Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:36 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 560, 561, 562, 563, 564, 565, 566 ... 571  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Efra ale dalej masz ta plame na brzuchu czu juz nizknela?
Zazdroszcze Ci ze Twoj Synus tyle je. Moja Kalina je 6 razy na dobe po 120, czasem 140 ale rzadko. A dzisiaj ledwo jej 80 wcisnelam. Martwie sie ze cos jest nie tak. Niedlugo powinna juz 180 zjadac a ona nawet 120 nie je.....

Anelma teraz chyba wszysycy maja katar. Mnie osobiscie wkurza juz to ze Mala ma go trzeci tydzien i nie przechodzi. Nic jej nie jest poza katarem.
A jaka masz hustwke dla Malutkiej?

Ja od rana mam zly dzien, nie daje rady. Kalina ledwo zjadla 80 i to z wielkimi oproami, karilam Ja 40min. Do tego te placki jej sie zaognily, zamiast cos lepiej to gorzej, jeszcze nowych krost dostala na piersi. Zastanawiam sie czy nie jechac znowu do lekarza. Tylko musialabym sama a jeszcze nigdy nie bylam z Nia sama autem nigdzie. A moj M oczywiscie dzis nie moze wziac wolnego, dopiero w poniedzialek.
W ogole mam znowu gorsze dni, chyba sie troche podlalamal.

Zycze Wam milego dzionka mimo ze pogoda chyba juz sie dzisiaj popsula....

Obrazek

----- Nasz Aniołek 9tc [*] ----

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mrooweczka77 pisze:
Xezbeth szkoda.
Fakt, utrzymywanie sztuczne wątku albo pisanie w dwóch miejscach tego samego jest bez sensu.

Jeśli wszystkie grupy zaczną pisać wyłącznie na prywatnych wątkach, forum zwyczajnie padnie.
Dlatego zachęcam, by wątek prywatny traktować jak dodatkowy. O zupkach i kupkach chyba nie trzeba pisać w wielkiej tajemnicy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny tutaj mozemy pisac jak nocka minela czy dzien i tyle.

My na 10:40 mamy lekarza, znowu naginamy piechota :roll: Maly je i zaraz ruszamy. Wlasnie ubralam mu body na 6-9 miesiecy. A dopiero co pochowalam te na 0-3. 3-6 sa na styk ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jeszcze jakieś wątpliwości Miłe Panie?

netka2 ta lista, którą dostałam, zawiera dokładne nicki, w takim brzmieniu jak na forum?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam

Ja wątpliwości nie mam

agatka huśtawkę mam bright starsa- model ptaszek :) fajna- rozkłada się na leżąco a mogę ją też troszkę podnieść i wtedy jest taka pozycja jak w foteliku samochodowym :) do karmienia idealnie :) głowa do góry! będzie dobrze ;)

A moje maleństwo chyba rekord pobiło (oprócz poszczepiennej nocy) poszła spać o 21-ej, wstała o 7:30 zjadła i wstałą przed chwilą- właśnie się z Oliwką bawi :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Xezbeth jak dla mnie wszystko jasne :)

anelma moja jeszcze bije rekord, zasnęła przed 20-tą, wstała po siódmej na godzinkę, znów zasnęła i dalej śpi... Normalnie nie wiem co robić :lol:

http://www.garnek.pl/witch/a

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mrówka cieszyć się, że Twoje dziecko śpi :) nie wszystkie są do tego chętne :) daj dziecku spać :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

anelma będę ją dziobać i sprawdzać, czy się rusza :P: hihihihii... Już z nudów podłogi umyłam :lol2:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej :)

U nas kropi i buro -jesien przyszla :(

Karolinka w przedszkolu ,Oliver smacznie spi ale musze go zbudzic bo za chwilke wychodzimy na szczepienie

Anelma moja Karolina tez zakatarzona ale teraz taka pogoda ,na dodatek w przedszkolu co drugie dziecko zasmarkane i kaszle :roll: Wpiatek idziemy do pediatry zeby ja przebadal czy to tylko zwykle przeziebienie czy jakies choroba sie rozwija

A tak ogolnie to szukamy mieszkania ,wiekszego ,i jestesmy na etapie ogladanaia apartamentow ,jutro kolejny moze w koncu cos znajdziemy :wink:

