Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 7:37 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

rany ale tempo !!! :)
mmmonia gratuluję Mikołajka :) Mikołajki to fajne chlopaki, mam nadzieję, że mój też będzie łaskawy dla mamusi i też będe tak miło wspominać poród :)

póki co my dzielnie trzymamy się na luty, jak pisałam termin mam dopiero na koniec lutego więc mogę być ostatnia :? choć właśnie widać po dziewczynach jak to z tymi terminami jest ;)

ściskamy wszytskie świerze mamy i nowiutkie bobaski :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

e-misia no cóż... pozostaje mieć nadzieję ze w końc zacznie słuchać
Ja mialam szwy nierozpuszczalne te na zewnątrz ale przy cc zawsze chyba takie zakladają. A znojomy gin mi tlumaczył ze po rozerwaniu czy nacieciu krocza to rodzaj szwu zalezy od tego co tam na dole sie dzieje. Jak malutka ranka to zakladają rozpuszczalne a jak wyglada to jak po spotkaniu z nozycorękim i usiądnięciu na potłuczonej szklance to cerują nierozpuszczalnymi bo dłużej bedzie się goić

Edyta już urodziła?

violka zdecydowanie drążki. Dużo drążków ale wybierzcie taki system który można samemu potem zmieniać. Np obniżyć drążek, dołożyć/zdjąć etc. i zaopatrz sie w cienkie wieszaki bo to one zajmują najwięcej miejsca na drążkach a tak na prawde tylko płaszcze, marynarki itp potrzebują grubszych

mnie zdejmowanie szwu po cc nie bolało ale mnie zszyli "na okrędkę" więc gin obciął supełek z jednej strony i wyciągnął szew za drugi supełek z drugiej strony.

Monika wielkie gratulacje

Mikołaju witamy na świecie

kurcze... co z Edyta???

A mi wyznaczyli termin na 25 lutego wiec mam jeszcze sporo czasu. Gin stwierdził ze małej sie raczej nie spieszy a jesli wytrzymam z plecami to lepiej później niż wczesniej. A ja powiedzialam mu zeby wyznaczyl termin najlepszy dla małej a ja jakoś dam rade...

Miałam ktg i wyszło super oprócz tego ze mała skopała urządzenie dość kontkretnie. Mam sie zjawiać na ktg co tydzień. następne w poniedziałek na 10

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kikap nie wiem jak u Was z buntem, ale u nas to niesłuchanie to jeden z objawów właśnie, plus nerwy, obrażanie się, kładzenie, ale to już przestaje bo ja mam zlew na jej leżenie i już kilka razy zobaczyła że wow na mnie to nie robi, kurcze, ale boję się że sobie coś zrobi, tam warga rozcięta czy guz to pikuś ale boję się gorszego...
Co do szwów, to nie wiem ja wiem ze miałam 8 i wszystkie rozpuszczalne, a wiem również że w moim rodzinnym mieście zawsze zakładają te na zew nierozpuszczalne. Miałam normalne nacięcie raz chlastnęła.

Zazdroszczę terminu :( bo to urodziny mojego ślubnego :D

Ale nigdy w życiu nie zapomne jak skończyła dr i mówi "o jaki śliczny baleronik mi wyszedł" i lekko potargała mnie za niego ;)

Też martwię się co z Edytą, przecież to już po cc na bank już godzinę temu skończyli :roll:

Co do garderoby Kasieńka bardzo dobrze opisałaś centralnie sobie wyobraziłam :D Zazdroszczę takich garderób :D Niestety ja blokowa ale mamy big szafe, zresztą przeprowadzić się z 30 m2 1 pokój na 63m2 3 pokoje to i tak dla mnie wow i full miejsca, jedynie w szafie zaczyna brakować.
Najgorzej to mi właśnie koszy brakuje na uprane niepoprasowane i jak prasuje żeby nie nosić po 1 rzeczy...

Marcówki hehe no no przygotowujcie się pomału ;) Jeszcze może być tak że ostatnia lutówka będzie 2w1 a tu już marcówka któraś się wypakuje :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

E-misia pisze:
Kikap nie wiem jak u Was z buntem, ale u nas to niesłuchanie to jeden z objawów właśnie, plus nerwy, obrażanie się, kładzenie, ale to już przestaje bo ja mam zlew na jej leżenie i już kilka razy zobaczyła że wow na mnie to nie robi, kurcze, ale boję się że sobie coś zrobi, tam warga rozcięta czy guz to pikuś ale boję się gorszego...
Co do szwów, to nie wiem ja wiem ze miałam 8 i wszystkie rozpuszczalne, a wiem również że w moim rodzinnym mieście zawsze zakładają te na zew nierozpuszczalne. Miałam normalne nacięcie raz chlastnęła.

