Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 3:50 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8650 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 433  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

oj, przykre przypadłości :? dobrze, że znalazłaś lek! a do przychodni przyszpitalnej albo "jakiegokolwiek" lekarza nie możesz się zgłosić?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej!
wróciłam niedawno od gina,wreszcie założyła mi kartę ciąży,ale ani mnie nie zbadała ani nic! usg na 6 pażdziernika i dała skierowanie na badania genetyczne....ale dziś pogoda przygnębiajaca,pada i pada :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

honey jak prześlesz mi ta tabelkę to ją zrobię w excelu

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20
Awatar użytkownika

Chętnie bym pomogła bo kiedyś robiłam sporo tabelek dla staraczek ale ... nie mam excela obecnie na tym kompie zainstalowanego :?

Dziewczyny i mnie dopadły zaparcia ... do tego w nocy strasznie bolały mnie jajniki a dziś powtórka przeszło trochę po nospie i magnezie :( nie wiem czy to nie przez torbiela na jajniku bo takowego moja gin odkryła na usg :(

Ta pogoda mnie już drażni ile może padać :?

Co dziś porabiacie ?? :) ja ugotowałam rosołek zjedliśmy z syniem a teraz z pełnymi brzuszkami malujemy farbkami :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam :D
moj maly id pitkowego popoludnia chory a ja czuje sie koszmarnie ehh
praktycznie z sil opadlam bo nic nie jem ciagle albo wymioty albo odruch wyniotny mam
buuuuuuuuu ja chce juz 12tc...
wzielam tydzien opieki na malego to moze sie jakos podreperuje troche

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc u nas tez pada ja dzis jak codzien 2 godzinki w dzien pospalam to jest katastrofa ale ja nie moge inaczej bo padam!!!! teraz zrobilam obiadek mlody oglada 100 odcinek krecika i zaraz ruszam odebrac meza z pracy!
gusia ja tez przytylam 2 kg a brzucho mam takie duze jak w 5 miesiacu poprzedniej ciazy ( nie byl duzy) ale teraz mamy 2 miesiac jkas masakra!
reni co to za badania genetyczne po co????
ja mam gin w czwartek ciekawe czy zrobi mi usg czy tylko badanka bo tu wszystkie badania krew mocz itd robi sie u gin! przynajmniej nie trzeba latac ze skierowaniami!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oj gusia tygrysek dobre podejście może i ja takie wypracuje przez 7 miesięcy :oops: :?
Honey a wapno można w ciązy?
reni38 ani badania ginekologicznego nie miałaś to co ta lekarka tak na słowo ci uwierzyła? :? dziwna
Ja dopiero jutro mam 1 wizytę i sama nie wiem czego się spodziewać pewnie tez kartę ciąży mi założy ale tak naprawdę oprócz braku miesiączki i wyniku domowego testu nie mam innych dowodów ciąży

wszystkim z wymiotami serdecznie współczuje ja nie wiem co to jest niestety a niestety bo ja już na plusie w kilogramach
Gumiskasia ja tez mam brzuch duży a tak naprawdę macica nie wyszła jeszcze spod spojenia łonowego może to hormony

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

biernej odezwij sie do mnie na maila lileczka24@o2.pl albo na gg.1143700 to prześle

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lula11 pisze:
Oj gusia tygrysek dobre podejście może i ja takie wypracuje przez 7 miesięcy :oops: :?
Honey a wapno można w ciązy?
reni38 ani badania ginekologicznego nie miałaś to co ta lekarka tak na słowo ci uwierzyła? :? dziwna
Ja dopiero jutro mam 1 wizytę i sama nie wiem czego się spodziewać pewnie tez kartę ciąży mi założy ale tak naprawdę oprócz braku miesiączki i wyniku domowego testu nie mam innych dowodów ciąży

wszystkim z wymiotami serdecznie współczuje ja nie wiem co to jest niestety a niestety bo ja już na plusie w kilogramach
Gumiskasia ja tez mam brzuch duży a tak naprawdę macica nie wyszła jeszcze spod spojenia łonowego może to hormony

Lulu a ja właśnie nie wiem czemu mam takie wrażenie, że u mnie macica powędrowała ku górze :lol: szczerze mam taki właśnie balon do góry i u góry twardy brzuch i wyglądam nie na 5 a na 8 miesiąc ciąży :lol: aż się dziwiłam, że rodzice się nie zorientowali...ale przy wizycie wczorajszej u rodziców miałam luźną bluzkę może dlatego :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Majóweczki gratuluję i życzę spokojnej ciąży :)

Lula, Tygrysek trzymam kciuki :)

Jaś 11.03.2008r. godz.9:20 3880g 56cm i 9pkt.
Ada 17.06.2011r. godz.10:25 3610g 54cm i 10 pkt.
*Aniołek 3.11.2006*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam majóweczki :)

U nas pogoda masakryczna,potwornie wieje i leje aż sie z domu nie chce wyjść( i na szczęście nie musiałam).

*honey* ja w tej chwili mieszkam koło Słupska-w Ustce,a Ty?

