Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 11:34 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Karolciu o to chodzi ze do giny nie moge tutaj isc...poczekam jeszcze moze @ przyjdzie a jak nie to zrobie test jeszcze raz...temp. nie spada...moze to przez stres..?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kasanderka mam pytanko ,jakie miałaś objawy? bo ja cholerka już nie wiem co myśleć. od 2 tygodni mam prawie wszystkie objawy ciążowe a test wykonywany we wtorek negatywny:( obecnie doszlo pragnienie- pomimo iż min wcześniej piłam. oj poradzcie coś

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kochana, nie przez stres. Masz może infekcje lub sie przeziębiłaś... Ciąza tez wchodzi w grę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kasanderka a tak wogóle to gratulacje że Ci się udało:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kiedys mialam infekcjie to pieklo i swedzialo ale okres mialam normalnie ,a teraz nic...przez zapalenie chyba @ nie opoznia ...juz sama nie wiem ,moze test za wczesniej zrobilam albo @ przyjdzie...moze nie chodzi o stres ale jak o ciazy sie mysli to ona sie opoznia troche...
najgorsze ze okazjie do picia sa tylko niewiadomo czy mozna...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wydaje mi się że nie ma znaczenia mysl o ciaży na okres. Nie ma co juz doszukiwac sobie w głowie przyczyn dla których go nie ma ;)
Kolejny test powinno się wykonać 3 dni po poprzednim ale mozna i dłużej odczekac, to tylko wskazówka :) Postaraj się go wykonac z pierwszego moczu po nocy, nie pijąc nic, zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Czy ne bete też nie masz możliwości pójść?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jestem w usa wiec nie mam mozliwosci isc od tak do lekarza mam ubezpieczenie tylko na nagle wypadki,wiec beta tez odpada..dzisiaj test zrobilam tak jak napisalas pierwszy mocz z rana ,u mnie jest 8:30 rano...bylma pewna ze beda 2 kreski...teraz sie troche boje...nie wiem co myslec
Znowu jutro ze znajomym ide sie spotkac i boje sie pic...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aha:) hehe no to siupel :) Ja wlasnie gadalm z Kasia na gg:) Trzymajmy kciuki za fasolke jak cos:) wlasnie jem obiadek pyszna rybke mniam mniam. Karolciu ja mam ulubiony zapach Today z Avonu ale lubie tez bardzo nawet J.Lo:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zabezpieczealam się przez prezerwatywy i uważam, że jeżeli tak by sie trafiło że teraz znowu zajde w ciążę to będę płakac ze śmiechu, jak bardzo można ufac samemu sobie. Troche sie boję bo juz miałam dwie cesarki, ale chciałabym jeszcze rodzić, choć tak jakby sie udalo za dwa trzy lata, bo z dwójką juz mam tak wesoło.

Powiem Wam, że jak rodziłam cesarką poraz drugi to lekarz mi powiedzial, że nie ma na co czekać za 15 minut będa mnie ciąć, wyobraźcie sobie, że jakby nie mąż to bym uciekła, tak bałam sie drugiego cięcia.

Życzę Wam wszystkim zdrowych pociech!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Fabi :*:*:* a tak sobie, raczej kiepsko.A wiesz co?Tak sobie ostatnio myślałam...to Ty pisałaś, że test wyszedł Ci jeszcze przed terminem @?Nie pamiętam teraz, ale tak mi się wydaje...A potem jeszcze te mdłości i wymioty...Tak od początku to można było podejrzewać dwa Maleństwa, bo to typowe objawy przy ciąży bliźniaczej :)

I nie ma to jak poprawić sobie humor słodkościami :D ja właśnie zjadłam prawie całe ptasie mleczko i idę zaraz przygotować sobie omleta ze szpinakiem :] mmm...uwielbiam szpinaczek, jest przepyszny!!! hehe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

myszlapiekota pisze:
kasanderka mam pytanko ,jakie miałaś objawy? bo ja cholerka już nie wiem co myśleć. od 2 tygodni mam prawie wszystkie objawy ciążowe a test wykonywany we wtorek negatywny:( obecnie doszlo pragnienie- pomimo iż min wcześniej piłam. oj poradzcie coś

w sumie nawet nie podejrzewalam ciazy. brzuch mnie pobolewal jak na @, pogorszyla mi sie cera, do tego zaczelam jesc baaardzo duzo. testy wykonane 3 dni po spodziewanej@.
zawsze mi sie wydawalo ze jakos wylapie objawy i wyczuje ciaze. nieraz sobie wmawialam objawy. a tutaj wlasciwie nic sie nie dzialo i prosze...

kiedy robilas test? kiedy masz miec badz mialas miec @?

