Witajcie.
Mój mąż dzisiaj musiał iść do pracy i siedzę teraz z moimi potworkami. Młodszy usnął po jedzeniu a starszy męczy od pół godziny kawałek mięsa. Bracia rodzeni jeden chudzinka i niejadek a drugi wielki i żarłok niesamowity. Trochę ponad 4 kg różnicy jest między nimi...
ilona0485 u nas nocki są ostatnio niezłe. Jurcio je około 21.00- 22.00 i potrafi spać do 6.30- 7.00 i w nocy jak się przebudzi to mu tylko smoczka daje i śpi dalej. Czasem około 3.00 mamy jedną pobudkę na karmienie. Za to rano nadrabia i mamy dwa karmienia w niedługim odstępie czasu. Najpierw jest mleko a potem kaszka taka do jedzenia łyżeczką.
Ja już czuję się całkiem nieźle. Jeszcze tylko zatoki mam trochę zawalone ale jutro dam radę! Będę na pewno!!!
W Por.Patologii dali nam na wizycie skierowanie na USG przezciemieniowe i szliśmy z tą karteczką zrobić do budynku przychodni i robili nam od ręki. Bez dzwonienia i czekania. Wy pewnie też tak będziecie mieli.
kasiaa23 matko jak te Twoje dziewczyny chorują! U nas przeziębienie w domu to wielkie wydarzenie... Witko to przez ten okres grzewczy łapie coś czasem ale zapalenie gardła to najpoważniejsza choroba (przeziębieniowa) w jego życiu. Wtedy miał wysoką gorączkę i chyba nawet antybiotyk był (w sumie dwa razy już dostał w swoim życiu). Tak to zazwyczaj albo z nosa pocieknie albo kaszle trochę i tyle.
Pierwsze słyszę o rozmowie o pracę przez telefon. Fajnie, że znasz dobrze angielski. Ja to do języków obcych nigdy nie miałam głowy

Życzę powodzenia w poniedziałek i kopniak w ... na szczęście!
Z tymi wodniakami też mam nadzieję że to nic poważnego. Za miesiąc mamy wizytę u neurologa to zobaczymy co doktor powie. Czytałam i raczej nie powinno być to nic poważnego, ale jak się nie wchłonie to trzeba ten płyn jakoś ściągać. Ciągle coś z tym Jurkiem. Czyżby jednak 13 była pechowa dla niego???
A co do jedzenia to Jurek lubi jeść i je więcej objętościowo od starszego brata. Staram się go przetrzymywać z jedzeniem ale to i tak na niewiele się zdaje. Najważniejsze, że na siatce centylowej jest i wagowo i wzrostem na 90/ 97 centylu czyli jest proporcjonalny. Po prostu jest bardzo dużym dzieckiem i tyle (na siatce dla wcześniaków jest gdzieś tam wysoko ponad 97 centylem

).
pelina_w to wszystkiego najlepszego dla synka z okazji urodzin

Rzeczywiście stary ten Twój Smok
U nas z przeziębieniami to po kolei każdy się załapał. Teraz na koniec mąż zaczął narzekać. Oby od nowa nie poszło...
Karmicie dziewczyny jeszcze piersią? Ja od dwóch tygodni już nie...

35,0 tc 2690g., 49 cm, 8 Apgar