Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:35 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 14195 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 701, 702, 703, 704, 705, 706, 707 ... 710  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

agucha ja jestem za chetnie przejde przynajmniej spokojnie bedzie mozna zdjecia swoich dzieci wkleic

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tylko na chwile, wyrazam swoje poparcie dla nowego forum, bo to co sie tutaj dzieje jest delikatnie mowiac nie w porzadku

jociak, myszka, trzymajcie sie kochane

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

aniu podaj swój nr gg bo tu nawet pw nie działa

I inne laski których nie mam namiarów też poproszę

a wogole to co z KAsiulą, Marzeną M?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc babeczki kochane!

monika marzena m bardzo was pozdrawia ale na razie brak czasu! :lol:

a co sie dzieje z myszki mala inna czy to cos powaznego? :(

monika a co sie dzieje ze podajecie nrgg?

agucha ja uzywam tych kosmetykow ale do tego jeszcze mam diete i masc hydrokortyzon! u nas objawia sie to wysypka na plecach i klatce piersiowej![/b]

25.06.2008[*]
04.07.12-11tc[*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziewczyny przestancie z tymi prywatnymi forami, prosze :(
przeciez to bylo oczywiste ze piszemy na forum publicznym, troche rozdmuchana na afera, czy nie????? a jak bedzie forum prywatne to szybko padnie, bo zawsze ktos bedzie odchodzil, nudzil sie ale nikt nowy nie dojdzie, zobaczcie ile z nas pisze od poczatku, ile doszlo pozniej itd...chyba nie warto

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hmm prywatne zamkniete forum ma swoje plusy ale czy wszystkie Dziewczynki beda chcialy sie przeniesc? w sumie kiedys rozmawialam o tym z kolezanka z forum ze bezpieczenstwo i poufnosc danych jest wazna w zasadzie kazdy moze czytac nasze posty nie badac zalogowanym zarejestrowac sie zeby sciagnac zdjecia zaden problem.... fajnie by bylo gdyby to forum a raczej posty byly dostepne po zarejestrowaniu sie a tak kazdy moze to czytac..... w sumie nie wiem czy jest dobre wyjscie z tej sytuacji wszystkim sie nie dogodzi co czlowiek to opinia..... wszystko ma swoje plusy i minusy..... rejestrujac sie akceptowalam regulamin i zgodzilam sie na jego warunki
tyle tylko ze forma wprowadzenia tego "usprawnienia" pozostawia troche do zyczenia....

Jaś 23.05.2014* 13 t.c.
Bliskim mów, gdyby pytali, że chwilowo zmieniłam adres, że w niebie leczę duszę z silnego przedawkowania rzeczywistości...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

agucha oilatum i inne nie sa bron boze na sterydach to jest poprostu ciekła parafina z dodatkami mozesz spokojnie stosowac ;) moja oksanka dzieki temu ma piekna skóre :) ( poza tymi miejscami z plamami)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Czesc Dziewczyny!
Melduje kolejny dzien bez kolki, nerwowa jest moja i tylko przy cycu, 2 minuty zasypia i po 5 sie budzi nic nie mogłam zrobić ledwo cos ugotowałam, ale zawsze wole tak niz te wrzaski, nei wiem czy to zaśuga Grip Water ale jeszcze nei chce sie cieszyć, Bobotic tez podaje ale 2 razy dzinnie

Monia Grip Water jak najbardziej u nas kupisz w aptece, kosztuje ok 16-17 zł, ja mam dokąłdnie tą
http://www.nokaut.pl/kosmetyk/gripe-wat ... 50-ml.html

Inna witaj i zagladaj częsciej, pieknie ci śpi mały w nocy:)

mamciu ja tez cały czas myje oilatum a krem daje na twarz, na potówki jak mi doradziłaś pomogło:) ale moja ma suchą skóre juz rano, niestety po tym kremie tez, pediatra doradziła mi smarować cała skóre Bepantenem i naprawde działa:)

co do tego e-pamietanika to sie nie zagłebiam bo nie mam czasu, mam nadzieje ze mi któraś na gg w skrócie opowie, a co do prywatnego forum to ja sie dostosuje, ale mam nadzieje ze to zamieszanie nas nie rozdzieli:)

dziewczyny wieć mój paln ze ściaganiem pokarmu na spacery działa, dzis prawei 100 ml sciagnełam i biore butle na spacer na drugi dzien, dzieki temu spacer trwa pełna godzine a nawet ponad a nie poł jak do tej pory. Chciałabym sie wybrac do fryzjera ale bez uzbierania pokarmu to nie mozliwe, napiszcie cos o zamrażaniu czy pokarm wtedy traci na wartości???

