Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:48 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17932 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 897  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Gosia87 ciara NiuŚka witam :) dla każdego znajdzie sie mmiejsce :)) pewnie ze mozna dołaczyc :)
Naza założycielka założyła temacik i teraz sie blizniaczkami zajmuje :)) pewnie czasu mało :))

Awantura oo to widze ze juz dzieci odchowane :)) pewnie sie cieszą ze maja siostrzyczke co ?? jak najstrszy zamuje sie mała ? pomaga ??:)

black_cherry oj widze ze też miałas przeboje u nas bylo podobnie .. z jedzeniem było ciezko schudłam wiecej niz powinnam ale karmic piersia musiałam bo mała alergik wiec moje bylo najleprze ale totanie nic nie mogła esc bo zaraz miałą kolki. Zadnych nabiałów słodyczy, tłustych,smazonych, nawet był taki moment ze kurczaków nie moglam jesc bo małej zaraz grubiały piersi od chormonów..
Bywało tak ze dzien w dzien jadłam chleb z masłem :(( cos strasznego nie chciało mi sie juz nic. Miałam meega doła.. poprawiło sie jakos jak skonczyła 4 mies to zaczełam rozszezac diete :)

jmijeczka twoje taksamo alergiczki jej :)) a to sie modliłam zeby tylko na gluten nie była uczulona no i sie jakos udało :))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej :)
i ja pozaglądam bo u nas cisza :)
urodziłam w kwietniu synka :)
mam nadzieję że tu się rozkręci :D

niestety na razie tylko tyle bo MAły mi przeszkadza i się wspina do laptopa

pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

bandziorek tez sie o gluten przy E balam.. miala wprowadzany bardzo pozno (w porownaniu do schematow zywienia) i sie "udalo"..
Przy N na pewno tez bede gluten wprowadzac pozno (po 8 miesiacu zapewne) i moze tez sie uda.
Najwazniejsza zasada: wszystko powoli, po trochu.
Z N teraz jestem na etapie soku z jabuszka.. na razie po kilka lykow, pare dni przerwy, obserwacja. Na razie wydaje mi sie ze zaakceptowala.
Poczekam jeszcze z tydzien moze dwa i zaczne marchewke...
W miedzy czasie mam wizyte u mojej dr to mi rozpisze schemat zywienia dla N i co kiedy wprowadzac..
Co do karmienia i jedzenia.. ah tez zero nabialu, nic nie moglam, nawet po 4 lyzkach zupy zbielonej smietana mala byla wysypana :(

Witam wszystkie nowe mamusie :D Opowiedzcie cos o sobie i dzieciach :D

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jmijeczka oj to faktycznie tez masz przeboje z karmieniem
U nas gluten tez po 8 mies ale na szczescie bez problemu :))
A jak maja dzieciaczki na imie ??

[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no to fajnie mix 2012 i nie tylko :)

no na wieść o ciąży mojej wszyscy byli zaskoczeni bo ja zaszłam ze spiralą ;) ja od tylu lat mówiłam o tej mojej Maryśce że ona musiała się pojawić
Wszyscy w domu zakochani po uszy Kuba to brat nadgorliwy nadopiekuńczy i wszystko chce robić przy i z siostrą :) a mała na jego widok aż krzyczy z radości ciekawe jak później będzie
moje dzieci na szczęście są zdrowe bez uczuleń alergii itd Kuba astmatyk ale sobie świetnie radzimy trafiliśmy na super lekarza i jest git od ponad 2 lat nie było ataków leki już prawie odstawione
gorzej ze mną bo jak nie urok to sr........... mnie zawsze coś dopada

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

bandziorek Emilia i Natalia :)
No przeboje..
Jutro mam wlasnie szczepienie z N i jestem ciekawa jak przybrala na wadze (od 6 grudnia jest juz tylko na Nutramigenie).. bo wczesniej od poczatku listopada do poczatku grudnia "tylko" 500g...

Awantura moja E (i ja) astmatycy.. ale wlasnie dzieki dobremu specjaliscie i E i ja mamy teraz faze "uspienia" i nie bierzemy w ogole lekow...
Choc przy koncowce ciazy mnie wzielo na maxa i musialam Pulmicort stosowac....

