Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:27 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Violka odbijecie jak nie będzie cycy ;) choć słodkie to nie przeszkadza :D mleczusio będzie mniamuśne :P

Kasieńka tak min. 3 razy dziennie co najmniej ma czkawke, a bywa że co trochę wczoraj na sam wieczór jak leżałam już to 2 razy ;)

No nic zbieram się bo jedziemy po łóżeczko :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziewczyny ale narobiłyście smaka tymi goframi :shock: sama bym takiego zjadła a do tego jeszcze świeże owoce np. truskawki albo czarne jagódki :lol: mniam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć wszystkim

Odsypiamy dzis imprezkę wczorajszą i powoli szykujemy pokoik małej. Za godzinkę przyjedzie wsparcie w postaci kolegi który pomoże nosić meble. To akurat coś zjemy i bedziemy działać.

Mi nie kazali ale ja zdjęłam całą biżuterię (łącznie z kolczykami i wisiorkami). Nie wiem czemu ale zdjęłam.

Dziewczyny dzięki za gratulacje

Jejku ale bym gofra zjadła

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam panie :) proszę o pomoc 3 stycznia w poniedziałek robiłem bete i nigdzie nie mogę odnaleźć co mój wynik oznacza!! do lekarza idę no juzż19 w środę ale nie moge sie doczekać i szukam pomocy juz bardzo długo.a więc proszę o pomoc. normy są takie :

1-10 tydzień - 201,64-225000,00
11-15 tydzień - 22536,49 - 225000,00
16-22 tydzień - 8006,62 - 50238,60
23-40 tydzień - 1599,80 - 49412,65
A mój wynik 5 064 .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja nie pomoge bo na betach sie nie znam. Nigdy nie miałam robionej ale zdaje sie ze to trzeba zrobić dwa razy i sprawdzić jak sie zmienia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzięki za odpowiedz :) poczekamy zobaczymy może ktoś coś napisze co coś wie na ten temat.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasica Twój wynik oznacza - w odniesieniu do norm, które podałaś, że jesteś przed 10tc. Skoro wynik jest już w tysiącach, to raczej na pewno ciąża :) Gratuluję :) Aby sprawdzić, czy beta prawidłowo przyrasta, robi sie ją 2x w odstępie 48h - wynik najlepiej żeby się podwoił, a minimalnie powinien wzrosnąć 66%.
Szkoda, że te przedziały norm masz takie rozwleczone - na moich wynikach były przedziały co 2 tygodnie, więc dokładniej wiedziałam, który to tydzień. Np. jak miałam betę ok 400-500 to był 4-5tc.
Beta ponad 1000 oznacza, że zarodek może być już widoczny w badaniu USG.

Ja po zakupkach ;) znowu dokupiłam małej bodziaki 2 szt. :lol: Tym razem rozmiar 50 na moją kruszynkę ;) Kupiłam jej też żelik do mycia ciała od pierwszych dni z hippa, ale nie wiem, czy dobrze wybrałam, bo nie znam opinii o tym produkcie... :roll: Kupiłam, bo położna powiedziała, że jednak będzie potrzebny w szpitalu.
A jak Wam mija niedziela?
Kikap, widzę, że praca nad urządzaniem pokoiku wre :)

E-misia właśnie słodkie chyba można :) Bardziej pewnie na mleczne trzeba będzie uważać... i na przyprawy.

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

och dzięki za opowiedz :) jest mega pozytywna :) w sumie to mam objawy ciążowe mdłości boleści piersi i brak miesiączki , dwa testy wykazały dwie krech ale różnie bywa, ale jak piszesz ze beta wskazała ,że jest bobo to super. starałam się 3 lata o to żeby zajść wiec teraz tak troszkę ciężko mi w to uwierzyć .no to teraz tylko czekac na malenstwo :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

violka84 pisze:
Kikap, widzę, że praca nad urządzaniem pokoiku wre :)
.

Oj wre. A właściwie własnie skonczylismy. Jutro jeszcze odgrace łóżeczko małej (sporo tam stuffu upchało sie w między czasie), pochowam ubranka do komódki i w zasadzie tylko dokupic kosmetyki, spakowac torby i czekać :)
Jak juz bedzie wszystko gotowe to porobie fotki i się pochwalę a co :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam niedzielnie :)

Miałam dzisiaj problem z netem. Przez pół dnia byłam odłączona... Jakaś usterka na linii. Ostatnio często zgłaszam usterki w netii niestety. :roll:

Viola
, jeśli chodzi o płytę kuchenną na prąd, to ja mam i gotuje się na niej dobrze. Wadą są rachunki za energię. ;) No i właśnie problem jest też wtedy kiedy prąd wyłączą, bo nawet herbaty sobie człowiek zrobić nie może. A u mnie na wsi dość często są problemy z prądem.

