Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 8:38 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Karolcia podejrzewa bo jest 22 dzien po zaplodnieniu a pecherzyka ciazowego nie widac ....a powinno juz byc widac...tak mowil

Aniolek (*)23.11.07 5tc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No wiem, czytałam to. Z drugiej strony wiadomo jak to jest z tymi aparatami USG. Może ma jakiegos trupa który ma słaby "zasięg".
Ale czytałam już nie raz jak kobietki pisały że u nich fasole było widac w 5-6 tyg. dopiero, więc może u Ciebie tez już niedługo bedzie widać :)

A ja dzis sporządzam nowe danie, SOS :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie,

pozdrawiam wszystkie - jestem na forum nowozarejestrowana, lecz czytam Was od dawna.
No cóż, przejde do rzeczy: :)
Padło wiele diagnoz, więc moze i mi pomożecie?

dziś jest 34 dziś cyklu, @ ani widać (choć kilka dni temu bolało mnie podbrzusze i myślałam, ze to już, juz, a tu nic...), temperaturka cały czas stabilne 37...

zadnych innych objawów nie zarejestrowałam, choć był dziwny śluz i skończył się jakies dwa dni temu...

dodam, ze z mężem przytulanko było 13 i 24 dnia. Boję się zwłaszcza o tym 24 dzień, bo jeśli cykl mi się wydłuży do 36 dni (a miewam tak nieregularnie) to 24 dzień wychodzi w samym środeczku jako płodny...

cóż: czy któraś z Was miała podobne objawy?

w sumie to sama nie wiem, czy się cieszę czy martwię...

napiszcie co o tym sądzicie..

PS. zrobiłam dwa testy, ale ostatni 32 dnia i nie z porannego moczu - obydwa negatywne..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bużka dziewczyny!Jak leci u mnie jakos dzis sennie strasznie,pogoda do kitu zimno ciemno ehhh.Byłam wczoraj u gina dajcie spokój milion badań dostałam leki bo cos nie tak wynik moczu wyszedł dostałam tez luteine choc nie bardzo wiem po co byłam wczoraj troche rozkojarzona.No ale co wazniejsze mam juz karte przebiegu ciazy :lol: Ciśnienie miałam niskie ale to ponoc normalne w ciazy ja miałam 100/50.Kazał mi tez bete powtórzyc tez nie wiem po co.Troche sie zle czuje gardło mnie dzis strasznie boli mama tylko wielka nadzieje ze mi t przejdzie bo choroba nie jest po drodze.AAA no i najprawdopodobniej jestem w 5 tygodniu nie wiadom do końca bo miałam bardzo nie rergularne cykle co i tak jest duzym szczesciem ze udało mi sie zajsc w ciaze.Dziewczyny ale jestem szczesliwa :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Contrapunctus, dobry objaw że nie masz okresu oraz to że tempa wysoko. Wskazuje na ciażę, ale jesli dzidzi nie ma, to tempka spadnie w trakcie @ pewnie. Mówisz że dwa testy negatywne. A ile dni spóźnia się @?
Może jeszcze hCG jest na niskim poziomie.

Martinka, cześć:) U mnie oki. Czekam na menagera, bo jutro ma już wrócić z USA i się odezwać, więc myślę tylko o tym. Poza tym troche się pomęczę, bo zastosowałam dietę :? Ale jakoś wytrwam chyba.
Fajnie że masz juz kartę ciąży ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Karolcia po co Ci dieta i tak dobrze wygladasz :)
Dobra lece cos robic .Miłego dnia wszystkim zycze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej,

no cóż, dopiero 4 dni (zwykle około 30, choć mam nieregularnie).

ale teraz nic mnie nie boli i nic nie wskazuje, żeby @ nadejść.
Jak napisałam wcześniej: z meżem było parę przytulanek, ale ta 24 dnia mnie martwi najbardziej, bo przy wydłuzonym cyklu to byłby właśnie dzień płodny.

