Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 2:47 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 565, 566, 567, 568, 569, 570, 571  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

ama też wszystko pcha do buźki ,widać nawet na zdjęciu jak gryzie lulabaya:) właśnie zasnęła po długich marudkach aż dałam jej viburcol :cry:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Z tymi lapkami to chyba jakis taki okres bo moja tez pcha do buzi i wszystko inne. a pielucha to non stop w buzce :)

Obrazek

----- Nasz Aniołek 9tc [*] ----

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mój to całe łokcie by zjadł :lol:
Własnie sobie śpi przy cycu, nie wiem jak go od tego oduczyc. Dzisiaj zasnąl mi na rekach i dalam go lözeczka to pospał całe 40 min :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A mi malucha właśnie padła, ciekawe co będzie z kąpaniem... Na szczęście już dużo lepiej i nie jest taka rozpalona. Dzisiaj próbowała zjeść moje sznurki przy bluzie :lol: Odkryła też swoje rękawki i śpiochy ;)

http://www.garnek.pl/witch/a

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej :)
Nie mam pojecia ,jak wy znajdujecie czas na siedzenie przed kompem :lol: mi sie to udaje dopiero jak dzieci pojda spac ,bo w ciagu dnia ciagle cos :roll:
Karolinka w niedziele w nocy goraczkowala, w poniedzialek znow bylysmy u pediatry ,nic nowego nie znalazl przebadal ja jeszcze raz i zdziwiony byl bardzo ze dostala temperatury ,przypisal jej syrop i juz jest dobrze ,zostaje ze mna w domu ,do przedszkola pojdzie w poniedzialek :wink:
Oliver codziennie czegos nowego sie uczy 8) od wczoraj probuje przekrecic sie z pleckow na brzuszek :) Z brzuszka na plecki obraca sie juz bez problemu :wink: Do tego tak jak piszecie caly czas cos w buzi ,jak nie gryzak ,to raczka albo pieluszka i na dodatek caly zasliniony :)

Netka dziekuje :*

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wczoraj byłam w pracy, złożyć podanie o te dodatkowe 2 tygodnie macierzyńskiego i tak liczyłam z kadrową i wychodzi, że powinnam wrócić do pracy w połowie stycznia. trochę mnie to przeraża a ten czas tak szybko leci.
Zaraz zmykam z małym na spacer, puki nie pada bo ta pogoda strasznie zmienna jest.

Miłego dnia

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

czesc dziwczynki!!!!

ja po malej drzemce, malwis spi, nadia w przedszkolu... jakas meeega niezorganizowana jestem :oops: wciaz nie ma czasu aby byc z wami regularnie... ktora bedzie tak mila i wskaze droge na prv???

u nas tez raczki wciaz w buzi przez to bardzo ulewa :twisted: poza tym caly czas mamy taka chrapke niemowleca..az sie zaczynam martwic czy z zatokami wsio oki :roll:

iwi czytalam u was o zabiegu emilki, mozesz napisac cos wiecej??? nadia nie choruje mocno tzn rzadko ma zapalenia oskrzli czy anginy ale baaardzo czesto katarzy juz nie wiem co robic :roll:

malwis nie przwraca sie jeszcze ale poki co mnie to nie martwi :wink:

monis kominek to moje najwieksze mazenie teraz ale musimy wrocic do siebie finansowo po tym zamieszaniu, a widziala ktoras w realu te bio kominki??? na pewno nie to samo ale taka namiastka... co???

pozdrawiam!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja tez dzisiaj byłam u kadrowej i z urlopami i opieka mam wrócić 20 stycznia :roll:

Asiula po zalogowaniu na głównej stronie całkiem na dole masz forum prywatne ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My już śpimy po męczących zakupach w tesco. Oczywiście nie mogłam się powstrzymać i kupiłam kolejne słoiczki :) Zanim skończymy 4 msc to będzie niezły zapas :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

He he ja tez dzisiaj w Tesco kupiłam słoiczki ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a to w tesco jakaś promocja? może i ja się wybiorę? :) bo tak to kupuję w kauflandzie albo okolicznych sklepach, ale jak tam jest jakoś taniej to chętnie pojadę :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anelma 2 deserki z Bobovity za 3,69.
I jeszcze chyba promocja na kaczki i jakieś Dania ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A u mnie nie ma tesco :( Za to mam zapas warzyw od mamy więc póki co będziemy gotować po 1 marchewce. Malucha jakoś niechętnie je owocki ze słoików, jest bardziej marchewkowa i kartoflana ;) Mamy też spory zapas z wcześniejszych zakupów. Mój J zwozi czasem z Niemiec jakieś nowości. Kaszki szczególnie mają inne niż nasze, tym sposobem malucha jadła gluten w piątym miesiącu - nie doczytałam po niemiecku, dopiero potem i okazało się, że to kaszka pszenna, ale że jej nic nie było to zjadła całą paczkę ;). Na opakowaniu było po 4 miesiącu ;) Zresztą u nich chyba inaczej jest, bo np mam kaszkę miodową i zupkę z mięsem też po 4 miesiącu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

