Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:49 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 231  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

cudna fotka ;))
ehh az mi sie zachciało ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no mi tez sie zachcialo :)

ja mam parasolke coneco taka zwyczajna i taka sobie jest ale te fajniejsze nie sklada sie juz jak parasolki tylko jak te wielofunkcyjne a chodzilo nam o jak najmniej miejsca w baganziku

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

dziewczyny, trzymajcie kciuki, jadę dziś na usg :!:
nie dość, że zobaczę maluszka, to jeszcze pierwszy raz (w majestacie prawa) sama będę kierowcą :D (odebrałam dzis prawo jazdy i BARDZO się cieszę 8) )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to jak Wam się podoba, to do roboty moje Panie! :lol:

Oczekująca trzymam kciuki za Usg! :ok: Jak będziesz miała zdjęcie, to koniecznie się pochwal! No i gratulacje prawa jazdy! :brv:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Oczekująca na dziecko pisze:
dziewczyny, trzymajcie kciuki, jadę dziś na usg :!:
nie dość, że zobaczę maluszka, to jeszcze pierwszy raz (w majestacie prawa) sama będę kierowcą :D (odebrałam dzis prawo jazdy i BARDZO się cieszę 8) )

No przeca Ty lutowka jestes to jak moglas nie zdac? :wink:

A kciuka juz zaczelam trzymac :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A ja chyba będę mieć dziewczynkę. Piszę chyba bo gin nie dał mi 100% pewności.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Elcia: gratuluję córeczki :)

Byłam na usg, ciąża jest młodsza niż by wynikało z OM, o około 2 tygodnie :) Widziałam dzidziusia który machał malutkimi rączkami i nóżkami, ma 26mm :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Oczekująca gratuluję. To kiedy wypada termin porodu?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gratuluje prawka :)

ale fajnie znowu na USG chodzic hehehe moze ja tez jeszcze keidys pojde ;)

moj lekarz zgadl obie moje ciaze co do plci dzieci :) odrazu mowi ze dziewczyny. mojej bratowje tez 2 synow odrazu widzial :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

dzięki dziewczyny, zdałam za pierwszym razem i jestem z siebie dumna :) :oops: :)
fotkę z usg mam, ale nie mam gdzie zeskanować a robienie zdjęcia chyba mija się z celem, byłoby chyba bardzo niewyraźne...
jak pójdę za 3 tygodnie to pewnie będą już wyraźniejsze i fajniejsze zdjęcia (bo i dzidziuś będzie większy) :)
termin z om: 6 października
termin z usg: 19 października

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

OND-ciesze sie,ze wszystko ok..............a i mam odrazu ww lepszym humorze :wink: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny, które rodziły sn - ja mam takie pytanie - jak wyglądał drugi poród po takim krótkim czasie? Czy był bardzo szybszy? Ja miałam 24h skurczy i się zastanawiam jak to będzie po raz drugi po półtorej roku - czy mam lecieć do szpitala jak tylko skurcze poczuje? Dzięki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Cześć dziewczyny,
też będę miałą dzieci rok po roku :) Spanikowana jestem jeszcze, choć bardziej boję się kłopotów w ciąży (co ze starszą córcią?), niż tego, co po narodzinach młodszej pociechy :)
Termin właściwie nieokreślony do końca, bo miałam tylko jeden okres po porodzie, karmiłam piersią, więc był z pewnością inny niż 28 dniowe (myślałam, że trafiliśmy już w "bezpieczny" czas ;)). Wg pierwszego usg - na 30.09, wg drugiego - 25.09, wg OM - na 24.09... jak myślicie, czego się trzymać?
Też mam dylematy co do porodu (miałam cc - czy teraz też będzie?), co z wózkiem... ale to jeszcze duuużo czasu...
Pozdrawiam ciepło :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zutka pisze:
Cześć dziewczyny,
też będę miałą dzieci rok po roku :) Spanikowana jestem jeszcze, choć bardziej boję się kłopotów w ciąży (co ze starszą córcią?), niż tego, co po narodzinach młodszej pociechy :)
Termin właściwie nieokreślony do końca, bo miałam tylko jeden okres po porodzie, karmiłam piersią, więc był z pewnością inny niż 28 dniowe (myślałam, że trafiliśmy już w "bezpieczny" czas ;)). Wg pierwszego usg - na 30.09, wg drugiego - 25.09, wg OM - na 24.09... jak myślicie, czego się trzymać?
Też mam dylematy co do porodu (miałam cc - czy teraz też będzie?), co z wózkiem... ale to jeszcze duuużo czasu...
Pozdrawiam ciepło :)

zutka gdzies juz TU CZYTALAM CHYBA MAMA MAGKAM pisala ze mam 16miesiecznego dzidzusia bedzie rodzic za miesac i tez znow bedzie miala cc bo to ponoc za szybko po pierwszym ! nie znam sie i nie wiem ale dziwi mnie to czemu drugiego nie mozna urodz normalnie przeciez to niby po cc powinno sie odczekac 2 lata :wink: a i z mojego rozumowaia to chyba by bylo ok rodzic cc a pozniej silami natury niz byc 2 razy cieta ! aaa słyszałyscie o tym ze po 3 cesarkach podwiazuja jajniki bo juz 4raz ciac nie wolno!

