Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 2:54 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 355, 356, 357, 358, 359, 360, 361 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Hey

Sun myszko co tam u ciebie? Mam nadzieje, że ty i niunia macie się OK....

Jagna witam!Następna krajanka. Ale nas tu z Lublina.... Ja. Buziaczki. Daj znać co i jak.... Pozdrawiam z Czubów... :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jagna myślę, że tak :) Tylko powtórz jeszcze betę i pędź do lekarza! Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!! :)

Niki niunia ma się wyśmienicie i to moim kosztem :twisted: właśnie jem chleb z nutelką i bez masła, bo na większą grupę jedzenie reaguję cofaniem :D w sumie to zjadłabym sobie moją ulubioną sałatkę... gotuje się kalafiora i brokuły do miękkości, kilka jajek na twardo i sparza kilka pomidorków.Jak wszystko wystygnie, to wrzuca się na dno misy jaja pocięte w ćwiartki, na to pokrajane podobnie pomidory, dalej brokuły i kwiatki kalafiorów.Całość zalewa się kefirem albo jogurtem naturalnym(można dodać też trochę śmietany) i do lodówki.Mówię Ci.... PYCHOTA!

Watek o ciąży a ja o jedzeniu :D kurde, szkoda, że nie mogę sobie zrobić takiej sałatki teraz :( buuu.... ssie mnie w żołądku a nie mogę jeeeść .... :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc laseczki u mnie jakoś leci moje maleństwo chyba daje znac o sobie bo zaczyna mnie mdlić chociaz jeszce nie wymiotowałam i mam nadzieje ze tak juz do końca bedzie :lol:
Nikolka trzymam kciuki zeby sie udało :D
Sun widze ze strasznie szcześliwa jestes jak tak czytam Twoje posty zupe łnie jak bym z kądś to uczucie znała 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martinko hmmm... zielonego pojęcia nie mam, dlaczego tak mamy :twisted:
ech... ale to naprawdę dziwne uczucie.. nie da sie tego wytłumaczyć! :D :D

Chciałabym urodzić córeczkę, bo wiem, że mój P. momentalnie oszalałby z miłości do swojej małej księżniczki :) Wiem, że będzie Nam cholernie ciężko, bo możemy liczyć tylko na siebie ale damy radę!

Niki a Tobie owocnych staranek życzę i Weź tego swojego w obroty, niech porządnie się wystara!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sun.... ależ się uśmiałam, i mój S też z tego, że mam go wziąść w obroty. No próbujemy zobaczymy co wyjdzie. Obiecał że się postara i wystara.... :wink: Stranka to jedno owocność to drugie.... Może na Święta sprawie prezent sobie, jemu i rodzicom bo 26 grudnia obchodzą 32 rocznice ślubu... Mój S też oszalałby na punkcie małej księżniczki, małej niuni. :lol: :lol: :lol: :smo:

Ide robić coś na obiadek na jutro bo na dziś są pierożki z mięskiem i surówka z czerwonej kapusty. A na jutro ostatnio Kasica mi narobiła smaka na fasolkę po bretońsku.

Miłego dnia kochane......

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Liczę na Twojego S. tak samo jak Ty! :D Dla pocieszenia powiem Ci, że my przytulaliśmy się tylko jeden raz w cyklu w którym zaszłam.. Tak jakoś się złożyło, że nie było czasu na to, a poza tym mój P. jest bardzo zapracowany i nie miał sił a ja troszkę byłam chora i nie miałam za bardzo ochoty.. Nic tylko robiłam mu masaże plecków i stópek a raz tak jakoś i akurat w owu trafiliśmy :twisted: Tak więc wierze w Twojego mężczyznę i niech moc będzie z Wami 8)

Ja obiadku żadnego nie robię, bo moje Kochanie 10 godzin dzisiaj w pracy, a potem jedzie poszaleć na zakładową Wigilię :roll: Zobaczę się z nim dopiero jutro :( Na szczęście ma wolne i poleniuchujemy sobie razem :)

Buziaczki Bejbe:*:*:*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej laski :*

Rybciu mam ja brać przez 7 dni :) Jeżeli @ sie nie pojawi mam ja brac dalej do póki nie wybiore całego opakowania. Mam ja brać 2 razy dziennie rano i wieczorkiem. Ale jest ochydna (bo to pod język) normalnie bleeee :( Ale jakos musze wytrzymać.. A jeżeli po tym jak wybiore całe opakowanie i sie @ dalej nie pojawi to mam isć do gina.

Nikolu a jakos leci po mału abu do przodu ;) Jutro okulista mnei czeka bo od bólów głowy coś mi sie z oczami zaczyna dziac ;( Czasami mam takie zaćmienie ze nic nie widze ;(

Dalej siedze nad ksiazka ;(
Teraz będe oglądała filma ;D hehe :D

Ale wiecie co dzisiaj mnei tak rano brzuszek bolał jak na @ ale sie nie pojawiła ;( nie wiem czemu ... Nie wiem o co kaman ;?