Zazdroszczę terminu :( bo to urodziny mojego ślubnego :D

Ale nigdy w życiu nie zapomne jak skończyła dr i mówi "o jaki śliczny baleronik mi wyszedł" i lekko potargała mnie za niego ;)

Też martwię się co z Edytą, przecież to już po cc na bank już godzinę temu skończyli :roll:

Co do garderoby Kasieńka bardzo dobrze opisałaś centralnie sobie wyobraziłam :D Zazdroszczę takich garderób :D Niestety ja blokowa ale mamy big szafe, zresztą przeprowadzić się z 30 m2 1 pokój na 63m2 3 pokoje to i tak dla mnie wow i full miejsca, jedynie w szafie zaczyna brakować.
Najgorzej to mi właśnie koszy brakuje na uprane niepoprasowane i jak prasuje żeby nie nosić po 1 rzeczy...

Marcówki hehe no no przygotowujcie się pomału ;) Jeszcze może być tak że ostatnia lutówka będzie 2w1 a tu już marcówka któraś się wypakuje :)

Pierwsze marcowe dzieci są już na świecie. Od 25 stycznia. Bliźniaki :)

U nas bunt jest baardzo łagodny. Czasem próbuje postawić na swoim. Od kiedy nauczylismy się nie mówić "nie" do malego on równiez tego nie używa. Zamiast mówić "Nie wchodź na schody" mowimy, "zostań poprosze na dole" i u nas swietnie sie sprawdza. No plus wizja siedzenia pod ścianą jak juz bardzo próbuje postawić na swoim

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kikap aha to nie wiedziałam :oops:

No powiem Ci że dobry sposób bo ja baaardzo często używam Nie :( A teraz się to obraca przeciwko nam woła Pcie Pcie, pytam chcesz picie?? a ona Nie a woła dalej i wiem ze chce :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To my z mężem postanowilismy postawić na większe chwalenie jesli robi coś dobrze (nawet jesli robi daną czynnośc juz od dawna dobrze i jest codziennością to go chwalimy i pokazujemy zadowolenie), na mówienie co ma zrobić a czego ma nie robić a w skrajnych sytuacjach liczymy do trzech i jesli nie przestanie sie źle zachowywac to idzie pod ścianę. Jak przestanie to go chwalimy ze przestal...

U nas działa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam Was dziewczyny. Świeżym mamusiom gratuluje baobasków niech zdrowo sie chowają :)
Ja mam taermin na 23.02 ale 28.01 opuścił mi sie brzusio a 09.02 mam wizyte, trochę zaczynam sie denerwować i podczytuje Was czy mam podobne objawy do Waszych. Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MONIA, GRATULUJĘ!
Ale fajnie, że Mikołajek już jest z Wami!!!

EDYTA, Tobie także GRATULUJĘ, bo pewnie jesteś już po cc :)

Ale tempo narzuciłyście Dziewczynki ;) Ciekawe które będzie następna???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kobietki z lutego ale żeście poszalały ciekawe czy u nas też będą chłopaczki tak się śpieszyć czy dziewuszki :):)
Pozdrawiam MARCÓWKA 2011 i GRATULACJE DLA ROZPAKOWANYCH :bal: :bal: :bal:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Lutówki, aleście poszalały :lol:
Trzymać się dzielnie, Lutowiątka są super :D
Dla wszystkich dzieciaczków dużo zdrówka, dla oczekujących szybkiego plum

Lutówka 2009 :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No ciotki ktoś na was czeka w galerii 8)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam
Wczoraj nie mialam siły juz pisać wiec dzisiaj sie odzywam:)
O 17:00 przyszedł na swiat przez cc Kubus wazy 3500g 56cm i 10pkt.
Potem sie jeszcze odezwe, na razie jestem obolała i jeszcze nie wstalam czekam na rehabilitantke

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Edytko ogromne gratulacje!!! :D :D :D No to mały największy ze wszystkich kawalerów ;) Życzę Ci, aby siły szybko wróciły i szybkiego powrotu do domku :)
No i czekamy na zdjęcia ;)

Byłam w galerii - zdjęcia małego Maksyma normalnie zwalają z nóg :oops: Jaki on słodki :)

ewcia dziękujemy za szybkie plum dla pozostałych (już nas niewiele i głównie panny zostały ;))

U mnie nocka spokojna, mała nadzwyczaj grzeczna, aż zaczęło mnie zastanawiać, co ona taka cicha 8) ale nic się nie dzieje. O 11:30 mam KTG, to posłucham serduszka.

