Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 4:32 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30313 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 765, 766, 767, 768, 769, 770, 771 ... 1516  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Potruje mężusiowi to wspolnymi siłami może sie uda cos zapodać:)
Dziękuje za komplemety:)
Co do tego naparu z malin to wczesniej wydawalo mi sie smieszne ze w ten sposób można przyśpieszyć poród ale tak sie zastanawiam :roll:
To jest jakiś specjalny gatunek :?: i co lie to trzeba pić :?: .Dobra inaczej zapytam prosze o opisanie krok po kroku jak do tego sie stosować:D (opis :oops: dla malo oriętującej sie osóbki :oops: :roll: :lol: ).Dzięki z gory :oops: :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to co znalazlam na forum 8) na temat tego naparu

zdania o naparze są bardzo podzielone. Niektóre źródła podają, iż herbatkę można pić od początku ciąży (np. dr Preeti Agrawal w "Odkrywam macierzyństwo" zaleca 1-2 razy dziennie w proporcjach 1-2 łyżeczek suszu na szklankę naparu), inni za właściwy termin uznają 3 miesiące przed planowaną datą porodu, jeszcze inni są zdania, iż można ją pić w ostatnim miesiącu lub dopiero w 38 tc.
Liście malin są bogate w witaminy i minerały, szczególnie w naturalne i łatwo przyswajalne chelaty żelazowe - cokolwiek to jest ;). Wzmacniają i odżywiają mieśniówkę macicy, wzmagają też produkcję mleka i przywracają równowagę po porodzie. Podobne działanie wzmacniające macicę ma przywrotnik pospolity.

Obrazek
ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

AnulkaS To chyba podobnie mamy z tym sportem w głowie lekko kopnięte :shock: :D Nie wyobrażam sobie w tej chwili tej końcówki ciąży - polegiwanie, niewielka aktywność - bez tej olimpiadki!!! 8) :lol:

Bożena - ładna dziewuszko - wysłałam Ci zaproszenie na NK! Taka czarownica z modnymi tipsami w awatarze :grz:
Sama sobie poradzisz. ściągnij na pulpit te zdjęcia, które chcesz wstawić. Przeczytaj pierwszego posta w Galerii pt. "Jak wkleić zdjęcie?" i rób punkt po punkcie jak tam napisano :P Zobaczysz - łatwizna!!!

Anulkax udały się zakupy? :D Jak atmosferka w domu?! 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

u mnie dzis pelen sukces... mamy juz flizy do lazienki :lol: :lol: :lol:

teraz trzeba czekac na ekipe...a od soboty zaczynaja mi robic mieszkanko :$%^: :$%^: :$%^:

Obrazek
ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nogi mi już do tyłka wchodzą od wczoraj nic tylko naginam . Ostatni raz robię jakiekolwiek urodziny!!!!! brrr i na co było mi wczoraj odprawiać urodziny? Teściowa wiecznie niezadowolona, Siostra męża dupna pani , księżna której nic nie pasuje i nie smakuje!!!!!!!!!!!! Tylko mój zadowlonony bo pifka sie mógł napić!!! Dzisiaj też od rana zjad rodzinny , dopiero teraz mam chwilę żeby sobie na zic siednąć! A za chwilę i tak mąż z pracy wraca i do sklepu trzeba skoczyć a ja nawet włosków sobie nie umyłam.... nic mi się nie chce.... ciepło.... nogi spuchnięte..... ja chcę juz mieć mojego maluszka.... niech mnie ktoś przytuli :) , czyżby to już ten czas użalania się nad sobą i depresja końcowa-ciążowa? ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

co do naparu z liści malin to może pomóc ale nie musi, kuzynka piła w 9-tym miesiącu i urodziła tydzień przed terminem, moja rodzona siostra piła przez 4 tygodnie i urodziła 2 tygodnie po terminie, ja zostawię sprawy swojemu biegowi :) czasem mówią nawet żeby soku z malin nie pić ja tam w to nie wierze :) Bożena, te liście malin do zaparzania są w sklepach zielarskich.

