Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 3:34 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

uwierz mi to że testy wykrywają ciążę 7 dni od zapłodnienie to chwyt reklamowy. Testy najlepiej robić w dniu spodziewanej@ lub parę dni po. przy pierwszym dziecku u mnie test wykrył ciążę dopiero 2 tyg. po @ ale tak czy inaczej życzę co fasolinki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

EWEK ale superrrrrrrrrr gratulacje takie wielkie buziaki teraz to musisz dbac o siebie i dzidzie super super :D :D :D :D

hej KASICA ale cie w bambuko zrobiła i weź tu teraz żyj w niepewności az tyle ale ja ci mówię ze to dzidzia :D

Ola mas rację z tymi testami że po 7 dniach cos mogą wykryć beta nie zawsze wykryje tak wczesną ciaże a co do tego testy ( tylko w błąd wprowazdają)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Prosze o pomoc

Witam serdecznie wsyztskie Panie... jestem 18 chopczykiem :D ktory tydzien temu przezyl swoj niesamowty rozkoszny 1 raz z wymarzona dziewczyna... z ktora czekalem na ten dzien ponad 1,5roku... kochalsmy sie rowniez w sobote... i z tym wiaze sie moje pytanie... gdyz.. przy zblizeniu bardzo Ja zabolalo... i po jakims czasie zobaczylismy 1 plamke krwi na poscieli... po zblizeniu piescilem ja paluszkami itd... i chcialem zapytac czy po uplywie np 20minut... mogla zostac jakas reszta ktora osadzila sie przy zdejmowaniu prezerwatywy? ...bardzo ale to bardzo jestem przestraszony gdyz wczoraj i dzisiaj.. bardzo ją boli... tak od czasu do czasu... wczoraj miejsce jak sama napisala ze jakby byla jeszcze blonka to by napisala ze blonka..ale juz Jej tam nie ma wiec te okolice... i dzisiaj brzuch... jestem przejety ze nie wiem... moglo dojsc do zaplodnienia czy cos? glupio mi ze pytam.. pewnie z niewiedzy ale chyba w dobrym do tego miejscu jakim jest to forum... rowniez miesiaczka wypadla na 7grudnia wiec za 4 dni... czy to moze byc zwiazane z tym? pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

boszzzz maverick53, dzieciaku, jesli to nie glupi żart to lepiej poczytaj książkę z biologii do 1 gimnazjum, tam masz wyjaśnione....za co wy sie bierzecie jesli nie wiecie jak cykl kobiety wygląda....(sory, może ktoś będzie miał więcej cierpliwości)
ale odpowiedź brzmi- chłopczyku, jesli za 4dni ma być okres to ona nie jest w ciąży tylko pewnie błona nie pękła za pierwszym razem!

witam laseczki :)))

u mnie @ nie ma, i fasolki tez nie ma...no więc luteina i czekamy...na @ potem hormony do badania..eh

byłam dzisiaj na super szkoleniu z pracy "Praktyka motywacji" , jutro drugi dzień szkolenia...fajna sprawa

Kasica!!- koniecznie powtórz test z rana, najlepiej taki sam jak robiłas wtedy keidy wyszły II.

NIKOLLA- buziaki, jak tam ? Ty to juz zaraz staranka zaczniesz...a ja :(..

Buźka dla wszystkich :*****

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Agnieszka28 Marika i wszystkie dziewczyny tak mi bliskie bardzo wam dziękuje ze jestescie ze mna :D a ztą macicą to nie ma się zbytnio co zamartwiać ,ja miałam podobnie z córką ,a teraz ma 4 latka i jest okropnym łobuzem.hehe.Myślę że ola b. ma rację :wink: ja jestem własnie w pracy i jestem straaaasznie podekscytowana, nie moge miejsca sobie znalezc...jednak musze sie przyznac ze po lutowym poronieniu wole z prawdziwa radoscia poczekac do badania usg...a mój facet....juz skacze z radosci.piszcie co u was.buzka :smo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a wogóle Mariko moja droga mysl pozytywnie i wierz mi napewno wszystko jest ok :D no i wychodzi na to ,że bedziemy miały podobny termin :wink: super! mam nadzieje ze bedziesz pisac przez te 8 miesięcy jak radzisz sobiue z odmiennym stanem. :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wiem wiem że to chwyt reklamowy ale juz kupiłam i zrobię..na pewno bedzie jedna krecha ale muszę jakos sie przekonać na własnej skórze;) dziękuję kochane zobaczymy jutro.....:))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale lamiecie regulamin :shock:

To moze ja Wam go wkleje, zebym wiecej nie musiala sie tu udzielac jako moderator :lol: :lol:

:arrow: http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=346

Glownie chodzi mi o punkt 5.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak laseczki wieczorek? Ja sie jeszcze ucze... i nie dlugo lulu... wiecie jakoś mi sie tak smutno zrobiło... sama nie wiem czemu... eh... Nio ale trzeba rano wstać z uśmiechem :) ale jakos mi tak cieżko... nie wiem jakis kat mnie złapał... eh... a ide lulu moze jak sie przytule do mego Skarbka to mi przejdzie... Eh.... Normalnie masakrycznego mam doła.... :roll: :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ewek GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! trzymaj się cieplutko i uważaj na siebie i Dzidzię !!!!!

