Dzisiaj jest śr maja 13, 2026 12:07 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11040 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 536, 537, 538, 539, 540, 541, 542 ... 552  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

dzień dobry

my żyjemy :)

a moja babcia mnie drazni... ja wiem ze starzy ludzie maja swoje przyzwyczajenia itp ale najbardziej mnie wkurza jak przylazi do zoski i opowiada jej pyta ja o cos dziecko jej odpowiada a ona nie slyszy i robi zosie w konia ... moje dziecko nie wie co sie dzieje wszystkie piosenki przekreca, a babcia bawi sie jej zabawkami ... dochodz do tego ze zoska jak widzi babcie to mowi do niej "idz dano jostaw ją" babcia zabiera jej zabawki i zosia mowi "nie braj zosi moje nie wolno" i takie tam

piotrus daje mi czadu w brzuchu kopie jak szalony

maz pojechal na narty wroci jutro- nie podoba mi sie ten pomysl ale trudno niech sie chlopak wyszaleje ...

u nas za oknem sypie snieg i znowu zapowiada sie fajna ilosc wiec moze pojde z zoska na jakis spacer... zakupy musze zrobic...

zrobilam miejsce w komodzie dla piotrusia i zaczynam prac ubranka... musze jeszcze przywiezc wor od kuzynki i zobaczyc czego mi bedzie brakowalo zeby w razie co do konca lutego skompletowac wyprawke

najgorsze jest to ze wydatki wzrosna... a kasy ciagle tyle samo...

zosia ladnie wolala na nocnik i od kilku dni bunt nie chce robic na nocnik i wali w pieluche... a juz mialam nadzieje ze zaoszczedze przynajmniej na pieluchach... miala zatwardzenie i placz przy kupie zatwardzenie przeszlo a ona dalej sie boi... ech...

mialam nadzieje ze uda nam sie odswierzyc ssciany w pokoju przed urodzeniem piotrusia, ale chyba z kasa nie wyrobimy ... jeszcze lekarz 80 zł badania ok 50 (prywatnie bo nie mam skierowania) i ogolnie kicha

dobra koncze bo moje dziecie mi sie gramoli na kolana i bedzie cykac....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aga widzę że już się nie możesz synka doczekać co ;) lepiej jak mąż się teraz wyszaleje niż póżniej jak się mały urodzi
wszystkim z kasą teraz ciężko.
Kasia słyszałaś http://www.tvn24.pl/0,1685635,0,1,12_latka-w-ciazy-z-14_latkiem,wiadomosc.html ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam :)

u mnie za oknem pada gruby śnieg :)
wczoraj w karmniku, oprócz mnóstwa sikorek, wróbli i zaprzyjaźnionej pary gołębi-cukrówek pojawił się bardzo rzadko widywany grubodziób :D śliczny ptak, naprawdę :D

m na 14h do pracy, teściowa ma choinkę z dziećmi popołudniu więc jesteśmy sami :roll:
wczoraj teściowa na mikołaja fundnęła mi sukienkę z dzianiny (przymierzam, a ona czy mi kupić na prezent, no to ja że tak ;) )

z pretty girl, dzianinowa.... na stronie jest taka czarna, krótka, z krótkim rękawkiem, golfikiem zapinanym z tyłu, odcinana pod biustem i rozkloszowana... super do jeansów rurek, a sama z kozaczkiem jak extra... :) ja kupiłam taki głęboki morski kolor
http://www.sklep.prettygirl.pl/pl/sukienka-1689.html
na stronie go nie ma...

co do art. nie czytałam, ale słyszałam już wcześniej ;)
a podoba mi się wpis kogoś:

"DOBRZE, ŻE NIE UZYWALI PREZERWATYW... TO CHOCIAŻ NIE ZGRZESZYLI...
Alleluja... i do przodu !!!" :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jesu dziewczyny gdzie wy sie podziewata ??

mam super wiadomosć moja sąsiadka, kuzynka przyszywana jest w ciąży :) huuuura :)

będą się miały moje dzieciaki z kim bawić :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Agus babcia jak babcia.. moj tata jest rozumny a robi czasem jak twoja babcia... super wieści o dzidzi! :) ja tez co chwila sie dowiaduje o kims w gronie znajomych lub rodziny.. szkoda ze ja nie moge.. :(

Kasia sliczna sukienka.. Tesciowa byla z Toba na zakupach tak? nasz karmnik nie gotowy.. koty przynajmniej za oknem biegaja :roll:
a tekst - mi tez sie podoba :D prawdziwy...

Jakieś dziecię do mnie zadzwoniło przed chwilą... 2 razy.. sprawdźcie komórki hmm.. :D nie mam tego numeru..
weekend w szkole i brak natchnienia.. wczoraj bigos gotowałam - zjarałam kiełbasę do niego i czuć smak spalenizny.. myślalam ze sie wymiesza i bedzie ok.. no ale nie jest.. wina doleję szklankę może nie bedzie czuc.. macie moze jakis inny pomysł?
gołąbki tez robilam.. i kuchnię sprzatalam.. chciala, okna dzis myc ale -6 na dworze.. wiec chyba nic z tego.. zobacze..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zyjecie???? czy wam łącza zaypało..?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja zapadłam w sen zimowy...

jutro mam wolne, będę sprzątać i wydawać kasę na święta.... ;)

a tak na serio to zwolniłam ostatnio tempo 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja sprzątam i końca nie widać.. już mi się odechciewa tego..

dobrze ze okna wymyłam wczoraj bo dzis prawie - 12 stopni mam za oknem.. zaraz sie ubieramy i idziemy sankować ;)

Kasia co u Was?

