Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:15 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 562 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej ! :D

Wreszcie mam chwilkę, żeby napisać. Dzisiaj byliśmy z małą u lekarza, bo to już 3 dzień jak gorączkuje i postanowiłam to sprawdzić przed świętami. Osłuchowo czysto, powiedział, że to jakaś wirusowa infekcja i nic nie przepisał. Nastka wraca do normy, bo nawet nocki już przesypia i lepiej jej się oddycha. No i szaleje jak zawsze mimo podwyższonej temperatury więc się już bardzo nie martwię :)

Aniak jak test ? Mam wielką nadzieję, że poczułaś ten niesamowity dreszczyk po zobaczeniu dwóch kreseczek !

Dagmara wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :!: Życzę Ci przede wszystkim upragnionego dzidziusia i zdrowia, bo jak to się ma to tak naprawdę nic więcej do szczęścia nie potrzeba :) Mam nadzieję, że uda Wam się jednak naturalnie począć dzidzię. Trzymam kciuki za ten cykl !!!

carmi jak już pisałam też jestem po CC i powiem Ci, że z całą pewnością zaczęłabym staranka szybciej, ale czasu nie cofnę. Opinie są bardzo różne na temat drugiej ciąży po CC. Mój lekarz dał mi zielone światło tak naprawdę już po 9 miesiącach. Dużo o tym czytałam i wielu lekarzy uważa, że 6 miesięcy jest już wystarczające, niektórzy znowu są tym oburzeni i mówią, żeby czekać nawet 3 lata. Rozmawiałam z położną i mówiłam jej o swoich obawach (przede wszystkim komplikacjach w czasie ciąży, pęknięciu macicy podczas porodu) i powiedziała, że nie trzeba mieć wcześniej CC, żeby macica pękła i że takie rzeczy zdarzają się nawet jak wszystko "idzie" naturalnie. Zależy też z jakiego powodu miało się CC... Fakt jest jedynie taki, że jak pierwszy poród był cesarką i kobieta bardzo szybko zajdzie w drugą ciążę najczęściej nie ryzykują i tną ponownie.

pluszaczek chciałabyś mieć teraz dziewczynkę czy chłopczyka ? :) Oby dolegliwości ciążowe nie dawały Ci za mocno w kość.

kospo mam nadzieję, że ginekolog będzie miał dla Ciebie jutro dobre wiadomości, a dyskomfort okazał się tylko dyskomfortem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kaspo Coś się ciebie ostatnio wszyskie choróbska czepiają. Wracaj do zdrowia. A może ten dyskomfort to po lekach, np. antybiotyku. A w góry gdzie planujecie jechać i na narty, czy tak po prostu połazić. Ja na nartach to niegdy nie jeździłam i jakoś mnie nie ciągnie, a góry uwieliam, ale latem. Spacerki, piękne widoczki...
aniak Jak tam teścik?
miłeczka Objawy masz jakieś przepowiadające fasolkę?
nusia83 Życzę córci szybkiego powrotu do zdrowia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam!!! a ja dzisiaj taka zalatana...właśnie wstawiłam roladę z szynki ze śliwkami :D a jutro wielkie pieczenie,makowiec i sernik.już się nie mogę doczekać bo wyposażyłam się w świetne jadalne ozdoby.
a u mnie @ bardzo spokojnie.aż w szoku jestem :shock: ,chyba już jutro koniec będzie hi hi.a jakie macie plany na sylwestra? bo my na razie bez.w zeszłym roku tez tak było i pojechaliśmy na domówkę i było super.gorzej jak w tym roku nic się nie nadarzy...a zresztą w tym czasie będą u mnie miłe dni i może całą noc spędzimy inaczej :roll: :lol: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć dziewczynki :):):)

Ale Was przetrzymałam...

