Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:36 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 760, 761, 762, 763, 764, 765, 766 ... 794  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

hej

marchewko fajny zakup :)

my tez sie przymierzamy do zakupu spacerowki. ugadalam sie z siostra ze sprzedam jej nasz babyactive 3 w 1 a kupie Blance lekka spacerowke by nie tachac na pietro 15 kg :wink: tylko ze ona rodzi w listopadzie wiec do konca wakacji pewnie jeszcze pojezdzimy w tym co mamy :roll:

Czarna spokojnie , niech Szpak je to co chce tzn jak najbardziej tylko ten ulubiony deserek. syn mojej przyjaciolki jadl do 10 mies tylko piers i deserek jablko/ banan - nota bene to tez jest ulubione " pozacycowe" danie Blanki :wink: ja nie zmuszam malej do jedzenia tego co ja bym chciala by jadla. jak nie ma ochoty to robie kilka dni przerwy, pozniej wracamy do danego jedzonka ale jak znow nie zaskoczy - aułt! ;)
a jak ja ubolewam ze Blanka lubi raczki ;) zreszta ...to nie lubienie to milosc czysta i wielka ;)

a my dzis po szczepeinieu. Blanka wazy 7 kg :shock: i mierzy ok 70 cm DLUGASNA! :shock: nawet dobrze zniosla uklucia ale teraz jest marudna jak cholera, wlasciwie caly dzien placze i to tak jakby co chwile przypominalo jej sie szczepienie bo ma taki sam grymas na twarzy jak po :wink:
pan dr pozwolil nam juz jesc wszystko co oznaczone - po 4 m-cu. powiedzial ze mala wyprzedza swoich rowiesnikow o jakies 1,5 mies i z pewnoscia potrzebuje juz wiecej niz tylko piers. mowil tez ze pewnie dlatego zaczela znow wybudzac sie w nocy - chce jesc :wink: glodomor maly 8)
poza tym wsio z nia ok :) a temperament ma ponoc po mamusi bo pan dr pamieta jeszcze mnie mala ( swietny specjalista - jak mna sie zajmowal byl swiezo po specjalizacji ;))

natinko ja z jedzeniem nie pomoge bo wszystko robie na czuja ale tak jak pisza dziewczyny - nowa rzecz ok 3 dni a pozniej jade z kolejnymi nowosciami ;)

askela - tesciowo mojej corki ;) fajna torba niezbednik 8) jak tatus? zadowlony z koszulki? nasz taki dumny dzis :wink:

Justynka
Blana tez ma apetyt. po 150 ml kaszki na noc dojada z cyca :shock: :wink: ale ja nie narzekam bo sciagnela ze mnie wszystkie nadplanowe kg ;) znow waze tyle co za bycia panienka ;) a myslalam ze to juz nigdy nie bedzie mialo miejsca ;)
pisalam Wam kiedys ze przed ciaza przytylam 10 kg po lekach a przy mojej drobnej budowie niezla kuleczka juz bylam z taka waga ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja kobietki zgłosiłam nas do TVN-u. Tzn zapodałam temat: jak forum łaczy ludzi i dałam nas za doskonały przykład. Ciekawa jestem czy się zainteresują. A co może sławne bedziemy :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

mi :D hehehe dobra jestes

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mi, może jak się postarasz to nam wyjazd zasponsorują? :D
b
Mały padł. Był z lekka nieznośny, ślina mu leci litrami aż się bidulek krztusi, ale dziąsełka normalne.

Alimak ty i kuleczka? Daj spokój kobieto! Kuli chyba nie widziałaś :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mi no ciekawa jestem.... :wink: do ddtvn nas zglosilas? :wink: tylko gdyby sie udalo zalatw zeby program tego dnia prowadzili wellman z prokopem ;)

Zazu powaga! przy moim wzroscie i drobnej budowie ciala 66 kg to duzo - uwierz mi :wink: teraz waze 54 ;)
ps. Blana tez slini sie na potege ale dziasla ma jakby rozpulchnione

Blana tez dzis niezosna po tym szczepieniu. zreszta jej w ogole sie cos poprzestawialo i ostatnio zasypia ok 21 - 22 :shock: no masakra jakas! ma w nosie ze matka chcialaby odpoczac po calym dniu skladania sie w pol przy niej :wink:
wlasnie wyzolila 120 ml kaszy i mam nadzieje pospi do ....chociaz 4 :wink:

padam!

