Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 3:33 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 273  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Mirime pisze:
Alija76 pisze:
A wiec zrobilam dzis pierwszy test owul(w 10 dc).Ta kreseczka,ktora mowi o zblizajacej sie owulacji,jest minimalnie jasniejsza od kontrolki,natomiast jej krawedz jest wyrazniejsza,ale tylko z jednej strony. Jutro powtorze test i zobacze czy sa jakies zmiany...

Alija, :shock: znaczy jutro albo pojutrze masz owu :shock: - czy to możliwe, że masz taki krótki cykl teraz mieć :?: Wychodzi jakoś ok. 25-dniowy... .

No troche to dziwne,bo zazwyczaj mam cykle 27-29 dniowe.Jedynie ostatni cykl mialam wyjatkowo przedluzony(36dc).Nie wiem co jest grane,moze moj organizm plata mi figle...Jutro zrobie kolejny test i dam znac...sama jestem zaskoczona.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hanysz84 pisze:
Witam wszyskie kobitki :):):):)

mam moze troszke glupie pytanie ale tak zaczelam sie nad tym zastanawiac? Jak dojdzie do zaplodnienia komorki jajowej to w danym cyklu wystepuje sluz ten wysokoplodny????

HMMMM mi sie zawsze wydawalo i wydaje nadal, ze ten caly sluz
" plodny " jest tylko i wylacznie przed jajeczkowaniem .On dzieki swojej strukturze pomaga plemnieczkom w dotarciu do upragnionego :lol: celu. I dopiero potem jest jajeczkowanie i dochodzi do zaplodnienia . A po jajeczkowaniu sluziku brak albo jest zdecydowanie inny .
Kurcze ale mnie ta lepetyna napiernicza juz czwarty dzien. To przez ta pogode. Chwalilam sie wszystkim, ze mamy wiosne a tu nagle.... zima :(
Pozdrowionka dla Wszystkich.

Obrazek

Kruszynka 28.01.09 (*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Malinko, masz rację z tym śluzem - tak właśnie jest :-).
Na pomorzu odwilż ;-). Wprawdzie nie zimowo, ale wiatr i deszcz nie sprzyjają dobremu samopoczuciu, więc tu głowy też obolałe ;-).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tak ja juz w domciu jezdem :) poprzedni cykl mialam 25dniowy a owulacje mialam w 12 dniu...zazwyczaj tez mam takie 27-29...to i moze lepiej ze tezn bedziesz miala krotszy to szybciej sie dowiesz o rezultatach ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mirime pisze:
Malinko, masz rację z tym śluzem - tak właśnie jest :-).

No to mi ulzylo bo juz naprawde zaczelam sie zastanawiac.
Ja juz chce WIOSNE. Mam dosc tej pogody. Wsciekla chodze non stop i tylko klotnie prowokuje. Bogu dzieki, ze moj mezulek jest opanowany bo inny to by mnie chyba..... w najlepszym wypadku z domu wywalil. Trzepiam sie byle czego :oops:

Obrazek

Kruszynka 28.01.09 (*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej dziewczyny... ktora testuje 5 marca?? ja juz sie nie moge doczekac :) trzymam kciuki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Alija, ja też poprzedni cykl miałam 35-dniowy, a ten, co mi się właśnie skończył był 30-dniowy - tak jak 2 wcześniej (przed tym 35-dniowym), a przeważnie mam 32-dniowe. Hmmm, takie "wyskoki" się zdarzają i są raczej nieprzewidywalne :lol:. A test robiłaś mam nadzieję nie z porannego moczu :?: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Malinka, a może y wakacji potrzebujesz :shock: - nowiesz... wyjechać gdzieś, zmienić klimat na 2 tygodnie ;-). Na mnie to działa :-).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mirime pisze:
Alija, ja też poprzedni cykl miałam 35-dniowy, a ten, co mi się właśnie skończył był 30-dniowy - tak jak 2 wcześniej (przed tym 35-dniowym), a przeważnie mam 32-dniowe. Hmmm, takie "wyskoki" się zdarzają i są raczej nieprzewidywalne :lol:. A test robiłaś mam nadzieję nie z porannego moczu :?: :!:

Test robilam po 16 i nie przyjmowalam napojow od 2 godz. przed testowaniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wydaje mi sie,ze to psychika tez plata nam figle. Dlatego takie dziwne te nasze cykle. U mnie nawet @ sie wydluzyla. Zawsze trwala 4 dni a tu nagle 7 :roll: Dziwne to wszystko. A jeszcze do tego wczoraj bolal mnie brzuch jak na jajeczkowanie. Zglupiec mozna doslownie.

