Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 10:11 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

-sowa- pisze:
to ją się trochę pożale...poród przeżyliśmy, a teraz jest problem ze wstańiem. Jednak to jest niezły wysiłek. Minęło 14h...Wczoraj cały dzień na czczo bo wisi cc, wieczorem 3kanapki i lipa nie mogę dojść dalej niż do stolika:( bo przestaje widzieć i słyszeć no i wielką karuzela. Czekam na szpitalne śniadanie....choćby miał być salceson to zjem by tylko moc zejść już na neonatologie do małego. Póki co jak więzień własnego ciała:( laski rzuccię czymś dobrym!:)

Pewnie już po śniadaniu ale jak byś jeszcze się tak czuła to nie czekaj do posilku tylko poproś położną o troche glukozy do wypicia...
A swoją droga to może dobrze że nie donosiłaś. Toś ty byś 5 kg dziecko w terminie urodziła :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kikap Ty mnie nie strasz, moje podobno dwa tygodnie temu miało ponad 3200, a ja chcę rodzić naturalnie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasieńka gdzieś czytalam ze w ostatnich tygodniach dziecko potrafi przybrac nawet do 40g na dobe to łatwo policzyć

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

hej

magnoliawidze ze boisz sie naciecia ja za pierwszysm razem bardzo sie bałam i czułam jak mnie nacina bo akurat skurcz przeszedl i mnie nacieli i musieli usypiac bo w srdku popekałąm ale teraz udało mi sie urodzic bez naciecia tylko lekarz szyl te blizny po poprzednim porodzie zeby sie nie jadzilo i zagoiło :wink: :wink:

DZIEWCZYNY DACIE RADE!!!!!!!!!!!!!!!!!!JAK WESZŁO I TO WYJSC MUSI!!!!!!!!!!!!!!

SOWAmały spory jak na 36tc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziewczyny wy nie straszcie bo moje maleństwo też jest duże i lekarz mnie straszył że do porodu to będzie miało ok 4kg :shock: dobrze ze będę miała cc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

SOWA gratulacje wielkie :) Normalnie podniosłaś mnie na duchu twoim opisem porodu :)

Ja już mam jeden za soba i boję się strasznie tego ... ale dzięki tobie iskierka sie pojawila :)

Lutówka 2009 i marcówka (chyba :P:) 2011

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka :)

Sowa gratulacje!!! spisałaś się babko cieszę się że poszło jednak sn, bo byś cały dzień rodziła a potem cc to jak dwa porody :(
Miałam to samo uczucie po banan mi z ust nie schodził choć godzinę wcześniej wiłam się z bólu i wszyscy mnie denerwowali, przy szyciu śmiech i gadanie z dr szyjącą :)
Ja do nacięcia nie dostałam znieczulenia ale położna kazała powiedzieć kiedy idzie skurcz powiedziałam i u szczytu ciachła, ale ja już się tego doczekać nie mogłam bo paliło okropnie i bym pękła pewnie sama, i taka ulga i głowa już na zew. :)
No kochana powiem Ci że klocek, moja ważyła 10 gram więcej ale 4 tyg później haha
Też mi się kręciło w głowie jak wstalam 1 raz ale 2 godz po, może masz za niski cukier jak pisze kikap niech Ci dadzą glukozy :)

Kikap to jak się dowiesz to daj znać ile?? Ja bym sobie z pępka chętnie usunęła bliznę po laparo...

Nawet nie gadaj ja nie rodzę wiecej niż 3,5 kg ;) Miśka w 36 tc miała 3 kg niby wg usg, a ur. 3,3 tylko ciekawe na ile usg mówiło prawdę...

