Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:28 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

ja też jeszcze nie przespałam z Nelką ani jednej nocy :wink:
czekam cierpliwie :wink: :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

I ja z Moim Kacperozem się tu muszę zameldować 8) Witam Wszystkie Mamusie i Dzidziusie :wink:

Kacper jest strasznie żywym dzieckiem,do tego małym Terrorystą i Rozdarciuchem.

Na szczęście nocki całe przesypia,ale od tygodnia wcale nie chce jeść kaszki na śniadanie i kolację i muszę Mu robić normalne jedzonko :roll:

Ostatnimi czasy ma fazę na darcie się wniebogłosy w miejscach publicznych,tak bez powodu,dla rozrywki :evil: Co z tym zrobić?Na prośby i uciszania nie reaguje...

W domu mało co Nas słucha,rozrabia ciągle,wyrzuca zabawki po całym pokoju,robi to co zakazane,a jak nie damy Mu tego co chce,krzyczy,płacze,czasami nawet uderzy i kładzie się na podłogę...

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej, hej ;-)
Ja się też dopisze jeśli pozwolicie
Chyba moja Małgosia będzie w tej kategorii najstarsza i pomysłów ma co nie miara, szczególnie tych dających mamie popalic :shock: A odkąd urodziłam synka to mam ręce pełne roboty bo córa wykorzystak każdą chwile nieuwagi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mama_80 Bartek do 3 miesiąca przesypiał CAŁE noce. Potem coś sie popsuło i tak już zostało. Jak mamy dobra noc są 3 pobudki a w skrajnych przypdkach nawet 6 :shock: Chodzę na rzęsach :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka

hej pisalam juz wczesniej o moim synku.na szczescie nocki przesypia ok.rano jak wpda do nas do pokoju to trzask drzwiami i demolka a tak np to zdazyl juz wrzucic mi komorke do pieca i spalic :twisted: mojej tesciowej z ktora mieszkamy wyrzucic przez okno leki nasercowe :evil: swojej mlodszej siostrze walnac w glowke samochodem :evil: i wyszarpac za wlosy swojego 10-letniego brata :evil: i wogule meksyk mam z nim.poratujcie mnie kobiety :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to ja tez zapisze swoje dziecko do tych zywczykow :) jednakrze nie moge narzekac ze jest niegrzeczny. Mateuszek ma w sobie bardzo duzo energi, na tylku nie usiedzi 5 minut. Ciagle gdzies leci i ma tysiac spraw do zrobienia.Ciagle cos kombinuje i po calym dniu z nim jestem juz zmordowana.Ładnie spi cala noc, sam zasypia, wszystkozerny , wiec nie jest tak zle. To jest poprostu bardzo kochane zywiolowe dziecko :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

widze ze nie jestem jedna ciekawi mnie skad dzieciaki maja tyle energi :roll: muj synek nie lubi siedziec w łóżeczku jak go tam posadze to awantura na caly dom :aa: a jak go wezme na rece to zaraz sie wyrywa ucieka raczkujac i uwielbia w kuchni kurki od piekarnika i szuflady a w krzesełku do karmienia to odwraca i próbuje uciekac bo na jedzenie to marnowanie czasu tyle jest do rozrabiania :loo:

12.12.2007 godz 8.40

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Widzę, że wątek się rozwija ;)
ja raczej rzadko będę się pojawiać, bo moje dziecko jest strasznie absorbujące :lol: noc całą ładnie przesypia (tak od 20 do 7-8 rano) ale za to w dzień tylko jedna drzemka dopiero koło 16 ;) więc jak śpi to mam troszkę czasu ;)

MeaCulpa pisze:
No to ja tez zapisze swoje dziecko do tych zywczykow :) jednakrze nie moge narzekac ze jest niegrzeczny. Mateuszek ma w sobie bardzo duzo energi, na tylku nie usiedzi 5 minut. Ciagle gdzies leci i ma tysiac spraw do zrobienia.Ciagle cos kombinuje i po calym dniu z nim jestem juz zmordowana.Ładnie spi cala noc, sam zasypia, wszystkozerny , wiec nie jest tak zle. To jest poprostu bardzo kochane zywiolowe dziecko :lol:

jakbym czytała o swoim dzieku :lol: tylko że mój nie raczkuje, ale pełza po podłodze :lol: dużo bardziej woli sobie dreptać :roll:

no i widzę, że między naszymi Łobuzami tylko jeden dzień różnicy jest ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moja Anielska córa nienawidzi wózka, więc spacery bee, auto i fotelik to w ogóle kara piekielna dla niej, także tylko w domu siedzimy :roll: :roll:

jest jeszcze za mała na krzyki i płacze aby cos dostać, ale ona z tych dzieci co od urodzenia tylko z mamą, nikt nigdy jej inny nie kąpał, nie nakarmił nie przewinął nie wziął na spacer nie uspał, także jak juz gdzieś musze wyjśc to wisk straszny :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

diankus
mój to też synek mamusi - tylko 'mama' i 'mama' :roll: czasami to nawet do wc nie można iśćbo się nogawki uczepi i koniec :lol:

ale za to spacery uwielbia ;) w wózku mógłby siedzieć cały czas (oczywiście na dworze ;) ) a jak ma jechać samochodem to nawet pomoże mi siebie ubrać (czego normalnie nie cierpi :twisted: nawet zmiana pampersa to wielka krzywda dla niego)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Seleena - bo ja jestem taka lutówka styczniowa :lol: ..... własciwie to moje dziecko jest aniolkiem. Wszystko lubi, wozkiem jezdzic tez lubi, z tym ze np nie ma mowy zeby moje dziecko zasnelo na dworze. On musi wszystko ogladac, krzyczec do upadlego na autka brum brum, łapac wszystkie krzaczki przy chodniku itd.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

