Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:27 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 521  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

I po szczepieniu. Przezyłyśmy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie dziewczyny.U mnie po staremu, czyli wszystko OK.A jutro idziemy z meżem na wesele-juz nie moge się doczekać!!! A mały zostaje z dziadkami.Dzisiaj pierwszy raz pojechałam autem z Patryczkiem po tatusia do pracy.On wprost uwielbia jazdę samochodem, wiec możemy jeździć gdzie chcemy.A teraz zarowno synek , jak i mąż śpią, więc mam chwilke,żeby do was napisac.Pozdrawiam was i dzieciaczki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej mamusie!
Moje maleństwo cierpi z powodu kolek.Podczas jedzenia łyka sporo powietrza i karmienie odbywa sie z płaczem i zwijaniem sie maluszka.Nie wiem jak mam mu pomoc-dostaje infacol i nic nie dziala to na niego.Moze znacie jeszcze inne sposoby.Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kacha, na szczęście moj patryk nie ma kolek, ale słyszalam,że kropelki ESPUMISAn są dobre, więc moze spróbuj.
Ja właśnie wrociłam z wesela- wybawiłam sie że hej!
Mój mąz i synek już w łozkach, a ja ostatkiem sił wpadłam na forum aby sprawdzić, co u was nowego.
A teraz idę spac, bo zaraz zasnę przy komputerze.
Pozdrawiam was cieplutko.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzis idziemy do lekarza, moze pani doktor cos nam poradzi-mam taka nadzieje!Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A ja wczoraj byłam z patryczkiem u pediatry, bo ma katarek i kaszle.Dostał antybiotyk i już dzis jest lepiej.Ale mimo choroby jest taki pogodny i nawet się uśmiecha.Mam nadzieje,ze szybko dojdzie do zdrowka.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam
U nas też wszystko w porządku. Nasza Oleńka jest zdrowa, rośnie jak na drożdżach i jakna razie nie ma kolek. Z tego ostatniego bardzo się cieszę. W poniedziałek idziemy na pierwsze szczepienie. Nie wiem tylko na jaką szczepionkę zdecydoweać się, skojarzona czy ta standardową. Na pewno z tych dodatkowych wykorzystamy HIB.
pozdrawiam wszystkie mamusie i ich maleństwa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Z moim maluszkiem musze isc do chirurga bo cos mu sie zrobiło z paluszkami duzymi u stopek.Strasznie sie boje.A do tego dostal krople na uspokojenie Passiflora bo strasznie placze przy jedzeniu i sie denerwuje.A tak jest wszytsko ok rosnie i przybiera na wadze

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Na jaką antykoncepcję sie decydujecie przy karmieniu piersią?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam wszystkie mamusie....teraz już stale będe mogła was odwiedzać...
Moj skarb Andrzejek skończył 27.10 dwa miesiące i wazył o 2100 więcej jak przy urodzeniu... lekarka mnie uspokaja ,że to idealnie nie za dużo,ale ja się troszke martwie czy aby napewno... Dziewczyny ile wasze szkraby przybywają na miesiąc... Mały je moje mleczko i dopełniamy go mieszanką bo ja nie mam wystarczająco pokarmu na jego potrzeby...
Ogolnie jest zdrowy wesoły... uwielbia się śmiać i kąpać.... jedyny problem to wysypka na twarzy... raz blednie raz jest gorsza tz. bardziej czerwona.... podejrzewano alergie na białko ale nie potwierdziło się... ja jestem na diecie ale dalej mu nie przechodzi :( do tego wszystkiego ma powracające biegunki... tzn. przez jeden dzień w tygodniu robi wodniste kupki...
Ja od lekarki słysze tylko,że skoro tak dobrze przybywa to wszystko jest ok.... a ja się martwie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moj maluszek w ciagu 5 tygodni przybrał 2 kg i mial 7 cm wiecej.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej dziewczyny.Mój Patryk w ciągu 8 tygodni przybrał 3 kilo i teraz ma już 6.Już jest zdrowy jak ryba, ale za to ja coś się przeziębiłam.Wczoraj byłam od 9 rano do 21 w szkole, więc się za małym stęskniłam.Ale jadąc na uczelnie wiem, że mąż i rodzice sobie świetnie radzą z opieką nad małym, więc mam spokojne sumienie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Padam na twarz... a właściwie to padamy... i ja i mąż.... dziś była akcja pod tytułem mega kolka... pierwszy raz coś takiego nas spotkało.... Andrzejek śpi bo strasznie się umęczył.... a ja już nie mogłam słuchać jego krzyku.... jedyne szczęście to to,że mój kochany mąż spisuje się na medal.... dziś cały czas go nosił....
Lekarka polecała mi herbatke z kopru.... ale nie wiem ile i jak podać?
Zalecenia na opakowaniu też niezbyt dużo mówią....
Może jakaś mama mi poradzi?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej!
Moj synek ma malutki katarek tak jak i ja.Wazylismy sie wczoraj i wazy 6,1 kg i ma 63cm.Malutki gigancik :D Dzis poraz pierwszy spal caly dzień!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny, wpadłąm do was na chwilkę i jak widzę wasze aniołki to normalnie tak mi się ciepło robi na sercu, ja jeszcze muszę czekac do czerwca jak przytulę moje maleństwo, ale widzę po waszych wypowiedziach ze miomo wszelkich trudności nie zniechecacie się do dzieciaczków i bardzo dobrze, trzeba kochać przytulać i całować oraz dbać dbać dbać :) bo przecież kto o nie zadba jak nie my rodzice:) jejku to jest takie słodkie...

całuski dla waszych aniołków, trzymajcie się cieplutko :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam drogie mamusie!