Sama nie wiem juz co mysleć, chyba znów zrobię test, choć jeszcze troche i starce na tym majątek... :)

a kiedy powinny się pojawić jakieś inne, dodatkowe obajwy? bo u mnie na razie nic, choc miewam teraz codziennie zgagi, których nie miałam nigdy w zyciu.. .

ach, najgorsze jest to czekanie....

:(

profilaktycznie biore juz kwas foliowy, jakby co.. :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zwyczajna-lekkostrawna i niskotłuszczowa, a poza tym duzo herbatek na spalenie i przeczyszczenie. Dzieki;):* Mam świadomość tego że dobrze, ale to co jem idzie mi w brzuszek i to muszę zrzucić bo będę mieć sesję równiez w bieliźnie.

No ja tez zaraz lece robić jedzonko, bo kupiłam wczoraj sos w torebce "Pomysł na..." Sos śmietanowo-ziołowy, mniam:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Contra, 4 dni to już sporo, ale jak sama mówisz masz nieregularne cykle. Nie zalecałabym robienia teraz testu. Odczekaj jeszcze 3 dni i wtedy go zrób.
A jeśli już bardzo chcesz to zrób bete, to bedzie najwiarygodniejszy test, nie to badziewie co w aptekach.
Obajwy to indywidualna sprawa kazdej kobiety. Zazwyczaj pojawiają sie już 7 dni po zapłodnieniu i odczuwa się bóle jajników, brzucha, mdłości. Ale to nie reguła, niektóre kobiety w ogóle nie mają objawów.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej...kolejny dzien jeszcze gorszy...casem zaluje za w ogole wstalam bo po co...:((nic mnie nie cieszy i wszystko jest takie obojetne nie poznaje siebie...nie umiem sobie poradzic:((

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fab czy ten stan jest spowodowany ciążą czy innym kłopotem? Nie martw się, kiedys zawsze wychodzi słońce ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a dlaczego tak się czujesz?
można Ci jakoś pomóc?

jesli to Cie pocieszy, to każdy miewa takie dni, ale potem wychodzi słońce... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hehe, napisałyśmy prawie to samo... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziekuje dziwczyny...ja ostatniio zauwazylam ze to z dnia na dzien tak sie stalo i rano juz sie obudzilam pare dni temu z takim nastawieniem ze wszystko jeset do niczego...ze nie chce mi sie doslownie nic i najchetniej nie wychodzilabym z lozka w ogole...ta obojetnosc mnie przeraza...nie widze przyszlosci i z niczego sie nie ciesze...tylko mysl o mojej kruszynce jakos tak mi rozswietla to...nie wiem co robic...moze to jakas depresja??moze powinnam skorzystac z pomocy lekarza?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mysle że nie powinnaś. W końcu hormony Ci buzują i to normalne że raz jesteś w euforii a raz totalny dół. Przeżyjesz, przebolejesz i za pare dni Ci przejdzie i znów powrócisz do formy. A poza tym ciaża nie trwa wiecznie i jesli Ci dokucza ta myśl, to pomyśl że za jakiś czas to minie na amen :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Fab, Karolcia ma 100-procentową rację, hormony tak szaleją w ciąży, że zmiana nastrojów jest rzeczą zupełnie normalną...
szkoda, tylko że teraz ten czas gorszy...ale będzie lepiej, do tego pogoda nie nastraja dobrze...ja wczoraj strasznie źle się czułam.

proponuję znaleźć sobie zajęcie...boosszzz jak ja bym posiedziała w domu... mam tyle książek, które czekają na przeczytanie...

