Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:49 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17932 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 897  Następna
Autor Wiadomość

ruda moja makaron je juz jakis czas... no i nie miksuje juz, tylko dziabie widelcem...
a i to ja mrozilam ;) nie wiem, ile moze tak stac w zamrazarce, ale mysle, ze miesiac moze.. chociaz u mnie tydz. czasu i po "zapasach" ;) tylko, ze mala zjada teraz juz tyle, ze nawet jak zrobie na zapas, to tego zapasu juz nie starcza na 6 czy 7 dni, tylko gora na 3 dni ;)
cale jajko po 10 mies. (o ile dobrze pamietam)

moonkalee moja panienka a ledwie co wlos sie rzucil, a Ty obcinac musisz swojemu... niepsrawiedliwe to zycie na kazdym kroku ;)

Offline Wyświetl profil  

ruda jesli zamrazalka ma ponizej -18 stopni to zywnosc moze stac do 6 miesiecy.
Choc u mnie przy E znikaly zapasy szybciej :D

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

gocha a jaki dajesz jej makaron? Zwykly taki jak ty jesz?

jmijeczka oj moja ma chyba mniej:P ale ja myslałam bardziej o miesiącu góra półtora;) także chyba mogą sobie leżeć tyle;)

Offline Wyświetl profil  

ruda a no to spokojnie moze lezec :D

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

witam sie i ja.
nie mam co pisac.
jestem zła jak osa.
Zu nie daje mi juz nic robic. mam dosc.
chetnie sie wyprowadze na pare dni!
durnej wiosny tez nie widac.
zimno i sniegowo jak na biegunie polnocnym.
z reszta nic mi sie nie chce przez te jej zachowanie.
marze tylko o pomocy kogos bliskiego czy meza czy mamy :(

bandziorek u mnie drze sie od paru dni.
jutro ide po jakies zioła na uspokojenie bo tyle nerwow co ost to nigdy nie miałam ;/;/
WRRR

jutro mam makijaz slubny nr 2 i tez mnie nie cieszy.
ide bo sie umowiłam.
slubu tez mi juz sie nie chce.

kto podmienił mi dziecko?!!! :wrr: :wrr:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

black jak tak mowisz o tym zabkowaniu to zaczynam sie bac i to bardzo... my nie mamy jeszcze zadnego zeba i ogolnie leo to z reguly gzreczne dziecko i jak troszke zaczyna marudzic to ja juz mam dosyc:P to nie wyobrazam sobie co ty musisz przezywac... trzymam kciuki zeby szybko wyszly jej te zeby a najlepiej to wszystkie jednoczesnie;))

Offline Wyświetl profil  

black juz blizej, jak dalej i jej powinno zaczac przechodzic... ale pamietaj, ze nic nie bierze sie z powietrza i musisz byc twarda ;)

ruda kazde dziecko na szczescie inaczej przechodzi zabkowanie, wiec pozostaje miec nadzieje, ze u Ciebie zeby wyjda niespodziewanie i w miare bezobjawowo ;)

moj K. w tym tyg. wyjatkowo na popoludnia pracuje, tak wiec do polnocy sama jestem (od godz. 14)... wsciekla jestem bo najwiekszy zapiernicz jest wlasnie w tych godzinach :roll:
dobrze, ze zrobilam zupe to tylko odgrzalam i laski obiad mialy... gorzej z kapaniem, bo zaczelam o 17.40 i najpierw wrzucilam laski, one myja sie same, wiec tylko glowy misialam umyc i splukac, zrobic im kolacje i mala wykapac w czasie jak starsze sie posilaly... ale na szczescie o 19.20 mala padla, laski juz dawno w lozkach, a ja czekam na kolezanke bo zaprosilam ja na piwko i posiedzi ze mna do polnocy dobra kobita :)

