Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 10:11 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

E-misia ja naszykowałam podobny zestaw do Twojego :)
Body kopertowe na dł. rękaw, polarkowy pajacyk, sweterek, na wszelki wypadek spodenki polarkowe, skarpetki, czapeczka cienka i gruba, kombinezon, kocyk gruby i pieluszka tetrowa na buźkę :)
Podpytam położnych, jak najlepiej ubrać małą do samochodu, w którym będzie ciepło :) Na pewno w czasie jazdy trzeba będzie kocyk odkryć i rozpiąć kombiaczka ;)

Edyta a moja odwrotnie - w dzień spokojniejsza, a wieczorem dokazuje :)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Co do mojej blizny to troche mi przeszkadza i drażni. U mnie tez sie rozlał z tym ze to byly lata 90-te wiec teoretycznie powinno byc lepiej niż za czasów naszych mam. A o kresce pojecia nie miałam :) ale faktycznie coś tam jest. Dobrze ze zrobiłam zdjęcie blizny to przynajmniej się czegoś dowiedziałam...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!

mmmonia będę trzymać kciuki!!!

Ja mam brązową kreskę od bardzo wczesnej ciąży. Od około 8 tygodnia czy jakoś tak - najpierw była jasna, z czasem ciemniała. Około 17 tygodnia ściemniało wokół pępka i poszło w górę. Teraz jest ze 20 cm nad pępkiem. Lubię tę krechę :lol: , jakoś tak się czułam ciążowo od początku dzięki niej :lol: .
Jeśli chodzi o blizny i wyrostki, to ja nie mam, ale wyobraźcie sobie, że mój obecnie 13 letni bratanek miał wycinany na Działdowskiej po ostrym ataku jak miał 7 lat. Ostatnio sobie o tym przypomniałam i poprosiłam żeby pokazał mi tę bliznę. On jej nie ma, tak mu zszyli, że tej blizny wcale nie widać.

Ja naszykowałam body z długim rękawem, pajacyk cienki + dresik welurowy z kapturem i stopkami, albo zamiast dresiku ciepły welurowy pajacyk. Oczywiście czapeczka - chyba tylko gruba, ale jeszcze nie wiem i ciepły kombinezon - ma zamykane rękawki i pełne stópki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasieńka76 pisze:
Witam!

mmmonia będę trzymać kciuki!!!

Ja mam brązową kreskę od bardzo wczesnej ciąży. Od około 8 tygodnia czy jakoś tak - najpierw była jasna, z czasem ciemniała. Około 17 tygodnia ściemniało wokół pępka i poszło w górę. Teraz jest ze 20 cm nad pępkiem. Lubię tę krechę :lol: , jakoś tak się czułam ciążowo od początku dzięki niej :lol: .
Jeśli chodzi o blizny i wyrostki, to ja nie mam, ale wyobraźcie sobie, że mój obecnie 13 letni bratanek miał wycinany na Działdowskiej po ostrym ataku jak miał 7 lat. Ostatnio sobie o tym przypomniałam i poprosiłam żeby pokazał mi tę bliznę. On jej nie ma, tak mu zszyli, że tej blizny wcale nie widać.

Ja naszykowałam body z długim rękawem, pajacyk cienki + dresik welurowy z kapturem i stopkami, albo zamiast dresiku ciepły welurowy pajacyk. Oczywiście czapeczka - chyba tylko gruba, ale jeszcze nie wiem i ciepły kombinezon - ma zamykane rękawki i pełne stópki.

to niech się cieszy bo jak widzisz można to nieźle spaprać...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A to chyba dobry zestaw mam, kombiak ma pełne stopki ale bez rączek więc stąd niedrapki :)

Myślę że będzie ok :)

Tak z doświadczenia lepiej kopertowe albo zapinane z przodu bo ciężko takiemu okruszkowi przez głowę zakładać i się denerwują :)

Viola no w aucie trzeba będzie odkryć bo potem wyjściem można doprawić niestety :/

Teraz są fajne metody i te blizny są prawie niewidoczne plus maści i luks :)

Kasieńka o własnie tak miałam z kreską jak Ty teraz a teraz czysty brzuch :/

Moja najaktywniejsza wieczorem i w nocy czkawka często jak wstaje siku hehe ale dużo spokojniejsza niż Miśka...na szczęście
Babki wstawiać jakieś foty brzuchów bo to już ostatnie nasze :)
Ja i Edyta już dodałyśmy Kikap tutaj a reszta??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Heloł ;)

Ja mam ledwo widoczną kreseczkę. Przy Miłku była nieco mocniejsza.

Kikap, niezła blizna... Pierwszy raz widzę takiego giganta po wyrostku...