tangpo, na zakupy w końcu nie wyszłam, bo sie wzięłam za sprzątanie, takie paranoiczne szorowanie kranów i kuchenki :D a mąż już się podlizuje :P

kasiaj110, nie depresjonuj się ;) też to miałam rano, stwierdziłam że nie chcę być dorosła i w płacz ;( Uszy do góry i nogi (jeśli puchną)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam. Ostatnio zapisalam sie na formum z mojej miejscowosci, a tu prosze jestescie Wy wrzesniowki - ale fajnie :) Przyjmiecie jeszcze jednego brzuchacza ? :lol2: Termin z OM mam na 20 wrzesnie, a z USG na 5, ale bardziej sie trzymam tego z OM, chociaz nie powiem ze ten drugi mi bardziej pasuje. Bede miala coreczke - Wiktorke :) Wlasnie szykuje sie na urodziny do znajomego, ale mam nadzieje ze bede u Was mile widziana. Pozdrawiam i trzymajcie sie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nasza tabelka zamieszczona zostala w galerii

a tu link do niej 8)

http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... 26#3140126

Obrazek
ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tabelka rewelacja ale ja nadal 13 :cry: :wink:
Nie było mnie od rana i ile postów naprodukowałyście :lol:
Muszę iść jutro do h&m zobaczyć te staniki z fiszbinami, bo jeszcze nie widziałam nigdzie do karmienia z fiszbiną - bardzo przydatna informacja że tam się znajdują :lol: :D
Co do liści malin, to chyba wolę już tradycyjne metody, przyspieszania porodu z mężusiem :lol: :P

Anulkax28 Fajnie jest jak się mąż podlizuje, ja też to lubię a już dawno się nie podlizywał- więc może zaproszę moją mamę na niedziele :D
mulata witam nowego brzuchacza :D
Idę piec ciasto bo znajomi mają wpaść jutro wieczorkiem, mam nadzieję że znowu czegoś nie zepsuje :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mulata Witamy w naszym gronie :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tabelka rewelacyjna! Widać wszystko jak na dłoni :)

Wreszcie kupiłam czapeczki dla małego :) tak więc tylko wózyczek i wszystko gotowe :)

mulata witamy :) im wiecej nas tym lepiej :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja juz tez wkleilam foteczki troszke mi to zajeło ale jupi :lol: :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Asiek83 i AnulkaS dzięki serdeczne za instrukcje :lol: ..mam zamiar pić herbatke:) może a nóż poskutkuje:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tak sobie czytam co piszecie o malinie. W starym nr "będę mamą" z zeszłego roku napisano że picie herabty malinowej i napary z liści w ostatnim trymestzre może złagodzić bóle porodowe i może ale nie musi pzryśpieszyć poród , dlatego nie powinno się jej nadużywać w ciąży zagrożonej, No ale jeśli picie w 9 miesiącu może załagodzić bóle to może warto pić taki napar. Nie spotkałam się jeszcze z kobitą która by to sama przetestowała ale może coś w tym jest.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja zamierzam spróbowac tym bardziej ze jak kupie ta herbatke to juz bedzie 36 tc wiec ciaża donoszona:D( a wg usg to juz 38 tc) ale co ma byc i tak bedzie;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asiek Misiek Ci uciekł :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

OOOOOOOOOOOOOO!!! Już wrócił :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja sprawdziłam czy napewno:D...poprostu dalam sie wkręcić:D :oops: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hehhe... no wlasine juz wrocil :lol: 8)

a ja oczywiscie spac nie moge :x

a dzis mam dzien odpoczynku... hehehe idziemy na obiad do mamy ...znaczy do tesciowej...no a i moja mama dzis przyjezdza na tydzien :lol: a ja baaaaardzo lubie takie odwiedziny :lol: 8)

Obrazek
ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Widze ze przoduje w terminie porodu 1 wrzesien...hmm przy tych nerwach ktore mam do chyba nawet do wrzesnia nie dotrzymam. ..wogole przy tym co przeszlam do cud ze jeszcze nie urodzilam..4 pietro sama zakupki pranko sprzatanko wieszanie firanek odkurzanie duuuzo stresu ufff.Jak to milo poczytac ze ktos o was dba mezowie...zazdroszcze tez bym chciala miec dobrego partnera no ale coz milosc jest slepa
buziaki!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30313 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 765, 766, 767, 768, 769, 770, 771 ... 1516  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]