Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 10:21 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1232 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 62  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Patisonku to chyba dziewczynka będzie :D bo chłopaki od razu pokazują co mają :lol:
Agnieha wszystko będzie dobrze, dbaj o siebie, jesteś na zwolnieniu?
Papryczko jakie objawy miała Twoja Misia, że ją do neurologa wysłali? tak się boję tej wizyty, schizę mam totalną, a do 4-go listopada jeszcze tyle czasu...boję się co tam usłyszę :?
Dziś mój JUluś niespokojny cały dzień, od wczoraj nie było kupy, więc się napina, stęka i nic tylko bąki, ale dwa były takie, że aż go ze snu wybudziły, bo się przestraszył bidulek :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

patisonku - dlatego Was wyszukałam i z Wami jestem bo nikt nie zrozumie mnie lepiej od was. Dziekuje za rady, staram się czytać, wyobrażam sobie jak rozwija się moje maleństwo, jak rosnie mi brzuszek, tak jest łatwiej al. Eczasmi jak mnie cos złapie za serce to bardzo musze się starać żeby odgonic złe mysli.
nika – na razie czuje się ok i chodze do pracy, jakbym siedziała w domu to bym dopiero zwariowała, myślę ze jak 6.11 zobaczymy serduszko to wtedy odpoczne jakies 2 tygodnie. Nie martw się o synka będzie dobrze , zobaczysz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Kochane :)
U nas po staremu, ciagle ćwiczymy, pożyczyłam z rehabilitacji "brykę na kółkach" dzięki której uczę ją raczkowania (leży na brzuszku, twarzą do podłogi, nóżkami i rączkami uczę ją kroczków) no ale zanim sama zajarzy, czekają nas ćwiczenia. Znosi je coraz dzielniej :)
Lekko nie jest ale kto jak nie ja.....
Nika po porpdzoe powiedzieli nam o wzmożonym napięciu barkowym i obniżonym w nóżkach, stąd skierowanie do neurologa :)
Mam gdzies ksero masaży rączek, nóżek, i chyba coś tam jeszcze, które dostałam od rehabilitantki, jeśli znajdę mogę zrobić foto i Tobvie przesłać :) to żadne ingerujące sposoby, poprostu delikatne masaże :) tylko najpierw muszę znaleźć :)
Miśka zaczyna stawać (postawiona) przy krzesełku, posadzona siedzi, ale wiadomo słabiutko wszystko, kupiłam jej walec dmuchany, na którym również ćwiczymy, muszę spowrotem nadmuchać piłkę do ćwiczeń :) no robię co się da a za efektami muszę czekać :)
Pocieszające jest to, że pełza coraz więcej, wygłupia się, gada duuużo po swojemu, czasem palnie mama, no i tradycyjnie ej woła na mnie, ach kiedy się czymś zachwyci lub mamy ją pochwalić, gada - mamrota kiedy zrobi kupke, powie łeeee kiedy zobaczy coś ciekawego :) ech... no idzie moim zdaniem powoli, ćwiczymy zdmuchiwanie świeczki :)
Buziaczki Kochane, modlitwa zapewniona o zdrówko wasze i waszych najbliższych :)

http://fundacja-sloneczko.pl/apele/poka ... da=232%2FP

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Papryczko podziwiam Cię, naprawdę szczerze :) kiedy tak sobie pomyślę, że z Małym może być coś nie tak, o rehabilitacji itp. to czasem ryczę i zastanawiam się skąd bym wzięła na to siły, czy dałabym radę, a Ty jesteś taka dzielna, ściskam Cię serdecznie, a jak możesz mi przesłać te zdjęcia, to będę wdzięczna, maila masz :) ucałuj Miśkę

