Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:35 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 14195 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 702, 703, 704, 705, 706, 707, 708 ... 710  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Mam to samo z polikami ;( niestety krostki są też na ramionkach i za uszami, zaczęłam stosować balneum maść i policzki po 2 dniach trochę lepiej się prezentują.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

monika rossaczek ale równie dobrze to moze byc tradzik niemowlecy albo potówki moja mała ma takie krostki tylko na głowce i buzi i wylazły przy upałach ale dla pewnosci pojade z nia do lekarza w poniedziałek to sie dowiem cos wiecej a przy okazji chce ja zwazyc :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

czesc dziewczynki,

mam nadzieje,ze wasze slowa sie sprawdza i bedzie wszystko ok z Jasiem, bo innej opcji nie przyjmuje...

a co do wynikow, to jak nie dostalyscie to sie cieszcie, bo to znaczy,ze wszystko jest ok, przysylaja tylko wtedy jesli wyszly zle wyniki :roll:

moj Jasio tez ma krostki na policzkach, raczkach i glowce, czerwone z bialymi punkcikami, ale Angi miala podobne w jego wieku i po ok 2-3 tyg zeszly, byl to niby tradzik.martwi mnie tylko bo nad lewym oczkiem ma jakby maly chropowaty strupek lekko zoltawy i nie wiem co to jest, musze w pon isc do lekarza z tym.

seyla nie mam kontaktu z Aggusia i nigdy nie mialam osobistego :lol:

wlasnie nasmazylam sobie plackow ziemniaczanych, ale yszne, duzo cebuli dalam, wczoraj tez je jadlam i nic sie nie dzialo to dzis zjadlam 2 talerze :wink: upieklam wlasnie szarlotke z budyniem i jade zaraz do mamy na dzialke bo siedzi z Angi, a chlop dzis caly dzien siedzi z golebiami bo ma 1 rejs, wiec mam spokoj, a Jasio si pieknie juz 3 godzine na brzuszku, 1 raz :wink:

milego popoludnia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześc Lipcóweczki :)
CHciałam (z małym opóźnieniem) zameldowac, że chyba zamknęłam lipiec ;)
Mała urodziła się 31.07.2009 o 23.36 przez CC. No chyba, że któraś bliżej północy urodziła :)
Patrycja jest przepiękna i też ma trądzik niemowlęcy. Jak zaczyna płakac to się na buzi czerwona robi (te krosteczki) ale jak śpi to jest prawie cała "blada".
Pati puszcza dużo bączków ale bardzo się przy tym męczy i napina i stęka i czasem aż krzyknie :( Daję jej esputicon ale zamówiłam już Sab-Simplex. Mam nadzieję, że bardziej pomoże.... Czy któraś z Was też ma podobny problem? Będę wdzięczna za każdą radę jak małej ulżyc..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasjo odnalazlas sie :P dobrze, ze wszystko u was ok, a z tradzikiem/krostkami chyba wszystkie sie tu borykamy z tego co widac, u nas z robieniem kupki i baczkow podobnie wyglada sytuacja, ale na ogol wystarcza postekiwania, czasami krzyk, ale jest to chwilowe, a i tak kupa na ogol idzie podczas jedzenia, bez wysilku ;) moze polozenie na brzuszku, masaz brzuszka (zgodnie z ruchem wskazowek zegara), albo masaz nozkami (kolanamibrzuszka) cos pomoze, u nas po tym jest troche lepiej

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

kasiabien jesli nad oczkiem w brwiach taka zólta plama to moze byc niestety oznaka skazy bialkowej ( moge sie mylic jesli skaza plama bedzie sie powiekszac

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Kasjo no to sie wstrzeliłaś w lipiec nieźle.....My walczymy z kolkami i gazami ale neistety nawet sab simlex nie pomógł. nie wiem co Ci poradzic bo u ans nic nie zadziałało

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam wieczorkiem,

jejku czy wy tez macie takie napady glodu?mnie dzis nie opuszcza uczucie glodu, co zjem to najdalej po 1h juz mnie ssie, a na prawde duzo zjadlam.......na sama kolacje zjadlam kanapki kolo 19, ok 20 miche lodow ,a teraz jeszce 5 plackow ziemniaczanych i 2 czekoladki :roll:
juz przytylam prawie kg ostatnio,jak tak dalej pojdzie to dojde do wagi z konca ciazy zamiast chudnac :twisted:

mamcia ale mnie wystraszylas, ciekawe co to?jejku w pon bede miala dzien.....chyba nie bede spala z ndz na pon, cale szczescie ze kolo 10 mam dzwonic po wyniki a nie wieczorem :?

