Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:36 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 761, 762, 763, 764, 765, 766, 767 ... 794  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

asia ja robiłam dokładnie tak samo, gotowałam w czajniku który sam się wyłączał :) czytałam o wodzie w kilku źródłach i wszędzie napisane że do 6 msca woda MUSI byc gotowana przez 5 min nawet mineralka (w grę wchodzą tylko (niskomineralizowane).My też nie pijemy kranówy tylko źródlaną, ale nigdy jej tak długo nie gotowałam:(

monisqq pytałas o tutejszą wodę...ja kupuje żywca w polskim sklepie, ale Volvic chyba tez się nadaje (tak wynika po mojej analizie jej składu)

dziś wystartowałam z marchewką, niestety poległa na polu walki :( Lili patrzyła na mnie z obrzydzeniem i wstrząsała się jak to robi zwykle przy siusianiu, po 5tej łyżeczce "powiedziała" dość!!!
czy mam próbować jutro znowu?czy odpuścić i spróbować np dynię?może musi się przyzwyczaić??? kaszki wcinała od razu i do ostatniej łyżeczki...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

askela pieronie - sto lat, mordo Ty moja!!!!!!!!!!! :lol: :pr: :bal:

Aaasi@ serio Cie nie zauwazalysmy? :( wybacz jesli tak! :cmo: i nie miej wyrutow ze czasem mam dosc z dwojka, ja czesto przy jednej Blance wysiadam :ddd: i tez ostatnio czuje sie jak zombie...znow jakas przemeczona :roll:
co do wod to ja pije zywca i chyba zaczne za miesiac podawac Blance takowa. wczoraj mnie nasz pediatara uswiadomil ze jak zaczelam wprowadzac jej nowe pokarmy musze troszke przepajac :roll:

natinko gratki z okazji 2 zabka :) a co do schematow zywienia to kochana - rob na czuja tzn podawaj np zupkejarzynowa malej tak jak w schemiaci ale by do niej dojsc po drodze, pomowlutku wprowadzaj kolejno warzywka, po jednym skladniku. to samo z owocami, kaszke tez juz mozesz przeciez
a Blanka strajkuje jesli chodzi o dania ze sloiczka - na wszystko! tylko kaszka jest mniam :roll: :wink: no i cys jej ukochany

edit
dopisuje po przeczytaniu Twojego posta - nie poddawaj sie latwo! zazwyczaj tak jest ze dzieci potrzebuja czasu a jeszcze gdy Liliak niejadek....powolutku, w mniejszych ilosciach ale sprobuj podawac te marchew ok 3 dni

8)

co do wagi Blanki to fakt duza pannica ale z dlugoscia to ja nie wierze bo nasza polozna tak na oko mierzy ( nozek przeciez nie mozna prostowac)
ubranka nosimy 62 - 68 ( w 68 podwijam nogawke lub rekaw) - zalezy :wink: wiec z tymi 70 cm chyba przesadzila kobita :wink:

monissq az ta Twoja Oliwka - pieseczek francuski :lol: buziak dla gwiazdy!

Minie
wybacz, jakos na nic czasu ostatnio nie mam :oops: sprobuje Cie zlapac na gadu! :wink:

Asia79 zycze apetytu u Martynki!

astra powiadasz ze tez w dupke Ci idzie... ;)