miłego dnia laski, smutki sio :D

Kasica, Nikolla- co u was kochane?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moze...a cholera wie:((mam bardzo trudna sytuacje:((poza tym...nie jest mi latwo dziewczyny..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wierze Ci Fab, i domyślam się co masz na myśli... Dzis rzeczywiście jest jakis durny dzień i tez mnie jakiś smuteczek chce złapać, ale nie dam się, bo nie ma powodu przeciez :)
Fabcik jełśi jestes w domku to poczytaj coś, albo ugotuj bo to niesamowicie odpręża, przynajmniej mnie :D A ostatnio udzieliły mi sie jakies zdolności kulinarne :D :D A dobrze, dobrze, Daniuś nie umrze przy mnie z głodu.
Albo pooglądaj sobie telwizję, np. Dr Quinn zaraz bedzie :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witam wszystkich serdecznie. Jestem tu nowa, ale śledzę forum od jakiegoś czasu :) Chciałabym was prosić o radę, bo mała miejscowość i praca do 16h trochę ograniczają mój kontakt z lekarzem... Chodzi o to że z mężem staramy się o małą kruszynkę i oczywiście dobrze to zaplanowaliśmy. Tabletki odstawiłam już pół roku temu. Do tego czasu kochaliśmy się z zabezpieczeniem, aż @ nie zrobił się regularny jak w zegarku-co 27 dni. Kochaliśmy się więc już bez zabezpieczenia zaczynając już od skończenia się ostatniego @. 22.11 powinnnam była dostać @ i nie dostałam... poczekałam 2 dni - kupiłam teścik. Niestety negatywny :( a po 5 dniach - wczoraj p.óźnym wieczorem pojawiła się krew, ale bardziej rzadka niż taka jak przy @ i strasznie bolał mnie brzuch ze 2h (zazwyczaj mam takie bóle rzy @). Widzę, że załapuję pomału dołka , że się nie udało...mąż się śmieje i mówi, że przynajmniej będziemy mogli jeszcze "popracować", ale wiecie o co mi chodzi...fajnie byłoby już. Czy jest jakaś nadzieja? Lekarza zaproponowano mi termin 29.12.... koszmar. nie wiem czy warto lecieć tak od razu prywatnie, a jak zrobie badanie na krew w moim mieści, to nie wiem czy zdążę niespodziankę komukolwiek zrobić, bo będą wiedzieć w lot błyskawicy. Wy kobitki wiecie trochę więcej. Co radzicie? Podpowiem, że w dniu spodziewanej @ temperatura ciałaskakała mi od 35.4 do 37.4. niestety niemierzyłam nigdy temp. w pochwie. Mam zawroty głowy, ale wolę sobie nie wmawiać nic.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc Dziewczynki u mnie dzisiaj smutnawo, Babcia sie pochorowala a ja na jutro musze oddac 20 stron pracki a jakos nie w glowie mi pisanie bo begam miedzy kuchnia, pokojem babci a komputerem.

Poza tym dowiedzialam sie ze zmiana w piersi sie troche powiekszyla wiec w czwartek ide na jescze jedno USG tym razem prywatnie bo panstwowo maja dupny aparat i wyszlo niejednoznaczne....A ten czwartkowy specjalista to podobno bardzo dobry...Boje sie jak cholera bo roznie moze byc....

W dodatku nigdzie nie ma prezerwatyw bezlateksowych, a inna metoda u mnie odpada chyba ze wkladka ale na nia tez moge miec alergie. Z reszta chyba nie dalabym sobie tego zrobic. Niby moge prezerwatywy zamowic przez net ale nie chce bo sa tylko na sztuki albo 5 za 90 zl.
Moj sie zaczyna powoli irytowac...Do d*** z tym.

LISTOPAD PODOBNO JEST NAJGORSZY. Eh...Wyc mi sie chce...z bezsilnosci i chyba pecha...Pocieszylam sie ze jest dobrze jeden dzien i znow wrocilo do normy. NIe mam juz sily na 'wishful thinking' :cry:

' I felt U in my legs before I ever met U....'

Orientacja seksualna? BZDURA:D:D:D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]