Niedziela minęła mi całkiem przyjemnie. Mąż wprawdzie w pracy, ale odwiedziła mnie mama, więc towarzystwo miałam zapewnione.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasica na bank jesteś w ciąży! taka beta to jest ho ho pozytywna. Fakt jak pisze Viola bardzo rozciągnięte normy ja też moją pierwszą bete miałam 452 i to oznaczało 4-5 tydz. a jak miałam 10 tys. to już był 7 tydz. i zarodek super widoczny :) Więc śmiało na wizyte śmigaj i gratulacje!!!

Violka tak oczywiście słodkie jak najbardziej, ale nie czekoladowe i z czekoladą, no bo zatwardzenia, nie z orzechami bo uczulają...itd. ale wiesz to tylko taka restrykcyjna dietka to jakiś m-c a potem można wprowadzać, mleczne owszem nie bardzo ale jak dziecko ma skaze, a tak to spoko, ogólnie ja doszłam do tego ze jadłam wszystko, prócz ogórka surowego i sałaty bo po tym Miśka miała śluz w kupie, i z bananem trzeba uważać bo takie czarne nitki lubią być po bananie, jak dzidzia jest alergiczna czy ma AZS w najgorszym wypadku to nawet marchew uczula i jedzie się wtedy na krupniku rosole i piersi gotowanej, ale czego się nie robi dla dziecka :D

Kikap koniecznie się pochwal!!!

A my mamy już łóżeczko i materac i tylko prasowanie, ubrać je, poukładać ciuszki w komodzie i torby i również czekamy!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kikap to czekamy za zdjęcia! :) Ale szybko Wam to poszło ;)

Magnolia ja teraz też mam w mieszkaniu płytę elektryczną 8) Tak w ciemno bym się nie zdecydowała. Dla mnie jest wygodniejsza od gazowej i bezpieczniejsza, zwłaszcza przy małym dziecku. Duzo łatwiej toto umyć 8) Fakt, że trzeba się nauczyć odpowiednio nastawiać moc, ale to mam opanowane, bo używam jej już 1,5 roku :) Do domku kupiliśmy indukcyjną, żeby trochę na prądzie zaoszczędzić - zużywają dużo mniej energii niż zwykłe elektryczne.
a z herbatą to prawda... ja tez mam dom na wsi, więc zaniki prądu się zdarzają... Mam taka buteleczkę turystyczną na gaz, to pewnie się przyda w takich sytuacjach ;)

E-misia ojej... to jak fajnie by było, gdyby mała nie miała żadnych uczuleń i skazy białkowej :) Teraz podjadam gorzka czekoladę i orzechy, no i cytrusy - bo teraz mogę, ale potem trzeba będzie odstawić... Za to wrócę do innych, zakazanych obecnie potraw/słodkości ;)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja jak karmiłam bardzo uważałam na to co jem. Chyba do przesady... Panicznie bałam się kolek i takich tam ;)
W sumie to przez 3 m-ce jadłam tylko kanapki z wędliną, babkę jogurtową, biszkopty, gotowaną pierś z kurczaka, krupnik i rosół.
Później bardzo nieśmiało wprowadzałam nabiał.
Pamiętam, że było lato i inni objadali się truskawkami, a mnie tylko ślinka ciekła na sam widok.
Teraz chyba już będę bardziej odważna.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej

U mnie całe mieszkanie na prąd. W nowym budownictwie nie ma już gazu.

Ostatnio piorę i prasuję układam w komodzie. Jaszcze trochę mi zostało. Pościele w trakcie szycia. Muszę zamówić prześcieradełka do łóżeczka bo tego akurat szyć mi się nie chce :D
Myślę że jeszcze ten tydzień i wszystko będzie ukończone. Moja torba do szpitala też już prawie cała spakowana.

Dla małego kosmetyki musimy jeszcze dokupić i chyba będzie wsjo.
Cieszę się że tak ogólnie jesteśmy już przygotowani. Bo zawsze drobiazgi można dokupić jak będziemy w szpitalu. Cóż wystarczy wtedy dać mężowi dokładną listę :)
[/list]

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej wielorybki:) likend mieliśmy bardzo owocny. Kupiony materacyk do jednego łożeczka, prześcieradelka, ostatnie rzeczy poprane, wszystko korduplowe już poprasowane, umyte okna łazienka i kuchnia:) oczywiście z pomocą moich rodziców i małza. No i zamówiony woziok a jutro odbieramy drugie łożeczko i materacyk do niego :) już tak fajnie się zrobiło że wieczorem wróciłam do SPA nawet na to samo wyrko:) mały się tak mało ruszał że po tel do mojego dr podjechalismy na ktg i nas przykisili. Zobaczymy na jak długo tym razem.... Odnośnie prądu to my w nowym bloku mamy wszystko nim zasilane albo sterowane. Do mieszkania gazu nie podłączalismy bo na sama płytę się nie opłacało, a gazowa kotłownia leży bez kompa. Póki co kataklizmów nie było, ale przy dziecku chyba też w jakąś turystyczną kuchenkę się trzeba będzie zaopatrzyć:)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Napisałam megadługiego posta ale mi go wcięło wiec napiszę tylko dzieńdobry

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kikap mogę Ci podać rękę.... Mi też właśnie wcięło długiego posta :evil: :evil: :evil: Muszę ochłonąć, to napiszę :evil:

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oj nerwowo tu :lol: Ciekawe czy mi też zeżre posta :twisted:
Ja znowu nie czuję Mikołaja i wpadam w panikę :? Mój gin od jutra w końcu obecny, położna teraz wybyła na tydzień... zostawiła niby kogoś na zastępstwo ale u paniusi włącza się poczta głosowa :twisted: Do szpitala wolałabym nie jechać, bo chcę jutro porozmawiać z moim ginem i niech ustali w końcu co i jak dalej z tym wszystkim... bo męczące jest codzienne jeżdżenie na ktg i usg co drugi dzień... no i finansowo też tak średnio przyjemnie :roll: Jeśli Mały nie uaktywni się to jadę do szpitala... ale najpierw będę jeszcze próbować skontaktować się z położną. A swoją drogą obmyślam plan jutrzejszej rozmowy z lekarzem... mam nadzieję, ze nie zbagatelizuje sprawy i nie powie, że panikuję Echhhh

sowa to może niedługo Cię rozpakują? :) Ja tam bym już chciała... Może pojadę do Ciebie na łóżko obok, z tego co piszesz o niebo mądrzejszy Twój szpital niż mój :roll:

Magnolia
mi to po porodzie wręcz przyda się dieta pt. pierś, biszkopt i rosół :lol: Teraz mam taki apetyt, że czuję iż szybciutko podwoję wagę dobrze, że baterie padły, to się nie ważę codziennie 8)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nastwiłam pranko z wczorajszych zakupków i już mogę pisać ;)

Sowa, Mmmonia coś leniwe te Wasze chłopaki ;)
Sowa - to znowu coś z zapisem KTG nie tak, że znów szpital..??

Mmmonia ja myslałam, że te badania USG to robisz w enelmedzie na abonament... jak nie, to rzeczywiście wydatek spory... :roll: Kurcze, a nie powinni w szpitalu ci robić tego USG? Przecież są wskazania, to nie jest Twoje widzimisie :? Co do za odsyłanie przez państwową służbę zdrowia do prywatnego sektora :evil:
Mmmonia a próbowałaś z czymś słodkim? Dziewczyny w szpitalu mówiły, że po pączkach ich maluchy szaleją ;)

Ja mam jutro KTG o 12:30 - znowu pora taka nie za bardzo na ruszanie się małej :roll: Ciekawe, jak wyjdzie.

Hebihime
polecam Ci prześcieradełka flanelowe z gumką, bardzo dobrze wyglądają, wydają się być mocne i pierwsze pranie zniosły b. dobrze :)

Magnolia
to rzeczywiście restrykcyjną dietę miałaś :shock:

Dziewczynki - mam pytanko: kupujecie kółko do pływania, które ma służyć za kółko do siedzenia po porodzie..? ;) Bo zastanawiam się, czy zamawiać (w sklepach oczywiście teraz trudno dostać).
I czy dla męża do porodu do takie klapki na basen będą dobre, bo w butach to na pewno go nie wpuszczą. Jakie buty bierzecie dla chłopów? ;)

Obrazek
(*)(*)(*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

violka wciągnęłam pół słoiczka dżemu truskawkowego i coś tam popukał lekko mój leniuszek... Tylko pytanie czy nie za mało, bo jak słyszę jak te Wasze szkraby dają czadu to mój przy nich to naprawdę pikuś :( Co do usg to tylko jedno udało mi się zrobić w enelmedzie za free bo tam tylko w sobotę jest lekarz od usg :? A za usg gdzieś indziej płacę 200 zł :twisted: Wiem, że w słusznej sprawie i nawet gdybym musiała płacić 1000 zł to bym płaciła. Ale do cholerki - skoro w szpitalu kazali mi się monitorować, to dlaczego mnie nie zostawili? Wolałabym tę kasę wydać np. na ciuszki czy zabawki dla dziecka. Ech Brak słów
Naprawdę mam cichą nadzieję, że mój dr coś zadziała i albo mnie już położy do rozwiązania albo powie, że jest wsio oki i ze nie muszę już się martwić... Ale wiem jak czasem on reaguje na takie akcje - wie, że panikuję i stara się czasem coś bagatelizować, bo sam wierzy, że skoro już jest taki etap to powinno być wszystko dobrze... Ale to moje dziecko i nie odpuszczę - musimy czuć się bezpieczni i zaopiekowani.

Nie wiem właśnie co z tym kółkiem - w szpitalu widziałam ale nie dmuchane tylko takie wypełnione styropianem czy czymś, jakieś twarde strasznie mi się wydawało i ta dziurka taka mała, ze nie wiem, czy wygodnie by mi się na tym siedziało :roll: :lol:
Co do obuwia dla męża - w CZMP z tego co zauważyłam za 15 zł wykupuje się cudny zielony kaftanik i chyba na buty też jakieś folie są. Ale to Magnolia może by coś więcej wiedziała na ten temat, bo z autopsji :) Violka - musiałabyś się dowiedzieć jak to jest w Twoim szpitalu

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3096 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 155  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]