Dalia :cmo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

natina no prosze blizniaczka szaleje. gratulacje 2 zabka :) moze przez zabki stracila apetyt?
ja mam spory kawalek do polskiego sklepu wiec jestem tam sporadycznie,podpytam w pt hv o ta mineralke tutaj ciekawe co powie,poki co znalazlam fajne soczki ktore jej bardzo smakuja z cow &gate ,sa rozrobione na pol wlasnie z woda mineralna,troche kwasne i niunia sie tak krzywi po nich ale za chwile usmiecha i otwiera dziubek :D no i wypija wszystko :)

alimak taa francuski piesek:P hehe :) damulka i tyle. wlasnie zasnela ze stopka w reku,w lozeczku :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

monissq Oliwkowa jest boska! a z ta stopka w buziaku - mniam! 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

natina a zamęczaj :D i gratki 2 ząbka

alimak u nas mierzą miarą krawiecką i układają ją po nożce dziecka jak ma zgiętą i tym sposobem Lenka miała ostatnio 65 cm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

justynka to nie głupi pomysł! tu wcale nie mierzą a jam tak ciekawa ile Lili mierzy :lol:

monisqq mogę się założyć ze powie że każdą może pić hahaha, woda ma dłuuuugi termin więc może kupcie zapasów ;)

alimaczku ja jestem fanem wody mineralnej i staram sie przyzwyczajać Lili jak naj wczesniej ze własnie wodą zaspokajamy pragnienie a nie sokami...jak jej daję gęstą kaszkę to sama chętnie popija co jakiś czas wodę... a teraz przy tych upałach pilnuję zeby się nie odwodniła i co chwile daję jej kilka łyczków...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monisqq stópka w buzi powiadasz rośnie ci akrobatka mała i na dodatek taka śliczna :wink:

A my mamy wysyp dzieci w rodzinie w tym roku. Chrzestna Blanusi jest w ciąży i to bliźniaczej hihi wczoraj kuzynka urodziła a następna czeka na sierpnia też z bliźniakami normalnie szok razem w tym roku siedmiu będzie nowych bobasów :$%^: :yea: :loo:
A my następne szczepienie odwołane bo gips na nogach i nie ma gdzie wkłuć. Dopiero jedno szczepienie Blanka miała :cry:
Askela :bal: :gift: dużo zdrówka i kasioryyyyy :wink:
Mi do tvn mówisz normalnie sława nam grozi hihi :aa: :lala:
Aaasi@ :sss: :puk:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a co jest z tymi nozkami? uswiadomcie mnie bo ja ciemna ,czemu ich nie mozna prostowac??
ja zauwazylam ze Oliwkowa sama z siebie je czasami prostuje...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

marchewko nie martw się my też dopiero jedno

monisqq nie mozna ich na siłę prostować ale jak dziecko samo to robi to spoko ;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A wiecie że te głupie baby w Bydgoszczy kazały niuni nóżki prostować po porodzie!!! Oczywiście tego nie robiłam. Takie mądre pielęgniarki :twisted:
A wydaje mi się że one od początku wiedziały że coś jest nie tak z Blanki bioderkami :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Justyna u mnie mierza tak jak opisujesz ale mala zawsze taka ruchawa ze na pewno dokladny pomiar to nie jest :wink:

natinko ja tez jestem za pojeniem woda nie sokami. tylko ze ja przpajalam mala w upaly a teraz przy umiarkowanej pogodzie daje Blance piers - myslalam ze wystarczy...nasz pediatra powiedzial ze nie tyle o odwodnienie chodzi ale o zaparcia bo skoro Blanka je juz tez inne rzeczy niz tylko cyca to moga zaczac sie problemy z brzuszkiem...no niby tak... :roll:

czy Wy tez jestescie takie zmeczone ogolnie? nie ze czyms konkretnym ale tak po prostu troche gorzej z kondycja, silami...? :? ja zawsze potrzebowalm duzo snu, ok 10 h to dlamnie norma byla a teraz....od tylu miesiecy....troche mni to meczy.... :roll: choc i tak jest lepiej niz bylo! jakos chyba przywyklam.... :roll: :wink:

marcheweczko ale sie rozmnazacie 8) super! to wspaniale gdy w rodzinie ejst duzo dzieci!
u nas tez sie posypalo w koncu bo do tej pory stagnacja - ja 9 lat po slubie, siostra 4 a dzieci niet! az tu nagle....Blanka z lutego a siostra urodzi ( chyba synka ;) jupi!) w listopadzie, 9 mies pozniej :wink:
i nie martw sie szczepieniami kochana! jak mus to mus, trzeba zaczekac!

