Dzisiaj jest śr maja 13, 2026 12:03 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 517  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Oj tak! :lol: Pamiętam mojego męża, który stojąc w miejscu odskakiwał, albo ruszał stopą, bo w ten sposób poruszał byjaczkiem, siedząc w fotelu :lol:
Na pocieszenie powiem, że moja córka rozpieszczona nie jest, jest za to grzeczną dziewczynką. To wszytsko później można naprostować, jesli w ogóle ma to znaczenie. Dziecko później samo zwiększa dystans między rodzicami i wtedy można to wykorzystać :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewcyny a jak czesto dawac te herbatki? :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja nie dopajam malej niczym. moze wyrodna matka ze mnie, ze zadnych herbatek nie podaje...

za to mam przemyslenia odnosnie karmienia. ostatnio jakos tak smutno mi sie robi, kiedy widze ile mojego mleczka marnuje sie wsiakajac w podlozona pod buzie pieluszke czy we wkladki :cry: niektore z Was dwoja sie i troja, zeby zwiekszyc u siebie laktacje, a u nas tyle pokarmu sie marnuje... ach te niesprawiedliwosci zyciowe....

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny :) czy macie jakieś zachcianki na jedzonko, którego powinno się unikać przy karmieniu piersią? :) ja niedawno się złamałam i pociągnęłam sobie łyka gazowanego sztucznego pomarańczowego napoju :lol: a dziś do obiadu był kompot truskawkowy, w lodówce leży kawał ciasta z czekoladą... mogę sobie pomarzyć :lol: ech ;) wszystko dla dzieciątka :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U mnie dzisiaj byla pani doktor i mowila zeby dawac herbatke tylko ja ciumra nie zapytalam sie kiedy i jak... ehh

ja mam ochote na pizze... oj mniam...

a czekolade jem.. moje sloneczko nie ma zadnych ekscesow po niej wiec sobie nie zaluje.. ale najwiecej to biszkopcikow wcinam :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny, wprawdzie nie jestem mamą październikowego dzieciaczka, ale pragne wam przekazać moje doświadczenia.Ja podaje mojemu synkowi herbatki, od 2 tygodnia zycia.Maly lubi te z hipp-a( koperkowa, rumiankowa, uspokajająca)Muszę dodać, ze karmie nadal piersia i miedzy karmieniami robie mu po 30 ml herbatki.Czasem jest tak, ze tylko raz dziennie pije, ale powietrze w ogrzewanych pomieszczeniach jest suche i moj skarb potrzebuje dużo plynow.Taka herbatka na pewno nie zaszkodzi.

A jeśli chodzi o zachcianki, to ja odkąd Patryk skonczyl miesiac pozwalam sobie na wszystko.Jem pizze, tylko bez sosu czosnkowego, frytki, kapuste pekińską, ciasta.Ostatnio nawet spróbowalam fasolki po bretońsku i malemu nic nie było.Zreszta moja ciotka połozna powiedziała, że karmiąca musi próbowac wszystkiego, a jak zaszkodzi dzidzi, to odstawic.To tyle.Pozdrawiam was serdecznie.Niech sie wam maluszki zdrowo chowają.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No właśnie chcę odczekać aż Zuza skończy miesiąc i dodawać powoli różne rzeczy do diety :) Z czekolada to może dobrze, że na razie nie jem, bo nigdzie się z domu nie ruszam to w końcu miałabym brzuch jak w ciąży :lol: a i tak jeszcze mnie dużo w nadmiarze zostało :lol: na razie też biszkopciki i maślane ciasteczka i herbatniki wcinam :)

aż zgłodnialam od tego myślenia o przysmakach :lol: idę po jogurcik :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej dziewczynki, ja do 7 tygodnia nie dawalam malemu nic innego dopicia oprocz lyzeczki wody jesli dlugo meczyla go czkawka. W 7 tygodniu jednak nasilily mu sie kolki i zaczely sie problemy z kupkami, wtedy zaczelam podawac 1 dziennie wieczorkiem rumianek albo herbatke koprkowa z Hippa. Malemu bardzo smakuje, z cycuszka nie rezygnuje, no i przede wszystkim po takiej herbatce jest lepiej z brzuszkiem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sprawdzam...