Offline Wyświetl profil  

eliza heh no mój to ma taki fryz że hej :D najlepiej że ma naturalnego irokeza :) super wyglądał jak miał nie za długie, teraz to już mu w oczy i uszy wchodziły włosy, uszy wiecznie podrapane bo go gilgotały i taka to robota :P:

ruda dziś robiłam pierwszy raz. Przyjechał ze wsi od znajomej znajomej :P: Ugotowałam kawałek "udka", potem oddzielnie ugotowałam kasze, warzywka i dorzuciłam mięsko z ziołami prowansalskimi i zmiksowałam. Trochę zjadł bo coś mu dziś jest :? nie mogę tylko odgadnąć co :roll:
ryby kupnej mu nie dawałam, jedynie łososia wędzonego z makro - zajadał się jak szalony ! :)
w miejsce potraw z ryby kupuję słoiki :roll: jakoś nie mam sprawdzonego "dojścia", nie mam pojęcia gdzie kupić u nas dobrą rybkę :roll:
i ząbki faktycznie różnie wychodzą - u nas dolne bezobjawowo nawet nie wiem kiedy, a przy górnych (szły najpierw 2 dwójki prawie jednocześnie, potem 2 jedynki też w sumie razem) 2 choroby :roll: także trzeba być dobrej myśli :D

gocha ojj tak :P: on przy kąpieli jak te włoski takie długie to jak dziewczyneczka mi wygląda :P:
uhh no z 3 sama to jest wyzwanie :D dobrze że będziesz miała towarzyszkę do piwka :D

black ojj mój też maruda :wo: taki że szoook !
dasz radę już niebawem się jej odmieni :)

ehh chyba jednak wykrakałam :wo: bo to że zęby małemu idą to widzę.. ale już i "czuję" :wo: mam wrażenie że młodego boli gardło :? (przy górnych 1 miał mega zapalenie gardła :roll: ) marudny to swoją drogą, ale nie chciał mi dziś zjeść za dużo stałych pokarmów. Dopiero jak popił ciepłego mleka mógł przełknąć inne jedzenie. No zobaczymy co z tego wyjdzie :roll:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

moonkalee a teraz, ktore zebole wychodza? dwojki, czy czworki? w sumie im blizej gardla, tym wieksze prawdopodobienstwo, ze i na gardlo bol usiadzie :/
tak, tak, tylko moja towarzyszka lubi sie spozniac (moze inaczej: nie umie sie nie spozniac :P ) no i jeszcze najpierw musi swego potomka uspic - oby tylko zdazyla, zanim K. z pracy wroci , albo zanim ja wypije cale piwo :fkf:

Offline Wyświetl profil  

gocha hehe :D to weź jej powiedz niech Ci jeszcze z jedno przyniesie :P: bo faktycznie pewnie zdążysz wypić :P: ale możesz wypić ze mną - ja lampkę wina właśnie kończę :D

ząbki idą hmm pewnie 4.. albo 3. Nie wiem. U nas tak nie pokolei idą że nie sugeruje się już schematami :P: oby szybko wylazły !! Ostatnio ok tygodnia jechaliśmy na p.bólowym bo "zęby" mocno dawały znać a się okazało że po tygodniu raz zakaszlał i już była masakra.. nawet pediatra przez tel myślała że spanikowałam, a jak go zobaczyła to już jej mina zrzędła :roll:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Cześć,

Któraś z Was pytała jak się wóz sprawuje, dziś byliśmy na spacerze. Błocko straszne nas zastało w połowie wsi. Bałam się że nie przejadę, że ugrzęznę ale bez problemu i wysiłku przejechałam przez przeszkodę i spokojnie mogłam dalej kontynuować gdyby moje dziecko nie zaczęło się drzeć wniebogłosy!

Uciekam wziąć kąpiel i spać.

Spokojnych nocek!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

hahaha! mam towarzystwo! w szoku jestem, ze tak szybko ;)
moonkalee zdrowko zatem :) :pw:

Offline Wyświetl profil  

Witam z rana:)
Nie wiem co się osttanio dzieje z Leo ale wstaje mi najpóżniej o 6 40:((( A było kiedys tak fajnie jak spał nawet do 8 40!!

A mam takie pytanie;) Czy któraś z Was robi zakupy w tesco? Bo ja mam pod domem supermarket i teraz jest tam akcja zbiera sie naklejki 20 zl- jedna i 20 naklejek z carta clubcard tesco lub 25 bez tej karty to 70% znizki na walizki wenger. Może któraś je widziała? Opłaca się w ogóle zbierac te znaczki czy szajsowate są te walizki?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Dzień dobry o poranku!

