Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:51 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17932 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 897  Następna
Autor Wiadomość

Matko a ja wredna matka dziś nie wzięłam dziecka na dwór.. :roll: ale tak mi się nie chciało :wo:

po wczorajszych wyczynach mam takie zakwasy :wo: 2 razy wtargałam wózek z małym na 2 piętro i spowrotem.. w nocy obudziłam się i myślałam że mi szyję przewiało bo taki ból. a potem poczułam resztę mięśni i mnie olśniło że to zakwasy po wczorajszym :P:

black a my jutro kończymy 11 miesięcy :) i powoli myślimy nad roczkiem :)

jmijeczka my też w każdą pogodę chyba że dopada mnie mega leń :wo: tak jak dziś :P: ale na szczęście rzadko się to zdarza :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Mi tez sie dzis nic nie chcialo az kawe wypilam - a ja nigdy nie pije! Poszlam z mslym tylko do sklepu i pochodzilam 20 minut... Ale jutro mu wynagrodze:) musze pojechac do urzedu miasta po nowe prawko a obok jest park to sobie pochodzimy:)

Offline Wyświetl profil  

W ogole zrobila mi sie na brzuchy jakas dziena brazowa kropka...:/ wyglada troche jakbym zrobila sobie kropke dlugopisem... Ciekawe co to jest.... W ogole cale nogi i wlasnie brzuch mnie straznie swedza i wygladam jak dziecko wojny....:/ cholera co to moze byc?

Offline Wyświetl profil  

dziewczyna jak byłam dziś na spacerku to mnie tknęło, żeby wejść do kancelarii kościoła i załatwiłam chrzest bez żadnego problemu. Ksiądz b. fajny nie robił problemu, że mamy tylko cywilny. Chrzest 19 maj. Teraz pytanie do was. Jak ubrać? Kto trzyma dziecko w kościele? co jeszcze potrzebne? pytam bo nie byłam nigdy na chrzcinach. Jeśli teraz nosi rozmiar 68 i niektóre tylko 74 to za 2,5 miesiąca będzie rozmiar 74 jeszcze? ciekawe jak z pogodą?

Obrazek Jaśminka ma 18 ząbków:-)

Offline Wyświetl profil  

eliza wydaje mi sie ze 74 powinno byc dobre:) do kosciola potrzebna jest taka duża biała świeca nie wiem jak to sie nazywa. Trzyma chyba chrzestny albo chrzestna. Ja ubiore Leo w koszule białą z muchą sweterek granatowymi granatowe spodenki z zamszu i jakies buciki. Tak był ubrany na ślub i nie mam zamiaru kupowac nic nowego:/ Po co wydawac 150-200 zl na coś co sie ubierze na godzine... Patrzyłam keidys na te ubranka i własnie takie były ceny:/ Uważam że w takie białe satynowe wdzianka to się ubiera maluszki do 3 miesięcy a takiego "dużego" dzieciaczka to juz normalnie:)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

jimeczka wychodze do -6, wyżej juz nie.
chyba ze jest bezwietrznie.

eliza no widzisz jak sie udało.
super. nie musisz sie martwic.

do chrztu potrzebna swieca,ksiazeczka "pamiątka chrztu swietego"-kupuje ją chrzestny, biała szatka - kupuje chrzestna no i medalik albo bransoleta złota lub srebrna, u nas kupił to ojciec chrzestny.
aha ubranko do chrztu kupuje matka chrzestna ale mozesz kupic wszystko sama i przekazac rodzicom chrz. :)
dziecko trzymasz Ty, chrzestni stoją za Wami.

moon to najlepszego dla synka (nie pamietam imienia).. składam dzis bo jutro zapomne :P a na roczek planujecie jakas bibke na miescie czy w domu? duzo ludu bedzie??