asiula:nie wiem co to bio-kominek:) ale znajomi mają coś takiego w kształcie kominka co świeci płomieniami i coś tam ogrzewa, w sumie fajne bo mają takie najprostrze bez żadnych udziwnień i ładnie to wygląda. my mamy taki kominek na drewno, obłożony kaflami, z tych które w życiu widziałam to kaflowe są wdł. mnie najfajniejsze bo kafle długo trzymają ciepło w porównaniu np. z kamieniem. kafel po paleniu wieczorem jest jeszcze ciepły następnego dnia wieczorem, z kominkiem tak jak ze wszystkim są dobre i złe strony. trzeba się z nim dobrze zapoznać i wyrobić sobie jakieś sposoby ułatwiania sobie życia:) my palimy trzeci rok i dopiero teraz niektóre rzeczy odkrywamy. plusem jest oczywiście nastrój jaki daje kominek, pod warunkiem że są sprzyjające warunki do palenia, bo czasem ale raczej rzadko jak bardzo wieje wtedy np.dym cofa się do salonu i z nastroju nici a raczej nastrój poprostu leci w dół;) następnie fajne jest to że mamy poprowadzone od niego rury do pokojów na górę i ciepłe powietrze ogrzewa te pokoje, także pół domu mamy ogrzane kominkiem, oczywiście musimy wtedy palić non stop, jak pali się non stop to niestety nie da się umyć codziennie szyby która się brudzi bardzo szybko i nie widać ognia:( minusem np jest to że w każde wakacje musimy wybulić 2 tys na drewno, zamiast jechać na fajniejsze wakacje:( nam najfajniej się pali roczną brzozą, ładnie pachnie i nie smoli tak jak np. buk. ogólnie polecam ale musicie być świdomi że palenie non stop wymaga trochę pracy, przynieść drewno, narąbać troszke mniejszych, pilnować palenia itd . chyba że będziecie palić dla przyjemności okazjonalnie to wtedy inna rozmowa:) ważny jest też komin, u nas jest jeden mankament i właśnie przez to gdy wieje mamy problemy z paleniem.ale się rozpisałam:)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka!
asiula - nie wiem czy zalazłaś priv wiec odpiszę ci tu. Emilka sporo chorowała na zapalenia uszu (2-3 razy w sezonie) i zapalenia oskrzeli. Do tego ciągle oddychała buzią.Przerobiliśmy kilku laryngologów i dopiero w porządnej klinice gdzie mieli super sprzęt stwierdzili, że migdał jest bardzo duży i trzeba się go pozbyć. Czekaliśmy prawie rok na zabieg ( w Kajetanach pod Warszawą) i jeszcze byśmy czekali gdyby nie fakt, że ta klinika otworzyła swój szpital laryngologiczny w Kajetanach i podpisali kontrakt z NFZ. Zabieg w znieczuleniu ogólnym (narkozie) trwał ok pół godz, a dziecko po spędzeniu nocy w szpitalu wróciło do domu jakby nigdy nic :wink: Przez pięć dni miała specjalną dietę i nie mogła się wysilać - np. biegać. Także podstawa to dobry specjalista i trafna diagnoza. Mam nadzieję, że trochę ci pomogła.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam popołudniowo!

My już dziś po spacerku - pogada cudna! Znów nas rozpieszcza :) Mała usnęła mi w chuście i dosypia sobie teraz w leżaczku. Dlatego mam szansę zjeść obiadek :)

Pozdrawiam czerwcowe mamuśki!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mcda u nas tez piękne słoneczko :) mały awansował do spacerowki i z wrażenia w niej zasnął :lol:

M wrócił więc ja zrobiłam obiadek, teraz muszę trochę poprasowac bo pieluch już brak :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kurcze ja chyba też na spacerówkę będę się powoli przekładać :( Ale w gondoli w zimę cieplej jej będzie...ale z drugiej strony..jak się nie będzie mieściła to będę musiała ją out do spacerówki...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anelma Ja na dół dałam ciepły koc, ma tez osłonę na nogi . Poza tym budka ma dwie wersje bardziej zabudowania i mniej na lato. Jest naprawdę dobrze osloniety ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U nas też malucha na długość to jeszcze trochę i się w gondoli nie zmieści. Mamy drugi wózek - kupiłam taki tani z dużymi kółkami. Jest trochę większy od starego, też jest dość zabudowany, więc spokojnie spacerówką będziemy w zimę śmigać ;) Te kółka mnie ratują, jestem w stanie zjechać nim po schodach, myślę, że na chodniki zimą też się nadadzą ;)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 565, 566, 567, 568, 569, 570, 571  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]