Bartusia na wyjście ubiorę w pajacyka cieplejszego i na to oczywiście kombinezon. Kombinezon mam cały zabudowany.

A ja się czuję tragicznie. Mam jelitówkę, albo czymś się strułam.

Ciekawe co u Moni... Może już wrócą we dwójkę?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej :)

Ja się nawet powiedzmy wyspałam, ale poszłam o 22 spać ;)

Oj Magnolia współczuje :(

Ja też ciekawa co u Moni? Może właśnie 3 dzidzia się pojawi na naszym wątku :D

Ja się wczoraj lekko spiełam z moim ślubnym i mi smutno dziś okropnie, a do tego kol. i jej synek u których mamy zostawić Misię na czas porodu się okropnie pochorowali, a teraz co zrobić jak szybko nie wyzdrowieją...zostawić mimo wszystko i Misia przyniesie mi do noworodka chorobę i nią dodatkowo trzeba będzie się zająć, czy iść samej na poród?? Płakać mi się chce...
Już raz tak było że zostawiliśmy Misię na kat notarialny u tej samej kol. gdzie synek był chory na jelitówkę ale tydz wcześniej wyzdrowiał i co...za 2 dni zachorowała Miśka 5 dni biegunka w tym 3 dni wymiotów i ja dwa dni nad kibelkiem :(
Najlepsza opcja to żebym na razie nie rodziła...
Taka była umowa że albo rodzimy razem albo wstrzymujemy się jeszcze z dzieckiem drugim...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej dziewczyny ale sie wczoraj fatalnie czułam, było mi niedobrze i ta zgaga a do kibelka nie umiałam :oops: poszłam spać o 20:30 a w nocy chyba ze 4 razy wstawałam na szczęście przeszła zgaga bo zjadłam parę migdałów dzisiaj na szczęście sie już czuję dobrze i w kibelku normalnie byłam :lol: jaka ulga

Ja jeszcze nie przygotowałam ubranek ale na pewno ubiorę go w dresik welurowy ten sam co Piotruś miał ubrany i pewnie kaftanik kopertowy i śpiochy a na to kombinezon i dwie czapeczki jedna cieńsza a druga trochę grubsza, może nie będzie takich mrozów.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzień dobry! :)

To jak już wszystkie narzekamy, to ja też coś dorzucę ;) spałam dzisiaj jak zając pod miedzą, nasłuchując małej :roll: miałam stresa z powodu odstawienia leków... No-spą i magnezem się nie przejmowałam, ale tym sioforem - brałam go od 2 lat... Przebudziłam się przed 3 i leżałam ponad godzinę, mała nie dawała żadnego znaku, nawet telepanie brzuszkiem nie pomagało, potem zaczęła się tak baaardzo delikatniuśko przeciągać, więc stwierdziłam, że tak mocno sobie śpi. Na szczęście o 5 rano obudziła mnie swoją ulubioną zabawą - waleniem główką w moją szyjkę :lol: boli to jak diabli, ale przynajmniej wiedziałam już, że wszystko ok :)

Magnolia współczuję jelitówki... :(

E-misia a mama albo teściowa nie mogą przyjechać do Misi...? To w końcu wyjątkowa sytuacja...

Edytapr mnie też wczoraj zgaga męczyła w dzień i trochę w nocy, ale zaszalałam wczoraj z naleśnikami, a potem poprawiłam bigosem :oops:
Dobrze, że już Ci lepiej :)

Też się zastanawiam, co u Mmmoni... :roll: Jak nie będzie się długo odzywać, to napiszę do niej, wypytam się, jaka sytuacja.

I ciekawe, jak tam u Sowy :D Czy już leży z Maksiem szczęśliwa mamuśka ;)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Viola mamy prawo sobie ponarzekać, przynajmniej tu na forum, bo w realu to by nas pewnie mieli dość ;)
No właśnie tu jest problem moja mama baaardzo chętnie, ale jest sama i ma w łóżku sama swoją mamę 92 lata po amputacji z cukrzycą itd, itp.
Teściowa ma gospodarstwo, nie może zostawić zwierząt itp.
Jak się Misia urodziła to przyjechała na kilka dni żeby nam pomóc w sensie pokazać kąpiel itp. a i kłopotów z tego było bo teść gorzej niż dziecko :(...szkoda gadać
Teraz nam powiedziała że jak nam będzie trzeba czyt. jak by T gdzieś wysłali na szkółkę, poligon itp i zostałabym całkiem sama, ale ja uważam że i tak jest potrzeba.
A 3 sprawa jest taka że nie wiadomo kiedy urodzę...musiała by przyjechać z tydz. przed terminem i siedzieć a na to pozwolić sobie nie może...
Moja psiapsiółka sama mi zaproponowała i ona ma synka starszego 2 miechy i bardzo się lubią z Misią.
Poza tym 300 km to nawet jak teściowa by chciała przyjechać żeby zostać z Misią na poród to jak by się zdarzyło to jak z Misią że zaczęło się o 2 w nocy a urodziłam o 14 po południu a teściowa najwcześniej dotarła by na 15-15:30 ;) Także pozamiatane.

