Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:36 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 559, 560, 561, 562, 563, 564, 565 ... 571  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

netka mi jeden lekarz też mówił, że to od ubrań i kazał kąpać w kaliku, ale ja to między bajki włożyłam na szczęście, bo lekarz nie był ani pediatrą, ani alergologiem, a ja już razem z pediatrą podejrzewałam skazę. Niestety to wygląda bardzo podobnie jak poobcierane. Kinga cały sutek miała taki podrażniony. Bałam się, że będzie miała potem blizny, na szczęście zeszło.

dopisane: agatko niestety drogi ten płyn, fakt, ale się opłaca, malutko go lejesz. Na wanienkę tylko 1ml. Poza tym jest naprawdę super. Kinga nawet pleśniawki nim wyleczyła, bo wpychała sobie pieluchę na której leżała podczas kąpieli do buzi :)

http://www.garnek.pl/witch/a

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam!
Mam na piśmie, że chcecie założyć wątek prywatny. I również na piśmie, że zapoznałyście się z regulaminem.
Czy są jakieś pytania do mnie w tej kwestii na ten moment?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej hej

Wczoraj na noc dodałam małej do mleka kleiku ryżowego :) obudziła się o 5-ej ale chyba tylko dlatego, że zasikana :) musiałam przebierać :) zjadła o tej 5-ej bardzo niewiele z cyca, zasnęła i śpi do teraz :) kleik super rzecz!! :)

Co do storczyków- ja raz na tydzień wkładam na pół godziny do wody tak, żeby cała doniczka była pod wodą, o to tyle z mojej pielęgnacji- mój przekwitł ale już wypuszcza nowe łodyżki :)

Jemy ładnie- dziennie jeden cycowy posiłek zastąpiłyśmy rozgniecionym bananem albo słoiczkiem :) W ogóle podejrzewam, że jakbym chciała teraz przestać karmić i dawać tylko butlę to by nie zauważyła różnicy- nie jest jakaś bardzo cycusiowa :)

Strasznie Wam współczuję skazy białkowej- synek mojej znajomej miał :( też biedna żadnego mleka ani nic pochodnego ni mogła :( okropne- ja nie mogę żyć bez mleka :(

Idę dzisiaj z małą do doktorki bo zasmarkana jest od dwóch tygodni a za 2 tygodnie mamy szczepienie a zasmarkanej mi nie zaszczepi :(

monia dobrze, że tylko zewnętrznie to chyba łatwiej wyleczyć :)

ramalia moja też jak ją położę w ciągu dnia w łóżeczku to potem w poprzek śpi :)

oriana a ja znowu nic nie dostałam :(

netka biedny Michaś :( jak dzisiaj? lepiej?

Obie jeszcze śpią to skorzystam i zjem spokojnie śniadanie...ale znając życie to jak będę akurat siadała do jedzenia to obie małpy się obudzą... ehhh

miłego dnia

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam

Obiadek sie robi ,zakupy zaliczone ,Oliver bawi sie na macie :) A ja znalazlam chwilke :)

Natka my kombinezonu nie kupujemy ,tu nie ma takiej zimy jak w PL ,ale zamiast tego ciepla kurtke ,zreszta i tak bedzie w spiworku w wozku do tego jeszcze kominezon i by sie ugotowal :lol: Radze wiekszy rozmiar ,tak jak pisalas 80 cm

My czekamy do 6 miesiaca z wprowadzaniem pokarmow stalych ,Oliver tylko cycusiowy :wink:

Oriana my szczepienie i bilans mamy jutro ,jestem ciekawa ile wazy ,mamy ta wage wypozyczona ale zawsze zapominam o nie ,jak byl mniejszy to czesciej go wazylam,a teraz to chyba ja zwroce ,bo i tak stoi w kacie :roll:

Dasha u nas lato skonczylo sie wczoraj :( a bylo tak pieknie ,od dzis buro i kropi deszcz ,zaczyna sie plucha ,dobrze ze nie wieje wiatr bo juz calkiem mozna by bylo oszalec :x

Ramalia Oliver uwielbia spac w jednym kacie lpzeczka ,najlepiej w glowa wcisnieta w sam rog :lol: jak go przeloze na srodek to za chwile znow uklada sie po swojemu 8)

Uciekam ,Oliver zglodnial :)
Milego dnia

Moze wieczorem uda mi sie cos wrzucic do galerii :wink:

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

[b]Xezbet ja mam pytanie czy prywatne bedzie po zalogowaniu widoczne? I to tylko nasze tak ? My decydujemy o tym kogo tam chcemy, a kto udostepnia dostep, Ty ? to juz chyba wszystko [/b]

My bylismy po pieniadze mojego meza bo juz w piatek druga wyplata a jego pierwsza krazy gdzies po miastach ... Nie bede sie rozpisywac bo moje mega wkurzenie piiiiiiiii . Oczywiscie okazalo sie ze 1,5 godz w jedna strone nie dalo efektow bo jego pieniadze juz wyslali do zakladu. Tak wlasnie moj maz dba o wlasne interesy i ogolnie chyba nie wie co to telefony ...

Jutro musismy isc do naszej pediatry bo zasuszylam mu to ladnie kremem ale on ciagle to drapie ... Kurcze moze to faktycznie skaza bo przez ostatnie 2 tyg troche odpuscilam z dieta. Nie jem rzeczy mlecznych ale juz nie patrze tak na sklady rzeczy spozywczych ....

Anelma ale Ci pospala ;) Od poczatku dajesz butle na noc? Bo dla mojego nie ma roznicy czy butla czy nie i tak spi 2 godz :lol:

Dziewczyny mam nadzieje ze dalej jestescie za watkiem prywatnym bo dalam to na pismie. Jeszcze raz zapoznajcie sie z regulaminem zebym nie musiala oczami swiecic :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

netka2 pisze:
Xezbet ja mam pytanie czy prywatne bedzie po zalogowaniu widoczne? I to tylko nasze tak ? My decydujemy o tym kogo tam chcemy, a kto udostepnia dostep, Ty ? to juz chyba wszystko

Forum prywatne widoczne jest wyłącznie dla osób dodanych do danej grupy, czyli jeśli ktoś widzi jakieś forum prywatne, to tylko swojej grupy. Wy decydujecie, kogo dodać, kogo odjąć. Lider informuje mnie i ja dodaję lub usuwam delikwenta z grupy. Do wątków prywatnych, prócz członków grupy, ma wgląd administracja forum.

Macie świadomość, że ten wątek powinien również pozostać aktywny? Preferowane jest traktowanie wątku prywatnego jako... prywatnego, czyli do spraw bardziej intymnych.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

xezbeth a czemu do wątków prywatnych ma wgląd administracja? nie powinny one być (jak sama nazwa wskazuje) prywatne? rozumiem takie wątki publiczne, że trzeba kontrolować, ale prywatne? to nie przesada?

netka jak musiałam małą odstawić od piersi z powodu żółtaczki to w sumie od tamtej pory dajemy na noc butlę (mała miała 3 tygodnie, potem była lekka przerwa ale coś musiałam zrobić z pozostałym mlekiem więc stwierdziliśmy, że na noc będziemy dawać)

Aaa wracając ze spaceru ze skrzynki wyjęłam paczkę z bebilonu :) śliniaczek z mlekiem następnym :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mam pytanie do xezbeth: Co z galeria?, Czy też będzie prywatna?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny na prywatnym bedziemy mogly sobie dodawac zdjecia a na tym od czasu do czasu no nie ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

netka no właśnie nie wiem, jak jest z galerią na prywatnym.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oriana no mozemy wstawiac zdjecia na watku w ktorym bedziemy pisac. To bedzie nasz watek i mozemy sobie na to pozwolic .Nie musimy miec wtedy osobnego watku galerii. Ja tak mysle przynajmniej ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

anelma pisze:
xezbeth a czemu do wątków prywatnych ma wgląd administracja? nie powinny one być (jak sama nazwa wskazuje) prywatne? rozumiem takie wątki publiczne, że trzeba kontrolować, ale prywatne? to nie przesada?

Na forach prywatnych również obowiązuje Regulamin ogólny, dlatego administracja ma dostęp do całego forum. Nie uważam, by była to przesada. Wątki prywatne są częścią forum.

oriana pisze:
mam pytanie do xezbeth: Co z galeria?, Czy też będzie prywatna?
Na wątku prywatnym możecie wklejać również zdjęcia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

hej

ja oczywiscie nadal jestem za zamknieciem watku
galeria chyba nie bedzie nam juz potrzebna bo fotki bedziemy mogly bezpiecznie wklejac na prywatnym

mnie osobiscie denerwuje to ze trzeba sztucznie utrzymywac watek "nieukryty" ten ktory tu zostanie, wiadomo ze nikomu sie nie chce pisac na dwoch i potem to taka pańszczyzna ze trzeba od czasu do czasu pojawic sie na oficjalnym i cos tam wymyslic
no ale trudno - dostosuje sie - wypowiedzialam sie tylko ze swoim zdaniem (to chyba wolno?) :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Netka a czym zasuszylas Maluszkowi te ranki jesli mozna wiedziec?
Napisz jutro co u tego pediatry.