ide w kimno jak tylko skonczy sie morderstwo doskonale na ti-wi-enie :wink: stary...ale lubie ten film

branoc! ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mi pisze:
A ja kobietki zgłosiłam nas do TVN-u. Tzn zapodałam temat: jak forum łaczy ludzi i dałam nas za doskonały przykład. Ciekawa jestem czy się zainteresują. A co może sławne bedziemy :P

A mozesz coś więcej na ten temat? Bo mnie to interesuje nawet bardziej zawodowo. Ostatnio czytałam pracę młodej kobietki, która doktoryzowała sie właśnie z tworzonych się w necie macierzyńskich wspólnot wirtualnych :wink: A badania poczyniła na forum e-dziecko :wink:
Jakbym o nas czytała :wink:

Natinko - skorom wywołana do tablicy....ale ja tez już chyba pisałam o tym jak wprowadzałam Antkowi jedzonko? Zaczynałam od warzyw (marchew), a nie od owocó. Owocki posżły po ok 1,5 tyg po warzywkach. A potem kasza tyle, ze Sinlac lub Bobovita żółta (a więc robiłam ją na Nutramigenie). No i...nie uważam, ze mój Antek jest alergikiem. Nikt tego ostetecznie nie zdiagnozował, a jedynie podejrzewają nietolerancję laktozy. Nie widziałąm wię cproblemu z wprowadzaniem pokarmów, tyle, ze wciąż nie podaję normalnego mleka modyfikowanego (nie dawałm więc nigdy jeszcze kaszek mieszanych na wodzie)

Zazula, Czarna - z tą torbą do wózka to mam własnie zagwózdkę nie z tym jaką wybrać ale jak zamontowac aby nie kopać jej wciąż albo aby nie obić małemu głowy :? N ara zie szukam na allegro takich płaskich aby po zamontowaniu zbytnio od wózka nie odstawały :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Dzien dobry pobudka przed 6 padam na paszcze a jeszcze dziwnym trafem jak wstlalm do mlodej mlody spal miedzy nami dziwne bo zasypial u siebie niepamietam zeby przychodzil :P

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam się i ja.
Z Małym na kolanach pisz się ciężko :D Do potem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

Witam sie
widze temat wózków na tapecie...
nie wypowiem sie z naszego nadal jestem zadowolona strzał w 10 i nie zmieniam :)

jesli chodzi o torby to mam Esprit kupilam na allegro rok temu, teraz nie ma tych modeli:( taka torba z dwiema kieszeniami w srodku pelno przegródek sprawdza sie wspaniale na wyjscia gdziekolwiek, do wózka moge dokupic jedynie torby phil& ted's bo tylko takie do niego pasuja

nosidełko mam http://www.infant.com.pl/infant-2.html po Mili jeszcze średnio wygodne jest szczerze mowiac

Dzien ojca - zabralismy tatusia do chinczyka na obiad, Martyna po 2 minutach wyladowała u taty na kolanach a Milenka skakała w krzesełku tak, że ledwo cos zjedliśmy :) ale wesoło było

Bylismy u lekarza z Martyną schudła 200g zamiast przytyc minm 500g
wazy nie mało bo 6700
mało je 4 razy dziennie góra po 90-120ml
do mleka mamy dodawa miarke kleiku ryzowego
warzywka bardzo wazne i deserek , za 2 tyg mamy wprowadzac miesko a za 5 kaszki, lekarz nawet chciał wprowadzic kaszki teraz ale... stwierdził, ze moga byc problemy z zaparciami
zmienilismy mleko na Enfamil i mała cisnie ze smakiem butle :)
dostała tez diclofor 30 - probiotyk na 14 dni 2 saszetki i na 28 dni 1 saszeta
i tak sie własnie odstawienie od cyca u Martyny przedstawiło, karmie ja tylko w nocy i w sumie żałuje , że sie tak odstawiła i bidna ma problemiki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mi ty aparatko ale numer z tym TVN:)

