Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:27 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5902 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 296  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja jednakowowz zostawiam 1 posilek krolewski-nie brakuje mi tych rzeczy zakazanych, a jak bede miala zachcianke to szybko wtedy sobie taki posilek zrobie hihih :) no i proto dzin zostawiam ale z warzywami..bez chlebka i owocow -mysle ze nic sie nie stanie, normalnie czlowiek tez nie zawsze ma ochote na owoce :)

25.01.11, 23:12, 3580gram, 52cm,
Obrazek
25.11.12, 17:10, 3880gram,54cm
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam.

gratuluje fasolek i mam nadzieje ze tutaj dolacze ale tego dowiem sie na kilka dni takze 3majcie kciuki:)

mam do was takie pytanko czy mialyscie jakies objawy zanim dowiedzialyscie sie o ciazy czy wczesniej cos podejrzewalyscie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja nie podejżewałam zupelnie nic, mialam objawy typowo okresowe, większe i boląde piersi i bol brzucha....nic po za ty....
Zupelnie się nie spodziewałam, myślalam, że w tym miesiącu nie wyjdze...;) a jednak sie udało...:)

Maniusia- szkoda :( ale napewno zostaniesz lutówką :) głowa do góry :)

Coś dzisiaj z rana mnie muli :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oj, wy tu o zdrowym odżywianiu a ja wczoraj byłam na pizzy :oops: i nic nie mam na swoje usprawiedliwienie oprócz tego że bardzo mi się chciało :lol:

nela00 mnie jeszcze przed terminem @ bolała głowa a jak wrzuciłam kość na zupę to pomyślałam że zwymiotuje od tego smrodu i wtedy zaczęłam podejrzewać że jestem w ciąży, piersi mnie nie bolą a w 1 ciąży bolały, brzuch mnie trochę ciągnie i pobolewa.

Maniusia nastepnym razem się uda głowa do góry.

Czarnulka myślę że zdrowy rozsądek wystarczy, nie trzeba się tak drastycznie trzymać zaleceń jak raz zjesz coś więcej a raz coś mniej to nic się nie stanie. Bywa że kobieta przez pierwszy trymestr wymiotuje i chudnie parę kilo a dziecko rośnie i rozwija się zdrowo.

Dadzi no w przedszkolu to choróbsko na choróbsku a w pierwszym trymestrze nie bardzo można czymś się leczyć.

Wrażliwość na zapachy to u mnie główny obiaw :roll: .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Domi pizze czasami tez trzeba skonsumowac-chociaz osobiscie wolę salatke :P hihihi :) U mnie narazie mimo zmiany odzywiania(od tygodnia), waga stoi :P nawet przez pierwsze 3 dni schudlam 800gr :) Takze tak jak mowisz, zdrowy rozsadek i bedzie git :)
u mnie przed testami w sumie jedynymi objawami byly bolace piersi juz na 2 dzien po skoku temperatury, a o dziwo od samego skoku zaczelo sie zmeczenie i sennosc co teraz sie zwiekszylo..hehe, zasypiam po 21 :00 :):) No i juz po spodziewanej @, straszne wzdecia i gazy :oops: A tak to chyba nic wiecej :)

25.01.11, 23:12, 3580gram, 52cm,
Obrazek
25.11.12, 17:10, 3880gram,54cm
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czarnulka do wzdęć to się musisz przyzwyczaić, progesteron pogarsza perystaltykę jelit, więc towarzyszą przez większość ciąży do tego zaparcia, nic tylko dużo błonnika. :roll:

A mi coś się stało że jak popatrzę na sałatkę a nawet pomyślę że miałabym zjeść sałatę to od razu mam mdłości. Mam nadzieję że to mi przejdzie bo znowu utyję mnóstwo a jeszcze nie schudłam po poprzedniej ciąży. Ważę 54 i mam 158 cm mogę utyć tylko 11 kilo by nie przekroczyć wagi z pierwszej ciąży, a poprzednim utyłam 17 do 32 tygodnia :oops: . Zresztą to nie ważne byle dzidziuś zdrowy był. :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czyli ze praktynie objawy pojawily sie po @ spodziewanym wiec i ja mam nadzieje jeszcze:)wczesniej bolaly mnie niesamowicie sutki ale przeszly brzuch tez pobolewal ale teraz jakby wszyskto przeszlo wiec moze jednak:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja okresu miałam dostać w środe, w sobote bolal mnie brzuch i byłam pewna że dostane...w niedziele źle się czułam i przespalam pól dnia, ale tłumaczylam sobie tym, ze brzydka pogoda i dlatego...w poniedziałek znowu brzuch i ból glowy, wtorek ból brzucha, środa dlalej brzuch, głowa i dziwny samk w usach, bylam śpiąca i rozbita....nie dostałam okresu i o 12 zrobilam test, pozytywny...ale się nie spodziewałam, zrobiłam test i nic zero krechy, wyszlam z lazienki aby wurzucić opakowanie po teście, wracam a tam dwie piękne kreseczki :)) normalnie szok... :lol: ubrałam się i polecialalam do apteki po 2 testy jeszcze, zrobiłam i pozytyw, 2 test zrobiłam dzień po @ i też pozytyw, to już 9 dni bez okresu...
Napewno przed dniem okresu bolały mnie cycki i zauwazyłam powiekszone sutki z żylakami widocznymi....tu zaczełam trochę podejżewać...ale tylko to...w piatek, 2 dni po okresie miałam okropny poranek, ból głowy i mdlości...od tamtej pory mi przeszło, głowa nie boli...chce mi się tylko spać...

