Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 8:54 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 181  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

edytko to kryzys. też tak sie czuje od czasu do czasu...tak wielka zmiana w naszym zyciu musi niestety niesc ze soba tez te gorsze odczucia. Nie mamy czasu dla siebie, prawie wszystko jest podporzadkowane tej malej istotce. Wszystko sie poprzestawiało i w zasadzie nie mamy na to zbyt duzego wplywu, bo musimy byc. Byc w pełni sił o każdej porze dnia no i co szczególnie dla mnie trudne nocy.
Ach...te kryzysy sa i beda, ale wazne, ze nastepuje nowy dzien, bierzesz ta mala istotke na rece a ona sie usmiecha ( no moja ma taki grymas...) i wtedy to dodaje ci sił
Kobitko porycz sobie, mnie to pomogło...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

u mnie syf kiła i mogiła w domu, patrzec nie moge na to.....

u Leny z kupa lepiej bo robi codziennie przed 8.00, ale ze spaniem w dzien masakra- w domu w zyciu ale w samochodzie najlepiej, tylko ze na benzynę nie zarobimy :shock:

wczoraj chodziłam z nią po dworze to spała elegancko, ale dziś jestem chwilę w domu i lipa, zero spania, wprawdzie kupa poranna ją wybiła z rytmu, ale mimo zmęczenia nie usypia. chwilę się kimnęła na rękach, ale tylko ją odłożyłam, to się budziła.

Edyta też nie jestem w stanie nic zrobić, jeszcze te butelki- czyszczenie, sterylizacja i tak w kółko. Lena też marudzi jak jest odkładana, ale w sumie na rękach też jej się stękanie włącza. Chciałabym się choc raz zdrezmnąc w domu, ale nie ma mowy, bo ona nie śpi w chałupie, więc za kierownicą też nie pośpię. Na szczęście odpukać w nocy jest lepiej- jak zaśnie o 21.00-22.00 to potem budzi się koło 3.00 i póxniej w okolicach 5.00 zaczyna marudzić- jakoś tak płacze i stęka przez sen. Niby śpi wtedy do 6.30 ale my nie, bo każde to jej marudzenie mnei stawia na nogi.

a chłop na weselu poczuł się może jak dawniej "bez zobowiązania" i terochę uciekł do problemów z którymi Ty zostałaś w domu...no niestety tak to z panami bywa- mój też często po pracy wynajduje jakieś nagłe zakupy niecierpiące zwłoki i zjawia się ok. 18.00. Ostatnio tym fryzjerem mnie rozwalił- Lena ryczy cały dzień, ja ledwo zipię, nieumyta, niewysrana za przeproszeniem a on sobie do fryzjera jedzie, bo miał już wcześniej wizytę umówioną. Dodam, że dzień wcześniej powiedział do mnie, że czuje się taki zaniedbany, więc dobrze, że do tego fryzjera chociaż pójdzie :twisted:

ja wyglądam tragicznie, na głowie naleśnik z włosów, bo już są ciężkie, ciągle w tych samych ciuchach i zero czasu dla siebie. Po południu jak juuz, tro zawsze wychodzimy razem, więc nawet jak jest MAciek to specjalnie nie mogę o siebie zadbać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hmm... tak to już jest. Marzymy o macierzyństwie, mamy świadomość że czeka nas ogromna zmiana, kochamy swoje dzieci, zrobimy dla nich wszystko, ale przychodzi taki moment, że to wszystko wydaje się zbyt dużym "bagażem"
Ale co się dziwić kobiety. Całe dotychczasowe życie opierało się przede wszystkim na zaspakajaniu swoich potrzeb, względnie rodziny, znajomych, ale żadna z tych osób nie była całkowicie zależna od nas, żadna nie była na tyle nieporadna aby wymagała od nas 110% zaangażowania.
Pamiętacie,będąc w ciąży zastanawiałyśmy się czy damy sobie radę. Ktoś napisał wtedy że to dziecko wybiera sobie matkę -taką jaka będzie dla niego najlepsza.
Więc Edyta nie pier%$^ol że minęłaś się z powołaniem.

Aaa! A najlepszy sposób na takie kryzysy to rozmowa z kimś kto jest dla nas autorytetem. Ja dzwonię do mojej siostry i mówię "Ania, potrzebuję kopniaka" Ona zawsze wie co powiedzieć żeby postawić mnie na nogi (czasem w brutalny sposób)
Ha, a najlepszy tekst jaki mi posłała (kiedy już nic nie pomagało) to "pierdolnij sobie baranka o ścianę to ci przejdzie"

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

poryczałam podczas rozmowy z bratowa - tzn. konkubina mego brata i mi przeszło ale nie na długo :( po poludniu wyszlam na chwile do miasta i pol drogi musialam ksiezniczke niesc na rekach tak darła morde :( potem zasneła - wydawalo mi sie, ze twardo wiec wybralam sie z nia na cmentarz bo u mamy nie bylam juz z miesiac :oops: :cry: i co???? ledwo dojechalam na miejsce to ta w ryk.... tak ja bujalam w tym wozku, ze by wypadla i gowno :evil: usiadlam na grobowcu, wyjelam cyca i.... gówno... jak ja odlozylam do wozka to koncert na nowo... ale ona sie drze jak pojebana a nic ja nie boli bo jak na rece wezme to od razu good :roll: i tak jak ostatnia debilka szlam do domu z nina na rekach, pchajac wozek przed soba... po drodze wkladalam ja do niego ale to nie mialo najmniejszego sensu
i znowu wyje - *** tu było przekleństwo ***