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny kochane będzie dobrze ja z moim małym ćwiczyłam od małego bo ma głęboką dysleksję a teraz wszystkie ćwiczenia oddają i jest coraz lepiej jednym słoewm nie ma tego złego co by na dobre wyszło a My jako matki mamy jeszcze swoich pomocników w niebie bez nich byśmy nie dał rady :) ale sie rozpisałam hehehe
patisonek to masz tak jak u mnie :) czułąm ze to chłopczyk a wyszła dziewczynka a miesiąc temu tez nie chciała pokazać nic.
Agnieha ja też na początku bardzo sie bałam dzieki modlitwie i wsparci od Was [rzetrwałam te najgorsze tygodnie pene obaw, będzie dobrze :)
Pozdrawiam Wszystkich.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej,

u mnie też jeszcze nie było widać jaka płeć i również mam przeczucie na chłopaka. A może będzie dziewczyna.....? hehehe.
Oj ciekawa jestem co tam w środku siedzi :-).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nika na naszej klasie podam Tobie meila i poproszę o rewanż Smile mam foto masaży :) jakby co... chętnie wyślę :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

agnieha- jak pojdziesz teraz na wizyte 6 to koniecznie wez zwolnienie tak do tego 12-13 tygodnia zeby wszytsko sie ustabilizowało... bo wiesz jak jest niby wszystko dobrze a jakas pierdoła moze cie zdenerwowac...

papryczko- jak juz nika napisała ty i Twoja Miśka jesteście najlepsze!!! tyle pracy i miłości w te rehabilitacje wkładasz!!!ale dzieki temu sa efekty!!!:):):) ja chyle czoło przed toba i twoja siłą!!! przytulak :ok: :ok:

nika- tez mi to dało do myslenia ze skoro nie widac siusiaka ewidentnie to moze nam fasolcia namieszac;) w przypuszczeniach ze to chłopczyk:) ale naprawde zle sie teraz ułożyło i ciezko bylo sprawdzic...

alla,szczypiorek- mamy nie dużą różnice w wieku naszych maleństw wiec bedzie smiesznie jak beda 3 dziewczynki!!! :pipi: :pipi: :pipi: bo jak narazie to nam tu chłopcy przeważają zdecydowanie!!!!!

ja wczoraj zrezygnowałam z zakupow w krk bo cos mnie wczoraj rwało u dołu wiec nie ryzykowałam jazde 100km w jeda strone... ale mysle ze to po cytologii ... przy ktorej prawie zemdlałam jak mi wkładał wziernik.... cisnienie tak mi poszło do głowy ze byłam czerwona jak burak i 1 raz dawałam takie odgłosy ze hej... :oops: dzis juz spoko dlatego zaraz pojde na swieze powietrze z pieskami:)

musze kupic sobie koniecznie spodnie ciazowe bo zaczyna byc problem... musze wkoncu wkleic wam zdjecia;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kika GRATULUJĘ SYNKA :mis: :bal: :gift: :flo:

AgnieHa, Tak sie cieszę> Moje gratulacje :sss:

Dziewczyny mamy już odblokowane PW :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczynki
goralm - jejku jak zasuwa suwaczek, dobrze sie czujesz? Jak brzuszek?

Alla - no to u Ciebie juz pewnik ze dziewczynka, a twój synek juz wie? Jak zareagował
patisonek, szczypiorek czekam z niecierpliwościa na ujawnienie płci Waszych pociech
papryczko - ja nie mam dla Ciebie słów , zeby wyrazic jak Cie podziwiam

dziewczynki przepraszam ale musze troche popanikowac, pobolewało was podbrzusze, jajniki na poczatku Ja od dwóch dni czuje pobolewania czasami mocniejsze , niby mam wrazenie ze mijaja jak się załatwie może to bardziej jelita ale potrzebuje uspokojenia bo zwariuje. Macam siepo piersiach wciaz bola i są wieksze , od czsu do czsu musze czesciej przełykac śline bo mdli trochę i kręci sie w glowie. Normalnie po 3 stratach kobiety jak zajda w ciaze powinny byc usypiane az do porodu :roll: :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agnieha dziękuje, czuje się dobrze :) czujemy już ruchy maleństwa :) Wczoraj wieczorem mocno się wierciło :D