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Awantura a to sobie wykrakałas Marysie :)) No to super fajnie ze sie udalo i teraz Kuba moze byc starszym bratem i to sie chyba dzieciom podoba :))

Awantura sliczne imiona :))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Moje dziecko poszło spać więc kawka i mogę coś napisać :)

hmm coś o sobie.. mam 24 lata, jednego synka i powoli myślimy z M o dalszych staraniach o rodzeństwo dla malucha :) im jest starszy tym mniej jestem do tego przekonana ale wydaję mi się że im szybciej tym lepiej :P

Moj Maly na szczęście nie jest alergikiem, jak na razie wszystko co je to mu pasuje. Jest małym łobuzem, uwielbia dzieci i ludzi i zwierzęta i wszystko po prostu :) zaraz kończy 9 miesięcy, zaczyna powoli raczkować - na razie się czołga i buja, gdzie chce tam dojdzie :) ma 3 ząbki - dwie jedynki na dole i górna dwójka :shock: :P właśnie idzie druga dwójka, już ją widać. Sam siada i jest ciekawy świata jak każde dziecko :)

są tu mamuśki z dziećmi z małą różnicą wieku ? może mi doradzą (albo odradzą :P)

[b]awantura[/b a to Ci niespodzianka z ciążą :)

muszę się wgryźć w temat bo jeszcze nie ogarniam :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to może i ja się zadomowię, tylko muszę poczytać starsze posty

tak krótko to mam córkę z kwietnia 2012 i synka ze stycznia 2009
i jestem po trzydziestce :wink:
niedawno przeprowadziłam się z Warszawy na wieś łomiankowską:)

pozdrawiam zeszłoroczne maleństwa i mamusie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

papryczka czesc.
moja cora tez Zuzia ;)

bandziorek a jaj mam pyt odnosnie usypiania.
jak zasypia Twoja cora?
odkładasz ja i bach spi? czy nosisz na rekach a potem odkładasz?
ja juz dostałam mase "rad" ze źle robie i powinnam zmienic bo potem bedzie jeszcze gorzej.
chodzi głownie o to ze nosze ja na rekach az usnie.
a ona nie potrafi inaczej.
nad ranem w naszym łozku zasypia dotykana po policzku.
w innym wypadku tylko rece i rece
a skubaniec ma czujnik taki ze jak tylko odloze to od razu sie budzi...
i wez uspij :|

w ciagu dnia Wasze dzieci spia?

u mnie jak pisałam wyzej : tylko noszona na rekach.
właczam sobie internet i ogladam filmy, w miedzyczasie kolyszac Zu.
i to jest nasze spanie.
tak sama z siebie - nie ma opcji :P

pozdrawiam wszystkie!

a aa mnie od sylwestra meczy i katar i kaszel :(
oby dziec sie nie zaraził..

dziewczyny wiecie ze inneska to prawdopodobnie kolejny fejk?? ma rozne niki,pisze głupoty. jedno dzieco sn a drugie cc,... jasne :!:

nie wiem czy to prawda ale zalozyla watek w ktorym teraz cos ruszyło 8)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

black_cheryy moja N spi bo wiadomo mala.. z 3-4 drzemki w ciagu dnia zalezy ile trwaja.. jak po 30-40 min to sa 4, a jak jest jedna godzinna albo dwu to 3 wychodza.
E tez tak spala. Jak miala rok-poltora to "zeszla" do dwoch drzemek po godzince, a jak 2 latka to jedna godzinna czasem i dwu. A jak skonczyla 2,5 to przestala spac dopiero jak poszla do przedszkola to zaczela znowu kimac choc mi to na reke nie bylo bo pozniej zasypiala o 22 i byl problem zeby wstawala o 6 rano.
Teraz jak jest w 4-latkach to juz nie ma drzemek i tym samym o 19 czasem i o 18 moje dziecko spi i spi do 6-7 rano.
Co do zasypiania, zarowno E jak i N zostaly nauczone: karmienie, przytulanie (na rekach) i odkladanie i zasypianie samodzielnie.
Z E to byl mniejszy problem bo ona spala ze mna i jak tylko poczula moje lozko to zasypiala. Ale byl etap jak zaczela wstawac w lozeczku to nie chciala tak latwo zasypiac.
Wowczas podchodzilam, kladlam, wychodzilam, unikalam kontaktu wzrokowego. Czasem i z 10 razy tak robilam ale w koncu sie nauczyla ze jak trzeba spac to na lezaco a nie na stojaco :P
Z N na razie nie ma problemu ale ona mala i moze jej sie odwidziec...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sherry niech to moderatorzy sprawdzą

moje dzieci to z tych co kochają spać :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Awantura hehe to ja jestem taki spioch i M.. i wazne ze E i N lubia spac w nocy :P :) W ciagu dnia nie kaze/nie zmuszam ;D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

black_cheryy oj spanie to zmora :)) ale im starsza tym troszke latwiej
Od samego poczatku miała kolki wiec ciagle beczała i przez to zasypiała nam na rekach ..Miałam taki momnet ze odkładałąm ja po jedzeniu do łożeczka ale rycząła tak mocno i tak długo ze sie dusiła wiec znowu ladowała na rekach . po czasie jak juz zaczeła ważyc odrobine wiecej jak juz rece wysiadały to zrobilismy małej hustaweczke z nosidełka samochodowego na sznurkach przywiazane i jak miała isc spac to do nosidełka i sie ja bujało i spała :))) wiem ze smieszne ale działało..
Jak juz wyrosła z nosidełak to usypia w wózku :(((
Zdarza sie jej ze jest juz dobrze zmeczona to zasnie na łóżeku gdzies ale jak sie rozpłacze bo jej sie chce spac to bach do wózka pobujam troche i spi

tez mam swiadommosc ze to nie jest dobry pomysł ale moje dziecko nie z tych grzecznych i samodzielnych wiec co poradze:))