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki dziewczyny za odpowiedz w sprawie tabletek.
Teraz tylko wizyta u gina i zobaczymy któte on będzie u mnie widział ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ehhh...
też dziś nie mam najlepszego humoru i dnia
a wkurzona chodzę chyba już od wtorku... :(:(:(:(

dziś na śniadanko zjadłam tylko aktivie + wypiłam małego kubusia
dalszy dzień to masakra...
Mała marudziła
przyjechali Teście
wiec wiecie jaka byłam szczęśliwa
do tego nie miałam czasu dobrze sie przygotować na wizytę u mojego ginekologa...
tylko szybki prysznic i mała toaletka...
szybkie karmienie piersią i butla dziś poszła pełną parą w ruch... :(:(
u gina wszystko oki - wszystko sie ładnie zagoiło ale mam nadżerkę choć mój gin twierdzi ze nic na razie z tym robić nie będzie - moze zniknie bo ponoć takie rzeczy sie zdarzają po porodzie...

jak wróciłam do domu to Małą musiałam znowu nakarmić...
i żyję do teraz na tym moim pięknym śniadanku - w przelocie po powrocie ok. 19:00 zjadłam 2 skibki chleba z mięsem gotowanym i kubkiem zupki jarzynowej... normalnie jadłam to na 3 razy...
ech...
padam na twarz...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja ostatnio marudziłam na tesciową bo miałam jej po dziurki w nosie :evil: ale dzisiaj to ją bedę witała z otwartymi ramionami. Wróciła z pobytu u swojej siostry i dziś przyjedzie mnie odciążyc. Deszcz przestał padać to moze i uda sie jej wziąć Ninę na spacer - o ile nie bedzie wyła... :? a jak nie to ja sie z nią położę w domu bo chodzę jak cień - choć noce są w sumie OK, ale najbardziej mi dzionki w dupę dają....
Nie wspomnę o moich nadgarstkach :cry: dziewczyny tak mnie bolą te łapy :cry: to co było w ciąży to pikuś... teraz tak mnie napiżdżają, że jak zasnę w nocy to potem mam problem podnieść małą do karmienia. Nie raz okupione to jest łzami - taki ból...
Nina leży 20 minut sama w łóżeczku - normalnie cud na Wisłą...... :shock:
Czy Wasze dzieciaki też juz coraz mniej śpią?
I czy podajecie jakieś herbatki - codziennie?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

u mnie odpukać dzis jest cudnie
nawet byłam na spacerku od dawien dawna... szok

Edycia podaje codziennie herbatkę Plantex i czasem uspokajającą
poczytam później
wklejam kilka nowych fotek do naszej skromnej galerii
no dalej kochane brać sie za wklejanie

a ja nie biorę żadnych tabsów anty...

czy dostałyście już okres??/
i jak to jest jak sie dostanie czy pokarm zanika???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka!

Dziewczyny jak czesto dawałyscie dzieciaczkom Infacol? W ulotce jest napisane, ze przed kazdym jedzeniem.

Edyta moja Mała np. wczoraj spała 20 min w ciagu dnia, dzis natomiast spi wiecej. Ale nie ma co porównywac, bo ona jest miesiąc młodsza od twojej. A bólu nadgarstków strasznie współczuję.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Marryna my dajemy sab simpleks ale nie przed każdym jedzeniem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mama,Ja okres dostałam jakiś 1,5 miesiąca po porodzie i pokarm nadal mam ;)
Maryna,Co do Infacolu to ja od rana Julce wogóle nie dawałam,za to jakoś od jakiejś 16 przed każdym karmieniem lub co drugim jak widziałam,że ładnie pierdzi.
Edyta,z czasem czuwanie dziecka się wydłuża.Musisz się przyzwyczaić do tego,że mała już nie będzie spała tyle co dawniej.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moje pytanie bierze sie stąd że chyba dziś dostałam okres - pojawiła sie u mnie krew i boli mnie brzuch i tak sie zastanawiałam jak to jest...
dziękuję Empi za tak szybką odpowiedz - uspokoiłaś mnie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja karmilam do 7 miesiaca a okres dostalam ze 3 od porodu wiec nie zanika :D
herbatki daje prawie co dzien a jak nie to soczki ale olcia jest starsza :D zwlaszcza teraz jak takie upaly bo moja nie chce pic zwyklej czystej wody :(
idzie u nas burza :) zrobi sie chlodniej :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja nawet nie myślę o okresie, bo ten po porodzie dopiero mi się skończył. A teraz jak długo będę karmić tak długo nie będę miała okresu bo biorę tabsy.