aha i moze ktos jednak wie co to są za krostki na policzkach w kolorze skory, nie czerwone i nei białe, czy to moze być uczulenie na cos???

dobrej nocki dla wszytkich!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

hej dziewczynki,

widze same zle wiadomosci no i u mnie tez dzis smutno....... :(

dostalam dzis z Intytutu matki i dziecka wezwanie na powtorne badania krwi, poniewaz wstepna analiza krwi nie pozwala wykluczyc jednej z chorob wrodzonych, bylam dzis na powtorce badan, pojechalam prosto do instytutu i po wstepnej analizie obawiam sie,ze moze miec mukowiscydoze, bo 3 razy mi sie dusil i czasem ciezko oddycha, w pon mamy wyniki badan :roll: strasznie sie boje, caly dzien czytalam na necie o tych chorobach, wszystkie sa bardzo ciezkie i niewyleczalne, pociesza mnie tylko fakt,ze jesli jest wynik pewien to od razu wysylaja do lekarza specjalisty, a na powtorne badania wysylaja jesli jest wysokie prawdopodobienstwo choroby lub jej czesci, odmiany itp.Boze jak sie boje....

a co jest z Myszka????

anja gratki dnia bez kolki, pokarm mozna zamrazac chyba do 2-3mcy, bo otem zmienia sie jego sklad i nie jest juz odpowiedni dla dziecka.

prywatne forum?dostosuje sie, moje czerwcowki i miedzynarodowe sa juz na prywatnych po kilku akcjach, min z Aggusia.

Monika wspolczuje ci z calego serca kolek, to musi byc koszmar.oby szybko sie skonczyly.

mamcia ryba wedzona chyba nie jest najlepsza, ale pieczona jak najbardziej.

sweety ale masz spioszka, super!to nie wiesz,ze masz dziecko ;-)
moj sie roche popsul spi w dzien raz 3h, zazwyczaj ok 10-11 do 1-2, a potem drzemki gora pol h i po kapieli ok 20--2 w nocy potem do 5 i koniec :lol: ale nie narzekam, wysypiam sie.

ide jesc lody, wlasnie zjadlam paczke ciastek, nerwy mnie zzeraja......

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja jak zwykle na sekundkę zameldować, że żyję, ale na nic nie mam czasu... :roll:
u nas ok, młoda rośnie jak na drożdżach, przez 3 tygodnie przybrała 1,2kg :) niezła kluseczka z tej naszej Majeczki hehe :wink: druga broda się już powoli zaczyna nie mieścić tam gdzie być powinna... :lol: ale nadal ma katarek, męczy ją bardzo, zakraplamy, czyścimy fridą, niestety nie przechodzi... i znowu jakieś krostki ma na buziaku... drobne, z żółtym czubkiem... nie mam pojęcia co to :? ze spaniem bywa różnie, śpiochem to ona nie jest... :wink: ale ogólnie daję radę i jest lepiej, niż myślałam... no i mama wpada poprasować i Remkiem się trochę zająć, to ja mam czas coś w domu zrobić, bo bez tego byłoby trudno... no i choć moje życie teraz to przewijanie, karmienie, usypianie, smarowanie, odbijanie, przebieranie i spacerowanie oraz walka z humorami synka - choć jest całkiem nieźle nawet ostatnio - to jestem baaaardzo szczęśliwa :) nawet z Ryśkiem wszystko ok, a przy zmęczeniu mogłoby być inaczej... oby tak zostało :)

ponieważ młoda teraz pięknie śpi, to spadam się wykąpać i do łóżeczka... jeszcze tylko herbatka na laktację i uciekam... Maja je co 2h mniej wiecej, w nocy też, więc chodzę nieprzytomna, bo w dzień nie mam kiedy odespać...
buziakuję Was mocno, trzymam kciuki, by wszystko się Wam układało, życzę zdrówka Wam i dzieciaczkom i jak znajdę znowu chwilę, to napiszę co tam u nas... bo na odpisywanie to niestety nie mam szans :oops: :roll: doby nie starcza czasem nawet na czytanie...
spokojnej nocki :papa:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no faktycznie wiadomosci nie ma i wszysktie kontakty do was wcielo :(

kasiabien mam nadzieje, ze to tylko jakas pomylka, a powtorne badania nic nie wykaza
nie czytaj prosze forow, najlepiej pogadac o tym z lekarzem

czy po te wyniki to gdzies sie mozna zglosic, czy oni je przysylaja poczta? pamietam, ze na szkole rodzenia cos polozna o nich wspominala, ale zapomnialam o nich kompletnie, chyba w szpitalu sami poboeraja krew i wysylaja

