Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 11:50 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 858 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Beata_26 pisze:
Wiecie w miarę upływu czasu przychodzi rezygnacja i przekonanie, że i tak przyjdzie @ i nie ma na co czekać, bo i tak się nie uda, a wtedy bardzo często los płata niespodziankę.

Dlaczego mi nie spłatał już kilka razy? ;) :P

Agathea pisze:
_a_n_i_a_ pisze:
Wiecie moze cos na temat preparatu Castangus? Na wielu forach dziewczyny pisza ze sie tym wspomagaja przy starankach. Czy trzeba to skonsultowac z lekarzem? Ma ktoras z Was doswiadczenia z tym lekiem?

Ja się nim nie leczyłam, ale wiem, że nie wolno brać go bez potrzeby, bo może więcej zaszkodzić niż pomóc... najlepiej po konsultacji z lekarzem... Najczęściej dziewczyny go biorą jeśli mają podwyższoną prolaktynę.

Dokładnie.
Ja popełniłam błąd i brałam w pierwszym roku starań i mi skracał cykle jeszcze bardziej niż mam... czyt. miałam po nim np. 23-dniowe... :roll:

Co do Mg, to mi wydłużał FL... Gdzieś kiedyś czytałam o nieoficjalnych badaniach i że to pomagało... więc i ja zaczęłam łykać ;)
Inna sprawa, że rzeczywiście na śluz go dziewczyny biorą także :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam :)

Ja nie mam parcia na robienie wczesniej testów, ale jak przychodzi @ i do tego któraś chwali sie dwiema kreseczkami to łapię doła i zniechecenie :(

W tym miesiącu nic nie licze i nie zamawiam testów owu. mam jeden ciążowy w szafce w łazience, ale będzie czekał do 14.02 :D
Mój mąż za to będzie biedny :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pasia i bardzo dobrze :D

Ja też już testów owu nie używam ;) A testów nowych (ciążowych) nie zamawiam, niech starczy mi to, co czeka na testowanie niedzielne ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

miłeczka dopiszesz mnie do tabelki? Jestem w trakcie 7 cyklu staranek, data nastepnej NIECHCIANEJ @ 5 lutego :)

Co do testow owu to stosowalam je chyba w 3 i 4 cyklu ale nie bardzo mi wychodzily... To byly takie najprostsze testy paskowe z allegro. Prawie przy kazdej probie wychodzila mi druga blada kreska :? Zuzylam ich chyba ze 20 hihi i nic to nie dalo. Dalam sobie wiec z tym spokoj i zdalam sie na obserwacje sluzu i liczenie ;)
Jakos nie moge przekonac sie do mierzenia tempki. Wiele dziewczyn na tym forum pisze, ze dzieki temu sa w stanie dosc precyzyjnie okreslic moment owu. Musze chyba wiecej poczytac na ten temat i moze w nastepnym cyklu sie skusze.

Z testami ciazowymi szalalam przy pierwszych probach - na kilka dni przed termnem @ mialam juz pod reka tescik, ale on chyba dzialal u mnie na wywołanie @ :lol: na nastpny dzien po zrobieniu @ zawsze przylazila. Treaz juz nie testuje - po prostu czekam i tyle.

Poza tym jak do wiosny nie bedzie fasolki, to zamierzamy z mezem zaczac sie badac...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Poproszę o zmianę w tabelce na 1 lutego.
Dziś na usg wyszło, że owulacja była wczoraj więc jestem szczęśliwa :)
Teraz 14dni Luteina i 1 lutego teścik :D

"Każdy dzień przynosi nowe nadzieje"

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki

dziewczyny naniosę zmiany w tabelce ale jak bede miała dostep do drugiego laptopa bo tu nie mam...

pozdrowionka
i do wieczorka!

pasia i tak 3maj! :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

robaczek82 pisze:
aghatea :kla: :kjk: :lol2: :aa: serdeczne gratulacje,jakie piękne kreseczki.

figafiga nie łam się, wszystko się ułoży na nas tez przyjdzie czas.
Na chandrę najlepsza jest czekolada (zawiera magnez i endorfiny -hormony szczęścia) ,a jak to nie da rady to ostatnio przeczytałam i to nie w bravo ani innym piśmidle ,że na depresyjne nastroje to jest dobre solarium ,ponoć promienie UV coś z nami robią takiego ,że jest lepiej .Nie wiem ile w tym jest prawdy ,ja to się czekoladą leczę i dla tego mam trądzik od prawie 15lat :spi:

ja tez się leczę czekoladą i przytyłam 10 kg w ciągu pół roku...po stracie córki i w ogóle teraz nerwy odreagowuję jedzeniem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