Aga? Ania?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejo

dawno mnie tutaj nie było,bo cierpię na brak czasu :roll: Porządki niby trzeba robić ale mój mały pomocnik taaak pomaga,że nic nie jestem w stanie z nim zrobić :? Wszystko robimy w nocy,kiedy już twardo śpi :wink: W ciągu dnia czuje,że coś się szykuje więc nie śpi wcale..buu

Aga grono maluszków się powiększa,super :D :D U mnie też urodzą się dzieciaczki wśród znajomych-Alicja 15 stycznia(planowana cesarka) i w marcu Natalka...więc mój Szymuś jedyny facet-póki co :)

Aduś moje okna mi zamarzły jak je myłam :evil: :evil: buuu i co teraz?? Myłam je płynem do mycia szyb w aucie, żeby nie marzły ale to nic nie dąło :roll: Firanki się piorą,aokna...cóż,wytrę tylko od środka i tyle :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ania ja myłam bardzo gorącą wodą, potem na sucho i dopiero płynem do okien.

Milosz tez psoci w trakcie porządków, czasem musze pokrzyczeć.. ale dajemy rade. Mam wiele na glowie ostatnio i inaczej i tak bym nie dała rady..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć :wink:

porządków ciąg dalszy...no ale już bliżej niz dalej :wink: :wink:

Mały powoli zaczyna coś mówic...czekamy na to strasznie :D Wczoraj wypalił woda siedząc w wannie, no ale nie do powtórzenia to już było :)

Zima na całego,rano za oknem było -14'C brrrrrrr :shock: :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzień dobry :)
zimno dzisiaj co ??

ja szybko dojechałam, nie zmarzłam i dzisiaj piątek :)

nasz Duśka jak śmiesznie gada :) zaczyna :) spadła jej lala a ona " o bach, trudno" ;)

choinkę wczoraj ubraliśmy :) sztuczna w tym roku... mam pierwszy raz taką od urodzenia ;) dobrze że chociaż idealna z każdej strony to nie narzekam ;)

jutro idziemy do znajomych na parapetówkę, Wiktoria idzie do Opery Narodowej na Kopciuszka z babcią a wieczorem ma przedstawienie świąteczne w szkole językowej :)

w poniedziałek ruszam z wysyłką win i szampanów z pracy więc pewnie świąteczny nawał pracy nie pozwoli mi być aktywną za bardzo tutaj...

no i mam już pokupowane wszystkie prezenty, jeszcze tylko spożywka :)

no to tyle u nas :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hejka :)

fajnie, że choć u Was jakoś tak fajnie :roll:

u mnie jest tato. fajnie, bo chociaż jest do kogo paszczę otworzyć... nie fajnie, bo wyjeżdża możliwe że już dziś :(
w domu atmosfera dupna. teście mnie dobijają maxymalnie... nawet dostałam burę za to, że wstawiam za dużo wody w czajniku... porażka. :cry:
jak ja strasznie żałuję, że tu zamieszkałam :cry:

a poza tym sprzątam, m kolejny dzień cały w pracy, z małym sprzątamy i się bawimy... jakoś leci... bo musi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasia :-{: a Wigilia gdzie ??

Cytuj:
jakoś leci... bo musi
niestety...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moi rodzice jadą do brata... więc kolejne święta tutaj... sama tak naprawdę :(
moi rodzice nie lubią tu przyjeżdżać... czują się tu źle.
nikt nic nie mówi, ale moi teście robią z siebie takich państwa... traktując moich rodziców jak niedołężnych starców, którym nic od życia się nie należy, którzy chyba nie wiedzą co mówią, a nawet jak mówią to po co słuchać...
więc sama rozumiesz...
nawet nie nalegam na to by przyjeżdżali.
teściowa jest najmądrzejsza we wszystkim, teściu tak samo...

a szkoda gadać :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasiu przykro mi...

a mąż ?? mam nadzieje że cię wspiera co ??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ładne słonko, muszę kupić coś na obiad (rybę chyba), bo teściowa kupiła mięso i schowała do zamrażalnika WSZYSTKO :roll: wezmę małego to w śniegu pokopie ;)

Marta, m pomaga i wspiera... mam się nie przejmować i tak dalej... nie mamy dużego wyboru i teście to wiedzą. a ja ile mogę gadać m jacy to wredni są jego rodzice...? :(

dobra, spadam na razie ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzisiaj śliczne słonko, ja też dzięki temu jestem pozytywnie nastrojona...
trzymaj się Kasia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

oj Kasia.. ja też ciagle sama z ojcem moim.. a on jakby był moim tesciem, wredny i zlosliwy.. sprzatam sama tzn z Miloszem, M w pracy od rana do nocy, pstatnio po 20 godzin :/ dzis niby ostatni raz i wolne do nowego roku..

Marta udanej imprezki.

my w tym roku chyba tez do tesciow na wigilie.. ktos musi zapoczątkować ze raz tu raz tam.. no więc ja się przemogłam że w tym roku tam. a nastepnego tu.. moze nastepna Wigilia juz u nas w domku bedzie..

M przywiozl mi wiecie co??? 60 sztuk kurczaków! żywych piskląt.. no moze troche większe, takie z 5tygodniowe..
trzymam je w kotłowni.. polowe zabierze kolega M.. a reszta nasza.. a Milosz tylko biega i woła "kuczaki, kuczaki!!" :)
podchowam i do gospodarczego wyniosę.. ale to z miesiac musza byc w kotłowni jeszcze..

M kupil Miloszowi tor wyscigowy na gwiazdke.. chyba troche za mały.. ale jak nie bedzie chciał sie bawic z nami to spakujemy i wyjmiemy za jakiś czas ;) a tak to i ja się pobawię :D :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to trochę naszej zimy ;)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

idę obiad zrobić...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11040 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 536, 537, 538, 539, 540, 541, 542 ... 552  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]