Obrazek

weszło!!!

no dobrze...to już teraz wiem, jak się wstawia te zdjęcia...dziękuję Ago:)

Mało tu zaglądam, bo w sumie cały czas coś się dzieje i nie mam czasami czasu żeby tu sobie z Wami popisać...ale czytam, co piszecie o karmieniu piersią i powiem Wam, że czasami się zastanawiam, czy moja kruszynka się najada...ale jak juz po męczeniu moich cyców uśnie na 5 godz., to chyba się najada:)))Chciałabym karmić ją tylko piersią, ale kiedy wiadomo, że pokarmu jest za mało i trzeba cos dołożyć???A jak przy karmieniu piersia podawać herbatki???Butelką???a jak się jej spodoba i nie będzie chciała ciągnąć cyca???

Poradźcie?

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wklejam większe....

Obrazek

pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aga...a jak wkleiłaś takie większe zdjęcia???bo ja zwiększyłam rozmiar zdjęcia...ale tu się wkleiło jak u ciebie po drugiej próbie...a później widziałam, że wskoczyło Ci takie duże:)

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

my mamy w domu dosc wilgotne powietrze, a Oliwka chce jesc co 3 godziny w dzien, wiec poki co nie podaje herbatek. nie mamy tez juz wielkich problemow z brzuszkiem :) ale moze niebawem sprobujemy. jak tylko zdolam sie wygrzebac gdzies do apteki :)

dzis od rana mam atrakcje pt kupa wyszla z pampersa i obowiazkowe przebieranie, potem kupa w trakcie zmiany pieluchy. dobrze ze chociaz pogoda dopisuje i mozna wyjsc na spacer. przynajmniej pospala troche. za to w nocy jest super. przesypia ciagiem 6-7 godzin. szkoda tylko, ze dla niej noc zaczyna sie o 21, a nie np. o polnocy. wtedy mozna byloby pospac do rana...

a ja mam ogromna ochote na coca-cole. i wkurzam sie jak maz kupuje i wstawia do lodowki, bo tak ciezko sie oprzec. ale zaraz po tym przypominam sobie mojego wyjca cierpiacego z powodu brzuszka. i przechodzi. ale slodyczom nie potrafie sie oprzec :oops:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zazdroszcze slodyczy!! ja prawie nic nie moge jesc, bo Filipek to naprawde ostry alergik. Ostatnio wynalzlam sobie ciasteczka (a bez mleka, jajek, masla itp wcale nie jest latwo) z ksiazeczki nestle dla dzieci bezglutenowych i je sobie pieke- z maki ryzowej, kukurydzianej, margaryny i SINLACa. Zeby jakos smakowalo to smaruje dzemem :) , i to jest najwieksze szalenstwo na jakie sobie moge pozwolic :!: a za chipsy sluza mi wafle ryzowe (99,1 % ciemny ryz i 0,9 sol morska). Ale czego sie nie robi dla dzieci...

Najgorsze jest to, ze mimo wszystkich ograniczen Maly dalej ma wysypke, zaczynam podejrzewac ze jest bezglutenowy, wtedy nawet chlebek odpadnie :( .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ach z tym jedzeniem...ja tez mało jem...wszystko gotowane i ciągle to samo, bo sie boję, że Natalka jakieś wysypki dostanie i będzie kłopot...ale czy to prawda, że alergie "wychodzą" dopiero w drugim miesiącu???

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mam nadzieję, że jakby coś miało wyjść to by już wyszło... Ale może to prawda z tym drugim miesiącem, bo jak byliśmy u pediatry i mówiłam że karmię NANem to pani doktor pomrukała sobie pod nosem, że niedługo zobaczymy czy nie trzeba będzie przejść na hydrolizat białkowy... Póki co odpukać nic się nie dzieje :)
a coli pół łyka wczoraj pociągnęłam :lol: trzymałam w ustach delektując się samkiem i bąbelkami :lol:

Dziś rano pierwszy raz dałam małej herbatkę koperkową Hippa, bo takie pruty ciężkie szły że aż płakała... a teraz spi jak aniołek :)
(żeby nie było, że to po tym łyku coli ;) wczorajsze mleczko dostała dopiero po herbatce :) )

