Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 1:25 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

kasia831 fajnie :) ale na forum jest zakaz wklejania linkow:) to tak na przyszlosc:)
pozdrawiam

Aniolek (*)23.11.07 5tc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No teraz ide do niego oststni raz jak dalej bedzie nieprzytomny to tez musze zmienic lekarza tylko ja nie mam wyboru albo ten albo prywatnie ale jesli trzeba...A dziewczyny powiedzcie mi jaka ma sie temperature w czasie ciazy bo ja nigdy na to uwagi nie zwracałam dzis mierzyłam 2 razy i jest 37,2.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jeśli chodzi o temperature to na ogół jest wyższa o kilka kresek wiec 37,2 to oznacza ze zostaniesz mamusia :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martinka, jesli okres nie przyjdzie a tempka utrzymuje się na poziomie 37* z kreskami to ciaża gwaratowana:) Ja przed wizyta u giny mierzyłam cały miesiąc i dnia @ spadła, co potwierdziło mi na 100% że nie jestem. Ale lekarz rodzinny wysłał mnie do giny na USG więc jeszcze narobił mi nadziei i sie łudziłam... :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:lol: moja radosc nie zna granic :lol: ale jestem podekscytowana jak sie jutro upewnie na 100% to nie wiem chyba bede ryczec.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gosia614 pisze:
hej.. mam problem! mam 17 lat! Kochałam sie w zeszyl miesiacu z chlopakiem w dni płodne, poszlismy na zywioł. Juz z tym chlopakiem nie jestem! Dostałam normalnie okres. Ale nadal mi sie wydaje ze moge byc w ciazy! Teraz by juz byl 4 tydzien. Jakie objawy sa w 4 tygodniu ciazy? do ktorego miesiaca ciazy mozna dostawac @ i jak one wygladaja? Prosze o odpowiedz!

Czesc Gosiu, przeczytałam Twoje posty i sadze ze w ciazy nie jestesskoro @ byla normalna. NIE ZGADZAM sie z TYMI DZIEWCZYNAMI ktore Cie zjechały ze jestes nieodpowiedzialna. Z tego co piszesz, to pracujesz, uczysz sie i wiesz ze DZIDZIA nie bylaby tragedia, a ze facet Cie zostawil to wcale nie znaczy ze jestes nieodpowiedzialna, bo rozstac mozna sie nawet po 5 latach albo nawet jak sie jest w zwiazku malzenskim.

Inne Malolaty i nie tylko myslaly by pewnie jak pozbyc sie problemu, a jak widac Ty mimo tego ze moglabys byc w ciazy tak nie pomyslalas lecz wzielas na siebie odpowiedzialnosc i zaczelas myslec jak ewentualnie planowac zycie juz z Dzidzia a to bardzo DOJRZALE zachowanie.

Nie ryzykuj jednak seksem bez zabezpieczenia bo moze warto poczekac jeszcze troche a nie wpadac..skonczyc spokojnie szkole itd.

Jesli nie chcesz stosowac antykoncepcji a masz do tego prawo jesli zdajesz sobie sprawe z konsekwencji to chociaz zabezpieczaj sie Naturalnym Planowaniem Rodziny. Przy doglebnych obserwacjach temki, sluzu, szyki macicy itp meoda jest dosc skuteczna. MOJA KUMPELA zabezpiecza sie w ten sposob juz 1.5 roku i DZIDZI nie ma.

Co do Twojej obawy ze cos jest nie tak bo kochalas sie zawsze bez zabezpieczenia i do konca a w ciazy nie jestes, to moge Ci tylko potwierdzic slowa ktorejs z Dziewczyn. W ciaze ciezko jest zajsc wbrew pozorom. A poza tym jestes jescze stosunkowo mloda wiec cialo i hormony jeszcze szaleja. U kobiety trwa to mniej wiecej do 21 roku zycia jak wszystko sie ustabilizuje na maksa. Do tego wieku moga byc zawirowania. Wiec spoko.

Ja na Twoim miejscu pomyslalabym jednak o konwencjonalnej metodzie antykoncepcji np. prezerwatywie i naturalnym planowaniu, bo jak te dwie metody sie zgra to mozna byc w miare spokojnym.

Pozdrawam sredecznie i spokojnie rob test, bo skoro mialas normalny okres to ciazy raczej nie ma. Gdyby to bylo plamienie, mniejsze krwawienie to moznaby sie zastanawiac, ale jak normalna @ to raczej spoks. A jak zrobisz test to kamien spadnie z serca.

KAROLCIA sczerze ostatnio zrobilas sie ZA BARDZO zlosliwa i po prostu sie czepiasz co nie jest mile. Tak jak to KTOS napisal to forum nie jest po to zeby opiep**** no chyba ze do kogos NIE DOCIERA nic a nic, albo lamie regulamin. Nie kazdy wszystko od razu wie i ma prawo zadawac nawet najbardziej glupie i oczywiste pytania, bo skoro je zadaje tzn ze nie zna na nie odpowiedzi, a wlasnie po to sa fora, aby sie dowiedziec, rozwiac watpliwosci ANONIMOWO i bez dostawania po glowie. W innym przypadku przeciez wiekszosc z nas lecialaby do Mamy, Taty itp.