kasjo witaj, ja nie mam tego problemu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witajcie

kasjo gratulacje! fajnie że w końcu zajrzałaś
kasiabien tak myślałam :roll:
u nas też trochę na buzi
mamcia no jest silny, ale to odwrócenie to chyba przypadek, chociaż amelia po drugim miesiącu odwracała się w obie strony
ewelino nie ma to jak uszczęśliwiać na siłę
litek 1,2 to ty masz tam twarożek a nie mleko :lol:

miłej niedzieli laski

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hello,

narobilam plackow amerykanskich, zjadlam 2 talerze z miodem , wyilam kawe i jestem mega spiaca :roll: Jasio spi juz z godzinke, angi niestety nie, a tak bym sie polozyla :)

milego dzionka

dziewczyny jak podajecie wit D??????
na lyzeczke?przed karmieniem?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej dziewczyny!!!
Wybaczcie ze tak dlugo sie nie odzywalam ale co zabralam sie do czytania to Mala sie budzila i niegdy nie zdaze cos napisac :/
U nas duzo sie dzialo... Mamy jakis maly otwor w przegrodzie miedzykomorowej. Bylismy u jednego kardiologa i wyslal nas do akademii teramin mamy na 11.09 takze wtedy bede wiedziala wiecej. Poza tym Wika przez polozenie posladkowe nabawila sie dysplazji probujemy to naprawic przez cwiczenia mam nadzieje ze nam sie uda i uniknie szyny. NO i oczywiscie MEGA kolki ja meczyly jak karmilam piersia a jak dostawala bebiko to wymiotowala dalej niz widziala... Teraz dostaje bebilon dla dzieci ulewajacych i problem zniknal. Od wczoraj jest na samym modyfikowanym bo ja musialam wrocic do lekow. Na kolki dostaje sab simplex i jest zdecydowana poprawa! Takze dzis wypije sobie w koncu zimne piwko :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

seyla no moja tez sie wczoraj odwróciła z brzucha na plecy ale tez chyba przypadkiem :) :)

kasiabien ja mam vigantol czyli w kroplach i daje jedna krople prosto do buzi na jakies 10 min przed karmieniem wtedy podaje tez witamine k

she trzymamy kciuki za badanie w akademii zeby to nic powaznego nie było u takich maluszków zazwyczaj samoistnie takie zmiany znikaja no i za bioderka tez trzymam kciuki zeby nie musiała byc w tych szynach :)

dobrze ze chociaz po zmianie mleka lepiej :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

KAsiabien ja mam wit D3 w kapsułkach podaję bezpośrednio do buzi

ShEis fajnie ze w końcu zajrzałaś. My tez mamy kontrolę u kardiologa, bo wysłuchali nam szmerek, ale podobno jest to własnie jakiś niedomknięty otworek. Kazali się nie martwić bo podobno u wielu dzieci domyka się nawet do 3,4 mca. 8 września mam kontrolę. A z kolkami też się męczymy. Mam nadzieje ze u was wszystko bedzie dobrze i z bioderkami tez

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja mam wit d3 -devikap, widze ,ze kazdy ma inna :lol:

jakims cudem 1 raz udalo mi sie uspic starsza z malym na cycu i on przysnal i jestem free :lol:
pije kawke i jem szarlotke :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki Laseczki za info :)
Spróbujemy tego masażu nóżkami i zobaczymy jak pójdzie :)
Buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam.zapomnialam wam napisac.jednak jestem sierpniowka.moje maleństwo wyszło równo w dzień terminu OM.

jest sliczna i grzeczna.warzyła 3550 i ma 52 cm ..na glowie ma las czarnych włosów

Który pali się dla Ciebie coraz mocniej i mocniej.
Ja nigdy nie zgasnę jak oddech mi dasz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Oleska i Kasjo - Gratuluje!!

dziewczyny mam pytanie - czy wasze malenstwa sie slinia??/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ewelina1985 moja Nika sie bardzo slini i tez nawet wczoraj z mezusiem sie zastanawialismy czemu

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc :)

Kasjo Oleska gratulacje ogromne!!! moze jakies fotki teraz ? :)

Kasiabien trzymam mocno kciuki za te wyniki, znajoma ze styczniowek miala identyczną sytuację, tez chodzila załamana ale okazalo sie ze wszystko jest Ok:) i wierze ze u Jasia bedzie tak samo kochana :cmo:

dziewczyny co z Karolinką Myszki? :cry: pamietam ze pisala na poczatku ze lekarz wykryl male dziurki w serduszku u jej córeczki. Boze, od kiedy przeczytalam ze malutka jest chora chodzę ze sciśnietym gardlem. Nie wiem co to za choroba ale modle sie by wszystko sie dobrze skonczylo. Oglądalam przed chwilą zdjęcia Karolinki w galerii, jest taka sliczna, malenka...

a mojemu Maciusiowi zrobil się ropień na dupce :( czekamy , byc moze sam pęknie. Ale raczej male szanse by tak się stalo, raczej czeka nas zabieg czyszczenia i drenowania . Najgorsze ze pod narkozą, tak sie o niego boję :(

Maciuś ur. 9.07.2009

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

OLESKA GRATULUJE SIERPNIÓWECZKO

Langel oj to nie dobrze, mam nadzieję że jednak sam pęknie

co do Myszki to ja tez sie cały czas zastanawaim co z nimi

i wole trochę się martwię bo u ans cały czas ten szmer w serduszku słychać :cry:

Langel, Ewelina1985 poprosze wasze gg

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 14195 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 702, 703, 704, 705, 706, 707, 708 ... 710  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]