Nikamo a bo tak się tu rozbrykałyśmy :D samowolka panuje, bo żaden mod nad Nami nie panuje hehe interrex, bezkrólewie i władza ludu 8) :D :D

Maverick ...a Ty robisz sobie jaja???? ...
Jeśli nie, to daj swojej kobiecie spokój na jakieś 2-3 tygodnie, bo jeśli to był jej pierwszy raz, to nie dziwne, że ją boli.Przecież wszystko musi się zagoić...i poczytaj coś na temat seksu, zapłodnienia, cykli menstruacyjnych itd. Wiem, że z punktu widzenia faceta może to mało ciekawe zajęcie, ale nie można być ignorantem! .... naprawdę zrób coś dla siebie i swojej dziewczyny, jeśli naprawdę ją kochasz.

No comment's :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oj Kasica głowa do góry nie smutaj sie jutro bedzie lepszy dzień, ale wiesz chyba ta pogoda tak działa bo to a ni zimna ani jesień Rozchmurzyć mi się natychmiast :D :D :D

Maverick jak nie wiesz jak do czego się zabrać i co się z czym je to wogóle sie nie zabieraj za to . Najpierw trzeba dorosnąć do pewnych rzeczy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martinka, kochana nie przejmuj się. Wszystko zapewne jest w porządku, beta rośnie, a to jest bardzo dobry znak! :) Macica wolno rośnie, ale chyba nie jest powiedziane że u wszystkich kobiet ma rosnąć w tym samym tempie ;) Daj znac co i jak.

Och Kasica... Jakoś Twój dzidziuś nie chce się ukazać na kreseczkach :?
Ale pewnie sobie tam już jest i czeka na odpowiedni moment, tak blizej Mikołajek i prezentów :lol: Ja bym powtórzyła test, a może jutro wyjdzie. a kiedy masz następną wizytę?

Nikamo, byłam przez prawie 3 lata zalogowana na pewnym forum, na innych również, ale tak ostrych reguł/zasad jeszcze nie spotkałam nigdzie. Czy to rzeczywiście tak wielkie przewinienie nie pisanie pod opcją "zmień"? Eeeee tam.

Sun, a jak się czujesz Ty, dzidzia i przyszły tatuś? :) Kiedy mówisz mamie?

Mnie tez dzis dziewczyny wzięło na sen, spałam od 13 prawie dwie godz, przynajmniej czas szybciej zleciał :lol: Ciśnienie niskie, a kawki już tak sobie pomagają... Poza tym u mnie tez od paru dni nerwowo (studia), le jutro ide na zakupy...Choć szczerze wątpię by coś pomogło na mojego doła i stresy z tym związane :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
Czy to rzeczywiście tak wielkie przewinienie nie pisanie pod opcją "zmień"?

Ja mogla bym zadac podobne pytanie: Czy tak ciezko jest nacisnac opcje "zmien" zamiast "odpowiedz" ? Ta sama droga :)

I nie czepiala bym sie, gdyby to sie zdarzylo pierwszy raz, ale na tym watku to juz norma :?

Zycze wszystkim milego dnia ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cześć dziewczynki. wczoraj pisałam że @ spóźnia mi się 8 dni i że zrobiłam bete ,właśnie odebrałam wyniki : 4.87mlU/ml ale po przyjeździe do domu dostałam krwawienia ale słabego. już sama nie wiem o co chodzi? :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Beta wskazuje na ciążę, ale który tydzien to nie wiem... Jest bardzo niska, powinnaś iść z wynikami do giny.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Karolcia i Danio dzięki za odp. ale myślisz że mogę mieć jeszcze nadzieje ? staramy się z mężem już 4 cykl i nic więc juz zaczynam powoli się martwić. Z pierwszą ciążą miałam bardzo dużo kłopotów ale udało się i urodził się piękny zdrowy Miłoszek. po ostatniej wizycie u ginki stwierdziła że macica uciska mi lewego jajnika ale nie powiedziała czy to będzie miało wpływ na ponowne zajście w ciążę??? :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Olu, na tym forum nie uzyskasz tak rzeczowych odpowiedzi. tutaj sie wspieramy i doradzamy, ale w tak waznej sprawie jak krwawienie w ciąży powinnaś się udac do giny. Nie mam pojęcia czy możesz miec nadzieje, bo beta niska, do tego krwawisz. A jakiego koloru jest ta krew?
Wg mnie powinnaś migiem lecieć do giny, bo równie dobrze to może sygnalizowac pronienie... Albo zadzwoń do niej, powiedz jaki masz wynik i że krwawisz, ona na pewno udzieli Ci fachowej pomocy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zgadzam sie z Karolcia to nie zarty

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No czesc troche sie juz wyluzowałam chociaz martwic sie bede napewno do jutra,bo jutro kolejna beta,zastanawiam sie nad zmiana lekarza sama juz nie wiem czy to jego wina czy nie ale przeciez jak jest niepewny to chyba usg mi powinien zrobic a nie bete na okrąło ,niedługo to mi sie zatory na zyłach porobia od tego ciagłego kłucia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martinko sądze że on celowo nie robi USG, być może dlatego bo jesli wyczuł ręką że macica mała, to i na USG może jeszcze nie być widać. Powinnaś być dobrej myśli bo masz ogromną betę :D No i zobacz ile urosła od ostatniego badania:) Tzn. że dzidziuś rośnie ;)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]