_a_n_i_a_ pisze:
ale on chyba dzialal u mnie na wywołanie @ :lol: na nastpny dzien po zrobieniu @ zawsze przylazila

Tak tak, tak i u mnie się działo :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki

UZUPEŁNIAM:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dwie ciąże super mam nadzieję, że kolejne dni przyniosą kolejne fasolinki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki

Aga lui a Ty jak sie czujesz??

no oby w tabelce było więcej uśmiechniętych buziek :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzieki miłeczka za dopisanie mnie :)

U mnie staranka w toku :):):) Zobaczymy czy cos z tego wyniknie :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie - przepraszam że się wtrącę ale my po stracie Maluszka tez mieliśmy chwile załamania - lekarz zalecił brać magnez nie tylkomnie ale i mężowi - do tego polecił zarówno mnie ale przede wszystkim mężowi taki prwparat jak salfazin - jest to głownie preparat cynkowy - u mężczyzn bardzo dobrze wzmacnia nasienie - trzymam za Was wszystkie kciuki - bo wiem jak to jest jak się czeka na upragniony CUD

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gosia82 dzieki za podpowiedz! wszystkie doswiadczenia i opinie sa tu mile widziane! Po to jest to forum :) Jak dlugo staraliscie sie o dzidzie? bo widze po suwaczku, ze masz synka.

Cynk biore juz od dluzszego czasu - na cere - Zincas forte. Dla dziewczyn ktore maja problemy z cera - polecam - działa rewelacyjnie!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzień dobry w ten śnieżny dzień :)

miłeczka była byś tak dobra i wkleiła mnie też do tej tabelki?
jest to mój 13 cykl (może przyniesie mi szczęście)a najbliższą datę testu mam na 02.02 poprzedni test robiony 04.01 zadziałał jak tabletka a wywołanie miesiączki :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki

robaczek82 pisze:

miłeczka była byś tak dobra i wkleiła mnie też do tej tabelki?
jest to mój 13 cykl (może przyniesie mi szczęście)a najbliższą datę testu mam na 02.02 poprzedni test robiony 04.01 zadziałał jak tabletka a wywołanie miesiączki :evil:

nie ma problemu ;) powodzenia życzę

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć dziewczyny!!!
pomyłam okna dzisiaj...z zewnątrz czyste a od środka masakra.i piorę firany.zaraz się zrobiło miło i świeżo w domu :wink: śnieg za oknem pomalutku sypie.i dopiero ta godzina a mi się już spać chce...pewnie dlatego ze o 7 wstałam :roll: poza tym u mnie 3 dc i robimy odpoczynek.żadnych starań w tym miesiącu.nastawiłam się już na inseminację.nie mogę się już doczekać następnej @ :lol: a to dopiero za ponad trzy tygodnie...i wtedy ruszamy do doktorka na zabieg :D za ok.2-3 tygodni pojedziemy jeszcze z wynikami.kurcze to czekanie...
czekam na Wasze pozytywne teściorki i wciąż Wam kibicuje!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejka baby :)

Ja zaraz kończe prace i zmykam do domku :D
u nas chlapa -ciapa, bo temp. w plusie i wszystko sie topi :roll:

@ na końcówce i od jutra zacznę chłopa molestować co by nie zardzewiał :wink:

Trzymam kciuki za kolejne testujące :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej po poludniu :)
DAGMARA.TOMEK gratuluje zapalu do porzdakow:) jak myje okna tylko jak jest cieplo :D zima ograniczam sie do prania firanek :wink:

Jestem po pracy i nic mi sie nie chceeee...brzuszek kluje (owu), wiec chyba zaraz wskocze pod koc z kawka i ksiazka, a wieczorem... :twisted: ...do dziela :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie. Ja jestem wściekła. Przed chwilą wróciłam do dom u po praktykach a moja wspaniała psina pogryzła kable od mojej suszarki :evil: A tak ja chwaliłam wszystkim że nic jeszcze nie tkneła :/.
Poza tym wydawało mi się że miałam owu. w niedziele bo mnie okropnie brzuch bolał, ale dziś coś tez pobolewa.... :?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 858 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 43  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]