Pozdrawiam Was Dziewczyny.

' I felt U in my legs before I ever met U....'

Orientacja seksualna? BZDURA:D:D:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to laseczki ja lece bo mój kochany mąz zaraz wraca i trza mu obiad nakładac mam pyszne gołąbki z sosem pomidorowym mniam.No to do juterka laski i trzymac mocno kciuki ciotki :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No ok, ale nie ja jedna pisałam w ten sposób do Gosi. Nie bede odpowiadac za winy wszytskich, tylko swoje. Zresztą nie mam takiej potrzeby gdyz jak powiedziałas jestesmy tu anonimowo. Sadzę że na forum każdy ma prawo sie wypowiedzieć. Nie uważam że wczesniejszy post był za ostry czy złosliwy. Przedstawiał samą prawdę. Jak widac są zwolennicy i przeciwnicy takich metod :D no i dobrze, niech zdania beda podzielone.
Nie czuję sie winna, i nadal uwazam że Gosia jest nieodpowiedzialna. Dziwię sie Tobie Anetko, gdyz Twoje wypowiedzi świadczą o tym że nie głupia jestes;) Że piszesz że jest odpowiedzialna... :? Hmm. Boi się ciąży i nie chce w niej być, ale wiele razy dopuszczała do sytuacji z finałem w środku. Do tego 150 zł z obsługi baru czy hostessowania 2 dni w tygodniu nie daje kokosów (nie wiem gdzie pracuje, tak strzelam), więc o jakich pieniądzach mowa? Starczyło by jej jednorazowo na 3 paczki pampersów.
Serio nie wałkujmy tego, bo to się mija z celem. Ja wiem że czasami z obcymi osobami jestem trudna w gatce ;)

Ooo, gołabki, mniam! A ja tez dzis mam pyszności ;)

Ostatnio zmieniony czw lis 22, 2007 2:11 pm przez Czarnulka & Blondas, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam wszystkich, mam poważny problem od 3 miesięcy staramy się z mężem o dzidziusia. mój problem polega na tym że ostatnią @ miałam 7 pażdziernika i trwała normalnie 5 dni, następną @ powinnam miec 2 listopada a nie miałam i myślałam że jestem w ciąży i zrobiłam sobie test i niestety wyszedł negatywny :-( ale @ dalej nie miałam dopiero w niedziele tj 18 dostałam @ ale trwała tylko 3 dni i była mniej obfita niż zwyke, czy to może oznaczac ze moge byc w ciąży... a i nie mam zadnych obiawów nie bolą mnie piersi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Justyna, prostym sposobem na dowiedzenie się, jest test:) Mozesz, ale nie musisz być w ciąży. Mknij do apteki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wszyscy sobie poszli do domku albo na obiadek... :cry: Tylo ja bidulka siedzę jeszcze w pracy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

O nie... wszyscy są tylko ja się zacięłam w miejscu :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Elus ja jestem.... tak sobie siedze i myśle...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

gosia614 pisze:
hej.. mam problem! mam 17 lat! Kochałam sie w zeszyl miesiacu z chlopakiem w dni płodne, poszlismy na zywioł. Juz z tym chlopakiem nie jestem! Dostałam normalnie okres. Ale nadal mi sie wydaje ze moge byc w ciazy! Teraz by juz byl 4 tydzien. Jakie objawy sa w 4 tygodniu ciazy? do ktorego miesiaca ciazy mozna dostawac @ i jak one wygladaja? Prosze o odpowiedz!

Po pierwsze to nie jestem pewna czy oceniłam surowo ze jest nieodpowiedzialna a przykłądem jest Jej zdanie POSZLIŚMY NA ŻYWIOŁ... takie teksty mówią o 17 latce duzo na temat jej odpowiedzialnosci...po drugie nikt nie napisał ze sie puszczasz :!: po trzecie w jednym poscie piszesz nie mam na test nie pracuje ...a w drugim poradziłabym sobie z dzieckiem bo pracuje dobrze sie ucze ...ktos tutaj kręci kochana :wink: jak Cie uraziłam to przepraszam Twoje zycie ale idąc na żywioł w Twoim wieku z chłopakiem który nie ma 10 zł dla Ciebie na ten test i który ,,korzystał,, przez 2 lata to sama opinia cisnie sie na usta...jak sie dobrze uczysz jestes mądra to pewnie sobie poradzisz ale z takim podejsciem do zycia uważaj żeby Twój start w dorosłe zycie nie skonczył sie na starcie :!: moze ktos mnie odbierze jako bezczelną ale zawsze mówie co mysle moze jakas inna nastolatka to przeczyta nie będąc jeszcze w takjej sytuacji jak Ty i sie zastanowi..bo jesli jestes w ciązy to ja nawet pragnąc dziecka nie chciałabym być na Twoim miejscu w naszych czasach POWODZENIA TRZYMAJ SIE mimo wszystko ...nikt Cie nie potępia ale mysle ze na moim miejscu czytając cos takiego o innej nastolatce takie samo zdanie bys o njej miała..pozdrawiam.. i zazdroszcze optymistycznego podejscia do samotnego macierzynstwa!! :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Widze Kasiu że równie twardo stoisz na ziemi:) Widocznie inne osoby nie dostrzegają tego co widac wyraźnie gołym okiem. Równiez uważam że Gosia jeszcze nie dorosła i że to jej zycie. Schrzani a potem bedzie płacz. Szkoda takich osób...matek! I dzieci :?