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

u nas chrzestna kupowała szatkę i ubranko (przeze mnie wcześniej wybrane) a chrzestny świecę i opłacał chrzest u księdza.
Co do ubranka to ja wybrałam takie lniane spodnie na kant na szelkach, koszula, mucha no i kaszkiecik :P: myślałam że kiedyś je jeszcze mały założy ale jakoś nie było okazji :) a no i kupiłam na wszelki wypadek sweterek zwykły biały jakby było chłodniej. Tylko my chrzciliśmy w lipcu :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

do mnie chrzestna dzwoniła i pytała sie czy moze byc to czy tamto itp.
nawet w naszym komplecie Zu miała torebeczke :P moglismy to wykorzystac na jakies "drobniaki" :P

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

black dziekujemy ale najpierw Twojej Zu wszystkiego co najlepsze! Żeby wreszcie dała żyć :D (mój mały Marcel :D )
hmm robimy w domku. Niby tylko chrzestni dziadkowie i pradziadkowie ale się ok 20 zrobiło :P: myślałam o lokalu ale chyba wolę odłożyć na wakacje a imprezkę zrobić w domku grzecznie :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

a to ja nie wiedizlam ze chrzestna kupuje ubranko... Musze zagonic siostre:D hehhee

Offline Wyświetl profil  

moonkalee pisze:
Matko a ja wredna matka dziś nie wzięłam dziecka na dwór.. :roll: ale tak mi się nie chciało :wo:

my też w każdą pogodę chyba że dopada mnie mega leń :wo: tak jak dziś :P: ale na szczęście rzadko się to zdarza :D

haha, ja czasem mam wrazenie, ze gdyby laski do szkoly nie chodzily to tez bym codziennie nie wychodzila, bo leniuch jestem :oops: chociaz nie no... z jednym to moze bym wychodzila, bo z iza spacerowalam duzo... ale teraz jak mam z nimi wyjsc sama "dla przyjemnosci" to mnie od srodka juz cos trzesie :P ta chce, "chujnanoge", druga rower, 1500 zabawek, a jak juz bezpiecznie oddalimy sie od domu to juz nagle nie chca niczego i ja to upycham pod wozkiem i ciagne za soba :roll: za to regularnie jezdzimy karmic kaczki, na basen chodzimy i place zabaw to mus po prostu ;)

blackwszystkeigo naj, naj dla Zu :bal: :bal: :bal:

Offline Wyświetl profil  

ehh ja nie wiem po prostu od jakiegoś czasu mam takiego lenia, zamułę i nie wiem co jeszcze :wo: chyba dopadło mnie po ciążowe zmęczenie :wo: muszę się wyrwać gdzieś odpocząć :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

dziekujemy dziewczyny za zyczenia.

moon oj oby z dnia na dzien było lepiej bo wykorkuje.

Ruda no widzisz - forum to kopalnia wiedzy.
wiesz chrzestna nie ma obowiazku kupowac ale tak sie przyjęło :)
tak samo jak z trzymaniem dziecka. kiedys to matka chrzestna trzymała a teraz matka dziecka to robi :)

moon a jak super głosny sasiad ? dalej wierci?
co do imprezki na roczek to tez wolałabym odlozyc :)
bedzie starszy to mozna zrobic ur w bajkolandzie czy fikolandzie czy innych centrach zabaw dla dzieci a teraz poki mały to lepiej w domu.
my tez tak zrobimy.
z reszta 10 dni po ur. Zu mamy swoj slub wiec trzeba zacisnac pasa :P

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

black o dziwo dziś w miarę spokojnie :) ale słyszę że coś tam szura, puka ale bardzo delikatnie :) także chwała mu za to !
heheh :P no to trzeba zaciskać pasa :)

eh a ja dziś sama, mąż w pracy
pewnie pójdę spać jak emerytka zaraz po m jak milosc :P:

Obrazek

Ostatnio zmieniony wt mar 05, 2013 9:22 pm przez moonkalee, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

moon to zaraz.
ja tez chodze jak emerytka, dzis akurat emki nie ogladam ,jutro sobie na vod obejrze ;) zawsze to jakos minie :)

to dobrze ze tylko szura chociaz i to czasem jest wqrw*...

a jak z praca?odzywali sie??