Alimaczku ale Blaneczka jest duza..malo mi oczy nie wyszly z orbit 0 cm wow..moaj jest dluga ale na razie sie miesci w 62 cm..ciuszkach...poki co kupuje juz powoli bodziaki 68 na przyszlosc;)
Moja tez ostatnio budzi sie 2 razy w nocy a byo juz raz...tez glodna mimo ze staram sie karmic ja czesto jak sie da ...z piersi na razie nie mam zamiaru rezygnowac ale od lipca tez cos wprowadze:)
A wogole to ine ma cie na gg :twisted: :evil:

dalia ja uwazam ze to sa ciekawe tematy...zupelnie nowe spojrzenie na tworzenie sie zwiazkow miedzyludzkich ...ciesze sie osobiscie ze takie fora istnieja i np bez naszego watku nie wyobrazam sobie 9mcy ciazy z kim ja bym gadala i dyskutowala i i i ....:)

wy juz o spacerowkach gadacie my jeszcze w gleboki pojezdzimy...ja mam kombi i nie bede kupowac nowego wozka ...trzeba wyjezdzic ten co sie ma...choc jak widze te piekne kolory teraz to...mam chec ..ale coz...niedlugo przyjdzie jesien i lepiej w takie mce miec ciemny kolor wozka hihi....

my dzis od 6 na nogach...a mala od 8mej spi a ja robie mezow reklame na polskich uczel niach informatycznych wlasnie:)

Olenka 30+5tc, 1800 gram,43cm.
20.02.2014 9300 gram:)zaliczylismy pieknie testy rozwojowe w Dreznie!wszystko super!lobuz maly!:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

u nas dzisisaj zimno i ponuro i mzawka a mialam isc po pieczywo ale jak poczekam moze przestanie z niunia na rekach trudno sie pisze :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

czarna wlasnie ogladalam Twoje i Szpaczka zdjecie na sierpniowkach 2009 :wink: :wink: :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzień dobry,

mnie dziś dziecie wywaliło z łoża o 7 rano :shock: , nadal budzi się w nocy co 2,5 godz :( kiedy się to skonczy....

co do wprowadzania pokarmów to chyba robię wszystko na opak :? zaczełam od kleiku kukurydzianego i kaszki ryzowej :? ale to trochę egoistycznie bo miałam nadzieję ze dzięki temu dłuzej pospi, niestety marzenie ściętej głowy :(
Dalia ja byłam pewna że Antoś alergik- sorki....

monisqq czy Twoja też nie chce jeśc w tym ukropie,moja wczoraj strajk głodowy :?

mam wrażenie że Lili odkąd wie ze mozna jeść coś fajnego łyżeczką ma w nosie mleko i stąd też jej bunt!

wczoraj po tygodniu milczenia zaszczyciła nas ponownie głośnym smiechem! czy Wasze dzieci też tak mają ze nauczą się czegoś a potem zapominają o tym na kilka dni?Lili ma tak bardzo często

będę nuda w temacie karmienia, ile razy dziennie dajecie kaszkę,kleik?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ALIMAK tata spuchł z dumy. Koszulka bardzo mu się podobała. No rozmawiałyśmy w kwestii naszych tatusiów= widać nie tylko wizualnie zbieżni.... 8)

Ja na chwilę wpadam bo dziś mam urodziny :twisted: i wpadaja siostra z dzieciakami i potem pocztam wcześniejsze Wasze posty. Ale muszę napisać, że byłam na szczepieniu - ważymy 7300 i mierzymy 68 cm.

WSZYSTKIM WAM (i sobie....) ZYCZĘ DOBREGO, CIERPLIWEGO DNIA!!!!!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

askela pisze:
ALIMAK tata spuchł z dumy. Koszulka bardzo mu się podobała. No rozmawiałyśmy w kwestii naszych tatusiów= widać nie tylko wizualnie zbieżni.... 8)

Ja na chwilę wpadam bo dziś mam urodziny :twisted: i wpadaja siostra z dzieciakami i potem pocztam wcześniejsze Wasze posty. Ale muszę napisać, że byłam na szczepieniu - ważymy 7300 i mierzymy 68 cm.