Gocha :) żeby wyszło wieksze zdjęcie wybierz rozmiar tak jak to robisz (maksymalnie 640x480), ale potem linka skopiuj z tej listy pod obrazkiem a nie nad. "hotlink for forums 1" :) powodzenia :)

A z najadaniem się to myślę, że jak dziecko ładnie śpi i nie płacze i ładnie rośnie to znaczy, że się najada ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mysle ze to prawda z tym drugim miesiacem, bo przeciwciala potrzebuja paru tygodni zeby sie uaktywnic. U mnie caly miesiac wszystko bylo dobrze, zadnych wysypek, Maly dobrze sie czul, alergia zostala stwierdzona gdzies w 5 tygodniu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny mam problem z moim maluszkiem,bouzywam te kropelki SAB SIMPLEX i maly nadal wariuje w dzien. Ale to jest jakies dziwne bo nie wiem czy to sa kolki. MAly je,je a za chwile placz za chwile znowu je,je i znowu placz, spac zabradzo nie chce. Uspokaja sie na rekach jak ma cycka w buzi tez. Po kapieli wieczornej jest spokoj bo maly zasypia i cala nic ladnie spi,ale tylko w dzien znowu tak robi. a moze za duzo mu leci,co??? Niewiem tak dalej bedzie to znowu do lekarza pojde. A co do jedzenia to ja prawie nic nie jem bo lekarka zabronila(maly nadal placze) Teraz stwierdzilam ze odstawie tylko nabial,bo duzo go jadlam moze to cos pomoze :( Pozdrawiam papa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam
Ewelincia, ja podejrzewam, że twój mały dobrze wie ze jak troche pokrzyczy to ktos go zaraz wezmie na raczki - moja Julka robi to samo!!!!!!
Teraz włas nie wietrzy sie na balkonie.
Co do herbatek tez daje małej bo u nas w mieszkaniu jest bardzo suche powietrze i mała wypija jakieś 100ml na dzień, i oczywiscie karmie piersią kiedy chce.
pozdrawiam, tylko nie wiem jak wkleic zdjecie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewelincia
moja Emilka popłakuje i marudzi, wypycha cyca i znowu chce pod koniec karmienia - myślę, że wtedy jest zmęczona albo najedzona i tylko z łapczywości jeszcze chce. Wtedy delikatnie ja przytulam do siebie a jak wypluje i szuka za chwilkę to pomagam złapać - wiele cierpliwości to wymaga ale po paru minutach zasypia.
A co do jedzenia to ja staram się jeść wszystko. Nie jadłam jeszcze niczego kwaśnego, pomidorów i cytrusów ale myślę, że zacznę. Czekoladę jem codziennie bo po prostu muszę. Ostatnio nie jadłam przez parę dni i miałam zawroty głowy. Oprócz tego łykam witaminki te co w ciązy jadłam.
A moim skromnym zdaniem to jak się dużo pokarmów unika i je monotonnie to dla bobasa też nie za dobrze.... A lekarze to niekiedy sami dobrze nie wiedzą co jest dziecku i jak temu zapobiec i najlepiej skonsultować z innymi.

:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc dziewczyny ale z tym drugim miesiacem jednak cos ject bo w 6 tygodniu mój dostał skazy białkowej i cały nabiał musiałam wyeliminowac z mojego jadłospisu, ale ja mysle że ta skaza wyszła mu po białej czekoladzie której sie najadłąm. bo w ostatnim tygodniu troche zjadłam białego sera i narazie odpukac nic sie nie dzieje. Ja tez juz mam tej monotonnej djety nie myslałam że tyle czeba wyzeczeń jak karmi sie piersia, ale to wszystko dla zdrowia dziecka.
Dajecie swoim pociechom witamine C. Bojak byłam u lekarza to przepisała by nie złapał żadnej infekcje, bo teraz taki okres grypowy.

a powiem wam że po tej szczepionce 5 w jedny moje maleństwo nawet nie zapłakało i ani goraczki nie miało wogóle normalnie przeszło to szczepienie, tylko płakał jak żółtaczke mu szczepili.

pozdrowienka

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 517  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]