Buziam was gorąco i pozdrawiam :D <papa>

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie :D

Uff, ulżyło mi, bo już się szykowałam na to że natrzaskacie z 10 stron a tu tak słabiutko, hihi. Przeczytałam wszystko. I widzę że Nikunia zaczeła staranka-super, może na Gwiazdkę przybedzie kolejna fasolcia w czymiś brzuszku :)
Sun, a jak sie czujesz? Bo nic nie piszesz. Dalej źle? Buziaki.

A ja wróciłam z zajęć, dobrze że studiuję tam razem z Danielem, bo to mój bodyguard i pieszczoch :D I lecę zaraz porobic maseczki, gorąca kąpiel i ogólnie sie ogarnąć po tych dwóch dniach... A wiecie tak narzekałam, a nie chciało mi się wracać. Jak usiadłam na wykładach i zaczęłam notowac to się wkręciłam jak nigdy ;) A tu Danio już wracać chce, a posiedziałabym nawet do wieczora :)

Dziewczyny, nie wiem czy czytałyście, ale pisałam o śluzie zaraz po okresie a konkretniej jeszcze w trackie samej końcówki okresu. Odpisała mi tylko Kalii ale ta odp. nie była satysfakcjonująca, bo myślała ze to śluz wynikający z podniecenia. a tak nie było. Pojawiał się przy siusianiu i ogólnie w ciągu dnia czułam (i czuję) naoliwienie no i jest go trochę zaraz u wejścia pochwy. Teraz to niby jeszcze tak normalnie, bo to 9dc, ale żeby w okres i zaraz po nim wystąpił śluz taki jak płodny :?: :shock: Pierwszy raz mi się to zdarzyło i nie wiem czy to cos oznacza, czy to olać? Teraz jest lepki i bardziej białawy, wtedy był przeźroczysty i nitkowaty, ciągnący. Czy miałyście podobnie?

Pozdrawiam Was i całuję w ten piekny dzien :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sun no tak na nas działa nowe życie w naszych brzuszkach :lol:
Ja sie troche przespałam ostatnio musze spac popołudniami bo inaczej chodze nietomna.
Kasia ja tez od poczatku biore luteine świnstwo ale idzie sie przyzwyczaic.
Karolcia chyba sie w koncu przejade do Ciebie na ta relaksacyjna kąpiel tak juz marze o wannie za tydzien jade do teściów takze bedzie wanna:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nom zapraszam, zapraszam ;)

"Owulacja jest ok 2 tygodnie przed miesiączka i to wtedy i kilka dni wcześniej są płodne dni.Jeśli więc cykle są długie owulacja napewno nie występuje w tym samym czasie co krwawienie i ciąża jest praktycznie nierealna.Jednak jeśli cykle są krótkie to owulacja może nastąpić w trakcie okresu lub zaraz po i wtedy zapłodnienie jest możliwe."

Własnie to przed chwilą znalazłam w necie. Kurde, może ja już płodne miałam? :) Co prawda moje cykle są zazwyczaj 28/29 dniowe, a teraz miałam 27 dniowy. Nic już nie pojmuję, zobaczy się czy bede mieć niedługo owulkę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jutro teoretycznie powinnam testować, ale sie wstrzymam, do 15,12 (chyba że @ przyjdzie) bo wtedy mam urodzinki, a piekniejszego prezentu nie mogłabym chyba dostać
To juz czwarte starania, i okropnie byłoby się znów rozczarować, ale póki nie ma @ jest nadzieja
jak narazie jeden z moich głównych objawów to "zrobiłaś sie nie do zniesienia" jak to codziennie raczy mi mówic mój skarbuś...ale to może z tych nerwów, napięcia i oczekiwania, a nie żadnej ciąży
A dziś kupilismy piekna małą 2-miesięczna wilczurkę - przynajmniej będę miec czym się pocieszac gdy nie wyjdzie znowu
Oczywiście dam znac co i jak, ale to jeszce napewno kilka dni czekania
Póki co idę z Psinką na spacerek :)
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ciąża niewykluczona jeśli sie staracie, ale objaw pt. "zrobiłas się nie do zniesienia", to wg mnie nie objaw ;) Jakby na to spojrzec realnie, to równie dobrze jutro może przyjść okres, bo pewnie każda z nas przeżywa to okropne napięcie przedmiesiączkowe.
Najlepiej test zrobić pare dni po terminie @, jesli nie przyjdzie oczywiście, bo te testy to bezlitośni oszukańcy... Oczywiście życzę dzidzi na urodziny!