Milego dnia

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam się i ja!!! dziś mija rocznica jak zrobiłam test :D strasznie szybko mi czas ucieka wydaje mi się że to było tak niedawno a tu w łóżeczku kawał duzego człowieczka leży :lol:
fajnie że coś się ruszyło z tym wątkiem prywatnym :D
moniskrakow nie wiem czy jeszcze nadal walczysz z hemoroidami ale jeśli tak to moja mama często ma tę przypadłość i jedyny lek jaki na nia działa to distreptaza w czopkach, chyba na receptę one są, ale rewelacyjne.
Ja już sie niemogę doczekać kiedy podam małej jakieś nowości ale mimo wszystko poczekam na skończenie 4 miesięcy...
Anelma mam pytanie jak dajesz mm z kleikiem na noc to co robisz że tak powiem z cyckowym mlekiem odciągasz?czy tak Ci się uregulowały że nie musisz? bo zastanawiam się nad butla na noc ale właśnie jak miałabym odciągać moje to zajmie mi to wszystko jeszcze więcej czasu...
u nas dziś starsznie wieje wiec póki co przedpołudniowy spacer odpuszczamy, mała śpi w łóżeczku a ja biorę sie za sprzątanie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka!!!
U nas dziś nocka rewelacyjna - Antoś zjadł cycusia o 19 i poszedł spać - następne karmienie było o 4.30. Wyspałam się tylko piersi obolałe bo za dużo pokarmu się nazbierało.
My dziś do lekarza się wybieramy bo mały od kilku dni ma suchy kaszel i chrypkę. Mam nadzieję, że to nic poważnego - bo miał mieć szczepienie już w zeszłym tygodniu i się trochę odsuwa w czasie.
Nas znowu okradli - tym razem ukradli tablice rejestracyjne z samochodu - mam tylko nadzieję, że nie zostaną użyte do jakiegoś przestępstwa. Wiadomo, zgłosiliśmy na policję - ale jeśli coś się będzie działo to i tak nas będą ciągać po komisariatach i sądach :x
Mała 1980 - ja też nie idę z małym na spacer - bo wieje okropnie.
Ellak - fajna jest perspektywa zmiany mieszkania - ale sama przeprowadzka :roll: Powodzenia - mam nadzieję, że znajdziecie coś fajnego.
Anelma - udało się wyleczyć zapalenie uszu Oliwii bez antybiotyku??
Agatka - każdy ma gorsze i lepsze dni - nos do góry.
Mróweczka - zamiast sprzątać idź się zdrzemnij :wink:
Netka - my też tak mamy, że już 6-9 powoli trzeba zakładać, bo 3-6 są na styk. Dobrze, że większość ubranek miałam pożyczonych to nie żal, że tak szybko wyrasta.
Udanego dnia!!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej!

co do regulaminu to go akceptuję, będzie więcej do czytania bo tu i tam:)

mala:nie, hemoroidy mi się uspokoiły zaraz po porodzie, teraz walczę z pęknięciem:(ale dzięki za pamięć:)

anelma:super że dziewczynki zdrowe:)

iwi:przykro mi z powodu kradzieży, no niestety takie historie mogą mieć różne konsekwencje, nasz kolega miał sytuację jak na dobry film, w akademiku ukradziono mu dowód, zgłosił zaginięcie, wyrobił nowy, a za kilka miesięcy wyjeżdżając na wakacje z narzeczoną został aresztowany bo był na liście ściganych przez interpol, puścili go bo odciski się nie zgadzały, sprawa ucichła ale za rok wybrał się na wakacje do meksyku i tam nie trafił do hotelu tylko do aresztu a potem z powrotem do polski, wycieczka przepadła, okazało się że ktoś na jego dowód przemycał papierosy do włoch, Włochy wystąpiły o jego ekstradycję i miał sprawy w sądzie w wawie, widać że w dowodzie jest zdjęcie kogo innego ale to nie ważnie jest osoba więc jest sprawa w toku i ogólnie bogu ducha winien kolega nie rusza się nawet za najbliższą granicę żeby nie mieć problemów, ma sprawę w sądzie i ogólnie jest trochę zestresowany. to taka anegdotka ale mam nadzieję że u was nie będzie tak dramatycznie:)

netka/agatka:współczuję problemów skórnych:( jak wizyty?

ellak:zazdroszczę wybierania mieszkanka:)

zaraz zbieramy się na kontrolę bioderek, niby wszystko ok ale kazał nam przyjechać jeszcze trzeci raz, trochę nie po drodze nam do tej przychodni ale cóż robić.

