Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 7:08 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 339, 340, 341, 342, 343, 344, 345 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Czy można robić test jak sie jest chorą??Zażywam silne antybiotyki.Okresu nie mam, ale to dopiero jeden dzień sie spóźnia.I to plamienie mnie zastanawia.Robiłam test przed okresem i wyszedł negatywny, a na drugi dzień byłam chora.Koleżanka mi powiedziała, że widocznie wyszedł negatywny, bo jestem chora.to trzeba być zdrowa do testu??I nie brać ,żadnych leków??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a jak jestem w ciąży czy coś by sie działo jak stosuje leki nie wskazane w ciąży??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kinga okres moze Ci sie spózniac przez chorobe ja czesto tak miałam a testy raczej sa wiarygodne mimo choroby a jesli nie jestes pewna zrób bete.Chociaz te plamienia tez moga byc niepokojace.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

SunFairy wez no-spe. Powinno minac. Jesli nie, to moze lepiej zadzwon do lekarza. Mnie wczoraj bolalo, tez mialam wziac, ale samo przeszlo.
Dzis mnie boli glowa, a mam tylko ibuprom :(
Mam nadzieje, ze nie zlapalam nic od synka.

Nikolla milej imprezy :D Narobilas mi "smaka" na czerwone butki ;)

CO do tego programu, to nie widzialam, ale rece opadaja. Niestety na tym kanale pelno jest takich sensacji :x A ta 15-latka moglaby byc moim dzieckiem, to choc nie uznaje bicia, to chyba "wciery" sie naleza.

Kinga nie slyszalam, by choroba zaklocala wynik testu. Test bada poziom hormonu. Ale moze sie nie znam ;) Przeczytaj ulotke z tamtego.
CO do lekow, to nalezaloby powiadomic lekarza, ze mozesz byc w ciazy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej kochane :*:*:*
Jak tam dzionek mija ??
Ja nie dawno wróciłam ze szkoły :D
Jutro próbne maturki :D Polski... oj oj.... Zobaczymy jak mi to pójdzie :D

Karolciu No moze na Mikołaja prezencik będzie hehe :D Tempka dalej taka jaka była nic sie nie zmieniła.... 36,9, okresu ani widu ani słychu :D

Nikolu miłej imprezki a co do opisu to miałam taki bo sie wściekłam!!! Wr.... I smutno mi było....

Martus a moze małą niespodzinke bedziesz miała :D ??

Mariczko mam nadzieje ze sie trzymasz :)

Fab gdzie Ty sie podziewasz???

Sun, dla dzidzi wszystko prawda?? hehe :D

Reszta lasek buziakkk :*

A wiecie co? Dzisiaj sie wściekłam jak zawsze rano wstałąm poszłam robic sobie papu i K do pracy... Okazało sie ze mleczka nie ma (zawsze jem płatki z mlekiem) I musiałam coś zjeść wiec zrobiłam sobie kanapke z kiełbaska zjadłam połowe i myślałam ze sobie zwymiotuje ale obyło sie bez.... Nie wiem czemu :/ I do tego ta zgaga... moze źle sie odzywiam?? :/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

s-ko niestety nie mam :( wszystkie już pożarłam hehs ale głowa też pobolewa i to chyba od ciśnienia.Kurde, nawet kawy nie mogę wypić :D Co za pech hehe

A takiej 15-latce przeciągnęłabym pachem po tyłku, wiem, że nie powinnam tak mówić, ale świadome robienie problemów i tak już dzieciatej, zapracowanej rodzinie to przesada.No cóż, bywa...

Kinga
@ spóźnia się dopiero 1 dzień.Jak długo jeszcze będziesz brać antybiotyki??Jedynymi lekami jakie mogą zafałszować wynik są te zawierające hCG, czyli ludzką gonadotropinę kosmówkową a nie wydaje mi się, żeby Twój antybiotyk zawierał akurat ten hormon.Śmiało możesz zrobić test, tylko pamiętaj, by zrobić go z porannego moczu!

Hej Kasiczko, ale mi narobiłaś smaka na płatki z mlekiem :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Nigdy wcześniej nie miałam takich zachcianek!Pomyśle o japonce i mam ochotę na japonkę, pomyślę o frytkach z ma'ca i już wyobrażam sobie ich smak, ostatnio chodziła za mną pizza!A ja nie jadałam takich rzeczy wcześniej!Jak już, to bardzo rzadko..ech umrę z głodu chyba, bo staram się trzymać zdrową dietę, żeby nie przytyć więcej niż powinnam :(

Ostatnio zmieniony wt gru 04, 2007 2:24 pm przez *Sun*, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kinga s-ko ma racie powinnaś powiedzieć lekarzowi ze możesz być w ciąży ale tez może być tak że przez antybiotyki ( jak mówisz masz silne ) to też możliwe że @ ci się może opoóźnić najwyżej zrób jeszcze raz test .