Edyta dobre, ale wiesz co miałam baardzo podobny sen dzień wcześniej hi hi śniło mi się że wstałam odeszły mi wody takim chlustem, a potem zaraz pępowina wyleciała i wisi mi do kolan, ja pamiętając co dr mówiła mi kiedyś na zajęciach z pierwszej pomocy medycznej mówię muszę ją z powrotem włożyć 8) haha i upycham a tu dzidzia wychodzi nogami :shock: bez skurczy bez bólu kucnęłam i wyszła dziewczynka i wołam na T że urodziłam i żeby dzwonił po pogotowie, a on "po co jak już urodziłaś" :shock: haha ja żeby mi ją odcięli i zbadali a tu nagle urwała się pępowina i się obudziłam...normalnie daj spokój z takimi snami... albo raz śni mi się że karmie i tak mnie boli , wyjęłam cyc z buzi dzidzi a ona ma zęby jak moja Miśka :lol:

Magnolia no niby tak, ale bywa jak u mojej bratówki że pierwsza ciąża ciężka zakończona 2 tyg przed terminem cc z powodu gestozy, a druga za 5 lat idealna i bodajże 5 godz całego porodu, słowa mojej bratowej "nie ma porównania" wnioskuje że chciałabyś spróbować sn? czy to tylko namowa dr?
Kochana wiem że każda to mówi, ale ja miałam taki stres nt nacięcia, dosłownie sen mi z powiek spędzało niczego tak się nie bałam jak nacięcia, a co się okazało, super. Gorzej zniosłam skurcze te już od 7 cm rozwarcia kiedy to były co 2 min. i praktycznie jeden się końćzył a drugi zaczynał :( Wtedy płakałam po cichu i prosiłam m. żeby mi jakoś pomógł...ale on wiedział ze tak będę gadać bo go uprzedziłam w trakcie ciąży żeby mnie nie słuchał jak będę o cc prosić a wsjo będzie ok

No nic dziewczynki jak zwykle elaborat ;)

Idę się ogarnąć bo pospałyśmy dziś z Misią do 9 (niestety o 6 przyszła ale spoko bo T już wstał do pracy)
:oops:
A fajnie na dworku, -1 słoneczko więc trzeba tą moją łobuziare wyprowadzić trochę na powietrze bo znowu będzie tak świrować jak przed wczoraj i wara rozcięta będzie wisieć hehe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

e-misia mogę dać znać z tym że z tego co wiem to oni liczą od wielkości blizny a ja mam bliznę długą na 20cm i szeroką na 1,5cm wiec sama rozumiesz że chyba zapłace sporo

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

E-misia no to ciekawe te sny nam się śnią, to chyba wszystko dlatego że chcemy już nasze dzieciątka mieć przy sobie i cieszyć się nimi:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej :)

Ale gwarno, ale gwarno :)

Sowa kochana czy Ty w ogóle spałaś troszkę w nocy? ;) Dzielna bohaterka jesteś, ale musisz wypocząć 8) Dziewczyny dobrze piszą - pewnie ci cukier tak spadł z rana i stąd te zawroty - ale pewnie teraz po jedzonku jest już ok :)
Piękny nowy suwaczek i opisy :D Ale Ci fajnie, że już po wszystkim :) I poród tak sprawnie poszedł :) dodałaś nam otuchy 8)

Kasieńko to super, że milky way poskutkował ;) Ja dziś po śniadaniu miałam 84 :shock: Fakt, że w ruchu, bo mierzyłam cukier w centrum medycznym ;) W ogóle to zapomniałam wsadzić do pudełeczka z glukometrem nakłuwacza i chodziłam do zabiegowego po igłę ;)
Teraz zdobyłam się na odwagę i usmażyłam sobie 2 naleśniki z serem od teściowej ;) Były dla męża, ale tak mnie skusiły :oops: Najlepsze jest to, że wcale mi nie smakowały, bo były mdłe, za słodkie :wink: Po 3 m-cach odzwyczaiłam się od cukru :shock: Na zdrowie mi to wyjdzie ;) No i ciekawa jestem, jaki cukier teraz wyjdzie 8)

Hebihime niezła jest Twoja mama :) ;)

A co u mnie...jestem po wizycie, nic się nie dzieje 8) Dr przywitała mnie tekstem - to jeszcze nie urodziłyśmy? ;) Mam odstawić wszystkie leki i brać tylko żelazo i feminatal 8) Ciekawe, jak mój organizm zareaguje na to odstawienie :wink: Co do wywoływania porodu w tp - moja gin. tez jest zdania, żeby wywoływać, więc jeśli nie urodze do 11 lutego, to 11 - wywołanie :shock:
Badania grzebalnego nie miałam, więc nie wiem, jak szyjka, ale może lepiej, bo jakbym miała sie dowiedzieć, że długa i zamknięta, to chyba lepiej nie wiedzieć :wink: Jak nie urodzę w ciągu tygodnia, to za tydz. kolejna wizyta+badanie moczu i morfologia.

