Dzisiaj jest ndz kwie 26, 2026 10:12 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Czekam na wieści od Sowy, ale pewnie bidulka wymęczona... Ciekawe, kiedy się odezwie :)

Kikap własnie tego się boję - że jutro na wizycie usłyszę, że prędko nie urodzę, bo szyjka mocno trzyma :roll: Z jednej strony czuję małą prawie między nogami jak chodzę ;), z drugiej boję się, że ta szyjka nie będzie chciała puścić :roll: Tak jak powiedziała mi położna: te szyjki, co są dobre do szybkiego porodu - są kiepskie do utrzymania ciąży i odwrotnie...
Na szczęście będziesz miała planową cesarkę, więc wieczne czekanie Cię ominie :)
Kikap ze mnie chudzielec ;), taki z mniejszymi piersiami ;)

Kasieńka i jak po powtórce KTG? Zjadłaś milky way'a? ;)

Magnolia a jak u Ciebie po wizycie??

Ja mam jutro rano wizytę i odstawiam leki 8) ciekawe, czy coś się wydarzy :)

Obrazek
(*)(*)(*)

Ostatnio zmieniony śr sty 26, 2011 8:20 pm przez violka84, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

SOWA trzymam kciuki! :) Napewno wszystko poszło ok :D
I już niedługo będziecie w domku z Dzidzią :)

E-misia masz racje jak są już bóle parte to wszystko samo się pcha! Trzeba tylko trochę pomóc :D

Zostawiłam parę fotek w galerii :D :D :wink:

Trzymam kciuki za Was wszystkie :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kikap ja cie doskonale rozumie bo ja tez mam duży biust i chociaż przed ciążą schudłam prawie 13kg to z biusty za dużo nie dalej są duże, a teraz przy karmieniu pewnie będą jeszcze większe.

sowa jak miała cc to dzisiaj na pewno się juz nie odezwie bo musi co najmniej 6 godzin plackiem leżeć a potem będzie obolała i nie będzie miała siły,

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Violka ja tak samo ciągle odświeżam stronę i czekam normalnie jak na swoje hehe ;)

Maria hi hi nadąć się trza ;) kazała Ci zamykać oczy? jak mnie to wkurzało bo ja chciałam patrzeć co się dzieje ale wiem że dla mojego dobra żeby mi naczynka nie popękały ale ja i tak podglądałam :P
Łoj idę do galerii popatrzeć co tam ciekawego powklejałaś :)
A jak karmienie??

Kurcze z tymi cyckami to różnie jednym zostają po ciąży większe a innym baa nawet mniejsze niż przed ciążą :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

E-misia pisze:
Nie wiem o co chodzi dziś z moimi cycami, wczoraj lekko mnie pobolewały, a dziś bolą już bardziej i jak się położyłam po południu wstałam zalana lekko całe sutki i brodawki w zaschniętej siarze :?

Kikap ile takie zabiegi kosztują?? Zwłaszcza ten usuwający bliznę?

Pojęcia nie mam ale już zaczynam zbierac :) jak uzbieram za dużo to na coś wydam :)

a w ogóle to oddam na dobe ból kręgosłupa przyjmę w zamian na ten sam okres inne ciążowe dolegliwości. Któraś chętna?

violka jak czujesz małą między nogami nisko to pewnie uciska na szyjke i dowiesz sie jutro ze juz sie skraca. zobaczysz. A co do wagi to kiedys znajomy stwierdził ze wyglądam na 40 kilo z czego połowa to biust. Niestety wiele sie nie pomylił. Chcesz troche cyca (bo ciężko to cos co mam przed sobą nazwać biustem) ode mnie?
A co do odstawienia leków to nie myśl o tym. Wyluzuj, pójdź z mężem do kina, na kolacje, a może na jakiś kabaret? I tak będzie co ma być a te ostatnie dni przed porodem na prawde lepiej spędzić na rozrywkach i odstresowywaniu się niż na nerwach i niepokojach

edytapr ja tez jak chudłam to nie z klatki piersiowej

E-misia pisze:
Kurcze z tymi cyckami to różnie jednym zostają po ciąży większe a innym baa nawet mniejsze niż przed ciążą :?

