Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:14 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Ja jestem. Ciężko tylko z tel sie pisze.

My juz mamy za soba ziniaka marchewke brokula kalafiora pietruszke gruszke i jabluszko :)
Teraz mysle co jeszcze moge nowego.
i zaraz zaczniemy miesko.

22,2tc-480g
26,2-833g
29,2-1295g
30,2-1600g
33,1-2345g
35,1-2550g
36,0-2830g
37,2 - 2900g

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

ola - moze jeszcze banana? no i koniecznie dynie, zwlaszcza ze teraz sezon i mozna super zupki robic :)!

Antosiowi w zeszlym tygodniu wyszla taka lekka kaszka na jednym policzku i zastanawiam sie, czy to moze byc od kawalka selera... albo od surowego jablka, bo to byly jedyne nowosci o tym czasie.

Obrazek

7.01.2012 [*], 7.05.2012 [*] - kochałam Was od pierwszego dnia...

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witajcie :cmo:

U nas nocka super. Wiktoria spała od 20 do 6 bez żadnej pobudki. Ale za to o 6 po karmieniu już nie zasnęła, teraz to nadrabia. Mam nadzieje że nie wywołam wilka z lasu i się nie obudzi..
U nas też się coś zaczyna chmurzyć. Mam nadzieję że deszczu z tego nie będzie, bo przydało by się na spacerek iść koło południa

Dziewczyny a może napiszemy do administratorów żeby nam zrobili taką grupę zamkniętą jak mają majóweczki np ? Może wtedy więcej dziewczyn zechce tutaj pisać? Co Wy na to ??

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Z banenm dobry pomysł.
czeka w lodówce :) miałam podac dzisiaj ale wole zrobix to rano bo nie wiapdmo jaka bedzie reakcja :)

Ilona dobry pomysł z tą zamkniętą grupą :)

22,2tc-480g
26,2-833g
29,2-1295g
30,2-1600g
33,1-2345g
35,1-2550g
36,0-2830g
37,2 - 2900g

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witam po dluzszej przerwie :D
My jestesmy po drugim szczepieniu 6w1 i tym razem mala plakala przed szczepieniem wiecej niz po. Po poluniu urzedowala jak nigdy ale w nocy dostala podwyzszonej temperatury i dostala czopek dzisiaj ju wszystko ok ale nie chce pic mleka z butli od wczoraj.Musialam dac kleik na noc bo plakala bo byla glodna.Dzisiaj rano tez nie chciala mleka wiec znowu kleik lyzeczka i zjadla wszystko.Na obiad dostala indyka z kartoflami i kukurydza z hippa i opedzlowala prawie wszystko.Tak sie zastanawiam czy to znowu nie jest jakis skok rozwojowy i dlatego nie chce butli albo ida zabki.Co do jedzenia to Emma je wszystko jedynie nie lubi jablka z brzoskwinia ze sloiczka.Marchewki nie daje za czesto bo zatwardza ona kupe a i tak mielismy od poczatku jak przeszlismy na mm problemy z kupa.Najlepiej smakuje jej dynia no i na probe kupulam lososia caly obiadek z hippa i lobuziak zjad wszystko.Emma wazy juz 7,1kg i ma 66cm.No i teraz chcialaby aby ja podciagac caly czas do siadania.
ilona0485 to ladnie spi Wiktoria :D Emma tez przesypia noce a 2 dni po zmianie czasu to chodzila spac juz o 18 lub przed i wstawala o 5 lub 6.
pelina_wmoze podawaj przez 3 dni tylko jeden produkt i zobacz jak reaguje.
ola88 u nas miesko to byl hit od niedawna tez podaje jej gotowy deserek banan-jabklo-ciasteczko i tez lubi a najlepiej to smakuje jej kleik pelnoziarnisty a nie lubi kleiku ala kasza manna bo pluje.
Czas leci i widac jak dzieciaczki rosna a jeszcze niedawno byly takie malutkie te Nasze Skarby :D
My jeszcze miesiac i przechodzimy na spacerowke bo gondolajuz bedzie za mala.
Chrzciny juz tez za nami mielismy 19.10 i pogoda byla super 20 stopni.
Ja tez bylabym za grupa zamknieta :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witajcie :)
Jakos malo tu zaglądam bo siedze w necie tylko w telefonie.