buziaczek dla smerfetki Blaneczki :lol: :cmo: :puk:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

alimaczku oczywiscie!!! zapomniałam wspomnieć o zatwardzeniach :roll: ale biorąc pod uwagę mojego niejadka i ostatnie upały to muszę uważać na ilośc płynów jakie pije
co do snu mam tak samo 10 godz to minimum tym bardziej ze jestem epileptykiem i mój mózg bardzo potrzebuje regeneracji, a jak na razie to dostaje ostro po tyłku od narodzin Lili (mam na mysli okropny poród-cesarke-powikłania-gorączki)
tak samo myślę ze od tylu miesięcy nie pospałam ciurkiem nawet 5 godzin!!! nie wiem czy nie przepłacę tego któregoś dnia atakiem bo chodze na prawdę wymęczona nawet czasami syf do okoła mnie nie rusza :(

a mi się dziś gęba śmieje od ucha do ucha :lol: :lol: :lol: :lol:
M dostał duuużą podwyżkę co przy Lili ma dla nas znaczenie, do tego powiedziano mu że jak będzie tak dobrze pracował to za rok dostanie taka samą bo są z jego pracy bardzo zadowoleni :$%^: :$%^:
a mnie się tak bardzo nie chce tam wracać...i zrobię wszystko żeby do tego nie doszło hehe

ale ja i tak chcę wracać mimo że będzie nam o wiele trudniej zyć....

marchewko
no to będzie wesoło :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

natinko gratuluje podwyzki meza!!! :lol: super :bal: :bal: :bal:
wiem co to znaczy przy jednej pensji i potrzebach rodziny z dzieckiem! dlatego ja tak bardzo ucieszylam sie awansem meza :wink: nie tylko tym ze go doceniono jako pracownika ale takze ze kasa bedzie wieksza bo dla nas to zbawienne niemal ;)

i odpoczywaj ile i kiedy sie da kochana! zapomnialam ze Ty epileptyczka jestes :( faktycznie musisz spac! to jeden z warunkow rzadkich atakow...
mam wujka z epilepsja - znam chorobe od podszewki niemal...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziękuję alimaczku my też się bardzo cieszymy, poza aspektem finansowym mysle że każdy facet (i nie tylko) potrzebuje takiego podbudowania własnego ego ;)

dziewczynki dałam Lili marchewkę o 13 jak pisałam to było 4-5 łyzeczek jest godzina 16 a lili juz kilkakrotnie odbiło się i "ulała marchewkowo" ,dodam ze po marchewce wypiła butle mleka i mlekiem nic nie ulewa tylko ewidentnie idzie marchewka...czy to normalne czy jednak moze za wcześnie jej wprowadziłam?moze ma kwasy ???

aha!!! w życiu nie uwierzycie co Lili zrobiła!!! lezała sobie na macie, chwyciłam ją za dlonie zeby podciągneła się do siadu, a ona siup i stoi na nogach :shock: :shock: :shock: :shock: po chwili zaczęła się chwiać a ze ją trzymałam za paluszki nie wiedziałam jak sobie poradzic zeby chwycic ją pod paszki, ale jakos się udało. Byłam w szoku, Lili już od dawna rwie się do siadania i próbuje sama, na nózkach tez bardzo mocno i sztywno stoi (trzymana pod pachami) ale taki numer????

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

natina Lena ma skłonnosci do ulewania i jabłkiem też mi ostatnio "ulała"

no lenka też sie tak rwie do wstawania :D ale za to na brzuszek czy plecki się wogóle nie przewraca ale czytałam że to normą jest dopiero w 6 mies,że należy sie martwić jakby w 6 mies na boki się nie przewracała a co dopiero reszta a na boczki się obraca :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

NAtinka, normalne. Może sięprzejadła i ujlewa. Kapsel też ulewa zupkami czasem/

Askela, sto lat kobieto!