EDIT

udalo sie sama nie wiem kiedy :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasia, picie niewątpliwie zaszkodzi dzidzi jeśłi jest. Pierwszy trymestr jest najwazniejszy, wtedy wszystko sie kształtuje. Dla Ciebie alkholu może być mało, a dzidzia (w przenośni) bedzie w tym pływać... :( Lepiej zamów sobie soczek ;)

Bekta, no weź nie strasz... A czemu chciałas uciekać? Było tak źle? Kurcze :(
Jeśłi zabezpieczałaś się, to nie masz się czym martwić. Może po prostu Ci się spóźnia i już. Wiem że wiele kobiet rezygnuje z antykoncepcji podczas karmienia, bo zbyt ufa swojemu organizmowi ;) A potem kolejna dzidzia :D

Sun, fajnie by nasza Fab miała-bliźniaczki, jejku :) Opowiadałam to mojemu Daniowi to się usmiechał ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

gratuluje wszystkim zafasolkowanym... no i wszystkim życzę aby mikołaj spełnił wasze marzenia... mojego nie chciał spełnić... robiłam trzeci test a tu jedna krecha, okresu nie mam, nadal nic mnie nie boli, nie mam też śluzu... nie wiem co się dzieje... co mam zrobić... możliwe że trzy testy nie wykryły ciąży? mam dość czekania...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewka, ile Ci się okres spóźnia?
A bety nie możesz zrobić? Pewniejszy wynik bedzie. Testy czasami dlugo ciazy nie wykrywają, jesli jest. Poczekaj jeszcze z 3-4 dni, jak @ bedzie nadal brak, to wtedy wykonaj kolejny test.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Karolcia no raczej, że super by było :D 2 x więcej pieluch i 2 x więcej radości.Szczególnie te pieluchy są pociągające :twisted:

Ewka niestety brak @ nie zawsze oznacza fasolkę :( 3 testy raczej się nie mylą, chociaż jeśli robiłaś je w nieodpowiednim czasie, to wyniki mogły być nieprawdziwe.A ile spóźnia Ci się @?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kochane właśnie wróciłam od gina ;(

I w sumie dużo sie nie dowiedziałam... Jeszcze okrzan dostałam.... ;( Że robiłam test przed spodziewana @ ;( Jakos tak dziwnie ze mna rozmawiał ;( Rozmawiając ze mna powiedział ze (spojżawszy na ten swój kalendarzyk) Że jeśli nawet jestem to 4 lub 5 tydz wiec nic mi nie powie nawet mnie badająć ;( Jak mnie badał to powiedział cos czego nie zrozumiałam w takim stresie byłam ;( Mówił cos w stylu ze nic nie czuje czy cos... ale badał dłużej niz ostatnio ;( Zbadał mnie i sie go zapytałam czy moge coś brać na wywołanie miesiaczki to przepisał mi Luteine (czy jakoś to sie tam nazywa) Eh zdenerwowałm sie tylko.... :/

Więc ja nie mam prezentu mikołajkowego.
Co byscie zrobiły na moim miejcu?
Poczekały jeszcze kilka dni i dopiero zaczeły brać te tabletki czy brać je odrazu ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasiu nie martw się nic i nie przejmuj lekarzem.Może żona mu nie dała..;) nie no, żartuje sobie.Dla mnie takie zachowanie jest niedopuszczalne.Lekarz mógł Cię poinformować, że test zrobiłaś za szybko, ale żeby tak od razu ochrzaniać?...

Co do luteiny, to bierz ją!Nie czekaj, bo to nic nie da.Luteina ma działanie wielotorowe co oznacza, że jeśli nie ma ciąży, to progesteron wywoła @ a jeśli ciąża jest, to ją podtrzyma.Nie ma co się zastanawiać, bo tak czy tak same pożytki ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sun kochana..... Dziekuje za odpowiedz :) Dużo mi dała :D he he :) Mówie ci byłam w takim stresie ze nie rozumiałm co do mnie mówi :/ Ale dużo sie dowiedziałm od Ciebie dziekuje :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kasanderka no test robiłam we wtorek ok południa. :? a dostac mam 13.12. ale wszelkie objawy zaczęły się już dwa tygodnie temu,tzn zwłaszcza cholernie wrażliwe piersi(sutki) i brzuch ,tak jak na @,i cera strasznie się popsuła. wszystko zupełnie jak przed , ale o 3tyg za wcześnie. dodam że od roku mam idealne cykle i wszelkie objawy zaczynają się na 3-4 dni przed@. :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witak Kasica. Nie rozumiem "takich" lekarzy i jeśli mnie by kiedyś spotkała taka sytuacja w gabinecie ginekologicznym to bym temu kochasiowi tak odparowała że by zbladł :evil: Kurde, co oni sobie myślą :?:

Ale co do tego że nic nie stwierdzi to pewnie miał rację, bo pewnie nawet na USG by nic widać nie było. Zobaczymy co będzie jak weźmiesz luteinę. Kupiłaś ją już? Trzymam kciuki. :*

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]