Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 12:28 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 315  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

no nie... tak sie naprodukowalam i padl mi net przy wysylaniu posta :evil: :evil: :evil: zlosliwosc rzeczy martwych, juz nie mam sil pisac drugi raz wrrrr pogryze kiedys ten komputer

tylko sie wiec melduje ja i moj fasolinek :)

Aniolek 18.07.2008
Aniolek 10.11.2008

Obrazek
USG 11.08

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kakunia owu miałam dokładnie 13 kwietnia, więc to są 3 tygodnie...

Monia u nas przytulaski były tylko raz, bo ja też się na razie boję. Jak gin powie, że nie ma przeciwskazań to będziemy się przytulac częściej :)

Kinga moja @ też była 30 marca :D A wiesz kiedy mogła byc u ciebie owu?

Elinka a kiedy będziesz wiedziała? Robisz betę?

Giga i ja miałam czekac z suwaczkiem ale wczoraj zrobiłam :)

Tabelka http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=41756

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

saana zobaczymy ile ja wytrzymam bez suwaczka ;)
ale wiesz jak będziemy mieć synka to mój tez będzie Bartuś :) .... na dziewczynkę kompletnie nie mam pomysłu ... za dużo jest ładnych imion żeńskich ;)

kinga mi też czasem wywala posta... dlatego nauczyłam się kopiować :lol: :oops:

co do terminów to... moja @ była 1 kwietnia ... a owu wieczorem 16 kwietnia :)

Ostatnio zmieniony wt maja 05, 2009 9:28 am przez giga83, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

DZIEN DOBRY

02.06.00 ANIOŁEK
08.08.08 WOJTUŚ
http://wojtusderlaga.pamietajmy.com.pl/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Giga a mój m wczoraj powiedział, że tylko nie Bartuś :( Bo nie cierpi tego imienia... A ono takie śliczne... W zapasie jest jeszcze Jacek lub Szymon, ale wolałabym Bartka...
Dla dziewczynek mam 4 typy Milena, Magda, Zuzia lub Michalina z czego na razie wpisałam Milenkę :)

Czesc Kakunia :)

A wiecie co... Chyba coś się dzieje z moim węchem... Wczoraj przy obiedzie obwąchiwałam mięso bo mi śmierdziało, wieczorem moja ulubiona herbata była okropna i ... śmierdziała :shock: A dziś rano chciałam umyc twarz jak zwykle ogórkowym tonikiem i ... tonik śmierdzi. Masakra :? Pamiętam, że w pierwszej ciąży wyrzuciłam wszystkie balsamy i perfumy, bo śmierdziały. Czyżby powtórka?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

saana pisze:
Giga a mój m wczoraj powiedział, że tylko nie Bartuś :( Bo nie cierpi tego imienia... A ono takie śliczne... W zapasie jest jeszcze Jacek lub Szymon, ale wolałabym Bartka...
Dla dziewczynek mam 4 typy Milena, Magda, Zuzia lub Michalina z czego na razie wpisałam Milenkę :)

Czesc Kakunia :)

A wiecie co... Chyba coś się dzieje z moim węchem... Wczoraj przy obiedzie obwąchiwałam mięso bo mi śmierdziało, wieczorem moja ulubiona herbata była okropna i ... śmierdziała :shock: A dziś rano chciałam umyc twarz jak zwykle ogórkowym tonikiem i ... tonik śmierdzi. Masakra :? Pamiętam, że w pierwszej ciąży wyrzuciłam wszystkie balsamy i perfumy, bo śmierdziały. Czyżby powtórka?

A BARTŁOMIEJ CZY BARTOSZ ...JA MAM BARTŁOMIEJA HEHEHHE

02.06.00 ANIOŁEK
08.08.08 WOJTUŚ

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Saana pewnie tak.
Przypomina mi się tekst mojej koleżanki (listopadówka 2008) że otworzła lodówke i dobrze zapachu nie poczula i nie zdążyła dolecieć do wc.