A więc:
Test zrobiłam wczoraj wieczorem, bo nie dałam rady poczekać... wyszła I krecha, @ nadal brak więc czekam..... może do 24??? :):):) jak nie przylezie to zrobię drugi... ( mach ich jeszcze 4 w szufladzie :) )

Przeczucie mówi mi że zostanę na styczeń z Wami...... ;)

Staram się nie nakręcać - ale to takie trudne.... poza tym moja koleżanka zrobiła testa po 4 dniach spodziewanej @ i wyszedł bladzioch, poszła do gina i... będą bliźniaki ... :):):):)

I tą optymistyczną wiadomością kończę dzisiejsze rozważania :) :):):)

Pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki

Obrazek
Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia wszystkimżyczę życzę wielu radosnych przeżyć, spotkań z bliskimi, odpoczynku od trosk i wyzwań życia codziennego a Nowy 2010 Rok niech będzie dla Was rokiem pomyślności, sukcesów oraz spełnienia najskrytszych marzeń.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam!!! kurcze dzisiaj się zważyłam....przytyłam 3 kilo!!!!i co tu teraz zrobić,się zastanawiam,bo jak mamy brać się za inseminacje to chyba lepiej żebym się nie odchudzała.masakra...
a mój nowy mop się sprawdził.podłogi suche w ciągu 3 minut :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej :)
a ja wogóle nie czuje świątecznej atmosfery :(
nie zdążyłam nic posprzatać, nie mam czasu nic piec i gotowac... :roll:
z jednej pracy chodze do drugiej i do domu wracam ok 19-20 padnięta tak że marze tylko żeby sie spać położyć...
Jutro mam wolne i dopiero jutro będę sprzątać, bo nie było szans wcześniej :?

dzisiaj u mnie 10 dc, od jutra zaczynam robić testy owulacyjne, akurat wczoraj doszły :D może z ich pomoca sie uda, no i trochę wolnego bedzie to jest szansa że będzie czas zeby działać :wink:

Dagmara ja na początku ciązy z Maciusiem schudłam 3
kg, więc nic się nie martw :lol: a odchudzanie faktycznie nie wskazane... i do tego jeszcze świąteczne obżarstwo raczej temu nie sprzyja :wink:

Aniak nadakl trzymam kciuki :D

Miłeczka dziekuję za życzenia :D

ObrazekObrazek

Życzę Wam radosnych świąt pełnych ciepła.
By w chwilach refleksji choć na chwilę zatrzymać się i spostrzec to,
czego nie widać w ciągłym biegu - proste radości.

Niech ten czas świątecznej zadumy pozwoli Wam zapomnieć na chwilę
o troskach dnia codziennego,
przysporzy wiele radości i chwil szczęścia w gronie rodzinnym

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oj biedna pasiu to rzeczywiście masz nieciekawie...ale podołasz,w końcu my kobiety jesteśmy dzielne i ze wszystkim sobie radzimy :wink:
mileczko a jak się wstawia takie obrazki?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej!!!

____________________$$$
_____________________$$$$$
___________________$$$$$$
_________________$$$$$$$
_______________$$$$$$$$_$$$$$$$$$$
______________$$$$$$$$$$$$$$$$$$
_____________$$$$$$$$$$$$$$$
____________$$$$$$$$$$$$$
___________$$$$$$$$$$$$
__________$$$$$$$$$$
_________$$$$$$$$$
________$$$$$$$$
_______$$$$$$$
______$$$$$$
______$$$$$
______$$$$
______$$$$
______$$$_____$
$______$$___$$
__$$$$$$$$$$$
___$$$$$$$$$
____$$$$$$$$$
___$$$$$$$$$$$$$
__$$$$$$$$$$$$$$$
__$$$$$$$$$$$____$
$_____$$$$
_______$$$
________$

Małą gwiazdkę przed świętami
Przyjmij proszę z życzeniami
Może spełni się marzenie
Białe Boże Narodzenie
Lub, gdy przyjdzie Ci ochota
Niech to będzie gwiazdka złota
Bo, gdy spada taka z nieba
Wtedy zawsze marzyc trzeba
No, a jeśli tak się zdarzy,
Że srebrzysta ci się marzy
Możesz także taką zdobyć
I choinkę nią ozdobić
Gwiazda, gwiazdce zamrugała
I choinka lśni już cała
Naszych marzeń jest spełnieniem
Bo jest piękna jak marzenie
A pomarzyć czasem trzeba
Każdy pragnie gwiazdki z nieba.

Obrazek
[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

DAGMARA.TOMEK pisze:
oj biedna pasiu to rzeczywiście masz nieciekawie...ale podołasz,w końcu my kobiety jesteśmy dzielne i ze wszystkim sobie radzimy :wink:
mileczko a jak się wstawia takie obrazki?