To macie fajnie że wasze dzieci śpią d 6.30 :) Wojtuś wstaje o 5.40 najpóźniej o 6. puszczam g wolno, zamykam drzwi od sypialni i kładę się spać. Mały buszuje do 7. a ja dosypiam.
A spać idzie dopiero ok 20.30. :P Chociaż wczoraj go położyłam o 19.30 i szybko odpadł.

ruda robię zakupy w tesco ale nie słyszałam tej promocji. Ostatnio nawet zastanawiałam się nad założeniem tej karty ale na razie jakoś czasu mi brak:P

Teraz czas na kawę, później przygotuje małemu obiad, i na spacerek się znów wybierzemy.

Miłego dnia!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

ruda a no, dziecko sie zmienia.. moze potrzebuje juz troche krocej spac ;) moja troche starsza od Twojego Leo i wlasnie jakies 3(moze 4 ) tyg. temu zaczela wczesniej wstawac.. w tyg. mi to nie przeszkadza, bo i tak trza wstac laski do szkoly szykowac, ale przyznam, ze w weekend chcialabym dluzej pospac :/

Offline Wyświetl profil  

witajcie
dzień wariata od rana :wo:
wpadłam do sklepu, nakupowałam i przy kasie się kapnęła że zapomniałam portfela :roll:

do tego taka nowość MOJE DZIECKO ZASNĘŁO TAK O PO PROSTU U MNIE NA KOLANACH :wo:
wstał w podłym humorze, pobrykał chwile, przytulil się do mnie przy swojej ukochanej piosence http://www.youtube.com/watch?v=SNKzf8jwj2U i odpłynął :wo:
mało tego teraz śpi w hałasie na kanapie obok mnie :P: pewnie zaraz wstanie ale może w lepszym humorze obyyy :ddd:
kurde mały nadal ma krostki za uszami w stronę szyi :roll:

gocha hah ja wypiłam 2 lampki wina i spałam dziś jak suseł :D hehe a jak Twój wieczór :D ?

ruda ciesz się mój do 6 wstaje ostatnio :roll: hmm walizek nie widziałam więc nie pomogę :)

karaluszek no to dobrze że Wojtuś daje się wygnać :P: ja ostatnio z rana wrzucam małego do łóżeczka z zabawkami ale posiedzi grzecznie 15min, potem 10 min jęków i marudzenia i muszę wstać :wo:

wybaczcie że taki chaos wprowadzam :P:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

hej wam co tu tak cicho?
wszystkie dzieci grzeczne i nie ma co pisac? :roll: :wink:

Ruda moze moja jest tylko taka marudna.
zabkowanie u nas odbywa sie bez goraczki, biegunek i wymiotow.
jedynie marudzenie, krzyk i płacz.

dzis miałam probny makijaz.
o niebo lepszy od poprzedniego.
takie kolory jakie lubie, jeszcze zrobie rzesy 1:1 i paznokcie i gra gitara.
musze tylko poprzednia wizazystke uprzedzic ze rezygnuje z jej uslug :|
tak poza tym to mamy dzis miesiecznice.. za godz Zu skonczy 9mcy ;)
raczkowanie idzie jej b.sprawnie.
odkryła ze moze za mna isc i dzis zostawiłam drzwi do wc otwarte i przypełzła za mna :P

poza tym byly 2 babcie wiec nie miała kiedy jeczec.
ciekawe co bedzie jutro.. znowu same?!

na spacerze usneła na 20min.

ktoras pisała ze dziec budzi sie o 6:40.
u nas tak samo z ta roznica ze wstaje po 5 i ją zabieram do nas ,wtedy zasypia jeszcze na 1,5h i max do 6:50 spi. jakis budzik w głowie ma i wstaje skubana.

no to tyle z nowosci.
zyczcie mi powodzenia na jutrzejszy dzien .. :P:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

black cicho bo pogoda piekna i wszystkie dzieci na spacerach :D
Ja dzisiaj znowu pospacerowalam dluuuuuuuugo! Ah jak pieknie ze wiosne juz czuc :D

Moja tez sie budzi po 6.30, ale lezy sobie w lozeczku i bawi sie swoimi ksiazeczkami/zabawkami czasem i 40 min :) a my dosypiamy jak wolne :D

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

jimeczka no chyba dzis to wszedzie ładnie było. u mnie niestety wiekszosc dni jest zimnych i wietrznych ale dzisiejszy to typowo przed wiosenny ale w nast tyg maja znowu wrocic mrozy.. :|

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

A to jak jest zimno to nie chodzisz na spacery?
My staramy sie w kazda pogode, tylko powyzej minus 12 nie chodze.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17932 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 897  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]