Dziewczyny - sny macie bombowe :lol: :lol: Mi tez się teraz dużo śni, ale mała w snach siedzi grzecznie w brzuszku :) Za to mojej mamie i mojej szwagierce śniło się, że już urodziłam ;)

Dopisane....
cukier po 2 naleśnikach teściowej - 102 ;) :lol: + zgaga gratis :wink:

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

w poniedziałek na 11 mam konsultacje w szpitalu w celu wyznaczenia terminu porodu :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kikap to niedługo poznasz termin Wielkiego Dnia :)

A ja ciekawa jestem, która z nas nastepna do rozpakowania 8)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja to pewnie jeszcze troche bo ja dopiero w 36tc jestem a ciecie bede miala jakos w 38/39 tc wiec jeszcze 2-3 tygodni z brzuchem polatam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Łoo spacer i wypad do piekarni bo chlebek, bułeczki i rogaliki mi dobrze zrobił :)

Kikap aha no moja malutka w porównaniu do Twojej jakieś 2 cm. Ale centralnie na samym środku od pępka w dół i pępek mi o nią cały nie wyszedł tylko góra a od dołu ta blizna trzyma :/ Zresztą w galerii widać na foto brzucha. Ale teraz pewnie w tym samym miejscu Cię potną.
No już nie długo data supcio!
To ja Ci daje trochę zgagi i skurczy w łydkach a Ty mi daj cyca z 0,5 kg ;)

Mnie dziś znów cyce pobolewają i mam wrażenie pełności, nawet w staniku tak pełniej widać na oko ;)

Edyta to chyba podświadomie przynajmniej ja chciałabym być po, bo tak to ja nie chce jeszcze...nie wiem boje się jakoś...
Oby tylko znów mój strach i obawy mnie miło rozczarowały i żebym znów wspominała poród jak ten pierwszy :)

Violka uwierz że nie uśniesz pierwszej nocy po sn chyba że nad ranem, tym bardziej jak wieczorem poród ;)
Nieźle ruszyło na forum nie? ;)

Sowa takie pytanko to jednak uznali Maksia jako wcześniaka?

Ja jakoś nie mogłam ani jeść ani spać może teraz będzie inaczej któż to wie? Ale co słyszę to żadna nie śpi noc po hormony podobno nie dają :/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

E-misia pisze:
Łoo spacer i wypad do piekarni bo chlebek, bułeczki i rogaliki mi dobrze zrobił :)

Kikap aha no moja malutka w porównaniu do Twojej jakieś 2 cm. Ale centralnie na samym środku od pępka w dół i pępek mi o nią cały nie wyszedł tylko góra a od dołu ta blizna trzyma :/ Zresztą w galerii widać na foto brzucha. Ale teraz pewnie w tym samym miejscu Cię potną.
No już nie długo data supcio!
To ja Ci daje trochę zgagi i skurczy w łydkach a Ty mi daj cyca z 0,5 kg ;)

Mnie dziś znów cyce pobolewają i mam wrażenie pełności, nawet w staniku tak pełniej widać na oko ;)

Edyta to chyba podświadomie przynajmniej ja chciałabym być po, bo tak to ja nie chce jeszcze...nie wiem boje się jakoś...
Oby tylko znów mój strach i obawy mnie miło rozczarowały i żebym znów wspominała poród jak ten pierwszy :)

Violka uwierz że nie uśniesz pierwszej nocy po sn chyba że nad ranem, tym bardziej jak wieczorem poród ;)
Nieźle ruszyło na forum nie? ;)

Sowa takie pytanko to jednak uznali Maksia jako wcześniaka?