Nie jestes sama :)) haha

No i zazdroszcze tym co dzieci nie miały kolek nie było problemu z alergiami i z usypianiem mi to na poczatku odebrało radosc z roli mamy :/ teraz juz tak jest wiec niech tak bedzie :))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

bandziorek ja tez do momentu kiedy E miala bole brzuszka nosilam ja czesto.. juz nie pamietam jak zasypiala czy na rekach, czy utulona, odlozona zasypiala w lozeczku.. ale niestety takie dziecko boli, placze wiec i noszenie pomaga, uspokaja sie i nie uwazam by to bylo cos zlego...
N tez jak ma zly dzien, no bo kazde dziecko ma lepsze i gorsze dni to jest noszona, przytulana a jak zasnie na rekach to zasnie, okladam i czasem spi w kolysce a czasem dalej placze, wiec dalej biore na raczki...
Ale ze wzgl na moj kregoslup staram sie ja malo nosic, bardziej juz M ja nosi jak jest potrzeba..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja w tym roku skoncze 23latka... i mam 2 corki:)
Dzisiaj mam nocke nieprzespana... mlodsza sie budzila kilka razy w nocy..a to mleko a to smoczka nie mogla znalezc... :? Ogolnie codziennie sie budzi, raz czesciej raz rzadziej. Raz na pewno! :D Zasypia sama w lozeczku nawet jak musze podchodzic niekiedy zeby ja odkladac...tez miala klopot z zasypianiem jak byla mala... z rak przeszlam na bujak i z bujaka do lozeczka.

I jeszcze wszczesnie dosc wstalam bo zawozilam kumpele na wywolanie porodu..tak przy okazji :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aaa i mała dzis dostała zabbek kolejny dolna dwójka ... ehh
tak sobie wymysiłam ze jak ida jej zeby to jest przeziebiona nie wiem czy to przez to ze organizm osłabbiony ??? moze byc

jmijeczka dzieki :)))

ciara czyli ty masz mała z marca tak ???
hehe dobrze ze wiozła na wywoływany a nie bo sie akcja zaczeła :) zawsze to bezpieczniej :))

Ostatnio zmieniony śr sty 02, 2013 3:19 pm przez bandziorek, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

z zasypianiem to u nas różnie, generalnie kładę ją jak widzę że zaczyna trzeć oczy czy uszy (czyli pory drzemek są ruchome ale nie aż tak bardzo, kwestia pół godziny do godziny), robi się bardziej przytulaśna, biorę ją na kolana pod głowę poduszkę, kocyk do miziania i tak sobie leży chwilę kołysana...jak ma fazę to zaśnie w minute i odkładam do łóżeczka, jak nie zaśnie, to staram się kołysać nie dłużej jak 5 minut i odkładam do łóżeczka, mówię dobrych snów i wychodzę, a potem nasłuchuję...zdarza sie że jak pozwiedza łóżeczko z tysiąc razy, coś sobie pogada to pada i zasypia, ja wchodzę i ją poprawiam bo zasypia na kolanach na brzuchu wciśnięta w kąt...a jak ma gorszy dzień to lamentuje ale nie biorę ponownie na ręce, wejdę, pogłaszczę, przykryję, buziak i wychodzę...zdarza się że muszę to zrobić kilka razy...ale nie chcę jej uczyć że może na mnie wymusić.

W sprawie Ineski i jej innych nicków pisałam do Ama, prawdopodobnie będzie miała bana - więcej o jej nickach pisałam na forum o bliźniakach.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

papryczka robilam wlanie podobnie przy E jak byla juz starsza i sie przemieszczala bez konca po lozeczku.. :) i tez czasem i kilka razy ale w koncu zasypiala..

Moja N o ile jeszcze ostatnio wkladala cale piesci/rece do buzi tak teraz skubana wypluwa smoczka i laduje kciuka.. wczoraj go lizala, podgryzala a dzisiaj ja przylapalam na tym ze zaczyna ssac jak smoczka.. oj kurcze.. co zrobic? bo nie ukrywam ze wolalabym zeby smoczka ssala jak ma potrzebe a nie kciuka..

Co do ewentualnego Trolla na forum.. ah, nieuniknione, nie wiem tylko co Ci ludzie maja na celu tak robiac..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

w sprawie tej ineski to miałam od niej pw z życzeniami noworocznymi chciałam jej później odpisać i już pw od niej nie miałam dziwne
i dokładnie w terminie to mało kto rodzi i jeszcze bliźniaki
no jeśli to trol na forum to ban jak nic

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17932 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 897  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]