Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 11:46 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

No wiesz powinno ale nie widac teraz sie sugeruje beta wiec jest 5-6 tydzien a to ze ostatnia @miałam 22wrzesnia to niebardzo ze był by to 3 msc.
nie wiem mam mętlik w głowie jutro sie okarze.Strasznie sie boje a do tego cholernie boli mnie głowa od rana.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martinka na razie sie nie zamartwiaj bywa ze niektóre aparaty nie wykrywaja wczesnej ciąży podczas zwykłego badania przez powłoki brzuszne dlatego lepiej jest zrobić usg dopochwowe. W czasie gdy chodziłam w ciaży z moją córcią praktycznie do 12 tygodnia miałam robione tylko usg dopochwowe, bo podczas zwykłego niebyło nic widać a było robione dosc czesto ze względu na problemy z utrzymaniem ciaży. A był to dośc nowy i dobry aparat do usg.
HCG rośnie wiec to jest dobry znak :) Głowa do góry i nie zamartwiaj sie bedzie dobrze :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Czesc..Pisze do Was bo sama juz nie wiem co myslec.okres mialam 2listopada cykle mam 31-32dniowe wiec 2-3 grudnia powinnam miec okres...ale nie mam.Co mnie dziwi..to to ze nie czuje bolu w piersiach a zawsze czulam przed okresem.bola jedynie sutki,siusiam czesto,brzuch czasem przypomni mi ze to moze byc okres sluz..no wlasnie i tu jest dziwnie bo normalnie przypomina papke jak klej ze sztyftu bialy ..o takiej konsystencji,ale po wysiłku w WC staje sie przezroczysto mleczny i ciagnie sie na palcu po zlaczeniu :shock: w dzien mi goraca a na noc zimno..i dreszcze,dodam ze robilam 2-testy oba negatywne z tym ze oby wieczorowa pora,jeden 1dzien przed okresem drugi w dniu ..okresu. :( noo wlasnie i co myslicie ??? :? buziaki Aga

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zgadzam się z Małą213,może robili Ci USG na jakimś sprzęcie sprzed połowy wieku.Zastanawia mnie jedno,według bety 5-6 tydzień a według ostatniej @ 11 tydzień.Bardzo duża rozbieżność :!: Miałaś chyba długie cykle?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martinka moj maz jest lekarzem i powiedzial ze powinnas miec zrobione usg dopochwowe jest dokladniejsze wiec glowa do gory :)

Jaś 23.05.2014* 13 t.c.
Bliskim mów, gdyby pytali, że chwilowo zmieniłam adres, że w niebie leczę duszę z silnego przedawkowania rzeczywistości...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MARTINKA INA MA RACJE Z TYM USG DOPOCHWOWE JAK ZROBISZ NAPEWNO BEDZIE WIDAC DZIDZIE . KOCHANA I PRZEDE WSZYSTKIM NIE WOLNO CI SIE DENERWOWAC BO NERWY SA NAJGORSZE ZEBY NIE ZASZKODZIC DZIDZI TRZYMAM ZA CIEBIE KCIUKI NIE MARTW SIE

Aga1980 test powinnaś zrobić rano z moczu rannego poczekaj jeszcze pare dni i zrób test tylko rano

Szczesliwabokochana no to gratulacje fasolki . dzidziusiów nam przybywa

Juliajjj CO ZA DZIWNE PYTANIE

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mam kupiony test i czeka na rano.. :lol: jak nie wyjdzie nic no to mhh Beta...w poniedzialek.ale jak ten moj sluz ..myslicie ze dziwny?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja bym na twoim miejscu jeszcze poare dni poczekałą z testem zeby był pewniejszy

kochane powiedzcie mi jak z obliczen wynika ze przytulanko powinnam miec hehe od 9 do 18 grudnia to mi powiedzcie czemu bolą mnie raz jeden raz drugi jajnik od samego popoludnia. A okres wczoraj mi się skończył

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martinka, dziwna sprawa. Ponoć aparaty USG (tym bardziej te dopochwowe) wykrywają ciąże w 5-6 tyg. Wczesniej nie da rady gdyż są za bardzo zacofane, co nie znaczy że jakies obskórne i nic nie warte... Po prostu takie są ich możliwości i już.
Beta znacznie urosła, to dobrze, ale diagnoza jest okropna... Mam nadzieję że wszystko bedzie dobrze i jutro na monitorze zoabzcysz swoją Fasolinkę.
Mam tylko pytanie który to tydzień od momentu owulacji? Bo jeśli np. 3 lub 4 tydzien, to wg mnie nic dziwnego że nic nie widac na USG. Dziewczyny Cię już troche uspokoiły, moim zdaniem mają rację :D Buziaki :*

Dziewczyny nie kumam waszej rekacji co do pytania Julii. Fakt że trochę wyrwane z kontekstu, ale wg mnie całkiem normalne.
Julia, krew menstruacyjna, to nie bukiet słodkich róż i ma prawo brzydko pachniec i zapewniam Cię że u innych tymi różami nie pachnie. Dla mnie krew sama w sobie śmierdzi, np. z nosa czy rozciętego palca, a co dopiero z dróg rodnych... Poza tym w ciągu dnia dopływa tam mało powietrza ze względu na podpaskę+obcisła bielizna i opięte spodnie i efekt gotowy. Nie martw się, przeciez to stan przejściowy na te 5 czy więcej dni ;)

