Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 11:46 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 311  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Katia86 mdli mnie cały czas, do mięsa ani z daleka... ale za to wszystko co mleczne nie jest mi obce :) ból podbrzusza już tak nie dokucza :) zmęczenie, ciągła senność. Chyba wszystko normalnie :) A u Ciebie?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Jestem juz po wizycie.Ciaza potwierdzona i jest tam gdzie trzeba.Pobrali mi krew jedynie cisnienie mialam za wysokie i musze isc do mojego lekarza domowego .W poniedzialek mam nastepna wizyte wiec pani ginekolog powiedziala,ze bedzie cos wiecej widac niz dzisiaj.Dostalam pelno gazet i reklamowke z materialami na temat ciazy(wkladki laktacyjne,plastykowa lyzeczke do karmnienia i pare probek dla dzieci).W poniedzialek tez dostane karte ciazy.Mam tez zastanowic sie nad badaniem wod plodowych.No i ciaza w moim wieku to ciaza wysokiego ryzyka bo jestem po 35 roku zycia.Ale doktor powiedziala,ze jak sie bedzie cos dziac to zajmnie sie mna juz uni klinika bo z nia wspolpracuje tak wiec mam nadzieje,ze jestem w dobrych rekach :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

gosia_neuss to super wieści! gratulacje:)
natalia89 termin taki nakolanowo wyliczony przy pomocy kalkulatora w necie i zalozenia 31dniowego cyklu, ale jest - 9 luty:) może będziemy wtedy razem świetować!
katia86 u Ciebie mdłości,a mi się strasznie odbija! siedzę przy biurku w pracy i modlę sie żeby nie beknąć na głos, hehe:)

w ogóle to jeszcze nie powiedziałam w pracy, że jestem w ciąży ale chciałabym powiedzieć szefowej, gdyby coś się działo, żeby wiedziała - a jak Wy do tego podchodzicie? kurczaczek na L4 wiec nie ma tematu:) ale reszta?

zastanawiam się też jak wybrać lekarza, myślałam żeby chodzić do jednego prywatnie (mam ubezpieczenie w medicoverze z pracy) ale nie wiem czy bede zadowolona, bo lekarz niby dobry ale troche mu się mam wrażenie za bardzo śpieszy w trakcie wizyty; mnie to nawet nie przeszkadza że mnie nie wszystko mówi, ale boję się że coś z fasolką przeoczy... no w każdym razie dodatkowo chciałam chodzić do lekarza w szpitalu który wybiorę na docelowy do przychodni przyszpitalnej, jak myślicie?

i może trochę historii... to moja druga ciąża pierwsza poroniłam wcześnie: puste jajo płodowe; teraz jest jakby lepiej, bo zarodek już jest 2,5mm ale się jakoś stresuję trochę; boję się że się powtórzy sytuacja, biegam do toalety co 30min sprawdzić czy nie plamię... wariatka! nie wiem czy mi przejdzie ten stres z czasem jeśli wszystko będzie ok - muszę nad sobą popracować, bo rzeczywiście chyba na razie wszystko w normie...:)

i tyle ode mnie na dziś, buziaki!

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka

Miło mi powitac :D
Ja na l4 od samego początku, pracuje z gazami do znieczulenia wziewnego, plus bakterie, wirusy w pracy... Gin owi ze moge wrocic do pracy ale po 12-13 tygonid.
Wiem ze to pewnie smutna sprawa dla Ciebie, ale strasznie sie boje pustego pecherzyka ciazowego.... Wg mieisaczki w 5 tyg pecherzyk miał 4 mm, w 6t3d miał 11,4 zarodka nie widać.... Wizytę mam na 01.07. Dostałam leki na wywołanie owulacji, więc wiem kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia z przyblizeniem do 24 godzin... Moja gin powiedziała ze ciaza młodsza o tydzień niż wg mieisaczki, ale i tak świruje....

Ostatnio zmieniony śr cze 19, 2013 5:59 pm przez Hanusia86, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka

Gratuluje Gosiu :D

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Hanusia, nie denerwuj się na zapas. Przecież zarodeczek rośnie! Ciąża może być młodsza kilka dni no i czasem chyba dzieci nadganiają pierwsze nierówne tygodnie, wiele przyszłych mamuś tak pisze. Jak Ty masz pęcherzyk 11mm to rzeczywiście ciężko tam jeszcze coś zobaczyć:). Żadnych krwawień/plamień nie masz? Wizytę masz 1/07 - to akurat już będzie więcej widać!