Adas wazy juz 7340 :) i jest bardzo grzeczny :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Jednak pomysł z grupą zamkniętą nie wypali bo jest nas za mało :/

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

hej dziewczynki :) jestem i ja :) zaraz jade po dziewczynki do przedszkola, takze musze sie zbierac :)
Asia pieknie wcina obiadki, tylko deserkow nie lubi :) A tak to idealne dziecko :) buziam Was bardzo serdecznie :*

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Halo dziewczynki:) Melduję się że żyjemy i u nas wszystko w porządku.
A co u Was ???

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

u nas pierwsza infekcja, ale sytuacja opanowana. a poza tym wszystko ok :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

pelina_w dużo zdrówka dla Antosia :cmo:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Witajcie.
Ja też się melduję. Niestety dopadło mnie przeziębienie i kilka ostatnich dni byłam do niczego. Na szczęście dziś już lepiej. Nawet wyszłam na dłuższy spacer z Jurciem. Chłopaki póki co zdrowi (odpukać...)
Wczoraj byliśmy w Poradni Patologii Noworodka. Ogólnie wszystko super. Pani doktor była zdziwiona, że Młody już tak długo sam siedzi i prostuje nogi do stania. Waga 9800g. i 72 cm długości. Na koniec byliśmy na USG przezciemieniowym i tu znów jakiś problem :( Małe ciemiączko uniemożliwiło dokładne badanie i o torbielach (które wcześniej były widoczne) lekarz nic nie mówił, ale za to synek ma jakieś wodniaki podtwardówkowe na 7mm. Neurolog ma się tym zająć, póki co bez paniki i kontrolować trzeba. No ciągle coś z tym moim Jurkiem.
W poniedziałek odbieramy aparaty słuchowe. Zobaczymy jak nam pójdzie przyzwyczajanie Młodego.
Co do jedzenia: Jurko je i lubi WSZYSTKO! Nawet jak mu dam ziemniaka z masłem je chętnie. Warzywa już prawie wszystkie dostępne jadł poza kapustą i strączkowymi, dodaję też natkę i zioła doniczkowe, owoce wszystkie krajowe plus banany- które kocha! Jak zacznie jeść banana to ja nie nadążam z podawaniem tak mu smakują! Mięsko głównie drób i w tym tygodniu pierwsze żółtko jajka dostał.
Piszcie jak tam wasze skarby mamusie :cmo:

35,0 tc 2690g., 49 cm, 8 Apgar
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witajcie. :)

Jak nocka u Was dzisiaj ? U nas ok. Pierwsza pobudka o 5. A dzisiaj pierwszy raz spaliśmy bez zapalonego światła w kuchni :)

magda080782 dobrze że już lepiej się czujesz, mam nadzieję że do niedzieli będziesz zdrowa jak ryba :P: Najważniejsze że chłopaki zdrowe :cmo:
My mamy kontrole w poradni noworodka 27, już Ci pisałam. Drugi raz bedzie trzeba robic usg przezciemiączkowe ? Nam nic nie powiedzieli żebyśmy zadzwonili tam i się zapisali..
Juruś rośnie jak na drożdżach !!! Dobrze że apetyt mu dopisuje. Wiktoria ostatnio zaczęła mniej zjadać mm. Nie wiem czy przez to że mm jest bardziej sycące czy co..

pelina_w jak u Was ? Antoś zdrowy ? Ty też ?? Uciekłaś nam stąd na dobre:/

ola88 odzywaj się kochana. Odpalaj lapka i pisz tu z nami, trzeba rozkręcić nasz umierający wątek bo szkoda :/

kasiaa23 jak tam dziewczynki ?? Pisz tu z nami kochana !!!

Zombie6 też tu częściej zaglądaj. Smutno tu bez Was dziewczyny :/

gosia neuss może Ty kochana napiszesz do administratora i założysz prywatny wątek ? Bo u mnie się coś pochrzaniło i mo wiadomości prywatne tutaj nie dochodzą :/

dobrzynka halo halo jak tam Dominiś ???

alexandra Ciebie to już tutaj wieki nie było :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Ilonka, dziewczynki dobrze - odpukac juz 2 tyg zdrowe, takze idziemy na rekord ;)
Bo ostatnimi czasy non stop jelitówki-przeziebienia-zapalenia oskrzeli. Wykonczyc się szło ;)
Ja mam mnóstwo pracy nie wiem za co się wziąć :( tzn. wiem, ale tak strasznie mi sie nie chce!
Dzisiaj mialam rozmowe o prace (przez telefon!) w jezyku angielskim i zaproszono mnie na kolejny etap rekrutacji w poniedzialek - mam pisac test z angielskiego z gramatyki aaaaaa... Bede zakuwac przez weekend!