Moje dziecko chyba czuje, ze jestem w ciąży, bo daje mi rano pospać :D od 9 rano już drugi raz sobie kimia :P

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no możliwe że powtórka :)
ja znów mam problemy z połykaniem większych tabletek... np. magnez... to samo było w pierwszej ciaży... dziwne to bo tak normalnie jak łykałam to nigdy nie miałam problemy... duże... bez popitki... popitka później....
a teraz jak tylko włoże tabletkę do buzi to od razu mnie ciągnie na wymioty.... ehhh nie nowość z córą też tak miałam...
no i przy myciu zebów też mnie cofa... ehhh.... znów... z córa było to samo...

co do imion... my mamy od ostatniej ciąży wybrane Bartuś (Bartosz)...
bo było tak że mój lekarz w 13 tyg na usg stwierdził że coś widzi między nóżkami... no i zaczęło się myślenie bo ja od zawsze wiedziałam że córkę będę miała Natalkę ale syn... mieliśmy kłopot.... mi się podobał Dawid... i Bartuś... mąż stwierdził że Będzie Bartuś a na drugie Dawid ;)
no i pożniej w 19, 23 tyg dzidzia tak się chowała że nie szło dojrzeć co ma między nogami...
ja przezornie skompletowałam wyprawkę uniwersalną... chyba tylko ze 2 body było niebieskie... i jeden chłopięcy dresik...
w sylwestra w 33tyg ciąży lekarz powiedział że na 100% dziewczynka :)
oczywiście nie było problemu z imieniem :wink:

teraz mamy na odwrót... wiemy n pewno że jak chłopak to Bartuś...
a dziewczynka hmmm... ładne jest Julka, Oliwka... ale strasznie teraz dużo dziewczynek o tym imieniu.... chyba nie jestm do tego imienia przekonana bo jakoś nie przeszkadzało mi to że dużo Natalek... miała być Natalka i koniec....

Ostatnio zmieniony wt maja 05, 2009 9:47 am przez giga83, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kakunia mi nie podoba się ani Bartosz ani Bartłomiej tylko poprostu Bartek :D Ale jak już przekonam m, to wtedy pomyślę którą wersję wybrac :D
Maua dobrze, że nie mam mdłości, tylko mi wszystko śmierdzi...

Giga też mi się podoba Julia ale u nas już 3 dziewczynki z okolicy tak się nazywają :)

Dziewczyny czy wy już smarujecie czymś brzuch i piersi, żeby nie miec rozstępów? Ja się zastanawiam nad kupnem balsamu nawilżającego, tylko najpierw będę musiała go obwąchac czy przypadkiem nie śmierdzi :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

saana pisze:
Dziewczyny czy wy już smarujecie czymś brzuch i piersi, żeby nie miec rozstępów? Ja się zastanawiam nad kupnem balsamu nawilżającego, tylko najpierw będę musiała go obwąchac czy przypadkiem nie śmierdzi :D

ja znowu zacznę się oliwkować, ale nie wiem czy to ma sens, bo w ostatnim miesiącu poprzedniej ciązy takie rozstępy mi wyssły, ze nie ma miejsca na nowe. nna sprawa, że zobaczyłam je dopiero dwa tyg po porodzie :P

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

saana pisze:
Kakunia mi nie podoba się ani Bartosz ani Bartłomiej tylko poprostu Bartek :D Ale jak już przekonam m, to wtedy pomyślę którą wersję wybrac :D
Maua dobrze, że nie mam mdłości, tylko mi wszystko śmierdzi...

Giga też mi się podoba Julia ale u nas już 3 dziewczynki z okolicy tak się nazywają :)

NO MY TEZ MÓWIMY BARTEK ALE MUSISZ WYBRAC HEHEEH CZASAMAI JAK COS CHCE OD NIEGO TO MÓWIE ...BARTŁOMIEJ ZRÓB MI COS TAM COŚ TAM ..BO BARTOSZ MI SIE CAŁKIEM NIE PODOBAŁO

02.06.00 ANIOŁEK
08.08.08 WOJTUŚ

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wiesz u mnie w pierwszej ciąży z brzuchem do 30 tyg nie było żadnych problemów... smarowałam Dax Cosmetik na rozstępy... serum... od 8 tyg.... bo w sumie od 8 mi brzuch wydęło... a miałam brzuch wielkaśny ;)
po 30 tyg straszne mi wyszły rozstępy... a po porodzie wyglądało to jeszcze gorzej :(

teraz postanowiłam smarować tylko oliwkę... od wczoraj smaruję...
moja koleżanka smarował i nic jej nie wylazło...