Obrazek

----- Nasz Aniołek 9tc [*] ----

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej

a ja się rozchorowałam :( najgorsze, że wróciliśmy z odwiedzin dwutygodniowego brzdąca i dostałam gorączki :( trzymało mnie przez noc, wczoraj tylko na wieczór podskoczyła, a tak poza tym zero jakichkolwiek objawów ... kataru, bólu gardła, kaszlu; M zajmował się Lolkiem, a ja myślałam, że się zapłaczę, że nie mogę Go potuilć i tym, że mogłam Go zarazić;
w tym czasie, jak wzrosła mi temperatura, na brzuchu między pępkiem, a szwem po cc zrobiła mi się czerwona, piekąca plama ... pojęcia nie mam co to ... myślałam, że odcisnęłam, ale jednak nie ...

ja storczyka wstawiam raz na dwa tyg. do przegotowanej wody na noc; nie nawożę; zmieniam podłoże co dwa lata i jest git ;)

Netka - współczuję; biedny Michałek; daj znać co powiedział lekarz;

ja nadal jestem za ukryciem wątki; ale popieram Evę - trochę to dziwne, że musimy i na tym pisać potem ...

Agatko - po mleku HA dzieci często ulewają;

mój Olo bije rekordy w ilości wypitego mleczka: 220 ml :shock:
i uwaga: całkiem dobrze wychodzi mu śmianie się na głos; t jest tak boskie, że On się śmieje, a ja z Niego, bo ma taki śmieszny ten śmiech :lol:

pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Michas cos ma kłopoty z zaśnieciem, co chwile sie budzi. Zaraz tez ide do lozka, moze dluzej pospi.
Jak na złosc jeszcze oczko zaczelo nam mocniej ropiec i zrobilo sie czerwone. Do pediatry jutro rano bede dzwonila ale nie wiem czy bedzie miejsce. Do okulisty musze zadzwonic i zapytac czy trzeba kolejki czekac :roll:

Dziewczyny wystarczy ze tutaj pare zdan napiszemy ;) damy rade ;)

Agatko mam z nivea baby kojacy krem na odparzenia ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

netka dać na pewno damy...tutaj pewnie wystarczy zwykłe 'dzień dobry' :)

efra zdrówka życzę :) a z jedzeniem to uważaj, żebyś mu nie rozepchała żołądka :( to bardzo dużo jak na jego wiek :( jak skończy jeść to płacze o jedzenie? może po prostu potrzebuje coś possać :( mlekiem modyfikowanym można łatwo przekarmić dziecko :(

A ja byłam dzisiaj z dzieciakami u lekarza- obie płucka i oskrzela mają czyste, malucha dostała tylko na ten katar kropelki do noska i syropek no i cebion...za 2 tygodnie musimy być zdrowe bo szczepienie nas czeka:)

Maleństwo wtryniło mleko z kleikiem i śpi grzecznie w huśtawce... starszeństwo śpi w swoim łóżeczku a dorośleństwo się zabiera za jakiś film :)

Kolorowych snów :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć Laseczki!

A może by naszą galerię przekształcić w wątek prywatny, po co ma ktoś oglądać nasze zdjęcia. Nie wiem czy jest taka możliwość, mogłybyśmy tam też pisać itd. Tym sposobem i dotychczasowe zdjęcia by były ukryte. Xezbeth jest taka możliwość?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

anelma pisze:
netka dać na pewno damy...tutaj pewnie wystarczy zwykłe 'dzień dobry' :)

Może w ogóle kropki zaczniecie stawiać?

Mrooweczka77 nie ma takiej możliwości.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Xezbeth szkoda.
Fakt, utrzymywanie sztuczne wątku albo pisanie w dwóch miejscach tego samego jest bez sensu.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 559, 560, 561, 562, 563, 564, 565 ... 571  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]