Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 11:55 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1232 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 62  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Kika jeszcze raz gratulacje :)
Widać nie tylko moja mała kombinowała jak wyjść awaryjnie :)
Dla maleństw to raz dwa dla mam to ból przez kilka dni w zgięciu 45 stopni i cewnikiem między nogami hahaha ale co tam... szybko przyszło... szybko przeszło a radość zostaje na dłuuuugi czas :)
Buziaczki dla waszystkich dziewczynek i bobasków i głaskanka dla brzucholkowych lokatorów :)

http://fundacja-sloneczko.pl/apele/poka ... da=232%2FP

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No i w końcu mi się udało wstawić synusiowi suwaczek :D a już miałam Paprykę na ratunek wzywać :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nika śliczny suwaczek :) dopiero co założony a mknie jak szalony :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dołańczam sie do papryki śliczny suwczek i dla mnie czas LECI jak szalony Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

siemka;)

co tam u was?? szczypiorek kiedy masz wizyte???

ja w niedziele i sobote myslałam ze wyląduje w szpitalu.... tak mnie bolał brzuszek u dołu ze szok.... ale chyba malenstwo sie tam pchało bo nawet miałam takie wybrzszenie... czyli pewnie pomimo lezenia z poduszka nie obruciło sie dalej:( zjadłam no spe i magnezu wiecej i dzis juz dobrze... dzieki mojemu urzadzonku jestem spokojna bo słychac mega bicie serduszka;) 168 uderzen;) i rytmiczne;)

dziewczyny martwie sie tylko jednym ze ja wogole nie mam apetytu.... jem bo wiem ze musze... ale nic z apetytem i nic ze smakiem:( i chyba przez to przybieram strasznie mało dopiero 2kg.

pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej :)

nika
, śliczny suwaczek :)

patisonek, jestem bardzo ciekawa co to za urządzenie o którym piszesz, gdzie i za ile kupiłas :?:
Ja też mam tak ze twardnieje mi brzuszek, Zazwyczaj dzieje się tak po lewej stronie. Jak nie boli to pomasuje i mięknie, ale jak boli tak jak przy okresie to mam zalecenie żeby brać buscopan (lub no-spe).
Odnośnie apetytu, to też za bardzo go nie mam. Tak bardzo chciałabym mieć zachcianki :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Dziewczynki :)
Nika czy masażyki się przydały??
Patisonku, dobrze, że masz urządzenie do kontroli tętna płodu :) brzuszek czasami pobolewa, no ale jak wiesz, ja się nie cykałam i w razie "W" jeździłam na ostry byłam spokojniejsza
Goralm czy Ty znasz płeć maleństwa??
Dziewczynki jak ja wam zazdroszcze braku apetytu w ciaży... pod koniec ważyłam 90 kg!! a teraz problem ze zrzucaniem :/
Jak narazie ważę 63 kg i ani grama mniej niestety :/
Agusiu co u Adasia??
Magda Rolska, Kika, Agusia, Ewus, no co z Wami, meldujcie jak tam Wy i Wasze pociechy :)
Buziaczki dla wszystkich mam - przyszłych mam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

goralam - to jest urządzenie do słuchania tętna płodu i nazywa się Baby Sound Fetal Doppler. Kupiłam go na jakiejs stronie z lekarskimi pierdołkami... z przesyłką zapłaciłam 190 zł, niby duzo ale uwierz mi ze w moim przypadku bezcenne.... używam go tylko wtedy gdy sie naprawde niepokoje... nie dzien w dzien.. pisze ze bezpieczne ale wiesz ja badan nie prowadziłam... gdzies na innym forum przeczytałam ze dziewczyny stosują zwykła słuchawki lekarskie i tez słychac maluszka... ale czy nie mylą tego ze swoim tetnem to nie daje 100%.

mamy +- 2 tygodnie roznicy miedzy naszymi bąbelkami wiec w miare powinnyśmy miec te same dolegliwości... wyczytałam ze miedzy 18-20 tygodniem te bole sa uciazliwe bo sie wezadła mega rozciagają... a jak twoj mały bąbelek jest ułożony?? i kiedy masz nastepną wizyte??