Magda, mam nadzieje ze to nic groznego, kurcze.. Ale stresy masz z Jureczkiem. I jaki on kolos!! jestem w szoku!! Dzien mlodszy od Asi, a ona przy nim kruszyna! Ty go sterydami jakimis karmisz, czy co? :lol: :lol:

Pelina, zdrowka dla maluszka! A co sie dzieje?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

kasia - nic powaznego. po prostu infekcja gardla. podejrzewam, ze starszy cos przywlokl, sam nie zalapal, a bratu sprzedal :) tak to juz jest przy wiekszej gromadce - sama najlepiej wiesz. ale ogolnie ok, ogarniamy sytuacje.
wczoraj starszy skonczyl 6 lat... nie wierze, ze mam takiego starego syna!!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Witajcie.

Mój mąż dzisiaj musiał iść do pracy i siedzę teraz z moimi potworkami. Młodszy usnął po jedzeniu a starszy męczy od pół godziny kawałek mięsa. Bracia rodzeni jeden chudzinka i niejadek a drugi wielki i żarłok niesamowity. Trochę ponad 4 kg różnicy jest między nimi...

ilona0485 u nas nocki są ostatnio niezłe. Jurcio je około 21.00- 22.00 i potrafi spać do 6.30- 7.00 i w nocy jak się przebudzi to mu tylko smoczka daje i śpi dalej. Czasem około 3.00 mamy jedną pobudkę na karmienie. Za to rano nadrabia i mamy dwa karmienia w niedługim odstępie czasu. Najpierw jest mleko a potem kaszka taka do jedzenia łyżeczką.
Ja już czuję się całkiem nieźle. Jeszcze tylko zatoki mam trochę zawalone ale jutro dam radę! Będę na pewno!!!
W Por.Patologii dali nam na wizycie skierowanie na USG przezciemieniowe i szliśmy z tą karteczką zrobić do budynku przychodni i robili nam od ręki. Bez dzwonienia i czekania. Wy pewnie też tak będziecie mieli.

kasiaa23 matko jak te Twoje dziewczyny chorują! U nas przeziębienie w domu to wielkie wydarzenie... Witko to przez ten okres grzewczy łapie coś czasem ale zapalenie gardła to najpoważniejsza choroba (przeziębieniowa) w jego życiu. Wtedy miał wysoką gorączkę i chyba nawet antybiotyk był (w sumie dwa razy już dostał w swoim życiu). Tak to zazwyczaj albo z nosa pocieknie albo kaszle trochę i tyle.
Pierwsze słyszę o rozmowie o pracę przez telefon. Fajnie, że znasz dobrze angielski. Ja to do języków obcych nigdy nie miałam głowy :( Życzę powodzenia w poniedziałek i kopniak w ... na szczęście!
Z tymi wodniakami też mam nadzieję że to nic poważnego. Za miesiąc mamy wizytę u neurologa to zobaczymy co doktor powie. Czytałam i raczej nie powinno być to nic poważnego, ale jak się nie wchłonie to trzeba ten płyn jakoś ściągać. Ciągle coś z tym Jurkiem. Czyżby jednak 13 była pechowa dla niego???
A co do jedzenia to Jurek lubi jeść i je więcej objętościowo od starszego brata. Staram się go przetrzymywać z jedzeniem ale to i tak na niewiele się zdaje. Najważniejsze, że na siatce centylowej jest i wagowo i wzrostem na 90/ 97 centylu czyli jest proporcjonalny. Po prostu jest bardzo dużym dzieckiem i tyle (na siatce dla wcześniaków jest gdzieś tam wysoko ponad 97 centylem :shock: ).

pelina_w to wszystkiego najlepszego dla synka z okazji urodzin :gift: Rzeczywiście stary ten Twój Smok ;)
U nas z przeziębieniami to po kolei każdy się załapał. Teraz na koniec mąż zaczął narzekać. Oby od nowa nie poszło...

Karmicie dziewczyny jeszcze piersią? Ja od dwóch tygodni już nie...