Ja już posprzątaniu obiadek ugotowany mężuś już wrócił i do tego jakaś śpiąca jestem oj ta pogoda

*SunFairy pewnie to przez pogodę aja dzis dwie kawy wypiłam i nadal chodzę jak potłuczona

KASICA to trzymam kciukasy za próbną maturkę niech dobrze się napisze :D :D oj widzę ze dziś wszystkie mamy podłe humorki :D :D ale może wieczorkiem się nam poprawią :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agnieszko oby, bo zwariuję.Muszę się kurde ruszyć z tyłkiem leniwym i sprząąąątnąć zanim P. wróci z pracy i mnie zabije.Jak mi się nic nie chcee..... :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny ja zaraz zwariuje nie wim co mam myslec drugi raz spoznia mi sie okres i mam podwyzszona temp,juz w tamtym miesiacy spozniala mi sie i juz myslalam ze fasolka i teraz znowu to samo,juz minelo 35 dni od ostatniej @,niechce marnowac testu jakby znowu @ miala przyjsc...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

*SunFairy* będzie dobrze a z tym sprzątaniem to zawsze najgorzej w takie dni koszmar .Ja już po obiadku i czuje się jak by walec przejechał po mnie
Najwyżej swojemu kochanemu powiesz nie miałaś potrzeby sprzątania nieraz tak mówi mój mężuś jak każe mu coś zrobić :D :D Będzie dobrze

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ta poprzednia ile się spóźniała?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A Twoj najdłuzszy cykl ile trwał?Wiesz ja sie nakrecalam tak przez 1,5 roku a miałam bardzo nieregularne cykle nawet po 45 dni.Jesli nie jestes pewna powtórz test.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Poprzednia spoznila sie tydzien..nie wiem dlaczego...ostatnio mialam cykle co 28-30 dni i tak bylo zawsze a ostatnia @ spozniona tydzien no i teraz ta...nie wiem co mam myslec..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No niestety nie mam tak dobrze Agnieszko :D Wiesz, że faceci nawet jak wymyślą najgłupszą wymówkę, to zawsze im się upiecze.Ja niestety nie mam nic na swoje usprawiedliwienie hehe Już widzę siebie w 9 miesiącu szorującą całe mieszkanie, no bo ktoś będzie musiał to zrobić :)

Kasiu wyliczając termin @ musisz brać pod uwagę ten ostatni.Ten cykl też może się niestety przedłużyć :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzieki sunfair ..wiec myslisz ze nie mam co sie nakrecac?Tylko jak patrze na tempke ok 37.3 i ze moje piersi sie troszke powiekszyly ze 2 tygodnie temu,ze jestem glodna i troche mnie czasami brzuch pobolewa no i ciagle tylko spac i spac...tylko sprawa sluzu sie nie zgadza bo przy ciazy podobno duzo a umnie takjakby suchosc...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wszystkie koleżanki! Mam pytanie. Dzisiaj zaraz po przebudzeniu miałam temp. 36,7 (taka mi się utrzymuje długo, nawet podczas @) czy to może być wynikiem zapalenia (bo chyba mi się jakieś przyplątało). na dodatek na wkładce mam jakieś plamy). co może mi być? Buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wydra temp moze byc taka normalna dla twojego organizmu ,nie musisz miec ksiazkowej 36.6...ale jezeli uwazasz ze cos sie moglo przyplatac lepiej udaj sie do lekarza tak dlas pewnosci,przeciez nic nie chcesz zeby ci dolegalo...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasiu! W poprzednim cyklu podczas okresu miałam temp.36-36,1. Teraz miałam w granicach 36,8-37,1. A dziś jakoś dziwnie plamię (okres skończył mi się w sobotę). Bardzo chcę być w ciąży, ale to jest chyba obecnie niemożliwe....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To plamienie to moze pozostalosci @ ... jezeli zapalenie polecam sok zurawinowy i wizyte u lekarza...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasiu a ile czasu masz już taką temperaturę?Wiesz,kiedy miałaś owulację?

U mnie było podobnie, bo @ mi się rozregulował i za każdym razem nakręcałam się gdy @ się spóźniał.W ostatnim cyklu postanowiłam o tym nie myśleć, ale miałam przeczucie, że coś jest inaczej.Wiem, że miałam owulację(często do nich nie dochodziło) i to z prawego jajnika, bo dotkliwie to odczułam.Zmierzyłam temperaturę 17 dni później i już na 99% byłam pewna, że jestem w ciąży.Dwa dni później temperatura nadal była wysoka i nie miałam już wątpliwości.Wystąpił też jeden objaw, którego nie miałam nigdy wcześniej - ok 2 tygodnie po owu wokół brodawek pojawiły się ciemniejsze obwódki.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 339, 340, 341, 342, 343, 344, 345 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]