MeaCulpa oj mój też zasnąć na dworze nie potrafi :lol: chyba, że już naprawdę jest padnięty :lol: on musi wszystkiego dotknąć, niekiedy spróbować :lol: , pozaczepiać ludzi 8) , zwierzęta powyzywać :roll: dlatego na spacer go przypinam pasami we wózku bo mi ucieka ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mój tez nie lubi we wozku siedziec latem to byla masakra bo ładnie ciepło a on na kazdym spacerze plakał i tylko na ręcach albo na barana chciał siedziec teraz jest grzecznieszy może dlatego że zimno jest na dworze i mu tam ciepło ale zasypia na spacerze jak byl malutki to zaraz po wyjsciu usypiał

12.12.2007 godz 8.40

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kamila mój latem to właśnie wolał sobie poleżeć we wózku, z gołymi nóżkami :lol: teraz to by się najchętniej cały czas tulił :roll: a w tym kombinezoniku to on taki ciężki jest :roll: a on tylko y mamy i nikt więcej go na ręce nie weźmie :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Seelena - widze ze nasze dzieci maja podobny temperament. Ja tez mlodego musze przypinac pasami bo inaczej to sie odrazu wychyla z woka i np chce podotychac jadace kulka i sprawdzic dlaczego sie kreca :wink: .... jednakrze nie mam problemu zeby komus go zostawic , albo dac na rece. Jemu to wszystko jedno u kogo jest byle by mu dali jesc :) , natomiast gozej z dziadkami bo sa przy nim cali spoceni przez to latanie i pilnowanie ( sa z tych przewrazliwionych ). Ja juz robie tak ze pozabezpieczalam w pokoju co sie dalo i sobie siedze a dziecko tyra po pokoju :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

MeaCulpa ja od rana jestem sama w domu... późnym popołudniem to rodzice mi pomogą ;)
a co do zabezpieczania wszystkiego co się da - ja mojego musiałabym chyba umieści w pustym pokoju i to najlepiej, żeby ściany z materaców były :heh: ostatnio znalazł sobie zabawę, że podchodził do okna balkonowego i stukał głową w szybę :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja juz normalnie nie mam sily do mojego m zostawia dziecko ze swoim bratem chociaz mu nie pozwalam bo on uczy mojego dziecka zlych rzeczy i jak mu przetłumaczyć teraz jestem w pracy a on poszedł do sklepu i zostawił z nim dziecko a jego brat uczy małego stać na oknie a mieszkamy na 8 piętrze tylko partrzeć jak sam tam wlezie a on już umie okno otworzyc i chyba nie musze pisać co dalej jak ja mam mu to przetłumaczyć :g^^:

12.12.2007 godz 8.40

Ostatnio zmieniony pn gru 15, 2008 12:04 pm przez kamila 21, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kamila :shock: jak można uczyć dziecko takich rzeczy ? :shock:
nie mam pojęcia co bym zrobiła...

ze złych nawyków - mój tata nauczył małego ciągnąć wszystkich za włosy :roll: chodziło w szczególności o moje młodsze siostry, bo wciąż przed kompem przesiadują :lol: ale Igor teraz ciągnie każdego i kiedy tylko mu się podoba :? a jak mu wezmę rączkę i powiem 'nie wolno' to zaczyna się śmiać i dalej to samo :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kamila moja teraz spokojniejsza też jakby w wózku, na szczęscie zaczyna dreptać sama i ten spacer jakos mija, są krzyki i wrzaski ale ja mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnychwiec troche pokrece wózkiem miedzy sąsiadami i do domu :lol:
ale lato to była masakra :roll: :cry:

autem chyba nigdy nie bedzie chciała jeździć, teraz jej zmienie fotelik bo ma ten 0-13 a ona juz 13 kg poza tym długa jest i jej niewygodonie :roll: może wtedy sie uda ( :lala: )

zmiana pieluchy to teżniezła gimnastyka, najgorzej jak jest qpka :roll: :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

seleena jak ja mojemu m tłumacze to sie tylko kłócimy bo on staje po stronie swojego brata że mu sie krzywda nie stanie on wogule nie ma wyobraźni a za mna nikt nie stanie
dobra nie bede sie żalic
moje dziecko podczas zmiany pielszki ucieka,płacze,krzyczy,obraca sie i podskakuje pupą pomaga jak dam mu krem do pupy albo pieluszke to wtedy ogląda i jakoś można go przebrać

12.12.2007 godz 8.40

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]