Obrazek

Kruszynka 28.01.09 (*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Alija, czyli jutro chyba owu będziesz miała. Zrób sobie test ok. 10 rano też bez picia, ale nie z porannego moczu po nocy. Jak będzie krecha bladła, to znaczy jutro masz jajko ;-).
Malinka, jak mam długi cykl, to i długo mi się @ trzyma potem - czyści się wszystko dłużej.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mirime pisze:
Alija, czyli jutro chyba owu będziesz miała. Zrób sobie test ok. 10 rano też bez picia, ale nie z porannego moczu po nocy. Jak będzie krecha bladła, to znaczy jutro masz jajko ;-).
Malinka, jak mam długi cykl, to i długo mi się @ trzyma potem - czyści się wszystko dłużej.

Dzieki Mirime! Ty to faktycznie pojecie masz :D :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mirime pisze:
Malinka, a może y wakacji potrzebujesz :shock: - nowiesz... wyjechać gdzieś, zmienić klimat na 2 tygodnie ;-). Na mnie to działa :-).

Heh baaardzo bym chciala ale niestety. We wrzesniu bylismy 2,5 tyg. w Polsce czyli urlop wykozystalam na maksa. Zreszta w domu mamy caly czas remont i trudno by nam bylo tak wszystko zostawic. No i jeszcze nasze malenstwo...6 mies. boksia przywieziona z Polski. To prawda kazdej z nas przydal by sie odpoczynek i takie zdystansowanie sie do problemow dnia codziennego. Ale moze i bez tego damy rade :wink:
Musze juz uciekac popracowac troszke.
Pozdrowionka i milej nocki Wam zycze.

Obrazek

Kruszynka 28.01.09 (*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mirime to ona ma bladnac czy ma byc bardziej wyrazniejsza :?: Juz teraz nic nie wiem...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Już trochę testów zrobiłam, to wiem co nieco :oops:. Nie znaczy, że inni nie wiedzą, ale jak wiem, to mówię :oops:. Nie odebrałaś tego chyba jakoś negatywnie, co :roll: :?:
Najwyraźniejsza jest na ok. 24h przed owu, a potem stężenie spada, czyli krecha blednie... . Dlatego to jest pik LH, bo hormon rośnie gwałtownie, a potem gwałtownie spada (znaczy jego stężenie oczywiście ;-) ).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pa Malinko :!: Chociaż na weekend gdzieś sobie wyskoczcie, a pieska weźcie ze sobą :-).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mirime pisze:
Już trochę testów zrobiłam, to wiem co nieco :oops:. Nie znaczy, że inni nie wiedzą, ale jak wiem, to mówię :oops:. Nie odebrałaś tego chyba jakoś negatywnie, co :roll: :?:
Najwyraźniejsza jest na ok. 24h przed owu, a potem stężenie spada, czyli krecha blednie... . Dlatego to jest pik LH, bo hormon rośnie gwałtownie, a potem gwałtownie spada (znaczy jego stężenie oczywiście ;-) ).

Oczywiscie,ze nie odebralam tego negatywnie!podziwiam tylko twoja wiedze :wink: Dziekuje za wyjasnienie,teraz to do mnie dotarlo :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mirime pisze:
Pa Malinko :!: Chociaż na weekend gdzieś sobie wyskoczcie, a pieska weźcie ze sobą :-).

Tak tez planujemy :lol:
Oderwac sie od tego monitora nie moge :oops:
Teraz juz naprawde uciekam.Papapapapapa

Obrazek

Kruszynka 28.01.09 (*)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzieki dziewczyny za ifo

Pytalam z tym sluzem poniewaz mialam sluz plodny taki jak byc powinien. pozniej w sobote rano ( a w piatek byly przytulanki) pojawil sie sluz ale inny takiego jeszcze nie mialam byl bardzo gesty ciagnacy sie ale nie tak jak ten plodny i metny lekko kremowy, bialay jak mleko w proszku....... i wiecie co wtedy pomyslalam.......moze to reszta spermy pomieszna z miom sluzem :oops: :oops: :oops:

To moje myslenie mialo cos sensu

Kurde myslam ze nie jest tak zle ze mna w tym temacie ale widze jak zajebiste mam braki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Alija, zrobisz kilka, to też będziesz obqta ;-).
Buziaki babeczki i miłych snów - ja zmykam... .

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5441 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 273  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]