Agnieszko, powodów może być wiele - mi przychodzi do głowy póki co choroba, lub jakies nadziębienie jeśli nie ma innego wytłumaczenia i powodu. a jesli sexik ma być 9 grudnia i wtedy wypada Ci poczatek płodnych, to być moze z tego powodu. Owulacja może nadejść szybciej i stąd szereg ukłuć w jajnikach.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

KAROLCIA właśnie też się tak zastanawiałam czy co przypadkiem nie przyplątało się Jutro się dowiem czy wszystko w porządku idę do gin . A mój M najlepiej " a może to już trzeba się poprzytulać "" :D :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja tam się przytulam bez względu na wszystko :D :D Ale się nie staramy o dzidzię jeszcze. A do giny idziesz tylko z powodu kłucia jajników czy czegos jeszcze :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agnieszka28 pisze:
A mój M najlepiej " a może to już trzeba się poprzytulać "" :D :D :D :D

Genialnie :lol: :D :D

Ja tam się przytulam ciągle... :lol: :lol: :lol: Ale to podobno nie zalecane dla osób, które się starają o dzidzię... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny zrobiłam test dzisiaj rano. I zobaczyłam dwie kreski - JESTEM W CIĄŻY :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dopiero pierwszy miesiąc takich starań. I już niespodzianka.

Powiedzcie mi teraz co mam zrobić - do gina umówiona jestem na poniedziałek, czy juz mam zrobić bete czy po wizycie??

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

przede wszyskim gratulacje to sie nazywasz szczescie pierwsze staranka taki traf i to na swieta rodzinka bedzie szczesliwa :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Joyka pisze:
Dziewczyny zrobiłam test dzisiaj rano. I zobaczyłam dwie kreski - JESTEM W CIĄŻY :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dopiero pierwszy miesiąc takich starań. I już niespodzianka.

Powiedzcie mi teraz co mam zrobić - do gina umówiona jestem na poniedziałek, czy juz mam zrobić bete czy po wizycie??

GRATULACJE :!: :!: :!: :!: :!: :!: ALE SUPER MASZ MIKOłAJKA HEHEHEHE CHYBA NAJPIEKNIESZY PREZENT JAKI MOZNA BYLO DOSTAC
TERAZ TO MUSISZ DBAC O SIEBIE I DZIDZIE
SPOKOJNYCH 9 MIESIECY :D :D :D :D :D :D :D :D

KAROLCIA nie nie z powodu kłucia wizytę już dawno miałam wyznaczoną na badanie kontrolne ale ze staramy się o dzidziusia to niech sprawdzi czy wszystko jest w porządku

KOCHANE DZIEWCZYNKI WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI MIKOłAJA I DUZO DUZO PREZENTOW I SLODYCZY

Ostatnio zmieniony czw gru 06, 2007 8:51 am przez Agnieszka28, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie laseczki!Jak tam byłyście grzeczne, Mikołaj był łaskawy. Ja dostałam od MIkołaja Ślicznego Wielkiego Tuchatego Misia. Jest śliczny. A ja kupiłam wielkiego Mikołaja z czekolady i czerwone bokserki w Mikołaje.

Joyka gratulacje myszko dbaj o siebie, pomyślnych 9 miesięcy.... :lol: :lol:

Pozdrawiam was ciepło. Ja zaraz do pracki bo miałam wizyte u dentyściorka, ale był łaskawy, chyba przez Mikołajki.

Buziaczki myszki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Joyka, taki prezent w Mikołajki :) Grarulacje, super :)

Mgławica, dla starających może i tez, ale wtedy ten sex jest bardzo czesto wymuszony, a ten bez zobowiązania ciąży, spontaniczny.... i nie bede sie rozwlekać, bo sie niesmacznie zrobi :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

powiedzcie mi jeszcze cos na temat tej bety lepiej teraz zrobić i czy poczekać do poniedziałku bo i tak gina bedzie kazała mi robić.

Dziekuje wszystkim i życze na Mikołaja spełnienia waszych marzeń.

A wiecie co ja ciągle płacze ze szcześcia - nie moge w to uwierzyć i tyle obaw ....

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Joyka jesli test wyszedł pozytywnie to HCG potwierdzi tylko ciąże i pomoże przy ustaleniu wieku ciąży, jesli chcesz mieć pewność ze poprzedni test cię nie okłamała to zrób sobie to badanie, niewszyscy lekaże zalecają jego wykonanie, niektórzy każą po prostu czekac do momentu aż ciąża bedzie widoczna na USG.
I jeszcze jedno o czym pisałam juz wczesniej do potwierdzenia ciaży nie wykonuje sie beta HCG tylko HCG ilościowe, jest tańsze i czeka sie krócej niz na bete, którą wykonuje sie przy podejżeniu wad genetycznych dziceka.
Gratuluje fasolki i spokojnych 9 miesięcy :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Joyka pisze:
powiedzcie mi jeszcze cos na temat tej bety lepiej teraz zrobić i czy poczekać do poniedziałku bo i tak gina bedzie kazała mi robić.

Dziekuje wszystkim i życze na Mikołaja spełnienia waszych marzeń.

A wiecie co ja ciągle płacze ze szcześcia - nie moge w to uwierzyć i tyle obaw ....

jak wytrzymasz to poczekaj do poniedzielku to już będzie 100% pewność, jeszcze raz gratulacje

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]