a co do porodu czy drugi jest szybszy tez sie zastanawiam ??? i czy przy drugim tez nacinaja krocze?? na razie nie planuje dzidzi choc juz bym chciala ale mieszkamy z rodzicami i nie mamy warunkow :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam, wita,.
Jak widać szkoły są różne - moja lekarka wychodzi z założenia że 2 lata to mininimum po którym można rodzić naturalnie po poprzednim cc. Chodzi tu o to że blizna na macicy moze być jeszcze za słaba aby wytrzymała silne skurcze porodowe. Swoją drogą cieszę się że wiem jakie zakończenie ciąży mnie czeka bo wiem czego się spodziewać. :? :? :?

Nie mniej jednak słyszałam o kobitkach które rok po cc rodziły sn.

Jutro lecę na usg - min. żeby zobaczyć też jak wygląda ta blizna na macicy po cc i oczywiście zobaczyć Filipka. :D :D :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Ewka23, magkm - dzięki za odpowiedzi :) sporo czytałam o tym, że nawet w tak krótkim czasie po cc lekarza pozwalają rodzić sn, chyba że są jakieś zdrowotne przeciwskazania; robią tylko w czasie porodu usg macicy, czy się nic nie rozłazi :). Mój gin pół roku po cc stwierdził, że wszystko łądnie się wygoiło i jest super - no i mówił o minimum półrocznej przerwie, ale jak widać, opinie są różne. Teraz mam inną lekarkę, na razie się nie wypowiadała - jak będę w połowie ciaży, pogadam z nią... tak bardzo chciałabym rodzić naturalnie...
Magkm - Ty już prawie na finiszu :) Miłego podglądanka :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewka23 kiedys tez czytalam gdzies o tym podwiazywaniu jajnikow i spytalam lekarza. powiedzial ze ZADEN lekarz nie podejmie sie tego w polsce poniewaz to zabronione. nawte jakby matka prosila to nie bo moze sie kobiecie odwidzic za pare lat i podac go do sadu czy jakos tak. zdrowotnych przeciwskazan te znie ma. sa kobiety co 6 razy mialy cesarki a za 7 urodzily naturalnie- on sam zna taki przypadek. i ze po pierwszej cesarce musi byc znowu cesarka to tez bzdura- no chyba ze chodzi o zdrowie to tak. niestety najczesciej jest znowu cesarka ze wzgledu na ten sam problem co przy 1 porodzie- za duz edziecko, brak postepu porodu, zle ulozenie dziecka itd itd

mi mowil lekarz pomimo tego ze ciaza zagrozona ze mam smialo probowac rodzic naturalnie ale niestety si enie udalo

w szpitalu lekarz emi mowili ze powino sie poczekac rok ze staraniami- ma sie miedzy innymi okres unormowac (nie chodzi tylko o blizne)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No co jak co, ale okres miałam już unormowany, zdarzyłam mieć ich 6 i też myślałam, że to już bezpiecznie, a tu guzik :roll:
Ja na szczęście rodziłam sn, więc mam nadzieję, że drugie też uda mi się tak urodzić.

Elcia no to druga córa, gratuluje!
Oczekująca wklejaj to zdjęcie, nie ociągaj się, ja też nie miałam skanera, tylko zrobiłam zdjęcie i coś tam widać.
Wandzik, Zutka witajcie!
Zutka ja bym się trzymała terminu z OM, bo on się nie zmienia (a ja lubię odnosić sie do jednej daty), a z USG za każdym razem będzie inny. Przynajmniej u mnie tak jest. A wiadomo, że to i tak są orientacyjne terminy, bo możesz urodzić do +-2 tygodni po lub przed.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

jeśli chodzi o termin to ja się będę jednak tego z usg trzymać, potwierdzony jest betą i wydaje mi się bardziej prawdopodobny niż OM
(po porodzie to miałam aż :wink: dwa razy @)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Oczekująca ja też się trzymam terminu z USG, bo nawet wiem kiedy dzidziuś był poczęty :wink:

A czy któraś z was planuje oczywiście w dalekiej przyszłości jeszcze jedno dziecko? Bo ja pozostanę przy dwójce.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 231  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]