Poza tym rozbawił mnie ten tekst: "idąc na żywioł w Twoim wieku z chłopakiem który nie ma 10 zł dla Ciebie na ten test i który ,,korzystał,, przez 2 lata". :lol:

Sedno, niestety...

Gosiu, mam nadzieje że weźmiesz sobie do serca to o czym tu pisałyśmy. "Życie to nie bajka i nie głaszcze cie po jajakch" znasz to? Aha, i ja tez Cię przepraszam jeśłi cos Cię uraziło, ale sama prawda.

Ostatnio zmieniony czw lis 22, 2007 2:51 pm przez Czarnulka & Blondas, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam mamusie i przyszłe mamusie... :)
Okres spóźnia mi się trzeci dzień, ale od wczoraj mam lekkie bóle takie jak podczas okresu... ale okresu ani śladu...
Siódmego dnia od stosunku (kiedy pękła nam gumka) robiłam test o czułości 25 mlU/ml. Na ulotce wyczytałam, że test można przeprowadzać już 7-10 dnia, ale najpewniejszy wynik jest w dniu spodziewanej miesiączki...
Czy możliwe żeby tamten wynik był błędny?
Czy powinnam powtórzyć test?
I jakie są mniej więcej objawy wczesnej ciąży (ok. twutygodniowej), jeżeli w ogóle jakieś są...??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

proszę poradzcie mi co mam zrobic tylko nie test bo w nie nie wierze czy jest jakas możliwosc zebym była w ciązy do lekarza ide w poniedziałek z gory dzieki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Justyś a jak mamy Ci to stwierdzić? Nikt lekarzem ani testem tu nie jest.
Powiedz więcej szczegółów, w którym dniu cyklu sie przytulałaś, w którym dniu cyklu jestes, czy mierzysz temp., czy zauważyłaś inny niż dotychczas śluz? Za mało powiedziałaś, szanse sa 50 na 50%.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

justys0986 pisze:
witam wszystkich, mam poważny problem od 3 miesięcy staramy się z mężem o dzidziusia. mój problem polega na tym że ostatnią @ miałam 7 pażdziernika i trwała normalnie 5 dni, następną @ powinnam miec 2 listopada a nie miałam i myślałam że jestem w ciąży i zrobiłam sobie test i niestety wyszedł negatywny :-( ale @ dalej nie miałam dopiero w niedziele tj 18 dostałam @ ale trwała tylko 3 dni i była mniej obfita niż zwyke, czy to może oznaczac ze moge byc w ciąży... a i nie mam zadnych obiawów nie bolą mnie piersi

W pierwszej ciązy test mi wyszedł pozytywny dopiero po 11 dniach od spodziewanej miesiączki, nie mialam żadnych objawów oprócz bolących piersi ale to tak dawało sie we znaki ze spac nie mogłąm na brzuszku :? niestety w 8tc poronienie...w lipcu wydawało mi się że jestem w ciąży okres spóżnial sie 2 tygodnie ale @ przylazła :twisted: nie pamietam ile dni trwał ... ale mam koleżanke która brzuszek pobolewal miała okres i w koncu poszła do gina okazalo sie ze jest na początku 4 miesiąca ciąży :shock: wiec radze nie pytac tutaj tylko isć na usg moze jestes w ciąży mimo okresu a moze mialas samoistne poronienie tez tak bywa przy spozniającym sie dłuzej okresie tak mi gin powiedziała wiec lepjej chuchac na zimne a swoją droga życze 2 kreseczek :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hey laski!ja tylko na moment się przywitać... Własnie wróciłam z pracki i zaraz wychodzę na piwko z kumpelami. Nie ma mojego S pojechał do domciu więc co mi tam... :lol:

Co do mnie piersi mnie dalej bolą, są nabrzmiałe a do tego więcej kremowego śluzu.

Karolcia , Kasica, Mariczko, Anetko, Fab, Sun, Rybciu... pozdrowienia cieplutkie. Oczywiście dla innych też buziaczki. Miłego wieczorka.Jak wróce i będe w stanie to się odezwe. Buziak

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]