Ja jakoś nie mogłam ani jeść ani spać może teraz będzie inaczej któż to wie? Ale co słyszę to żadna nie śpi noc po hormony podobno nie dają :/

Oni mnie potną po tej bliźnie która mam po poprzedniej cc a ją mam pod majtkami na dole brzucha a ja mówie o usunięciu blizny po wycinaniu wyrostka robaczkowego. Tnęli mnie w dzieciństwie i nie dośc ze cięli mnei za późno (jak juz się wylał) to jeszcze źle zszyli i się rozlazło i musieli poprawiac i w ogóle wszystko sie paprało na maxa. I dlatego ta blizna jest na pół brzucha. Zaczyna mi się tuż nad prawą pachwiną a kończy nad pępkiem.

Nieostre zdjęcie i blizna niecała widoczna ale ogólnie wygląda tak
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kikap ułaaa :(
To moja mama to samo miała 7 lat bodajże i i wylany wyrostek operacja ledwo się o śmierć otarła a blizna też wielka wyobraź sobie teraz ma 61 lat więc to było w latach '50...

Widzę że masz troszkę kreskę na dole, ja miałam na całym brzuchu i dość wyraźną a teraz nie mam w ogóle :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

E-misia ja w pierwszej ciąży też miałam krechę i to bardzo wyraźną i prawie od początku ciąży a teraz nic.
kikap rzeczywiście duża ta blizna

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny mam wiadomość od Mmmoni.
Jest znowu w szpitalu, bo od wczoraj nie czuła ruchów Mikołajka, ale porobili jej różne badania i jest dobrze :) z tym że nie wiadomo, kiedy wyjdzie - do weekendu raczej ją zatrzymają...Trzymajmy kciuki!

Dziewczynki - a jak to jest z tą aktywnością malucha w brzuszku - przed zbliżającym się porodem jest spokojne czy raczej buszuje...? ;)

Kikap oj spora ta blizna... :( moja mama tez jako nastolatka miała operację na wyrostek, też się rozlał i ledwo z życiem uszła... :?

A mi się zrobiła kreska, ale bardzo jasna i pojawiła się niedawno :) Taka podobna jak u Kikap :)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Edytka może dlatego że już skóra była naciągnięta a teraz tyle samo nam się naciągnęła albo mniej i nie ma? Kurcze nie wiem od czego to zależy tak naprawdę.

Violka miałam mówić że dobrze że po wizycie ok, a z szyjką masz racje nie ma co się stresować, moja była twarda zamknięta, zero skurczy dzień przed terminem na ktg a nastepnego dnia w nocy zaczęłam rodzić hi hi także uśmiech na buzię i do przodu :)

Babki a co bierzecie na wypis do ubrania dzidzi?

Ja naszykowałam m. kaftanik kopertowy, pajac bawełniany, sweterek, skarpetki, czapeczkę cienka bawełnianą, czapkę, zimową, kombinezon welurowy, kocyk i tetrę na buzie.
Zastanawiam się czy nie dać jeszcze półśpiochów czy spodenek ? Nie chce żeby dzidzia się spociła, a to tylko wyjść ze szpitala do auta i potem z auta do klatki :)

Dopisane:
Viola ojej własnie miałam pisać i ciągle zapominałam że Monia jakoś mało napisała i tak jakos jak by smutna była :( Oby wsjo było ok.

Wiesz mówią że i tak i tak. Moja na wieczór buszowała mocno, a jak się zaczęło to cicho i mało się ruszała przez cały poród...a czynność serca miała cały czas ok 144 :) A w 8 m-cu bardzo mocno i długo i pojechałam na ktg bo się nasłuchałam ze przed porodem dzieci tak wariują

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mmmonia trzymam kciuki żeby było wszystko ok i żeby cie jeszcze wypuścili do rozwiązania
Mój mały to tak różnie czasami jest tak ruchliwy że aż boli zwłaszcza jak siedzę ale wieczorami jak już leże o mniej nawet przedwczoraj się wystraszyłam bo go nie czułam i przez to nie mogłam zasnąć ale w nocy jak poszłam siku i coś przegryźć to zrobił się aktywny i się uspokoiłam. Dzisiaj też go prawie cały dzień czuję.
Tylko te bóle brzucha jak na @ mi dokuczają rano i w pachwinach mnie strasznie ciągnie we wtorek idę do lekarza to mu powiem i ciekawe co mi powie

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]