anja odciagniety pokarm mozna przechowywac do 12h w temp pokojowej, do 3 dni w lodowce, w zamrazalniku wspolne drzwi z lodowka (-10 st) do 2 tygodni, w zamazarce (-18 st) do 6 miesiecy, tylko tak jak napisala kasiabien, sklad naszego pokarmu sie zmienia co pare tygodni, dokladnie nie pamietam jak to wyglada, ale nie nalezy robic za duzych zapasow, bo po dluzszym czasie nie bedzie on odpowiedni do wymogow dziecka, ale na miesiac to chyba spokojnie mozna sobie zrobic

mnie bardziej zastanawia, czy mozna tak zbierac pokarm przez 1-2 dni, trzymac w lodowce i dopiero zamrozic jak sie wiecej zbierze

u nas ze spaniem niestety zadnej reguly nie ma, no moze poza tym, ze kapiel okolo 20-21 i po tym spi aniolek do rana budzac sie tylko na jedzenie, do 10-11 spokojnie mozna przy niej spac, natomiast w ciagu dnia jedyna regula jest brak jakichkolwiek regul ;) trudno za to ze moge prawie normalnie pospac wybaczam

monika czy ty do mnie napisalas na gg?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej

Myszko i Jolciak - trzymam kciuki za Wasze perełki!! i modle sie za nie

przyjechała do mnie ostatnio kolezanka z birmingham, ktora ma synka rok starszego od Grzesia i przywiozla trzy wielkie torby ubranek po swoim synku :/ a przez telefon, kiedys jej mowilam, ze nie chce, teraz musze to gdzies upchnac na rok, a potem jej oddac.....niektore nawet fajne, ale ogolnie do du*** nie ładne i podniszczone,

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ewelina to cie uszczesliwila... zupelnie jak moja kuzynka, ktora ma 3 dzieci, ale po nich ubrania do niczego sie nie nadaja i moja mam juz wie zeby wczesniej zrobic przeglad, z ostatnich podarkow nic sie nie nadalo ;)
tez ostatnio dostalam pake od kumpeli ciuchow, ale wiekszosc sie nada, po malych dzieciaczkach ubranka sa jak nowki bo nie bardzo maja gdzie je zniszczyc ;)
ale fakt ze tez juz nie mam gdzie tego trzymac, a mala ze swoimi ciuchami po malu wywala mnie z szafy ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

witajcie z rana laseczki :)

widze ze usuwacie awatarki i dzieciatka z suwaczków ale przeciez wczesniej tez to mogł kazdy zobaczyc . ja generalnie tylko o galerie sie czepiam

agucha w szpitalu pobieraja krew w ksiazeczce masz karteczki nalepione kiedy pobrali jesli jest ok zadne pismo nie przychodzi a jesli cos nie tak to do domu pismo przysyłaja

kasiabien wspólczuje nerw ale nie czytaj narazie w necie nic bo to bez sensu przytulam mocno bedzie dobrze

zjadłam ta rybe wczoraj popołudniu ( nie zeby cała troszke na bułkę połozyłam sobie) i narazie odpukac ok zeby tylko uczulenie nie wylazło teraz ;)

anju super ze bez kolki dzien był trzymam kciuki zeby tak dalej :)
co do smarowania bephanten tez dobry ja mam na twarzy sucha skóre to pani w aptece tez kazała od czasu do czasu sobie smarowac
a moja na szczescie od kapieli do kapieli ok ze skórą :) juz jej tak nie złazi jak wczesniej :)
niestety nie pomoge z mrozeniem pokarmu nigdy tego nie robiłam
natomiast ja poprostu karmie na spacerach cycem jak jest chłodno to moja przespi 2h na spacer ale jak taki upał jak wczoraj to co 45 min cyc szedł w ruch wiec ja poprostu siadam na ławce i dalej :)

litek mała ładnie przybiera z mezem ok synek grzeczny :) czyli wszystko dobrze :)

a u nas sie chłodniej zrobiło i w nocy mala tez lepiej ( odpukac) zasneła o 20.45 jedzenie o 1.45 potem o 4 i spałaby ale o 5 meczyła kupka udało sie zrobić po 45 min przerwy w spaniu i spi dalej :) zaraz pewnie bedzie pobudka ;)

miłego dnia dziewczynki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej dziewczyny

aggucha pisałaś że straciłaś listę kontaktów, wysłałam ci na gg, wam wszystkim dziewczyny wysłałam, w razie potrzby wyślę ponownie, mamcia wyjaśniła już to są emolienty, nie sterydy na szczęście

kasiabien kochanie bąź dobrej myśli i trzymaj się! właśnie jak tam aggusia bo to z Toba się miała spotkać na okazanie :roll: ?