Nie odzywałam sie długo bo miałam mnóstwo pracy i problemów z maleństwem. Dziś mogę odetchnąć z ulgą choć nie do końca. Otóż mój mały od samego początku jest karmiony BEBIKIEM 1, często jednak zdarza się, że ulewa lub wymiotuje. Przy kontroli laryngologicznej w szpitalu udało mi się dowiedzieć od lekarza pediatry iż mały powinien albo mieć ograniczoną ilość pokarmu albo przejść na mleko BEBILON AR. Postanowiłam posłuchac lekarzy ze szpitala i podałam małemu właśnie to mleko. Kłopoty z ulewaniem się skończyły jednak po jakimś 1,5 dnia mały dostał biegunki. I znów musiałam się zgłosic do szpitala na izbie przyjęc, postanowiono małemu zrobić komplet badań morfologia, mocz oraz gazometrię. Kazano podawać zamiast mleka kleik ryżowy ( 1 łyżeczkę na 100 ml wody) pół saszetki smecty ( również w tych samych proporcjach) i Lacidofil 2* po pół tabletki rozpuszczonej w mleku. Podaliśmy wszystkie leki według wskazań i udaliśmy się o 20 na kotrolna gazometrię. Na szczęście biegunka się skończyła a wyniki nie były az tak złe więc nie musielismy go zostawiać w szpitalu. Na drugi dzień mały dostał strasznego zaparcia płakał cały dzień masowanie brzuszka nie pomogło, a herbatki z kopru nie pozwolono podać ponieważ mogła spowodować powrót biegunki. Zmęczona i przerażona tym wszystkim poszłam do lekarza pierwszego kontaktu. Zapytałam czy mogę podac maleństwu ESPUMISAN w kropelkach, który mam jeszcze z okresu kiedy byłam w ciąży. Lekarka odpowiedziała że jak najbardziej. Od pewnego czasu podaję mu po 5 kropli do mleczka 4* na dobę. Wszystko się unormowało. Mały nadal jednak ulewał a ja pojechałam do sklepu i kupiłam smoczki SLOW dla dzieci od 0. Podłożyłam równiez kocyk pod materac by nie leżał całkiem płasko a po każdym posiłku trzymam go długo na rękach. Uwierzcie to pomaga! Od wczoraj mały dostał katarku i pokaszluje o 14 mam kolejną wizyte u lekarza. NIe wiem co może na to poradzić ponieważ mój mały ma dopiero 1miesiąc i 5 dni. I z tego co mi wiadomo kropelki do noska takiemu maleństwu się nie podaje. A może wy wiecie coś na ten temat? Po wizycie u laryngologa zaproponowano mi podawanie wody morskiej lub soli fizjologicznej oraz maśc majrankową. Ale to nie pomoże przecież na katar wirusowy a jedynie nawilża błony śluzowe noska. Dziwczyny czy wy macie tez takie problemy z dzieciaczkami? Pozdrawiam Was kochane:*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

selena.m!!!
Nie martw się... ja mam podobnie... najpierw ulewł... ale to malo powiedziane... tak naprawde to wylewało się z niego... i tak było przez miesiąc...przybywał ładnie na wadze to lekarze mowili,że trzeba czekać przejdzie... tylko kiedy???
od miesiąca dostaje Nutriton.... ja odciągam moje mleko i zagęszczam mu w butli, jak je sztuczne to też... Maly je i moje i sztuczne bo ja nie daje rady z produkcją :) potem zaczęły się biegunki i wysypa na twarzy... podejrzenie SKAZA BIAŁKOWA... to ja na diete, Mały na Nutramigen( okropnie smierdzi,ale Andrzejek ma taki apetyt,że zje wszystko)... i nic nie pomogło... biegunki ciągle mu się nawracają... np. dziś powrociła....
a lekarze nie wiedzą czemu... dostaje smecte i lacid... ale juz zaczyna mnie to wkurzać, bo jak długo mozna leczyc objawowo?
Trzymaj się dzielnie... pozdrawiam...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc dziewczyny!Dopiero Was znalazlam!!!!Bardzo sie ciesze :lol: Brakowalo mi Was strasznie!!!Nasz synus rozwija sie super, rowniez uwielbia kapiele-tak jak Wasze pociechy :lol: Ale niestety mecza go kolki, mialam dla niego krople Esputicon, ale nie pomagal, Infacol troche lagodzi, ale chyba nie pozostaje nam nic innego jak przeczekac az mina same, bo probowalismy juz chyba wszystkiego...cieple pieluszki, masowanie brzuszka, noszenie...Ale wszystko da sie przezyc :lol: Az sie wierzyc nie chce ze mamy juz nasze Malenstwa...No i ma jeszcze wysypke na twarzy-i tak ilu lekarzy tyle samo diagnoz, a to od pokarmu, a to z PRZEJEDZENIA!!!Dziwne...
Pozdrawiam Was goraco!Buziaczki!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

anula! jak możesz to napisz mi jak ta wysypka wygląda... czy raz jest lepiej a raz gorzej? czy skórka potem jest szorstka?
bo poszukuje kogoś kto ma może podobny problem jak mój urwis....
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

erii001, ta wysypka u Dawdka na buzce wyglada dokladnie tak jak opisujesz, raz jest mocno widoczna(szczegolnie gdy placze), a pozniej taka blada, no i najwiecej jest jej na policzkach, a skora jest troche szorstka...mam nadzieje ze to nie skaza bialkowa, slyszalam ze wtedy wysypka jest nie tylko na buzce...ale nie wiem na 100% jak to jest :roll:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 521  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]