Dagmara a jakie mam wyjście, najwyżej na nos padnę, wczoraj prasowałam do pólnocy a dzisiaj jak budzik zadzwonił to oczy nie mogłam otworzyć :roll:
A obrazki wstawiasz tak jak zdjęcia :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aniak. ja w pierwszej ciąży zrobiłam test troszkę wcześniej niż powinnam (do cierpliwych nie należę :oops:), dodam, że któryś z kolei :lol: i niestety widziałam za każdym razem jedną krechę. Jednak w głębi duszy czułam, że coś jest na rzeczy i po jakimś czasie zrobiłam kolejny. I pojawiła się upragniona druga kreseczka :!: Trzymam kciuki, żeby kolejny teścik zwalił Cię z nóg :wink:

DAGMARA.TOMEK
my plany na Sylwestra mamy i nie wybieramy się nigdzie :wink: Będziemy działać i wierzę, że z powodzeniem hihi Poza tym odkąd Nastusia jest z nami, nasza zabawa wygląda podobnie. Nie mamy nikogo kto mógłby się nią zająć więc siedzimy sobie w domku... W zeszłym roku zgadaliśmy się ze znajomymi, którzy też mają dzidzię, ale niestety choroba pokrzyżowała nam plany. Kiedyś sobie odbijemy :)
A jeśli chodzi o wagę potwierdzam słowac pasi, też schudłam na początku ciąży więc nie masz się czym martwić :wink: Nie dodam, że dzień przed porodem waga wskazywała 16,9 kg więcej :lol: Kilogramy zniknęły, ale proporcje niestety już nie te same :x

pasia251 współczuję takiego urwania głowy :( Mam nadzieję, że uda Ci się odpocząć, tym bardziej że zbliża się czas staranek :wink:

Biegnę do ciasta, bo mi się spali :D Dzisiejsza noc znowu była koszmarna (tym razem zębole się wyżynają) więc jestem strasznie padnięta. A roboty jeszcze bardzo dużo.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nusia pytałas o płec........mi to bez róznicy......czy chłopiec czy dziewczynka..........bardzo bym chciała drugiego synka....ale tez bardzo bym chciała córeczke.......ale to wszystko nie od nas zalezne.......... :D tym razem niewiem czy bede chciała znac płec....ale chyba nie....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nusia pewnie raczej nie dam rady odpocząć... :roll: bo my całe święta będziemy jeździć, w wigilie najpierw do mojej mamy, potem do teściów, zostaniem tam na noc i pierwszy dzień świąt, wieczorem wrócimy do domu, a w sobote znowu do moich na obad... dopiero w niedziele bedzie troche spokoju, a wponiedziałek znowu do pracy :(
Na sylwka sie nigdzie nie wybieramy, bo bym sie chyba juz całkiem wykończyła, więc będę odpoczywać :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pluszaczek ja też zastanawiam się czy będę chciała znać płeć drugiego dziecka. Jestem strasznie niecierpliwa i raczej wątpię w pobożne życzenia, że wytrzymam do końca ciąży :lol: W pierwszej też nie chciałam znać, a przy pierwszej możliwości od razu o nią zapytałam :g^^: Rozmawialiśmy z mężem na ten temat i nawet jak my poznamy płeć nikomu nie powiemy. Niech się zastanawiają i gdybają na podstawie kształtu brzucha, mojego wyglądu itp. :lol: Będziemy mieli zabawę 8) A ja chyba chciałabym mieć drugą dziewczynkę, tak do kompletu hihi A tak w ogóle, to marzyliśmy już za pierwszym razem o bliźniakach i ciągle mamy nadzieję, że tym razem się może uda. Lekarz się ze mnie śmiał, że jestem cwaniara, za jednym zamachem dwójeczka i zamykamy warsztat :lol:
A tak w ogóle to ja bardzo wybiegam w przyszłość i mąż mnie twardo stawia na ziemię, bo to, że za pierwszym razem szybko się udało nie musi oznaczać, że teraz będzie tak samo. I w sumie dużo racji ma...