Zdjęcia brzuszka z 17 tyg:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d4b ... 04bad.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b71 ... 0876e.html

Odnośnie pobolewania podbrzusza i jajników to moja droga napiszę Ci że tak być powinno. W lipcu sama mi pisałaś i pocieszałaś że to całkiem normalny objaw we wczesnej ciąży :)
Głowa do góry, jest OK :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

agnieha - tak ma byc!!!!!! musi cie bolec bo sie rozciąga!!! ale cie rozumiem bo ja tez panikowałam i jak widac nie potrzebnie;)

wkleje 2 zdjecia;) robione na szybko wiec takie sobie:) to było 2,5 tygodnia temu wiec juz jest troszke wiekszy;)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/316 ... a8181.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3c0 ... 21d37.html

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa, aż mi głupio wysłuchiwać takim komplementów, tym bardziej, że jesteście wszystkie tak samo dzielne i godne podziwu jak ja :)
Agnieha jeśli dobrze pamiętam mnie również bolało, o sutkach jak sobie przypomne to aż teraz ciarki mnie przechodzą :) będzie wszystko oki, ale nie będę Ciebie na siłę mopbilizować :p bo wiem, że trzeba samemu uwierzyć, uspokoić się.... tego Tobie życzę Kochana, zdrowiutkiej ciąży i szczęśliwego rozwiązania ... zresztą wszystkim przyszłym mamom :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

papryczko jak dla mnie to i tak jesteś bardzo
DZIELNA :)
Agnieha mnie też brzuch bolał a w 12 tygodniu miałam starszby ból podbrzusza ze pojechałąm do gin okazało sie ze jak organy przesywały sie to mnie to tak bolała jakby ktoś odśrodka rwał.
Dziewczyny ale macie małe brzusie u mnie to jest dopiero hehehe niestety zdjęcia nie mam żadnego mężuś wyjechał a mały jak sie dowiedział że to będzie siostra to chodzi wściekły i mówi ze prysło Jego marzenie o bracie, moze do porodu się przyzwyczai do siostry Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Patisonku i Goralm .....piękne brzusia :)
Alla buziaczki dla Ciebie :)a synek teraz tak grymasi, że siostrzyczka, a coś mi się zdaje, że będzie ją najbardziej kochał ze wszystkich :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja również się pochwalę moją małą Miśką :) i efektami naszej pracy :) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/47b ... 64145.html

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczynki jestescie kochane, ech zapomniał wół jak cielęciem był , ja wam doradzałam i uspokajałam a teraz sama jestem w nerwach , ale tak to juz jest że kogos jest łatwiej pocieszyć i podtrzymac na duchu
goralm , patisonek- sliczne kształtne brzuszki, ja tez juz chce taki :)
Alla - no ty powinnaś miec większy bo i jestes w bardziej zaawansowanej ciąży , a synek sie przyzwyczai do mysli o siostrze a potem jak się urodzi to bedzie jej rycerzem i najlepszym przyjacielem zobaczysz. Zresztą o braciszka tez możecie się postarać :) Nie pamiętam czy zostały Wam jakies sniezynki?
papryczko - Miska przesłodka, jak ładnie stoi - brawo

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pewnie macie racje pomału sie przyzwyczai heheniema wyboru :)
papryczko jak syper Dominisia stoi :brv: Agnieha nie nie zostały nam bo były tylko 2 i je mi podano Pozdrawiam wszystkich.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

normalnie na drugą stronę spadłyśmy...podnoszę

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

krótko się witam :D chciałam się pochwalić, ale patrzę, że już wiecie :D

przy odrobinie czasu napiszę co i jak, btw. rodziłam przez cc, bo mały się źle wstawił mi w kanał, dokładnie twarzą no i nie miał szans wyjść cało z takiego porodu, dopiero wróciliśmy bo zaliczyliśmy jeszcze żółtaczkę :? padam na pysk, ale jestem podekscytowana tym, że jesteśmy już w domku :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1232 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 62  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]