Ja nawet nie chce żadnej pomocy po porodzie tylko na te kilka kilkanaście godz. porodu żeby ktoś się zajął :(
Wszystko takie skomplikowane...
Na razie mam załamkę :(

Tak napisz jak coś do Moni :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pochwalę się co wczoraj dostałam od znajomej z USA.

http://allegro.pl/fisher-price-3w1-leza ... 16859.html

Tak to wygląda tylko jest w wersji Khaki Sands takie bardziej brązowe.

Rewelacja jak dla mnie. :D

Znalazłam zdjęcie :)

http://www.fisher-price.com/img/product ... 49_d_1.jpg

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

E-misia to rzeczywiście masz nie za ciekawą sytuacje ja na szczęście mam moją mamę na miejscu 3km ode mnie więc jak by się coś działo a mój by był w pracy to przyjedzie zresztą zastanawiam się czy nie zostawić Piotrusia na czas nocek S. u niej, od poniedziałku będzie miał 4 nocki :shock: a ja sama chyba bym sobie dała radę dojechać do szpitala w nocy jak by się coś działo, :lol: chyba :lol:

violka napisz do Moni będziemy spokojniejsze

Hebihime super ja tez mam dostać taki leżaczek od mojej kuzynki tzn. coś podobnego

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczynki - wiadomość od mmmoni :)

Ogólnie to wszystko ok :) Mały co prawda mało ruchliwy, ale KTG nie wykazuje nic niepokojącego. Biedulka nudzi się strasznie w tym szpitalu i chciałaby już urodzić ;) I żartuje sobie, że szkoda, że nie ma tam netu, bo by mogła zdawać relacje na żywo jak Sowa :) Buziaczki od Moni! :)

Moja mała ledwo dała mi napisać tego posta :lol: Rozpycha się jak nie wiem co ;) No tak, wyspała się w nocy, a teraz harce ;)

E-misia szkoda, że taką macie sytuację :( Moja teściowa też do grudnia była uziemiona opieką nad babcią (tez cukrzyca... i wiek...schorowana bardzo już była), teraz już jest dyspozycyjna - własnie robi mi porządki w domu ;) Ale wiem, jakie to uwiązanie - opieka nad starszą osobą... :(

Hebihime super leżaczek :) Bardzo ładny! Ja chyba będę miała po siostrze.

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Monia super że wszystko ok, może mały jest mało ruchliwy bo się wybiera już do ciebie :) trzymaj sie kobitko wszystko będzie dobrze:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Viola to dobrze że u Moni wsjo ok :)
Jezu co ja bym dała za taki wypas jak pobyt w szpitalu, wiem głupio to brzmi, ale po prostu Miśka mnie doprowadza do pasji, a ja bym chciała choć 30 min. poleżeć w ciszy i spokoju :( Nie musieć sprzątać, gotować ani nic kompletnie nic robić...mam zły dzień naprawdę...

Edyta zazdroszczę :( no ale sama wybrałam takie życie z daleka od najbliższych :(

Hebhime superaśny!!! Fisher ma super rzeczy trwałe, i mają świetne kolory i w ogóle design :) Te brązy są cudne :)

My mamy taki po Misi :

http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek ... 07041.html

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a mnie znowu boli brzuszek @-owo... :roll: Czy to nie może się rozkręcić, tylko tak pobolewa, to przestaje, to znów pobolewa... ;)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Viola ja i tak podziwiam Was tzn. mamy które kilkakrotnie straciły swe dzieci, że jest w Was tyle samozaparcia i że jesteście spokojne i tak na jakieś minimalne bóle itp.
Może to przepowiadające a może coś się zaczyna dziać :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

E-misia ja bym już chyba chciała żeby to były przepowiadające ale obawiam się że w moim przypadku racze nie :? ja przeważnie te bóle na @ mam rano jak wstaje i wieczorem jak się kładę spać

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My mamy taki leżaczek :)
http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek ... 54667.html
Przy Miłku był dla mnie wybawieniem.

Fajnie, że u Moni ok. Należy się dziewczyna w tym szpitalu...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Magnolia a byłaś zadowolona z niego bo właśnie taki chce mi kupić moja kuzynka

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]