Fajnie że macie takiego malusiego pieseczka, szczeniaczki sa przesłodkie i przeurocze :D A tak szybko rosną niestety...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hey dziwczyny

No i u mnie @ przyszla,zaczela sie dziwnie bo bardziej byla brazowa wczoraj niz czerwona...nadzieja prysla..tylko ze moja temp jest 36.9 jak mierzylam ..no i zawsze jak dostane @ to umieram z bolu a wczoraj nawet tabletki nie musialam brac,zazwyczj Vegantalgin nawet 2 tabletki ,a dzisiaj rano tylko jedna nospe wzielam na wszelki wypadek gdyby bole mialy przyjsc..dziwne to...
Karolciu to super ze razem macie zajecia...swietnie miec ukochanego zawsze niedaleko :-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

NIKOLLa ano razem baraszkujemy :D :D :D ja od wczoraj zaczęłam i tak sobie myślę że co drugi dzień powinno być dobrze . dziś zakończyłam już robienie prezentów jeszcze tylko zapakować i gotowe.
Wiecie co dziewczynki ja tak sobie myślę ze owocny będzie ten grudzień takie jakieś mam przeczucie że gwiazdki będą do mas mrugały :D :D :D :D

kasiaUSA kochana tak bywa ze już się myśli udało sie udało a tu ta @ wredota przyłazi ale aj myślę że to wszystko jest tam w górze zaplanowane m,kiedy ma być dzidziuś . Zobaczysz bądź dobrej myśli a będzie dobrze

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hejka :D ciesze sie ze nie jestem sama , strasznie mnie mdli ,ale tak sobie myslę ze mogłabym wymiotowac cała ciążę gdybym tylko byla pewna ze wszystko wporzadku z malenstwem :wink: narazie czekam na dzien kiedy bede mogła zrobic usg...no wlasnie kiedy napewno mozna zobaczyc serduszko?ostatnio o niczym innym nie marzę :D sun fairya sałateczkę robię podobną tylko z ...majonezem...wiem wiem...sporo kalorii ,ale póki co to ich nie licze...hehe... :D sałatka naprawde swietna...Martinka widzę ze hoomorek masz lepszy...super!
Aneczko26 bądz dobrej mysli ja miałam tak samo jak ty jeszczetydzien temu ,tak pragnęłam tych dwuch kreseczek ze myslałam ze pofrunę jak je ujrzałam :lol: trzymam kciuki... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie Ciężarówki :D

Kasica no i co teraz zamierzasz? Jakiś test czy czekasz na to co luteina pokaże? :) Moim zdaniem już pokazała ;) hihi. Wczoraj na uczelni widziałam jak nigdy tyle kobitek z brzuszkami, mniejszymi, większymi... Z zazdrością nie patrzyłam, bo wiem że kiedys będę mieć, ale pięknie wyglądały te panie i dziewczyny.

A ja na zakupy ruszam :D :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej kochane :*

Ja własnie wróciłam od okulisty, bede nosić google ;( Ale zastanawiam sie nad soczekwami :)

Karolciu sama nie wiem co robic.... Miałam zajść do apteki ale jakos mi odwagi brakło.... Sama nie wiem czemu :) hehe :D A Ty co bys zrobiła??? A co do sluzu to jest go dalej duzo... Raz jest gęsty a raz żadki taki dziwny.... :/ Nie wiem co to znaczy :D Pogubiłam sie już xD hehe xD

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No pewnie że bym zrobiła test, przeciez juz chyba z 2 tyg. nie masz okresu :D Poza tym jeszcze chyba troche musisz poczekać na kolejną wizyte u gina. Wg mnie ciąża murowana, wszystko na to wskazuje.
A Ty dzis na którą do szkoły ruszasz? Jak bedziesz w mieście to lec do apteki i podaj nam wynik :) Bo ja już nie mogę, zrób w końcu suwaczek i nich już bedzie pewne ze Ci niedługo brzuszek wystrzeli ;)

Oki, lece już na serio!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczynki. No ja niestety dostałam @ wrr :( . Tyle lat się zabezpieczałam i ciągle panikowałam czy może nie "wpadłam", a teraz gdy chcemy mieć dzidziusia i już 3 miesiące się nie zabezpieczamy to lipa. Nie pomyślałabym że to tak trudno zajść. Straszne nudy mam dziś w pracy :x

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Karolciu dzisiaj 16 dzień xD jak @ nie ma ....

To jak pójde na miasto to kupie i jutro rano zrobie xD Co ma byc to będzie xD Wczoraj mnei tak brzuszek bolał jak na @ ale sie nie pojawiła :D Zobaczymy xD

Kokoko staraj sie o tym nie mysleć a sie uda xD Zajmij sie czyms innym nie myśl o tym xD wiem że trudno ale walcz xD

A co do suwaczka to moze sie pojawi zobaczymy xD

Dodam ze te tabletki są ochydna ..... bleeeeee

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 355, 356, 357, 358, 359, 360, 361 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]