myszka wspominała jakiś czas temu, że życie Karolinki wisiało na włosku i prawie ją stracili, a zagrożenie jeszcze nie minęło, ale nie wyjaśniała o co chodzi

ja się przeniosę na prywatne jeśli się przenosicie

musze leciec

ObrazekObrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczynki :-)
Ewelinka czy ty juz masz zalozona ta spiralke i czy zalozenie jej cie bolalo??
Co do ciuszkow to ja bym sie wstydzila takie dac ja po swojej corce poprostu wywalam do kosza jak sa mocno zniszczone jak nie to daje na charity

kasiabien badz dobrej mysli wszystko bedzie dobrze

Moja corcia ostatnio zasypai kolo 22 i wstaje o 1.30 zazwyczaj robi mi kupalki o tej porze i zasypia

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Ewelina333 zbieram nr gg na wszelki wypadek, na forum dzieją sie jakieś dziwne rzeczy od pewnego casu nie działa pw ( niby z powodów technicznych) ale mnie sie cos nie chce wierzyć. I jakby coś sie stało z naszym wątkiem to niemiałybyśmy kontaktu. co do koleżanki, najlepsze takie uszczęsliwianie na siłę nie???

Inna ja pisałam kiedyś do amina żeby wprowadził chociaz to że widac nasze posty po zarejestrowaniu ale oczywiście oni sa najmądrzejsi. Swoja droga dobrze że sie coś dzieje to sie chociaz odezwałaś :wink:

Ewelina 1985 nie do końca się zgodzę. Jak byłam w ciązy z Adrianem pisąłam na innym forum i też zaczeły byc jaja. Założyłyśmy z dziewczynami prywatne forum ( było nas ok 25) i do tej pory piszemy, spotykamy sie. Pewnie ze niektóre zaglądają od czasu do czasu inne częsciej, ale od kąd jest zamknięte więcej o sobie wiemy więcej piszemy jesteśmy bardziej otwarte, wklejamy więcej zdjęc i mamy pewnośc że nie pojawi sie żaden trol

KAsiabien
kurcze nie dobrze, mam jednak nadzieje ze te drugie badania wyjdą ok. NAm tez robili je w szpitalu ale nie mam pojęcia jaki wynik, nikt nie dzwonił

Anju pokarm zamrozony do 6 mcy można trzymac

Litek a co to za avatar?? :shock: U nas też pojawiaja sie takie krostki i też nie mam pojęcia co to

Agucha tak ja do Ciebie pisałam na gg( zreszta w dzień porodu też :wink: )

Seyla ja nie dostałam od Ciebie listy

LASKI PONIEWAZ WYLACZYLI PW I NIE MAMY KONTAKTÓW MOJE GG 2918188 ( odezwijcie sie po kolei) :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewelina1985 rozumiem co to jest e pamietnik i ze to inna forma archiwum jest jedna roznica tylko nazywa sie to e pamietnik wyglada jakbym ja go prowadzila a nie forum e-mamai na tej stronie sa strony ktore ja polecam i rozne reklamowki jak np zegar smierci nie identyfikuje sie z tymi reklamowkami i nie chce zeby ktos je ze mna identyfikowal wyglada na to ze polecam tego typu strony itp bo w koncu to moj e-pamietnik prawda? forma wprowadzenia tego usprawnienia tez nie jest do konca fair....

Jaś 23.05.2014* 13 t.c.
Bliskim mów, gdyby pytali, że chwilowo zmieniłam adres, że w niebie leczę duszę z silnego przedawkowania rzeczywistości...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monika widze, ze teoria spiskowa w pelni ;) ale cos moze w tym byc, wiesz gdyby posty byly dostepne tylko dla zarejestrowanych, google by ich nie zindeksowalo i forum ni emialoby reklamy, no bo kto by tu trafil... a tak wpisujac niektore zapytania od razu wyskakuje link do odpowiedniego posta, ale fakt, ze to co piszemy na lipcowkach nie powinno byc dla wszystkich dostepne
zreszta jestes tu dosc dlugo i najlepiej wiesz jak jest, a takich przypadkow jak z aggusia oby jak najmniej

ewelina1985 teraz jak juz jestesmy po... to raczej nikt nie dolaczy, ja sie dopisalam w polowie i juz mnie soro ominelo, ale pomoc dziewczyn jest nieoceniona, a teraz kiedy juz sie pojawiaja problemy zwiazane z dzieciaczkami, mozemy je omawiac we wlasnym gronie

litek te krostki to moze wlasnie jakis lagodny stan azs, u nas policzki jeszcze czasami wygladaly tak jakby byly pociagniete lakierem (matowym ;)) a pod palcem sa bardziej wyczuwalne

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Agucha cholera u mnie tez takie krostki sie pojawiaja

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 14195 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 701, 702, 703, 704, 705, 706, 707 ... 710  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]