Odnośnie objawów i dolegliwości to mu mnie :

mdłości,wymioty,ból głowy,brak apetytu,odrzucenie od konkretnych potraw,zmiany nastroju -tego u mnie nie ma :)

-ból cycków-są dni że bolą bardzo a są dni(taki jak dzisiaj)że bolą jak je przycisnę,co chwila sprawdzam czy bolą czy nie - Wy też tak macie?
-zgaga- w szczególności wieczorem i nocą kiedy się kładę w pozycji leżącej-mleko narazie pomaga,zobaczymy jak długo :roll:
-wzdęcia-szczególnie wieczór,wyglądam jak już bym była w 8 m-cu a nie w 7 tygodniu i nie mam pojęcia po czym je mam bo nic takiego nie jem co by to powodowało.
Jak narazie nie jest źle,w środę mam wizytę to będzie wiadomo coś więcej.Mam nadzieje że zobaczę dzidzie a najlepiej i serduszko.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jestem pielęgniarką w tym szpitalu co moja pani doktor,więc znamy się ,robiła mi wcześniej 2x usg,więc ciąża była potwierdzona.ale chyba mnie traktuje trochę po macoszemu,nie wiem czy ona myśli że sama sobie zrobie badania? :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gumiskasia...badania genetyczne inaczej prenatalne są wykonywane u kobiet po 35 roku zycia,ze względu na większą możliwość wad rozwojowyh u dzidzi,wykonywane są badania z krwi,usg połówkowe i przezierność karkowa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tygrysek u mnie jest tak samo jak w 5 miesiacu brzuch pekaty
frico u mnie tylko biust urusł o 3 rozmiary :shock: i boli
dziewczyny zalamka przeziebiłam sie leje mi sie z nosa i tylko czekac bólu gardła padne :cry: a to tak wazny tydzien

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam ciepło w ten zimny i wietrzny dzień. To ja myślałam że tylko ja mam takie wrażenie że brzuch mam jak w 6 miesiącu, nawet mój mąż się ostatnio śmiał że trzeba ściągnąć ze strychu moje ubrania ciążowe. A tu widzę że wszystkie macie taki sam problem. U mnie co objawów ciąży to cały czas bolące piersi coś podobnego jak u Frico, no i małe mdłości poranne aż do śniadanka a później już OK.
lula11 można w ciąży brać wapno
honey wysłałam ci już e-maila na pocztę, czekam na odpowiedź
A dla wszystkich chorych dzieciaczków i mamuś :sw:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gratulacje dla wszystkich majoweczek ;)

szczegolnie honey, Frico i biernej :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Biernej a ja już myślałam, że to tylko ja mam tak krótko te mdłości :lol: haha normalnie im nas więcej tym więcej przekonujemy się, że tak samo się czujemy :lol:

U nas znów zalane tereny idzie się wykończyć z tym deszczem :? pada już 4 dzień non stop
a tak dziś u nas po nocy wyglądają zalane tereny
Obrazek
Pierwsza strzałka po lewej stronie blokada drogi przez policję, reszta strzałek obszary już zalane...te pola to były łąki dość duże a teraz trzy jeziorka i to duże...tak było 50 parę dni temu podczas poprzedniej powodzi dziś to samo
Obrazek

Lulu kuruj się domowymi sposobami,mleczko, masło,miód, czosnek, malinowy sok ciepła herbatka z cytrynką,na katar jest euphorbium dobre i bezpieczne w ciąży

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam majóweczki :)

Cicha dziękuję i życzę Tobie i nie tylko Tobie bo i koleżankom z Twojego wątku szybkiego i ''bezbolesnego'' plum :)

Ja dzisiaj jadę do Wrocławia (zaliczę przy okazji badanie u gina) i aż się boję bo pogoda fatalna,okropnie wieje - nie wiadomo jak będzie po drodze (na szczęście jadę pociągiem nie autem).

Mnie ostatnio też łapie jakieś przeziębienie,katar leci co jakiś czas ale piję herbatkę malinową z żurawiną i staram się nie wystawiać na taką pogodę na dwór.Mam tendencję do zapalenia zatok,szczególnie jak tak wieje co u mnie się zawsze kończy zapaleniem ucha i antybiotykami(i do ucha i do brzucha :( )

lula11 kuruj się tym co Ci napisała Tygrysek,fakt będzie to dłuższa kuracja ale na pewno Tobie i maluchowi nie zaszkodzi.

Ok,uciekam ,odezwę sie po przyjeździe,trzymajcie się ciepło i zdrowo dziewczyny :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzień dobry :D

wątek sledziałm od początku, ale nie miałam śmiałości. dopiero dziś jestem po USG, wstawiłam suwaczek i pomyślałam, że się przywitam.

9 tydzień co do dnia i termin na 3 maja.

Ja mam na imię Ania, 33 lata, 3 letniego synka i jestem z Łodzi.

Pozdrawiam majóweczki i mam nadzieję, że zostanę przyjęta.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cicha serdeczne dzięki, mam nadzieję że finisz będzie szybki i bezbolesny (albo mało bolesny)

Tygrysek szczerze powiem że wole takie krótkie nudności niż jak czytam co inne dziewczyny muszą przeżywać witając się z kibelkiem przez cały dzień

nanusia wiatamy i zapraszamy rozgość się

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8650 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 433  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]