wogole to co ile miałyscie lub macie wizyty ??? bo ja mam co 28dni i mnie to wkurza... wolałabym miec czesciej... :)

papryczko-
uwierz mi ze ze zdjec co widze to super schudłas!!!! a kto wie moze my tez wkoncu dostaniemy wilczego apetytu.... :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oj a ja juz przytyłam 5 kg brzuchal wielki hehe tylko kręgosłup zaczyna przypominac o sobie planuje kupić sobie pas ortopedyczny dla kobiet w ciąży, a z tym aparatem do tętnao super sprawa tylko szkoda mi kasy pas kosztuje około 130 zł :? czy to musi być wszystko takie drogie.
patisonek dobrze że sytuacja sie unormowała.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Papryko 63 kg to jest zła waga...? Ja ważę 60kg i nie narzekam...co prawda jestem wysoka, nie wiem ile masz wzrostu, ale tak czy inaczej dojść z 90 na 63 to super wynik!!!!
Patisonku ja na początku miałam więcej wizyt, bo chodziłam do koleżanki ginki, no i w ogóle przecież chodziłam jeszcze do drugiego lekarza, tam gdzie mamy z pracy kartę, żeby mieć badania robione, o rany ale ześwirowana byłam... :lol:
Dziewczyny trzymajcie kciuki za mojego Julianka, jutro mamy tą wizytę u neurologa... :? strasznie się boję :( poza tym chyba ma kolki, bo na przykład w sobotę płakał po jedzeniu ze 40 minut, a wczoraj to ponad 1,5 godziny po południu. No i niby espumisan mu daję, a i tak go brzuszek boli...tak mi go szkoda wczoraj było i taka bezsilność mnie ogarnęła, że nic nie pomaga, ani noszenie, ani bujanie, ani smoczek...tylko ryk :cry:
Ściskam Was serdecznie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

papryczko podpisuje się pod tym co napisała nika. 63 to na prawdę super wynik :brv:

patisonek, fajne urządzenie :) Ostatnio na wizycie miałam przyjemność słyszeć tętno maluszka za pomocą takiego urządzenia. Wrażenia bezcenne :)
Ja planuję przywieźć od mamy stetoskop, bo ma taki stary ciśnieniomierz w sumie taki jaki jeszcze mają w niektórych gabinetach lekarskich, a kupiony był kiedyś na targu:D
Dzięki agnieHa w tą sobotę idę na usg 4D :sss: i po niej będę mogła odpowiedzieć na Twoje pytania bo ostatnie usg miałam w 13tc.
Wizyty mam co 4 tygodnie.

Alla ja pomimo że nie mam apetytu przytyłam 4 kg :? Mam problemy z opróżnianiem więc wspomagam się syropem lactuloza o smaku pomarańczowym :D

nika12 już trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :ok:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki Goralm :)
wąteczek coś nam spada... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nika12 jesteście już po wizycie :?:

Co tu taka cisza :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wpadłąm sie przywitać :) Jak Wasze samopoczucia ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No hej, jestem już.
Chyba generalnie jest dobrze, jak na swój wiek rozwija się prawidłowo, tylko jeszcze jest trochę niedojrzały, stąd te drżenia rączek i bródki, które powinny ustąpić do 3-4 miesiąca. Mam nadzieję, że tak będzie :)
Fajny był ten lekarz, wytarmosił go na wszystkie strony, a że robił to z ogromnym wyczuciem, to Julkowi się to całkiem podobało, aż kupsko strzelił na wizycie :lol: i uśmiechał się do niego :D No ale szczepienia kazał przesunąć o 6 tygodni, żeby dać mu jeszcze trochę spokoju.
Papryczko czy Twoja Misia też miała przesunięte szczepienia przez neurologa?
No ale, żeby nie było za spokojnie, to ma przepuklinkę pępkową...jak nie urok to sr...jutro mamy akurat wizytę u pediatry, to zobaczymyco się z tym robi???
Dziękuję za kciuki :) buźka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nika, u nas nie było przeciwwskazań do przesunięć :)
Najwidoczniej skoro Twój synuś jest troszkę niedojrzały, potrzebuje czasu na oswojenie z siłami natury :) wierzę, ze będzie szybciutko udowadniał jakim to jest siłaczem :) domyślam się nawet, że zacznie szybciej siadać i raczkować niż moja Miśka ...
Dominisia jakoś jeszcze jest za slaba, ale ciągle nad tym pracujemy i też staram się być dobrej myśli, bo jak ja się załamię to kto inny to dźwignie....???
Buziaczki dla wszystkich dziewczynek, pozostałe mamuśki chyba są bardzo zapracowane przy dzieciaczkach ... czemu się nie dziwię :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No i byliśmy dziś u pediatry, dostał tylko szczepionkę na WZW, a pozostałe będą za 6 tygodni. Wróciliśmy z zaklejonym pępkiem na tej przepuklince :cry: aż się poryczałam, że bidulek ciągle nie ma spokoju, takie są sprzeczne opinie o tym zaklejaniu, że sama nie wiem czy to dobrze, że mu zakleiła. Niektórzy piszą, że to nie pomaga, inni, że może spowodować, że gdzie indziej wyjdzie przepuklina, a z drugiej strony boję się, że nie zaklejona powiększy się... mówię Wam, nie ma spokoju, ciągle coś, a ja nie umiem tak lekko do tego podchodzić. Mój M mówi, że skoro ma zaklejone, to się wchłonie, bo lekarka tak powiedziała i on w to wierzy, a ja tak nie umiem... Teraz będziemy musieli go więcej na brzuszku układać, bo to podobno mięśnie brzuszka ćwiczy :?
Ściskam Was mocno :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nika ani mi się waż rozczulać, załamywać ręce.
Walczyłaś o małego bardzo długo i pojawił się silny i zdrowiutki.
Teraz się za dużo nie zmieniło, poprostu walczysz o jego zdrowie kiedy jest już z Wami.
Ja wiem co mówię, bo też nie mam lekko, serce mi się kroi za każdym razem... tak jak mówisz jak nie urok to sra....czka... brak kciuka który czeka na operację, bioderka które leczymy już od 10 m-cy jednak nie można się poddawać, dużo trzeba czytać, robić co w naszej mocy... ryczałam jak bóbr kiedy tylko założyli gipsik mojej małej, brałam tablety na uspokojenie w głowie myślałam matko boska jak ja przeżyją 2 x po 6 tygodni moje dziecko w gipsie.... zawzięłam się, zajęłam jej gimnastyką, rozpieszczaniem, przytulaniem, całowaniem, dużo do niej mówiłam, poświęcam jej zresztą cały mój czas do teraz...
Wiem że się martwisz, chę przez to wszystko powiedzieć, że czas naprawdę leczy rany, smutki, w końcu wszystko będzie dobrze no ale musimy być silne... buziaczki dla małego siłacza :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czasem sobie myślę Papryczko, że moje problemy są takie małe w porównaniu z tym co Wy musiałyście przechodzić...może po prostu jestem słabsza psychicznie i pewnie dlatego tak podziwiam Ciebie :cmo:
Trudno, będziemy mu kleić ten pępuch, może to coś da...oby się nie powiększało tylko.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nika myślę, że dla Ciebie to wasz problem jest większy, największy na świecie, tak jak dla mnie nasz... :) dla każdej mamy problem u swojego bobaska jest największy i co by nie było rycześ się chce jak cho.... lera :)
Jak nie dzisiaj to jutro a jak nie jutro to pojutrze znajdziesz w sobie siłę i wytrwałość o którą byś siebie nie podejrzewała :)
Jaka słabsza psychicznie... nie wiem jak ja bym zniosła "odejście" fasoleczki, jednak Ty miałaś w sobie siłę i gotowość do walki o Juleczka :)
Agusia no co z tobą?? jak Adas :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1232 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 62  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]