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

byłam dziś z rana na "sprawdzeniu" umiejętności.
Przemaglowała mnie babka heh aż mi się wszystko przypomniało :P:
Pani była zresztą b.miła, twierdzi że super mi poszło :P:
ale odzywać się ma inna babka i nawet nie wiem kiedy :) więc mam czekać nie wiadomo na co :P:

black Twój m się nie burzy że chodzisz tak szybko spać ? mój czasem się zaśmieje :P: on tak wcześnie nie umie zasnąć :P:

samo szuranie i stukanie mi jako tako nie przeszkadza tylko od razu mam stresa że mały się obudzi :wo:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

moon on tez chodzi razem ze mna :P :oops: nie wiadomo kiedy Zu wstanie wiec wolimy pospac niz nie spac :P
kiedys za czasow ciazy to chodził spac o 1,2 w nocy teraz..22 i spimy :P buehehe. jak dziadki.
zeby Zu przesypiała całe noce to bysmy chodzili pozniej a ze wstaje o roznych porach to lulamy wczesniej :P:

no i tym akcentem sie zegnam.. niedlugo pora snu :P hehehe
dobranoc!

a moon w takim razie napewno tel to kwestia dni :) skoro sie jej sppodobałas :)
odkładajcie plany powiekszenia rodziny na pozniej :P chyba ze juz jest za pozno :P: :wo:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

heheh mój czas też już nadszedł :P:
już w piżamach wędruję spać :)
gocha Ty to weteranka przy nas :D

się okaże, nawet jeśli to muszę jeszcze dogadać sprawy godzin pracy bo coś mi nie pasuje :? ale to będę się martwić i gadać jak zadzwonią na pewno nie teraz :P
a z powiększaniem to myślę że i tak możemy zacząć bo pewnie nam zejdzie :D nie no na razie ten miesiąc odpuściłam :P: i pewnie następnych kilka też :) więc w ciąży nie powinnam być :P

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

eliza ja tam kupowalam wszystko sama: swiece, szatke i ubranko. Swiece trzymal Chrzestny, szatke Chrzestna, ubranko wybralam jakie ja chcialam.
U mnie Chrzciny beda 1 kwietnia i bedzie ubrana na biało ale w nie typowo jakies wydziwiaste ubranko tylko body z długim rekawem, sukienka biała ktora generalnie kupilam na lato, rajstopki, buciki i kurteczka biała wiosenna w ktorej juz dzis byla na spacerze. Jak bedzie zimno do pod spod biały sweterek a na głowie jak bedzie chłodno bawełniana biała czapka. Bez udziwnien, ma byc dziecku wygodnie...
Rozmiar wszystkiego mam 68/74.
E - Ksiazeczki - pamiatki podostawala od rodziny z zyczeniami.. do tego dostala złoty łancuszek z krzyzykiem. Z kolei N dostanei złota bransoletkę od matki Chrzestnej. Od Chrzestnego nie wiem co bo nie pytal a ja nie narzucam..
U nas teraz bedzie 17 osob + N.. robimy w lokalu bo nie mialabym gdzie pomiescic ludzi.. Pierw msza, po mszy Chrzest (bo to w poniedzialek wielkanocny), a pozniej obiadek.. fajna restauracja bo w lesie.. wiec i na spacer pewnie pojdzie po obiedzie :)

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

z tymi chrzcinami to mam teraz zabawe. Nic kompletnie o tym nie wiem. Muszę się wyedukować w temacie. Dzięki dziewczyny za pomoc. Może ma któraś ubranko rozmiar 74 do zbycia?

Obrazek Jaśminka ma 18 ząbków:-)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17932 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 897  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]