O i tego mi życzcie... zaoszczedzilabym na operacji

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej laski ;) pisalam do was po 20 juz z fona ale cos nie przeszło ;)
Niecierpliwiec juz z nami ;) Wszystko poszło naturalnie i w miare sprawnie więc jestem z niego dumna ze dał rade... tatus zreszta tez bo mu prawie rączek nie polamalam na skurczach ;D
Mały jest liczny i całkiem całkiem jak na prawie miesiecznego wczesniaka :D

3320g, 53cm... ur 18.13;)\
dostal pierw od poloznych 10Apg ale pozniej wzieli go na inkubator bo zaczał cos brzydko stekac przy oddychaniu wiec podejrzewali slabe plucka lub bakterie. Ale juz jest ponoc oki, choc nadal lezy pod rurkami. Jak sie ogarnie to jutro wieczorem lezymy juz razem ;)

Dzieki za kciukasy!!!!

A w ogole to Maksym Tytus....drugie sam sobie wybrał datą :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

przepraszam, ze tak wpadam nie ladnie
ale chcialam pogratulowac Sowie :)
gratuluje malenstwa po drugiej stronie brzuszka :)
sierpniowka 2010

a dla reszty mam szybkiego plum zycze :)

Obrazek

23.01.09 (*)9t3d

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sowa gartulacje ogromne!!!! Maksiu witaj na świecie :D :D :D :D :D
Świetnie się spisałaś :) Czyli poszło sn :) Ale super!!! :) I nie mogę uwierzyć, że osobiście 2 godzinki po porodzie już do nas próbowałaś naskrobać :)
10pkt :) Waga świetna 8)

Ale Ci zazdrościmy, że masz to już za sobą i synka przy sobie! :)

Kikap no ciekawa jestem, czego się jutro dowiem :roll:

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sowa, ale SUUUUUUUPER!!!!!!! GRATULUJĘ!!!
To teraz wypoczywaj, a Maks niech szybko dołącza do mamusi :)
Zazdroszczę Tobie i Marii, że już macie maluszki po drugiej stronie brzucha.

Ja po wizycie u gina. Wszystko ok. Szyjka długa i zamknięta, więc raczej za szybko nie urodzę... :roll:
Żadnych badań już mam nie robić. Dostałam skierowanie do szpitala i mam się zgłosić w terminie lub oczywiście wcześniej jak będzie taka potrzeba ;)
Ale coś czuję, że takiej potrzeby nie będzie.

Ja noszę rozmiar miseczki B, a teraz C. Moje piersi po karmieniu Miłka zrobiły się nieco mniejsze, więc takie jak mam teraz bardzo mi odpowiadają ;) Szkoda, że nie zostaną takie na zawsze.

Też bym chętnie usunęła sobie bliznę. Mam taką nieładną na kolanie od wypadku na huśtawce w dzieciństwie. Tylko nie mam czasu się za to zabrać... Może kiedyś...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sowa gratuluję i cieszę się z Tobą całym serduszkiem :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sowa wielkie gratulacje. pięknie się spisaliście a malemu pewnie zimno po prostu było. Jutro już bedziecie razem a teraz odpoczywaj..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

sowaGRATULACJE UDAŁO SIE...DAJ ZNAC U NAS NA PAZDZIRNIKÓKACH TERAZ KOLEJ NA DZIEWCZYNKE!!!!!!!!!!!

A KAL PORÓD?????????BOLAŁO???????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

juz bym chciala wstac ale kaza lezec poki mi sie do wc nie zachce ;) wiec leze i pije ;D
Porod jest przereklamowany, a krzyczec tez za bardzo nie ma kiedy.
W sumie bolesnych skurczyy mialam cos ok 2h co 1,5min, Im dalej w las tym mocniejsze ale do przeżycia..... dziwne uczucie jak juz maly przechodzil ;) pozniej troche zabawy z łozyskiem... no i dobra godzina haftowania bo naciecie nie wystarczylo :roll: ciekawe czy wygladam bardziej jak obrus swiateczny czy szynka babuni ;D

