Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 8:25 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

kasiaUSA pisze:
Slyszalam ze wargi przy ciazy ciemnieja...

ja w ciąży miałam normalne wargi... sinieje wejście do pochwy, ale o całych wargach nie słyszałam... chyba że są wyjątki... a na rozregulowany cykl pomoże ci tylko lekarz :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to znow ja... robilam już dwa testy i dalej jedna kreska....a ja ciągle nie mam @ miałam ją dostać 25.11 a tu nic..nic mnie nie boli... mam troszke widoczne żyłki na dekoldzie..... zgage.... i czasami jak coś poczuje to mnie lekko zemdli... kupiłam jeszcze jeden test zrobię go jutro rano chciałabym zrobić niespodziankę mojemu mężowi :) ale boje się.... do lekarza mam na 13.12...
czy jest możliwe ze dwa testy nie wykryły ciąży... były robione 28.12 i 4.12?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasiu, mówiłam że tempki nie mierzy się wieczorem, bo nawet i ja mam ja teraz podniesioną, a w ciaży nie jestem.
Też uważam że powinnaś pójść do ginekologa i to prędko. Moim zdaniem istanieja 2 mozliwości - ciąża pomimo okresu lub jakas infekcja w pochwie.

Ewka, oczywiście że możliwe. Te test to g*wno jest i wcale nie wykrywa 6 dniowej ciąży tak jak sie zarzekają na opakowaniach, phi! Zrób bete w laboratorium, to bedzie njapewniejsze badanie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ewka M pisze:
to znow ja... robilam już dwa testy i dalej jedna kreska....a ja ciągle nie mam @ miałam ją dostać 25.11 a tu nic..nic mnie nie boli... mam troszke widoczne żyłki na dekoldzie..... zgage.... i czasami jak coś poczuje to mnie lekko zemdli... kupiłam jeszcze jeden test zrobię go jutro rano chciałabym zrobić niespodziankę mojemu mężowi :) ale boje się.... do lekarza mam na 13.12...
czy jest możliwe ze dwa testy nie wykryły ciąży... były robione 28.12 i 4.12?

wiesz ile mnie testów oszukało :?: Dopiero w 39dc dowiedziałam się ze jestem w ciąży wszystkie wcześniejsze testy łącznie z BetaHCG wychodzily negatywne......

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Funky wiec myslisz ze z testami trzeba poczekac?jak myslisz kiedy powinnam zrobic test?Moja kuzynka dopiero o ciazy dowiedziala sie prawie w 2 miesiacu,dlatego mam test ale wole poczekac zeby nie kupowac za tydzien znowu jak @ nieprzyjdzie nadal..
(a co do warg to nie chodzi mi o duze tylko o male wargi)

Do ginekologa nie moge isc ,niestety tylko w bardzo wyjatkowej sytuacji takiej jakbym byla zeczywiscie w ciazy...

Karolciu u mnie byla 10 rano wiec nie mierzylam wieczorem tylko rano,i w pochwie 37.5 pod pacha 36.9..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pod pachą mierzymy przy chorobie, a ciaża to nie choroba :D Poza tym isteniją 3 miesjca do mierzenia przy ciaży-odbyt, pochwa, usta.
Idź do giny, bo jesli to ciąża, to żebys dzidzi szkody nie wyrządziła z nie wiedzy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kasiaUSA pisze:
Funky wiec myslisz ze z testami trzeba poczekac?jak myslisz kiedy powinnam zrobic test?Moja kuzynka dopiero o ciazy dowiedziala sie prawie w 2 miesiacu,dlatego mam test ale wole poczekac zeby nie kupowac za tydzien znowu jak @ nieprzyjdzie nadal..
(a co do warg to nie chodzi mi o duze tylko o male wargi)

Do ginekologa nie moge isc ,niestety tylko w bardzo wyjatkowej sytuacji takiej jakbym byla zeczywiscie w ciazy...

Karolciu u mnie byla 10 rano wiec nie mierzylam wieczorem tylko rano,i w pochwie 37.5 pod pacha 36.9..

temperaturę należy mierzyć przed 7 rano, o stałej godzinie, przed wstaniem z łóżka (i zrobieniem zbędnych ruchów) najlepiej waginalnie, polecam termometr rtęciowy (albo elektroniczny z dwoma miejscami po przecinku).... Przed okresem zawsze wzrasta w porównaniu do temp z pierwszej fazy cyklu. Moim zdaniem nie jesteś w ciązy tylko masz rozregulowany cykl....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja mierze temp zawsze w ustach po 8 bo tak wstaje,a pod pacha podalam dla porownania ,wiem ze ciaza to nie choroba...jutro zrobie test i zobacze...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Po 8 za późno, choć wg mnie jesli zawsze jest to ta sama pora... Wskazane jest mierzyc między 6:30 a 7:30 rano.

