac, wiec sie troche nameczylam.

Oj i juz sie obudzila... :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hehe :) też chciałam mieć bliźniaki :) bo tak fajnie i Krzysiek od początku mówił, że tylko jedno bobo, a tak by było dwa :lol: ale jak teraz patrzę na podwójne wózki to sobie myślę, że chyba bym się załamała przy wychodzeniu na spacery ;)

czas pod prysznic i do łóżeczka ;) póki mamy trochę siły i nikt nie podgląda ;) mówię wam -Zuzak jest straszny zazdrośnik ;) jak tylko się przytulamy z mężusiem to zaraz przychodzi :lol:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam, ja dzisaj bylam nad jeziorkiem, usmialismy sie bo moje dziecko na nowo odkrylo swoje genitalia i przy wszystkich na plazy skubal malego, nie mogl o nim zapomniec i ciagle zagladal czy nadal jest :lol:

Oto dzisejsze fotki.
Obrazek

Obrazek

pol dnia zakladal sobie okulary i bardzo go to bawilo ze potafi sam ;-)
Obrazek

Obrazek

no i oczywiscie wszystko co znalezione trzeba posmakowac :-/
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Naprawdę zazdroszczę ci tej pogody.
U nas fatalnie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja witam po weselu. Jak łatwo się domyślić tatuś nasz tnie komara, a ja zajmuję się NASZYM szczęściem. Dlaczego ja??!!?? Ja też chcę jeszcze spać!!! Wrrr... życie jest takie niesprawiedliwe :wo:
Annxx piękne zdjęcia, cudna pogoda. Ja wczoraj wystrojona w sukieneczkę do kolanka i cieniutki żakiecik jak wyszłam na dwór to myślałam, że mi wiatrzysko głowę urwie :shock: Po ślubie jeszcze zaliczyłam bieg do auta, bo temperaturka postanowiła spaść do ok. 10 st. i deszczyk już nie chciał siedzieć w chmurkach :evil:
Ale na weselu bawiliśmy się bardzo fajnie, wręcz napiszę super fajnie. Dziś idziemy na dobitkę ok.14. Tzn. mąż na dobitkę, ja na początku będę dziecka pilnować, a potem jak małego odtransportuję babci to będę się dalej bawić :D Jakieś fotki wkleję dziś wieczorkiem albo jutro z rańca.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja myślę że w pewnym wieku wszystkie dzieci zachowują się, jakby miały ADHD.
Mój Adaś dzisiaj wylał sok pomarańczowy na podłogę, siedział w nim i chlapał się w najlepsze.
Super zabawa była

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Brrrrr... mi tu stópki odmarzają, a tu "gołe" zdjęcia ;) podziel się ciepełkiem annxx ;)

Małe sprostowanie do mojego poprzedniego posta: wychodzą obie górne dwójki na raz :roll: znaczy się mamy 6 większych i dwa mini ząbki ;)

Kupilismy dziś usztywniane butki (ale materiałowe) jedne na dwór, drugie z wywietrznikami jako kapciuchy. Okazało się, że wybraliśmy model siedmiomilowych butków :lol: Zu od razu puściła ścianę i pomaszerowała przed siebie :shock: ale na dworzu chętniej chodzi trzymając maminy palec :lol:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wow no to super ,gratuluje :D ja jutro lub pojutrze ide wlasnie kupic butki na zime ,moze tez beda siedmiomilowe :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No wlasnie z tymi butkami to jestjakis fenomen. lidka w butach to zasuwa po dworze sama, po najwiekszych wertepach i sie nie przewaraca, a w domku na boso to jej srednio idzie i woli wlasnie za raczke :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ania ładne zdjęcia a Enzo śliczny :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziekuje dziewczyny za komplementy, jesli bylo by to mozliwe to chetnie wyslal bym wam to sloneczko :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sto lat dla Lidusi z okazji 11 miesięcy. :papa:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzieki dzieki :D Jejku jak ten czas szybko leci, nie wiem kiedy minelo to 11 miesiecy :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oj leci, leci, mojua Natalka nauczyłą się robić kosi kosi łapki i przez sobotę i niedzielę na okrągło klaskała w rączki. :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 517  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]