Ja Ci streszczę w ramach anegdoty moje usg:
GIN: "no piękna macica, rozpulchniona... i proszę jest pęchęrzyk, w macicy bardzo ładnie; a tu środku o proszę! zarodek"
JA: "pani doktorze a bije mu serce...? mogę zobaczyć?"
GIN: "no bije, tylko niech Pani poczeka, muszę przybliżyć żeby Pani pokazać... o widzi Pani, tutaj koło ciałka żółtego - to zarodek"
I nagle koniec USG... więc pytam:
JA: "panie doktorze, ale bije to serce?"
GIN: "no bije!!! nie widziała Pani?"
JA: "no nie..."
GIN: "ha!!! to trzeba było patrzeć!".
I tyle z tych romantycznych chwil, co to można się popłakać ze wzruszenia jak się widzi serduszko:))).

W ogóle zadziwia mnie, że jak słyszę Twoją historię - to jestem spokojna i pełna nadzei że wszystko będzie dobrze, bo objawy na to wskazują. A jak myślę o sobie, to mam schizę jak się masz! Wczoraj byłam u gina, wszystko ok - więc co sobie wymyśliłam? Że wczoraj było ok, ale już dzisiaj mogło się popsuć. No wariatka....!

buziaki i dobranoc!

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka

Nie planie, nie krwawe. Mam nudnosci...
Mąż mówi ze ja miałam przeczucie z będę w ciąży, a on ze ma przeczucie ze będzie dobrze....

martka niezła ta Twoja wizyta.... Musisz przy następnej być "czujna" :D
Wizytę mam przełożona na wtorek, bo byłam po zwolnienie u mojej gin i mówię ze wariuje z nerwów. Uśmiechnęła sie, przełożyła. Czym sie trzeba zając bo zwariujemy.
Skąd martka jesteś?

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka

Teraz sie Gosiu zorientowałem ze jesteśmy dokładnie w tym samym tygodniu i dniu ciąży:)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Ooo sa juz lutóweczki :)

Witam was.... spokojnej ciązy i 8 miesiecy :)

Listopadóweczka 2013 :)

Obrazek

18.06.14 - Beta hcg - 547,4 mIU/ml
04.07.14 - 6t5d - serduszko

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witam w upalny czwartek :)

martka_85 Twój gin wymiata :lol: Fajne ma podejście:)

Gosia najważniejsze że wszystko dobrze :)

Hanusia86 nie denerwuj się tak bo to oddziaływuje na maluszka :)

Na to wychodzi że ja jestem w najmłodszej ciąży 8)

Ja już tak nie schizuje bo to tylko przysparzało mi zmartwień. Na początku dużo czytałam, o poronieniach , pustych pęcherzykach itp i cały czas chodziłam zdenerwowana i wściekałam się na wszystkich.

Mam przecież synka i nim trzeba się zająć, oczywiście myślę czy oby wszystko jest i będzie dobrze ale co ma się stać to i tak się stanie bez względu czy będę tego chciała czy też nie.

Dzięki mojej chorobie mam dystans do życia :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witam :)
gosia neuss ciąża jest a więc nie można się martwić tylko być dobrej myśli :)
Hanusia86 mój gin też powiedział, że ciąża jest młodsza o tydzień niż wg OM. 4 lipca mam wizytę i wtedy już więcej mi powie :) nie martw się :)
Katia86a ile ja się naczytałam... mój P. mówił, że mi internet zabierze :)

a mnie męczy ból głowy od 4 rano :( nie wiem co mam robić,tragedia :(

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witam ;)
długo się nie odzywałam, bo jak czytałam, że niektóre z Was widziały już swoje fasolinki i bijące serduszka, a ja musiałam jeszcze tyle czasu czekać na swoją wizytę, to nie chciałam się dołować...
Ale już dzisiaj jestem po wizycie :D Dzidzia pięknie rośnie, obecnie ma 9,6 mm wielkości, serduszko bije i to jest najważniejsze. Ginka założyła mi już kartę ciąży, wyznaczyła przewidywany termin porodu na 9 lutego 2014. Jestem przeszczęśliwa, oby dalej wszystko było dobrze, ale nie zamierzam się zamartwiać, tylko cieszyć każdą chwilą :P

18t5dc - 220g szczęścia
22t5dc - 470g szczęścia
26t6dc - 718g małego mężczyzny
31t5dc - 1400g
33tc - 1700g; 34tc1d - 1778g; 34t5dc - 1880g

36t3dc - cc 2020 gram, 46 cm - nasz Mały Wielki cud :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Severa, to super wiadomość! Gratulacje:)!