A ja mykam bo Danio po mnie przyjezdza :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziękuje Wam za te słowa... ciągla mam nadzieję.... ale pewnie zrobię ten nieszczęsny test jutro i zobaczę... tak czy tak mam wizytę u gina 13.12. ... może powinnam przed wizytą zrobić betę ?

mam nadzieję żo dotrwam i nadal mam nadzieję że to fasolka....

ale nie umiem przestać ciągle o tym myśleć.... poradźcie co robić aby nie myśleć .....?

Pozdrawiam i buziaczki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ewka M pisze:
dziękuje Wam za te słowa... ciągla mam nadzieję.... ale pewnie zrobię ten nieszczęsny test jutro i zobaczę... tak czy tak mam wizytę u gina 13.12. ... może powinnam przed wizytą zrobić betę ?

mam nadzieję żo dotrwam i nadal mam nadzieję że to fasolka....

ale nie umiem przestać ciągle o tym myśleć.... poradźcie co robić aby nie myśleć .....?

Pozdrawiam i buziaczki :)

nie da się nie myśleć :wink: może przed wizytą u gina idź na Betę bo on i tak każe ci ją zrobić :D Trzymam kciuki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nie wiem czy mogę :oops: ale chciałabym spytać...
czy okres zawsze musi mieć "ten" specyficzny zapach? do tej pory tak zawsze było..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Juliajjj pisze:
nie wiem czy mogę :oops: ale chciałabym spytać...
czy okres zawsze musi mieć "ten" specyficzny zapach? do tej pory tak zawsze było..

:shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jestem załamana dziewczyny juz sie wyryczałam,byłam u gina beta urosła ale jest problem robił mi usg i stwierdził ze nic tam nie widac jutro mam robic usg dopochwowe prawdopodobnie ciaza pozamaciczna czy w 5 tygodniu moze nie byc nic widac mam jeszce jakąś nadzieje???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martinka pisze:
Jestem załamana dziewczyny juz sie wyryczałam,byłam u gina beta urosła ale jest problem robił mi usg i stwierdził ze nic tam nie widac jutro mam robic usg dopochwowe prawdopodobnie ciaza pozamaciczna czy w 5 tygodniu moze nie byc nic widac mam jeszce jakąś nadzieje???

Martinka a tydzień ciąży liczony wg ostatniej miesiączki czy bety?

Offline Wyświetl profil  

Witam wszystkich! jestem tu nowa ale mam pewien problem i chce go opisać. Staramy się z narzeczonym o dziecko i ten dzien akurat wypadł w mój najplodniejszy dzien. było to 24 października i od tamtej pory widzę u siebie objawy ciąży bolą mnie jajniki czasami tak kuja ze nie moge podniesc nogi boli mnie podbrzusze i piersi, sa pełne i większe niz zazwyczaj wyczuwam ze sa twardsze i mają wystające żyłki. Byłam u ginekologa i pani stwierdziła że mam miękką macicę i siną szyjkę zrobiła mi USG i wyczuła puls dziecka uznała ze na 100% pewna nie jest ale jest raczej na tak kazała mi jeszcze zroic USG w innej przychodni gdzie musialabym zapłacic 70zł, powiedzcie co o tym wszystkim myślicie i doradzcie co robic pozdrawiam i czekam na odpowiedz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Martinka pisze:

ja byłam w 6tc i nic nie było widać lekarz zapewniał mnie że nie jestem w ciąży i co :?: Jestem mamą :D Ile dni jesteś po spodziewanej miesiączce :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martinka-jeżeli tydzień ciąży liczony jest od ostatniej @ to ciąża jest 2 lub 3 tygodniowa i wtedy cięzko jest coś zobaczyć na usg.Będzie wszystko dobrze,głowa do góry :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wiecie dziewczyny to ciezko powiedziec tydzien ciązy wynika z bety 9600 a dzis beta wzrosła do 13650 a wiec cos sie dzieje tylko lekarz stwierdził ze nawet pęcherzyka nie widac a ost,@miałam 22 wrzesnia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Martinka pisze:
wiecie dziewczyny to ciezko powiedziec tydzien ciązy wynika z bety 9600 a dzis beta wzrosła do 13650 a wiec cos sie dzieje tylko lekarz stwierdził ze nawet pęcherzyka nie widac a ost,@miałam 22 wrzesnia.

to już powinno być widać dzidzię......

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]