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam z rańca :)
Już wytrzymać nie mogłam hi hi

Edyta Gratulacje!!! O też duzi chłopaszek :D bo też przecież przed terminem, szkoda tylko że obolała ale tego nie da się uniknąć :( I imię zmienione miał być Bartuś ciekawe co ja zdecyduje jak się mała urodzi :hil:

Violka ja właśnie się boję bo co rusz to większe zaczęło się od 2900 a teraz już 3,5 kg :roll: Nie no dziewczynki muszą być drobniejsze przy naszych kawalerach ;)
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek :D

Kikap kochana myślisz że my tak nie robimy również cieszymy się i bijemy brawo i mówimy jak coś ślicznie zrobiła mimo że to już od dawna potrafi, ale jak widzę w jej oczach że czeka na naszą radość i aprobatę to cieszę się jak by to pierwszy raz zrobiła i buziaka dostanie :) No cóż będziemy gdybać każde inne, sami nie jesteśmy idealni więc trudno wymagać tego od naszych pociech, zresztą nawet bym nie chciała żeby była idealnym dzieckiem, dla mnie i tak jest wyjątkowa i moja ;) Sama wiesz ;) U nas kara jest też pod ścianką taką pod barkiem, to jedyne miejsce że ma widok tylko na przedpokój, bo jak kara odbywała się w pokoju to zajmowała się bawieniem :?

Sowa hi hi już lecę obczaić :D

Alla Nic się nie martw brzuszek może opaść nawet na 2-4 tyg przed :)
Dziękujemy wszystkim za miłe życzenia :)

Któraś miała mieć dziś wizytę czy nie przypadkiem Edyta?? Albo Magnolia kurcze zgłupiałam...

Magnolia czyżbyś tylko Ty została z synkiem, oprócz tych które się nie odzywają :(

Ja mam jutro wizytę ostatnią ciążową ;)
Mąż mi zawiózł mocz do badania ciekawe jak moje wyniki :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kikap dzięki za rady co do garderoby :) A z wieszakami masz rację - rzeczywiście te grube dużo miejsca zajmują. Najlepsze będą te plastikowe :)

E-misia ja siuśki i krew dostarczam jutro ;), a wizytę mam w czwartek - mam nadzieję, że ostatnią :lol:

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Violka aha miałam pisać wiesz co nie wiem nie zwróciłam uwagi wcześniej czy jak, ale w jakim szoku byłam wczoraj widząc że nie masz na imie Wiolka :shock: hahaha

No właśnie nie wiem czemu mi krwi nie kazała już robić...ale i tak mi zrobią badania na porodówce. Bo moczu to mi nie brali.
Ja to się denerwuje tą wizytą że mi powiem że ma np 3,5 kg już ... i żeby było wsjo ok żebym nie musiała leżeć w szpitalu przed porodem :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

E-misia W domu i tak wszyscy na mnie mówią wiolka, więc dla mnie to naturalne :)
Co do badań - ja też ostatnim razem robiłam tylko mocz.
Nie martw się, wszystko musi być ok :) Nie ma innej opcji :)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sowa śliczny synuś - gratulacje

ładne macie brzuszki kobitki

Emisia rzeczywiście ma piękne oczka w dodatku bardzo radosne.

violka z tymi milky weyami to ja tak tylko pozwalam sobie przed ktg, bo jak uśnie to każą mi przyjeżdżać drugi raz, a sama nie prowadzę samochodu, bo czuję się jak w gorsecie i mi niewygodnie. Nie mogę szaleć z jedzeniem za bardzo, jednego wieczoru zaszalałam i zjadłam pyzy - miałam po nich 168 :? :? :?
Dopatrzyłam się, że moja garderoba jest trochę wyższa :D, ja mam wąskie wieszaki, głównie takie z tesco, są nieobrotowe i nie mogą się rozpaść.

u mnie cisza

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasieńko no a ja kilka dni temu zjadłam 6 pierogów z mięsem i warzywami i było 143 :? Także ta cukrzyca ciągle jest, ale i tak mam dużo niższe cukry niż na początku. A np. naleśniki z serem mogę jeść i cukry ok :) nawet poniżej 100 :) Mama zrobiła mi takie słodzone fruktozą :)
Na Karowej jak KTG nie wychodzi, bo dziecko śpi to powtarzają, ale tak np. po godzinie, więc nie trzeba jeździć 2 razy, bo to rzeczywiście uciążliwe. w ciągu tej godzinki każą coś zjeść :)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Violka hehe no tak bywa właśnie że mówi się innym imieniem ;) A z czego to wynika miałaś mieć na imię Wiolka??

Kasieńka dziekuję :) Bardzo mi miło fakt tak jest że ona śmieje się całą sobą, a zwłaszcza oczami takie chochliki :D

Dziewczynki z tą cukrzycą to właśnie wydaje mi się że do końca się trzeba pilnować, niestety całą ciążę może być ok, a końcówka ciężka, już nie dużo Wam zostało więc wytrzymacie te max. 2-3 tyg diety :D wierzę że dacie radę :)

Ja o dziwo dziś spałam twardo nic mi się nie śniło, zero skurczy zgagi itp i mimo tylko 7 h snu to wyspana jak nie wiem :)

Jejku chyba wyjdę z Miśką trochę chociaż koło bloku bo rozniesie dom zaraz 8)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]