Edytko mam nadzieję że nie uraziła Cię forma mojego posta. Jak go teraz czytam to brzmi trochę dziwnie :? Mam nadzieją że zrozumiałaś o co mi chodziło.
Podminowana byłam sytuacją z teściową :(
Ech, ja chyba też muszę odpocząć.

Iza bardzo podobają mi się Twoje zdjęcia. Kingusia jest śliczniutka.

A co do spania to u mnie jest wręcz przeciwnie. Moja Mała teraz śpi dużo więcej niż wcześniej.

Spadam do męża.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka!

Od wczoraj daję Małej Infacol, zobaczymy jak bedzie...jeszcze wczorajszy wieczór, to był koszmar- ryk przez 2 godziny... :(
A czy po Infacolu może się zmienić kolor kupki na bardziej zielonkawy?

Dzis sie pokłóciłam z Mateuszem...ech niezły weekend się zapowiada...nie ma co...

Czasami brak mi sił :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marryna,póki co po wszystkim co nie jet mlekiem kupa może mieć zielony kolor,także sie nie martw :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam

mozna sie przyłączyć??
jestem mamą 6,5 miesięcznej Oliwii która ostatnio coraz bardziej ochoczo pełza po domu i powoli nauczyła sie otwierać szafki i ciągnąć za obrus :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej Miniaturka - pewnie, ze dołączaj, zapraszamy :lol:

Marrynko moja kuzynka dawała Infacol przed kazdym jedzenie. Ja daje Sab Simplex ale tylko 2-3 razy dziennie, a co do pierdzenia - wielkie gówno - jest jak było czyli mało bęgali moja mała puszcza... a co do zielonych kup nie do konca zgadzam sie z Empi, a to tylko dlatego, ze u nas zielona kupa zawsze miała związek albo z nie takim żarciem /problemy z trawieniem/ a w efekcie był problem z kupą i czesto wrzaski. Jednogłosnie pediatra Niny jak i sąsiadka tez pediatra potwierdzili, ze jest to objaw problemów brzuszkowych /trawiennych/ i czesto zbyt dlugiego zalegania kupy w jelitkach...

Iza ja biore AZalie i niby nie miało byc przy nich okresu, ajednak od zeszłego wtorku leci ze mnie jak podczas normalnej @ i brzuch tez pobolewał pierwsze 2 dni... Jak minie do kolejnego wtorku to uznam e to @.

joasiu no co Ty :lol: jaka uraza, hehehe... mówisz - piszesz co myslisz i OK. Po prostu czasami mam doła i głupio sie czuję z myslą, że w brzuchu przydałby sie zamek, żebym mogła małą choc na 24 godz. z powrotem tam wsadzić :wink:

u nas od wczoraj lepiej.... Nina dosyc ładnie spała i do południa i po południu. Nocki standardowo budzi sie juz 3 razy - wydaje mi sie, ze Ona teraz wiecej je, a i moje cycki przestawiły sie na wieksza produkcje :D Wczoraj bawiła sie niecałą godzine sama w łóżeczku, a potem dobre 40 minut prrzed kapaniem na macie :) dzis to samo... teraz jezdzi od 16tej z dziadkiem a my z tatą bylismy na lodach w knajpie, a do poludnia nawet na solarium byłam :P Ninia ładnie spała wiec pani jej przypilnowała a mama czmych na wyrko.... jestem juz umówiona do fryzjera, a tymczasem pochwale sie, ze weszłam juz w swoje "z przedciążowe" jeansy :lol:

oki, ide wstawic rosołek na jutro... paaa.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Edyta,owszem zielona kupa jest wtedy kiedy jesz coś nie tak i wtedy kiedy podajesz coś innego niż mleko,np. syrop,probiotyk czy preparat na kolki ;)
Miniaturka,witaj :D Mówisz,że mnie chyba niedługo też to czeka ;)

Dziś koło 18 zauważyłam w kupie Juli,moim zdaniem pasma krwi... Czekam teraz aż zrobi następną,ale to dopiero rano i zobaczymy czy to jednorazowy wybryk i do lekarza pójdziemy na konsultację w poniedziałek czy trzeba będzie jechać do szpitala.Mam nadzieję,że nie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej kochane.)
co słychac?
u mnie pomalutku.w poniedziałek na kilka dni przyjeżdża Emil więc już mi wrócił dobry chumor :roll: :D
Michaś ładnie sypia więc mam coraz więcej czasu mam wolnego :D
normalnie zaczynam odżywac :D
jeśli chodzi o moją wagę to dieta przyniosła rezultat-jeszcze tylko 2 kg :roll: :D
teraz z czystym sumieniem wszystkim;;butelkowym;;mamom mogę polecic tran-szybko usuwa wodę z organizmu..mi pomógł. :D
a no i muszę się wam pochwalic że mój Michaś wszedł już w rozmiar 62 :D
i zaczyna krzyczec do swoich jak się nie zwraca na niego uwagi :D
a dzisiaj pierwszy raz zaśmiał się w głos :shock: normalnie rechotał jak najęty :D
jutro napiszę więcej-dziś lecę do wyrka :D
buziaczki kochane mamuśki i miłych senków. :D
przytulanki dla dzieciaczków :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 181  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]