u mnie to i tak po ptokach bo mam rozstępy ale nie chce żeby było ich więcej...
to podobno zależy od skóry i predyspozycji... są kobiety którym nic nie pomoże a są takie które niczym się nie smarują i nie mają...
tak mi powiedziała położna na szkole rodzenia... że nie ma dobrego skutecznego w 100 kremu...
dużo dzieczyn jak byłam w pierwszej ciąży chwaliło sobie Mustelę... ale ona droga jest :/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja z pierwszej ciąży rozstępów na brzuchu i piersiach nie mam, a smarowałam oliwką i balsamem z owsa (z wvonu, ale już nie ma takiego). Ale za to rozstępy wyszły mi na udach, bo tam się nie smarowałam i nie wpadłam na to, że na nogach też mogą się pojawic... Dlatego teraz zamierzam się smarowac z góry do dołu i to 2 razy dziennie :)

Kakunia jak nie wybiorę Bartosza ani Bartłomieja to będzie Szymon :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

JA TEZ NIESTETY MAM ICH PEŁNO I JUZ NIC NIE POMOZE ANI NIE ZASZKODZI :( ALE DOKŁADNIE JAK SIE MA PREDYSPOZYCJE TO NIC NIE POMAGA

02.06.00 ANIOŁEK
08.08.08 WOJTUŚ

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Szymon tez ładnie :)

a rozstępy mam tylko na brzuchu i trochę w biodrach... piersi i nogi nie...

edit:
wogóle jestem ciekawa czy to prawda że w drugiej ciąży szybciej widać brzuch i szybciej czuc ruchy... szczególnie o brzuch mi chodzi... bo ja miałam naprawdę szybko w pierwszej ciąży ... teraz to chyba jakby miałaobyć wcześniej to nie wiem kiedy...

Ostatnio zmieniony wt maja 05, 2009 9:59 am przez giga83, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

saana pisze:
Ja z pierwszej ciąży rozstępów na brzuchu i piersiach nie mam, a smarowałam oliwką i balsamem z owsa (z wvonu, ale już nie ma takiego). Ale za to rozstępy wyszły mi na udach, bo tam się nie smarowałam i nie wpadłam na to, że na nogach też mogą się pojawic... Dlatego teraz zamierzam się smarowac z góry do dołu i to 2 razy dziennie :)

Kakunia jak nie wybiorę Bartosza ani Bartłomieja to będzie Szymon :D

HEHE A MI AN CHŁOPAKA SIE PODOBA MARCELEK TERAZ A NA DZIEWCZYNKĘ NIE WIEM JESZCZE .......POMYSLE O TYM JUTRO HEEHEHHE

02.06.00 ANIOŁEK
08.08.08 WOJTUŚ

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja tam myślę, że nawet jak się ma predyspozycje na rozstępy to można je jakoś zminimalizowac... U mnie wsyzstkie kobiety mają rozstępy a mi się udało z brzuchem i cyckami... Tylko te nieszczęsne nogi. Pewnie gdybym od początku smarowała uda to rozstępów by nie było...

A Szymonek coraz bardziej mi się podoba :D Jak mój wróci z pracy to zapytam czy jemu też i najwyżej zmienię w suwaczku :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ooo Marcel też ładnie...
no kurcze same dla chłopaka ... podajcie coś dla dziewczynki ;)

a wogóle to mój mąż już się chichra że mnie wydęło :evil: jak mu mówie że za wcześnie i to NIEMOŻLIWE... to się śmieje że jak takie niemożliwe to że na bank będą trojaczki bo na bliźniaki to za mały jest mój brzuchol.... :evil: mam go ochotę czasem trzasnąć :lol: :oops: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Giga mój też coś bredzi o bliźniakach... :)
A imiona dla dziewczynki już pisałam: Milena, Magda, Zuzia lub Michalina ewentualnie Paulina. Ładne też jest Marta lub Martyna :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

saana pisze:
Giga mój też coś bredzi o bliźniakach... :)
A imiona dla dziewczynki już pisałam: Milena, Magda, Zuzia lub Michalina ewentualnie Paulina. Ładne też jest Marta lub Martyna :)

NO Z TYCH TO MI SIE PODOBA MICHALINA I MILENA A TAK TO JESZCZE JULKA JA MAM DOMINIKE I KAROLINKĘ

02.06.00 ANIOŁEK
08.08.08 WOJTUŚ

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 315  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]