WSZYSTKIM WAM (i sobie....) ZYCZĘ DOBREGO, CIERPLIWEGO DNIA!!!!!!!
Wszystkiego najlepszego kochana zdradz nam ile latek konczysz

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

askela sto lat !!

natina kaszkę chyba raz się podaje,ściągnij sobie z neta jakiś schemat żywienia i tam masz napisane jak mniej wiecej ma to wyglądać,ja mam taki fajnie rozpisany z gazety,zachowałam sobie i zaglądam kiedy co można wprowadzać-nie trzeba się tego sztywno trzymac oczywiscie ale fajna ściągawka to jest

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wszystkiego najlepszego askela :hbd: :bal:

wczoraj się trochę przeraziłam bo przeczytałam że woda dla niemowlaka powinna być gotowana minimum 5 minut, nawet mineralna...ja nigdy nie gotowałam tak długo tylko doprowadzałam do wrzenia, a Żywca lałam prosto z butelki bo Lili bardzo lubi pić czystą wodę, nie przyszło mi do głowy że trzeba ją gotować! jak myslicie jakie moga być konsekwencje??? najbardziej boję się o nerki :?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

askela sto latek i pociechy z chlopakow ;)

natina hmm co do wody mineralnej nie wiem,chcialam jej dawac ale ze bylam nie pewna ktora moge to nie dawalam,
Oliwka wczoraj akurat ladnie pila (zimne)mleczko,ale dzisiaj zrobila bunt i zamiast 180 miedzy 6-7 wypila tylko 70 i do tej pory nie chce.
i tez tak miala zauwazylam ze wszystko lyzeczka chciala jesc a z butelki nie.
co do umiejetnosci-dokladnie ,jednego dnia czegos sie nauczy,ale za kilka dni juz zapomni,np poprzednie dwa tygodnie przerwacala sie z plecow na brzuch jak szalona,nigdzie nie ulezala na pleckach,teraz juz tylko sporadycznie,hitem tylko i wylacznie jest jest ciapanie stopek :) a smieje sie na glos tylko jak sie udaje ze sie zjada np jej brzuszek albo raczki ,chyba ma jakies laskotki
:lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

justyna_25 pisze:

natina kaszkę chyba raz się podaje,ściągnij sobie z neta jakiś schemat żywienia i tam masz napisane jak mniej wiecej ma to wyglądać,ja mam taki fajnie rozpisany z gazety,zachowałam sobie i zaglądam kiedy co można wprowadzać-nie trzeba się tego sztywno trzymac oczywiscie ale fajna ściągawka to jest

justynko obiecuję że ściągnę i nie będę Was zamęczać :oops:

monisqq moja wypiła o 4 rano 120 ml i potem dopiero o 11 i to tylko 90ml :shock:

w ogóle jak patrzę na wagę i wiek Waszych maluchów to moja daleko w tyle!

odkryłyśmy drugi ząbek!!! :lol2:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

natina nigdy nie gotowałam wody mineralnej dłużej niż chwilę (bo dzieciom tylko na mineralce podaję, bo tej z Wisły to jakoś nie mam ochoty :wink: ). Zresztą mój czajnik wyłącza się zaraz po zabulgotaniu więc musiałabym ten przycisk na siłę 5 minut trzymać :wink:
Wody z atestem to Zywiec, Primavera, Nestle Aquarel, Dobrawa i teraz niedawno Nałęczowiance też dali. I te wody surowe, bez gotowania daję Amelce od jakiegoś 5-6 miesiąca życia. Do dziś tylko podgrzewam w mikrofali i wsypuję do nich mleko. Ale nie gwarantuję, że tak można, ja tak robię bo byłam przekonana, że skoro mają atest to można.
Jak się dowiesz czegoś więcej to daj znać.

Gratki za zębolka :brv:

askela 100 lat, 100 lat :bal: :flo:
I powodzenia w biznesie.
My dziś na gwałtu rety szukaliśmy kosztów, bo spory podatek wyszedł, ale udało się :wink: Wszystko na legalu oczywiście :fkf:
A jak u Was??

A wogóle to focha strzelę, bo ostatnio chyba niewidzialna jestem :foch:
.... humorki mam pewnie od niewyspanych nocy :wink:
Dziś się królewna obudziła o 2 i przez godzinę gadała do karuzeli, a przez następną godznę płakała. Nie wiem o co jej chodzi, ostatnie 2 tygodnie chodzę jak zombie .... :ddd:
Maruda, maruda, maruda do potęgi entej.

Początek z dwójką maluchów to był "pikuś" w porównaniu do tego co się teraz dzieje :roll: Aż mi wstyd że czasem nie mogę się doczekać powrotu do pracy :oops: :oops:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 760, 761, 762, 763, 764, 765, 766 ... 794  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]