Kupiłam dzisiaj sobie witaminki, kwas foliowy który biore od 2,5 mc mi się skonczył, więc apteke trzeba byo odwiedzić, poleciła mi pani witaminy z kwasem foliowym- PRENATAL classik...

W pierwszej ciąży brałam falvit plus kwas foliowy, ale od 8 tyg. bo sie w tedy dowiedzialam...

A dzisiaj się dowiedzialam, że moja kolezanka też jest w ciąży, w 6 tyg. tak jak prawie ja :lol: Więc razem na porodówke skoczymy :lol:

dzisiaj córka rano mi zrobiła wielką awantur, strasznie się zdenerowowalam..kurcze muszę się opanowac, bo to szkodzi dziecku :?

Pizza--mmm też już zadłam wtej ciąży...
w ciąży z Pati też ;) od czasu do czasu nie zaszkodzi, lepiej pizza jak chaburger ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja powinnam miec @ dopiero w srode wiec czekam cierpliwie i mam nadzieje ze nie przyjdzie:)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak nie przyjdzie w środe to zrób test :) Powodzenia :)) trzymam kciuki ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zrobie zrobie juz nie moge sie doczekac :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tylko nie rób za wczesnie, bo Ci nie wyjdzie i się zdenerwujesz...najlpeiej, chodź wiem, ze trudno trzeba przestać o tym mysleć....;)

ja w tamtym cyklu myslałam od dnia przytulania 8) codziennie, forum, net, jakie objawy i wyszukiwałam sobie...byłam pewna na 100 że ciąża a tu nic, a wtym cyklu LUZ wcale nie myślałam...i się udało :)

Oczywiście Tobie życzę jak najleiej, ale nie nakręcaj się bo @ będzie "bolal" bardziej ...

Dziaj i jutro szkola...:( nie chce mi sie...:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczynki dziękuję wam za miłe przyjęcie :wink:
Wczoraj się nie odzywałam, bo jakoś czas mi zleciał a wieczorem to jestem tak śpiąca, że nie mam siły na nic.
Coś więcej o mnie... Nazywam się Ola i w lipcu skończę 27 lat. Mieszkam pod Wrocławiem.
Ostatnią @ miałam identycznie jak Dadzi, czyli 28 marca. Ale ja mam długaśne cykle, najczęściej 40 dniowe, czasem krótsze więc obstawiam datę porodu na ok. 9 stycznia (jak nie później). W przyszłym tygodniu wybieram się do lekarza, narazie szukam jakiegoś dobrego w mojej okolicy, bo do swojej ginki nie chce mi się jeździć na drugi koniec miasta, a w sumie muszę zmienić bo nie byłam z niej zadowolona.
Jeśli chodzi o dietę Dukana to ciekawa jestem jak to wszystko teraz ogarnąć, nie chcę się rzucić na normalne jedzenie, więc będę podobnie jak wy stosować się do zasad, tzn. zdrowo się odżywiać, ale węglowodany też będę jeść, tylko że rzadziej.
Przy okazji pozdrawiam moje kochane chudzielce - Enję i Ajsi :D :D Super, że tu jesteście. Enja mam nadzieję, że do nas dołączysz :wink: :wink:
Z objawów ciążowych mam wszystkie dostępne, w pierwszej ciąży nie miałam nic, a tym razem cały wachlarz :wink: Okropne mdłości utrzymujące się prawie cały dzień, ból piersi, brzucha, wrażliwość na zapachy -muszę zatykać nos gdy otwieram lodówkę, wzdęcia, częste oddawanie moczu, ciągle jest mi zimno, szczególnie w stopy i takie ogólne rozdrażnienie, huśtawka nastrojów.

Dziewczyny a kiedy zamierzacie powiedzieć rodzince, znajomym?
Ja poczekam do wizyty u lekarza.

Buziaki i życzę wam miłego dnia :wink: :wink: :wink: :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

na'keithia
ostanią @ miałam 5 kwietnia, cykle 31 dniowe...;)

No, mi też jest zimno 8)

Moja rodzina już wie...ale nie my mówiliśmy tylko moje dziecko :lol: co ma być to będzie...;)

Ja w pracy powiem dopiero po wizycie u lekarza...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wczesniej nie zrobie predzej pozniej:)oj wiem ze boli i to bardzo najgorsze jest to ze nie da sie o tym nie myslec masz latwiej bo juz jedna corke masz a ja?buszuje w necie i czytam ehh..

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja wiem czy łatwiej, tak samo pragnie się dziecka...

wiem, że ją mam i bardzo się cieszę...i mamą już jestem i nikt mi tego nie odbierze, ale uwierz mi, pragnie sie tak samo.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wiem ze tak samo ale zawsze jest ta smiadomosc ze dobrze ze juz mam to jedno:)a teraz to w ktorym cyklu zaszlas w 2?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dadzi Pomyliłam się, przepraszam :oops: Teraz sprawdziłam - tak jak Domi82 :wink: :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

w 3..a Twój to który teraz?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to szybciutko:)powiem tak ze wczesniej sie nie staralismy ale tez sie nie zabezpieczalismy a w tym cyklu zaczelismy sie starac wiec niby 1 ale wczesniejsze tez byly przykre gdy @ przychodzila bo ciagle liczylam ze sie uda

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5902 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 296  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]