35,0 tc 2690g., 49 cm, 8 Apgar
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witajcie.

dzisiaj udalo mi sie wejsc na laptopa ale..no wlasnie skonczylo sie sprawdzeniem poczty szybko przejrzenie co i jak i nie zdazylam tutaj wejsc. Nadrabiam teraz tylko z tel...

wiec mozolnie idzie

w czwartek bylismy na drugiej dawce pneumokokow. Pierwszy rwaz mielusmy goraczke. Na cale szczescie juzminelo i jest ok.

wazymy 7310g i mamy 66cm :)

22,2tc-480g
26,2-833g
29,2-1295g
30,2-1600g
33,1-2345g
35,1-2550g
36,0-2830g
37,2 - 2900g

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

dzisiaj mamy nalot rodzinki z okazji urodzin syna. ciasta upieklam, ale po tort wlasnie wyslalam panow do sklepu. nie chce mi sie meczyc...

kasia - powiedz nam cos wiecej o tej pracy! no i trzymamy kciuki!

ola - co sie dzieje, ze taka zabiegana jestes? Hania daje czadu?

magda - ja jeszcze karmie na calego. moj Antos to taki cycus mamusiny...:) raz dziennie dostaje posilek lyzeczkowy (warzywa lub owoce) i wieczorem przed snem czesc posilku to butla - glownie dlatego, zeby sie do niej przyzwyczajal. bardzo nie lubi butelki, wiec trzeba go trenowac. a co do nocek to u nas dziwnie - caly trzeci miesiac budzil sie juz tylko raz, a teraz znowu dwa razy. ale widze, ze powoli przesuwa sobie pierwsza pobudke, wiec moze wkrotce znowu bedzie jedna pobudka.

no nic - lece robic obiadek. milego dnia!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witajcie dziewczynki :cmo:

W końcu coś się ruszyło :)
Co tam u Was ? Jak Wam mija weekend ?
Jak nocka ? U nas super. Wiki spała do 5:30, zjadła mleczko i spałyśmy do 7:45. Oby cały czas były takie noce.
Dzisiaj spotkanko z Olą i Magdą. Już doczekać się nie mogę :)

kasiaa23 trzymam kciuki za nową pracę :cmo:

pelina_w jak tam zdrówko u Antosia ? Zdrowy już ??

magda080782 Też tak ciężko było jak próbowałaś się dodzwonić do poradni audilogicznej ?
Ja w piątek cały czas dzwoniłam i d... Nie wiem co oni tam robią że telefonów nie odbierają :/
Znowu się spędzi pół dnia w poradni patologii noworodka jak usg przez ciemiączkowe będzie :/
Ech te kontrole :/

ola88 ładna waga Hanusi. Rośnie jak na drożdżach.

Miłego dnia kochane. ola88 i magda080782 do zobaczenia po południu :cmo:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Pelina, no to super ze tylko na infekcji gardla się skończyło, a nie przeszlo w cos powazniejszego. :)
100 lat dla synka!!
U nas tez trening butelki, ale mala nie jest zbyt zadowolona. Zdecydowanie woli cycy ;)
Praca w firmie outsourcingowej jako konsultant telefoniczny – takie call center, ale jako informacja. Telefony z całego świata, linia w języku angielskim, także język trzeba znac perfect. Test będę miala z poziomu C1 i nie znam ang na tak wysokim poziomie, ale spróbować zawsze warto! Jeśli mi się nie uda, to mam plan zrobic certyfikat w maju :)

Magda to tylko się cieszyc, ze Twoje chłopaki to okazy zdrowia :)
Mnie się już kilka takich rozmów o pracę przez telefon przytrafilo. Firmy coraz cześciej korzystają z tej formy rekrutacji, gdyż już na wstępie mogą wiele osób odrzucić. Zwłaszcza, gdy w grę wchodzi język angielski. Rekruter oszczedza swój czas i zaprasza na kolejny etap osoby, które naprawde znaja jezyk.
Ja ciągle piersią karmię :) chociaż teraz Niunia była 1,5 dnia na MM, bo ja spalam u koleżanki i zakuwałyśmy angielski intensywnie (mama była z maluchami). Ale już cycka normalnie dostaje :)

Ilona, wow jak pieknie Ci Wiki spi!
I jak tam spotkanko, udane? :) zazdroszcze!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]