A Kapslowi włączyła się maruda od wczoraj i marudzi. Poleciałam się obcinkować a on został z m. Stękał, stękał i w końcu zasnął w łóżeczku :shock: :D kolejny mały sukces :wink:

Karolina natomiast już zdążyła zrobić napad na sklepy w Szwecji i obkupiła się w ciuchy! Rany boskie, ona jest niemożliwa! Q..wa gdzie to chować? :x
Szalona kobieta.

Pogoda kiepska, pochmurno i leje, nic tylko się kochać.... dupa blada, z psem trzeba wyjść

:(

Justynka
, mój pulpecjusz też leniwy. Z brzucha na plecy tak, ale z plecków to tylko na boki, a na brzuch rzadko i nie do końca, bo sobie ciałkiem pulchnym przygniata rączkę i się denerwuje jak nie może jej wyjąć :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zazula01 pisze:

Pogoda kiepska, pochmurno i leje, nic tylko się kochać....

...złośliwość losu, no! :bbb:

Askela - 100 LAT! :hbd:
Natinko - super, że u męża "do przodu"! :okk:

Ech, Antek też dzis mega marudny... a ja jakoś przez to mniej cierpliwa...

Jutro świadectwa! Michał końcy III klase, a więc nauczanie zintegrowane. ja mam mega zadanie - pożegnac wychowawczynię i podziękowac jej, choć prawdę mówiąc nie mam za co. Złośliwa kobita, nielubiąca chłopców! :evil: No i się głowię jaką trzepnąć jutro przemowę! :?

...i chłop mi coś ostatnio dziła na nerwy...
...albo to ja jemu... :|

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A mnie jest niedobrze. :oops: CZymś się strułam albo co? Fuj.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cieszę się ze to ulewanie to normalka ;) tzn ze mozemy kontynuować degustację marchewki

justynka Lili tez od dawna wstaje ale trzymana pod pachami ale za ręce????

z plecków na boki się przekręca i na brzuszek z minimalną pomocą, ale w drugą stronę czyli z brzuszka na plecy???? zapomnij! ani drgnie!

Dalia widzisz jak to wiele zależy na kogo trafisz...moja mam jest nauczycielem zintegrowanym i jest do tego stworzona.rodzice i dzieci płaczą na koniec roku i piszą petycje do dyrekcji ze nie chcą zmiany nauczyciela ;)
czasem to wręcz uwazam ze przekracza swoje obowiązki (tak wiele dla nich robi) i zazdroszczę tym dzieciakom bo ja takiej pani w połowie nie miałam...a jakże to ważne!!! od 25 lat klasy mojej mamy zawsze są liderem we wszelkich rankingach a dzieci osiągają ogromne sukcesy...bo ona od początku zaszczepia w nich chęć do nauki i motywuje do pracy, a kazde dziecko traktuje indywidualnie.Gdybyśmy wszyscy mieli takich nauczycieli....Ahhh jak ja kocham ta moją mami :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aksela !! Obrazek

Dalia to nie baw się w zakłamane przemowy tylko powiedz dziękuję i tyle :wink:

Zazula jakby co to wózek głęboki na szczęście jeszcze masz ! :siu:

Natina gratulujemy 2 ząbka !! :shock:

U mnie też maruda jeszcze większa niż wczoraj na dodatek budzi się z takim krzykiem ,że nie sposób jej uspokoić :? Kupiliśmy żel na dziąsła i jakby ciut lepiej ale czy napewno to pewna nie jestem. W każdym bądź razie padła wreszcie i zasnęła snem kamiennym więc pewnie czeka nas fajny wieczór jak teraz się wyśpi...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 761, 762, 763, 764, 765, 766, 767 ... 794  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]