pasia251 powiem Ci, że nie zazdroszczę takich "objazdowych" świąt. My w prawdzie jedziemy do teścia, ale tam spędzimy całe święta, bo moja rodzina mieszka daleko i w tym roku się nie wybieramy. Mieliśmy mały plan, ale choroba Nastusi rozwiązała tę sprawę. Tam będziemy jeść :lol: , nocować więc mocno się nie zmęczymy. A Ty korzystaj z każdej wolnej chwili na odpoczynek!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nusia u mnie tak wygladaja wszystkie święta...dlatego jakoś za nimi nie przepadam :roll: ja to bym chciała w ciszy i spokoju usiąść do stołu z mężem i synkiem, z daleka od tego wszystkiego i mieć swięty spokój...
Może za kilka lat mi sie uda wprowadzic to w życie, ale póki co to by sie zaraz rodzinka poobrażała :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kurcze makowce mi popękały :x ...urosły ogromnie i żeby było mało to polowa cista mi została....żebym miała foremki to bym jakieś ciastka zrobiła a tak to nie wiem co z nim zrobić.
życzę Wam Wszystkim dziewczyny spełnienia marzeń,dużo zdrowia i sił na zmaganie się z codziennością.i żeby każdy dzień był lepszy od poprzedniego.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Gdy pierwsza Gwiazdka na Niebie zabłyśnie,
niech Cię Aniołek ode mnie uściśnie.
Na wigilijnym stole opłatek położy i
w moim imieniu życzenia Ci złoży:
By zbliżające się święta Bożego
Narodzenia przyniosły Ci Radość z tego
co jest, Nadzieje na to co przed Tobą,
Uśmiech i pogodę ducha na każdy nowy
nadchodzący dzień.
A do tego skrzynki Szampana,
Sylwestra do białego rana i udanego
wskoku do 2010 Roku!!!!!!
a przede wszystkim by Nowy Rok byl dla was owocny w II kreseczki i nowych czlonkow waszych rodzin :D

Obrazek

23.01.09 (*)9t3d

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki

witam was
u mnie 28d.c. i temp 37,2

czekam jeszcze....

:wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam dziewczynki :):):)

U mnie wczoraj @ przylazła więc pasia proszę o zmianę w tabelce na kolejne testowanko powiedzmy 26.01.2010r. ( to udane ;) )

Niusia mi test negatywny wyszedł przed pierwszą ciążą, potem u lekarza dowiedziałam się że jednak ciąża jest... to dopiero był szok :):)

A ja dziś jadę porozwozić prezenty po moich chrześniakach ( sztuk 3 :) ), oczywiście muszę się ogarnąć wcześniej bo niedawno wstałam :oops:

KORZYSTAJĄC Z OKAZJI ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA,
PRAGNĘ ZŁOŻYĆ NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA:
SZCZĘŚCIA, WIARY I NADZIEI ORAZ WIELE UŚMIECHU
W KAŻDYM DNIU NOWEGO ROKU :)

DLA WSZYSTKICH ZAFASOLKOWANYCH- SPOKOJNYCH MIESIĘCY OCZEKIWANIA NA "MALEŃKI CUD"

A DLA STARAJĄCYCH SIĘ WIARY W TO ŻE NAM TEŻ SIĘ UDA!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie kochane,

Chciałam Wam wszystkim życzyć z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia błogosławieństwa Bożego, wszelakiej pomyślności, wielu radości i niezapomnianej rodzinnej atmosfery przy świątecznym stole. Natomiast w Nowy 2010 Rok samych sukcesów zarówno na płaszczyźnie zawodowej jak i każdej innej oraz spełnienia najskrytszych marzeń jednego po drugim.

W tym wyjątkowym dniu chciałam się również podzielić z Wami niesamowitą nowiną, która wczoraj zupełnie mnie zaskoczyła. Przy okazji rutynowego badania, w związku z infekcja o której wspominałam, pani dr odkryła że mam jakby "ciężarną" szyjkę :) na USG nic nie było widać ale beta wyszła 18,86 -> do był mój 24 dc więc jest obiecująco.

W związku z chorobą którą ostatnio przeszłam, branymi antybiotykami i anemią los fasolki jest zagrożony i mam się na razie nie cieszyć - kontrolne badanie 5 stycznia - jestem jednak pełna nadziej

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 562 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]