Dzieki sierpnioweczki i pazdziernikoweczki za kciukasy, jak bede miala fotki juz bez inku to wstawie przedstawic kawalera :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sowa, cieszę się, że poród wspominasz dobrze :)
Ja właśnie najbardziej boję tego nacięcia. Wszyscy mi mówią, że tego się w ogóle nie czuje, ale i tak się boję... :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie bój sie ;) pierw dala mi lekkie miejscowe znieczulenie wiec nie czułam nic prócz uszczypnięcia zastrzyku.... późniejszego pękania też nie czułam.... bardziej zszywanie denerwowało, bo długo trwało, ale w tym czasie nasłuchiwałam co u małego w pokoju obok więc tez jakoś zleciało.
Samo uczucie jak już ci go dają przutulic i przywitać się, a później tatus kroi pępowinę itd...... wszystko ci wynagradza i w trakcie późniejszych nieprzyjemności ciężko pozbyć się uśmiechu :D

Laski poród boli ok, to fakt, ale jest do przeżycia!!!!! Nastawcie się pozytywnie i pamiętajcie że każdy skurcz w końcu mija, a do następnego będzie moment na odetchnięcie!!!! W naszym przypadku niecała minuta wystarczała 8)
nie nakręcajcie w sobie strachu, przecież to i TAK TRZEBA ZROBIĆ!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No zobaczymy czy będzie mi to dane w ogóle przeżyć. Mój gin powiedział, że po cc jest nieco trudniej urodzić naturalnie, ale nie jest to niemożliwe i żebym przynajmniej próbowała.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

SOWA gratulacje !!!

Jak ja zazdroszczę też bym chciała być już po wszystkim...

A tak chyba sobie poczekam. Nic mnie nie boli, skurcze nawet nie wiem co to takiego, piersi też normalne (nic nie cieknie).
Tak ogólnie poza faktem ociężałości wynikającej z faktu iż końcówka się zbliża to nic zero objawów.

Ale u mnie to rodzinne... Moja Mama ze mną w ciąży dzień przed porodem poszła sobie do fryzjera trwałą robić. Bo się przecież nie pokaże nieuczesana na porodówce :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sowa moje gratulacje, ale ci to szybciutko poszło, a Maksym rzeczywiście spory jak na poród przed czasem :lol:

laski ja dzisiaj miałam chyba jakieś koszmary, śniło mi się że zaczęłam rodzić w domu i nic nie czułam, mały już w połowie wyszedł a ja żadnych bóli ani skurczy nie miałam masakra jakaś :shock: czułam go miedzy nogami już, nie wiem jak ten sen się skończył bo się przebudziłam i sprawdzałam czy jest nadal na miejscu czyli w brzuchu :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to ją się trochę pożale...poród przeżyliśmy, a teraz jest problem ze wstańiem. Jednak to jest niezły wysiłek. Minęło 14h...Wczoraj cały dzień na czczo bo wisi cc, wieczorem 3kanapki i lipa nie mogę dojść dalej niż do stolika:( bo przestaje widzieć i słyszeć no i wielką karuzela. Czekam na szpitalne śniadanie....choćby miał być salceson to zjem by tylko moc zejść już na neonatologie do małego. Póki co jak więzień własnego ciała:( laski rzuccię czymś dobrym!:)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sowa GRATULACJE!!!! CIESZĘ SIĘ, ŻE MASZ JUŻ SYNUSIA PRZY SOBIE, teraz życzę Wam obojgu szybkiego powrotu do formy,

violka przed ktg zjadłam 2 milky waye i poskutkowało bardzo i miałam po nich tylko 98. W poniedziałek następne ktg i usg. Odstawilam wszystkie lekarstwa - znienawidzoną luteinę też, biorę tylko żelazo i letrox i czekam juz na efekty. Mam zamiar wreszcie sobie posprzątać bez strachu o malucha - jaka ulga. Lekarz po 1 ktg stwierdził, że nieprędko urodzę, mój był we wtorek odmiennego zdania.

Jeśli chodzi o rozmiar "mleczarni" to ja też mam b, chociaż przez moment miałam wrażenie, że c, ale mała wyssała je ze mnie i teraz stoją w miejscu. Sutki są już od kilku dni bolesne jak na początku ciąży, ale jeszcze nie mam produkcji czegokolwiek.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]