buziaki

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My juz wrocilsmy z wielką kupa na plecach. :lol:
Nasza pediatra stwierdzila ze to alergiczne ale nie musi byc na pokarm. Zapytala o psa czy kota i wszystko mnie sie poukladalo bo wysypka sie zaczela na drugi dzien po urodzinach bratowej ( ja ja kojarzylam ze wtedy cos zjadlam). Oni w mieszkaniu maja psa, a ten tam skakal, pieluchy nam zabieral itp. Ogolnie przerazila sie jak zajrzala do karty a tam wpisany Zyrtec, uspokoilam ja ze nie podalam. Przepisala nam masc robiona, odbior na jutro wiec dzisiaj mamy smarowac inna. Od razu poszlismy do okulisty, zatkany kanalik. Mamy krople i masowac. Maly mi tak zasnal u niej ze ona mu w oku gmyrala a on nic ;)
Potem poszlismy do apteki i do domu. W drodze sie obudzil i chcialam go nakarmic i weszlam do biblioteki ale zrobil mi tam taka kupe (3 pod rzad) że czulam tylko mokro na rece. Takiej jeszcze nie zrobil, byla az po szyje. Zapakowalam go w wozek i szybko do domu. Zrobilam mu kapiel bo inaczej sie nie dalo :roll: Mam kupe prania, bo wszystko razem z wozkiem w kupie
:roll:

Kurcze balam sie tej alergii a tu jednak to. Jeszcze mi brat pisze ze zabieraja na weekend z nami psa. No i klops :roll:

Xezbeth Te nicki sa takie jak na forum. Czyli zakladamy tak ;)

Iwi przykro mi z powodu kradziezy...Ale Antoś CI ładnie spi :)

Przestancie juz pisac jak wam dzieci ladnie spia. :twisted: Moj dalej co 2 godz sie budzi :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Halo halo!

Dasha jeżeli chodzi o zasypianie to ja mam tak jak Ty wieczorem; trwa to z godzinę i jak tylko odejdę, to od razu ryk. Ostatnio nawet ubrałam dużą poduszkę w moją piżamę, bo myślałam, że może będzie czuła mój zapach, ale nie przeszło ;)
Agatka oby Kalince wszystko zeszło! Ja miałam gorszy dzień w poniedziałek, bo w niedzielę zjadłam kiełbaskę z grilla (niby bez skórki), ale cały poniedziałek Mała płakała, bo ją brzuszek bolał :( jednak mam wrażliwca małego i aż się boję co to będzie przy wprowadzaniu pokarmów..
Efra daj znać co z tą Twoją plamą Moja Lilka na razie przestała się śmiać na głos i przerzuciła się na piszczenie :)
Anelma, Mrooweczka dziś chyba taki dzień śpiący; Lilka też bardzo długo spała, że aż góra prasowania zniknęła (tym razem nie poprzez upchanie do szafy ;) ) i wypiłam nawet na spokojnie kawke z muffinką (wczoraj upiekłam z jabłkami i cynamonem dla odmiany od sernika :) )
Anelma to mleko z kleikiem przez jaki dajesz smoczek? Ja mam butelki aventu i znalazłam taki smoczek z regulacją trzystopniową i się zastanawiam czy będzie ok., żeby sobie regulować raz na mleko raz na kleik, czy to musi być duża dziura? :D
Ellak życzę powodzenia w poszukiwaniach!
Iwi ale macie pecha :( powodzenia u lekarza!
Netka dobrze, że już przynajmniej wiesz co to; mam nadzieję, że tam maść pomoże. No a opowieści o kupie nic nie przebije hehe

My dziś mamy dzień pod znakiem odwiedzin. Zaraz wpada koleżanka z pracy, a po południu chłopak Lilki - mały Maksiu (jest o półtora miesiąca młodszy).
A wczoraj my byliśmy u znajomych. Mają 14-o miesięczną Gabrysię. Podziwiam te z Was, które mają dwoje dzieci, zwłaszcza z niedużą różnicą wieku. Wczoraj się przekonałam ile uwagi wymagają :) Przy nas Gabrysia ładnie robiła cacy cacy dzidziusiowi, ale jak tylko się obracałyśmy, to zaraz palec do oka, albo ciągnięcie za nóżki. A w marcu będzie miała braciszka albo siostrzyczkę :D Może do tego czasu trochę wydorośleje :)