Hanusia, dzisiaj mamy 7 tygodni!!! Ps. Jestem z Warszawy:)

gosia, katia, a Wy na kiedy macie terminy?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Haniu dziś kończysz 7tc.

No i zostajemy do jutra.
Przy badaniu na tym zwierniku wyszła plamka brązowa ale lekarz powiedział że albo się zadrapałam jak wkładam tabletki albo to pozostałości po tym krwawieniu ewentualnie się śmiał że ktoś tzn mąż mnie ukuł. No i że jutro mija 3 doba więc wyjde jutro on mnie dziś nie puści. Zrobił usg dzidzia ma się dobrze bo ma już 1,13 cm dał mi zdjęcie ale takie malutkie, powiedział że szyjka trzyma nie ma z niej krwawienia jest długa, jajniki na swoim miejscu i nie ma cech odklejania się. Coś mu tylko nie wychodziło powiększenie obrazu i żeby mi pokazać serduszko to podświetlił na czerwono i z jego jego wyliczenia na takim małym obrazie wyszło że to 7t2d a we wtorek było że jest 7t1d tylko wtedy lekarz ładnie powiększył i ładnie było widać więc tym wiekiem nie przejmuje się tylko najważniejsze serduszko i że rośnie Malutek.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka

Hej mamy,
Martka ja z Krakowa:) ale Warszawa jest mi bliska z kilku powodów... Studia, siostra:)
Upały w malopolsce dają w kość, ale głowa spokojna.

Kurczaczek trzymaj sie dzielnie i wracaj już do domku odpoczywać i lezakowac

Miłego piątku wszystkim życzę.

Czy smarujecie sie już czymś na rozstepy??
Macia jakaś fajna stronę z przepisami dla ciężarówek?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Severa gratuluje bijacego serduszka :D
Kurczaczek dobrze,ze juz jest lepiej oby tak dalej :D
Martka mi wychodzi termin na 23 lutego.

Ostatnoi nie moge spac w nocy wy tez tak macie?
Co do bolu glowy to mozna wziasc paracetamol ale chyba nie wiecej jak 4 tabletki na dobe.
My wczoraj odebralismy samochod jak kupowalismy 2 tygodnie temu to nawet nie wiedzielismy,ze kombi sie akurat przyda :wink:
Dziewczyny kiedy mowicie najblizszym o ciazy?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Severa84 gratuluję jeszcze raz :)
Hanusia86 ja jak na razie smaruję się tylko oliwką :)
kurczaczek83 cały czas trzymamy kciuki :) wypoczywaj :)
gosia neuss chce unikać przyjmowania jakichkolwiek leków, będę próbowała domowych sposobów. Autko w sam raz, my też mamy kombi :D
O ciąży powiedzieliśmy tylko rodzicom z obojga stron. Reszcie, tzn rodzeństwu może po następnej wizycie :) Najlepiej to bym nie mówiła nikomu...

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Ja powiedziałam dużej ilości osób.
Wie rodzina, bo w mojej rodzinie nie da się inaczej - i tak wszyscy plotkują...:).
Z pracy wie kilka osób - jedna się sama domyśliła, jedna to moja szefowa, której od razu powiedziałam - gdyby coś się złego działo i jeden kumpel, którego żona też jest w ciąży więc dopytywał kiedy my mamy plan - no to powiedziałam:).
Wiedzą moje przyjaciółki dwie już.
Generalnie ciężko utrzymać tajemnicę bo my jesteśmy dość towarzyscy, non stop gdzies wychodzimy ze znajomymi i ... ja nie piję, więc jakoś wszyscy kojarzą bardzo szybko:P.

Rozstępy - ja jeszcze nic nie mam, ale piersi rosną i już nawet swędzą, więc trzeba zacząć!!! Mówicie że oliwka dobra?

Gosia, no to na razie masz najmłodszą ciążę chyba:))). Gratulacje:)!
Ja też nie za bardzo mogę spać - mam problem z zaśnięciem, budzę się o 5-6, a potem w ciągu dnia chodzę śnięta...

kurczaczek, mega mega mocno trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

gosia neuss ja mam od poczatku ciazy klopoty ze spaniem :)

Kurczaczek ciesze sie ze wszystko u was ok :)

Obrazek

18.06.14 - Beta hcg - 547,4 mIU/ml
04.07.14 - 6t5d - serduszko

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Kochane jesteśmy z domciu z Malutkiem!
Wszystko jest dobrze, Malutek ma 1,26cm rośnie nam oj rośnie :D
A tu zdjatko Malutka:
Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 311  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]