Miłego dnia!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Niunia obudziła się, ale tylko dlatego, że za głośno na szmacie latałam :P: Zjadła zupkę, wypiła mleczko, pobawiła się na macie i znów śpi. Ja zdążyłam obiad do piekarnika wstawić :P. netka to tak ku pokrzepieniu :P: Zołza jestem ;) Współczuję alergii, nic fajnego.
ELLAK super, ja tam lubię się przeprowadzać. Można wiedzieć jak cenowo wygląda u Was wynajęcie mieszkania?
iwi daawno temu ktoś naszym starym maluchem (nie przerejestrował go, choć od sprzedaży kilka lat minęło) ukradł butlę gazową ze stacji benzynowej, też mieliśmy tłumaczenia. Współczuję, mam nadzieję, że Was ominą takie wątpliwe przyjemności.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

o widzę że już się wynosicie :/

skoro tu ma być tylko "jak minęła nocka" to niestety ja się żegnam już całkowicie bo zwyczajnie nie będzie nic ciekawego ani wnoszącego do życia ( coś co może się przydać podczas wychowania czy też porada gdy coś się dzieje )

szkoda że wątek upadł albo lada dzień upadnie bo wiele osób czerpało tu wiele informacji - pomocnych a teraz będą czytać jedynie "cześć", "u nas super" i tyle...

chyba lepiej zamknąć czerwcówki skoro 99% się wynosi na prywaciarza :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ardhara wszystkie dziewczyny ktore sa w tabelce beda miały dostep do prywatnego i ty tez, wiec nie wiem po co ta gadka. ..
A tutaj tez bedziemy pisac ..

Hahaha dziewczyny to sie pochwale ze moj dzisiaj tzn teraz pospał SAM na kanapie 1,5 godz i wlasnie sobie cyca i dalej spi :lol:
zdarzylam obiad zrobic i posprzatac :)

Mcda Moj tez jak sie tylko rusze wieczorem to od razu ryk, niekiedy usypiam ponad godz ale sa dni kiedy po kapieli cyc 15 min i dziecko spi ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ardhara a czemu nie chcesz korzystać z prywatnego wątku?

netka moja w ciągu dnia to tradycyjnie po 30-45 minut :) ale uprasować zdążyłam :) już od 2 tygodni się zbieram wieczorem do prasowania jak dzieciaki pójdą spać ale coś mi nie wychodzi :)

mala1980 nie martw się :) kobiece piersi to extra wynalazek- jeśli nie potrzebujesz mleka to go nie produkują :) ja np. wieczorem po kąpieli Emilki mam niewiele mleka bo cycki wiedzą (ale to brzmi :) ) że nie trzeba produkować :) teraz koło 11-ej daję jej jakiś owoc albo zupkę i też niewiele w piersiach mam pokarmu :) nic nie odciągałam- wszystko się samo uregulowało...aczkolwiek dzisiaj jak mi wstała o 7:30 a zwykle się budzi koło 5-6-ej to trochę tego było :)

mcda no ja właśnie daję przez ten trójprzepływowy aventu, ale na stopniu I... jak samo mleko ma na I to się krztusi, dlatego mleko dawałam zwykłym 0+, kleikiem też na początku się krztusiła ale teraz załapała i wie jak ciągnąć :)

monia no to niezłe przygody kolega miał :( współczuję

iwi tak, doktorka dawała 50% szans na wyjście z tego bez antybiotyku i znalazłyśmy się akurat w tych dobrych 50% :) współczuję kradzieży...

No dobra...maleństwo ma drug drzemkę to ja zrobię sałatkę jako drugie danie :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moj dzisiaj spi wiecej niz przez 3 miesiące :lol:
No ale jak o 4 w nocy chce sie bawic :roll: :twisted:

Teraz wlasnie cyca i szczypie mnie za reke :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć kochane :)

Ależ tęsknię za Wami a nie mam kiedy pisać :roll: :cry:
W ciągu dnia nie ma szans, a wieczorami zwykle albo mąż okupuje komputer albo padam z nóg.
Marne wytłumaczenie, co? :wink:

Teraz mam chwilkę bo Roksi "pomaga" tacie w wyrywaniu jabłoni w ogrodzie, a Dagusia wisi mi na cycu.

Daga była trochę przeziębiona i kaszlała ale skończyło się na szczęście na syropie. Dzisiaj byłyśmy na szczepieniu, obyło się bez łez :D Ważymy 6600g, 69 cm ale wg mnie mniej. Jak zobaczyłam że to prawie ponad siatkę centylową to zmierzyłam sama ponownie i wychodzi mi kilka cm mniej. Jest długa no ale bez przesady :)

Pozdrawiam cieplutko, Do spisania :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 560, 561, 562, 563, 564, 565, 566 ... 571  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]