Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:35 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

hej mam taki maly problem jestem w 5 tc i od kilku dni mam rozwolnienie i nie wiem czy to jest oki oprocz tego sa jeszcze inne bardziej typowe objawy jak sennosc zmeczenie i mdlosci
poradzcie mi cos bo nie wiem czy mam sie martwic

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:D gratulacje, dziwczynki :D... za mnie tez trzymajcie kciuki... ja sobie moge potestowac dopiero najwczesniej za 2 tyg... a teraz intensywne staranka :D i tez fajnie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczynki co mam o tym myśleć:
Tydzień temu miałam objawy jak 100% ciąża- zawroty głowy, mdłości, ból brzucha, częste oddawanie moczu, ślinotok. Obawiałam się że to ciąża.Ale objawy przeszły- więc pomyślałam że to zatrucie( inne osoby też źle się czuły po nieszczęsnym grilu choć nie tak długo jak ja) Dostałam w sobotę( planowo) @- zazwyczaj boli mnie pierwsze 2 dni i trwa 5-6 dni. Tym razem bolało mnie codziennie, ale różnie: raz w podbrzuszu, raz jajniki, raz żołądek. Z nerwów poszłam 5-tego dnia @ na badania Beta HCG ( wynik<1) więc niby nie ciąża, ale... dzisiaj dzień po @ mam jakieś takie brązowe plamienia, które nie "wyciekają" jak krew przy @ ale przy podcieraniu widać że tak jakby "coś" się łuszczyło i trochę mnie tam w środku piecze( tak delikatnie). Nadal boli mnie w podbrzuszu i chodzę często siusiu. W poniedziałek mam wizytę u ginekologa. Byłam u niego też tego samego dnia co robiłam betę, ale powiedział że jak mam okres to nie jestem w ciąży, ale dla pewności żeby zrobić betę. Póżniej dowiedziałam się że beta jest 100% pewna dopiero 2 tyg po @. NIe wiem co mam sądzić. Jeśli to nie ciąża to co? DOdam że ogólnie dobrze się czuję, ale martwi mnie ten "dłuższy @" i ból w podbrzuszu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kobitki czy bolał Was kręgosłup w czasie ciąży?
jak tak to w którym tygodniu tak około?

i jak to jest z tymi żyłkami na piersiach?
widoczne są tylko te grubsze czy cieńsze też?
kiedy zaczynają być widoczne?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kasia-wawa26 pisze:
Witam..jestem tutaj nowa
Krotko moja historia 19marca poronienie.. @ 29.06-05.07 od 8 lipca pracowalismy codziennie nad dzidzią...od 19 lipca pobolewa mnie brzuch,o 19 juz moge spac i do rana!! temp. 37.2-37.6 wilczy apetyt i brak @ bylam dzis na usg gin..nic ie widzi!! czy jest jeszcze szansa ze ciąża jest? nie musze mówic jak mi na njej zalezy pierwszą poronilam w 8tc...biore no-spe i duphaston..DZIĘKUJE Z GORY ZA ODPOWIEDZ test robilam jeden bladziutka kreseczka, drugi negatywny..pierwszą ciąże test mi pokazal po 11 dniach od spodziewanje@.. POMOCY!!!
aha..i śluz mam taki w kolorze mleka
i żylki na piersiach..innych objawowo na razie brak
co to moze byc???? :cry:

Spóźnia Ci się już okres :?; Mi też test wyszedł pozytywny dopiero 11 dni pospodziewanej miesiączce i tez miałam te wstrętne żyłki na piersiach (do teraz mam) ...

gorsen pisze:
dzięki za szybką odpowiedź nie "wsadziłem" go i chyba niebyl mokry... a jak by był to mogło dojść do zapłodnienia przez dotkniecie wargi sromowej?
Jeżeli miała dni płodne i twój śluz dostał się do pochwy (jakimś cudem) to jest bardzo mala szansa na to że jest w ciąży... ale naprawdę maliteńka.....

bestia13 pisze:
mam pytanie odnośnie żyłek na piersiach..
czy pokazują się tylko te większe, czy też te cieniutki?
i po jakim czasie od zapłodnienia?
kobitki czy bolał Was kręgosłup w czasie ciąży?
jak tak to w którym tygodniu tak około?

Ja zawsze miałam gładziutką skórę na piersiach, w styczniu (jakiś czas przed spodziewaną @) zauważyłam na piersiach te wstrętne żyłki... najpierw było ich kilka (może 2) pomyślałam że może taka moja natura i wcześniej ich nie widziałam, ale zaczęło się ich pojawiać coraz więcej, potem @ nie przyszła, no i po 11 dniach pozytywny test..... Nie wiem po ilu dniach od zapłodnienia, ale mogę ci teraz powiedzieć że to było z jakieś 2 tygodnie po "tym" stosunku..... A skąd wiesz kiedy doszło do zapłodnienia :?: To że kochałaś się wtedy i wtedy nie oznacza ze tego samego dnia doszło do zapłodniena, skąd wiesz kiedy miałaś owu :?:
Co do kręgosłupa to mnie bolały krzyże przez pierwsze 2miesiące ciąży....

kasia0387 MOAJE GRATULACJE!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tak się orientacyjnie pytam..
bo ja mam jakieś żyłki na piersiach.. takie grube..
wsumie mam planowy @ 11.08..
ah przewrazliwiona jestem chyba.
bo bola mnie sutki jak ich dotke..
nie planowałam ciąży i póki co nie chcę być w ciąży...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czy któraś z Was mogłaby mi pomóc? Mój post powyżej :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dzięki za wszystko FunkyGirl:) w razie jakis watpliwosci zajze tu jeszce:P a narazie zegnam was czule :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

bestia13 pisze:
tak się orientacyjnie pytam..
bo ja mam jakieś żyłki na piersiach.. takie grube..
wsumie mam planowy @ 11.08..
ah przewrazliwiona jestem chyba.
bo bola mnie sutki jak ich dotke..
nie planowałam ciąży i póki co nie chcę być w ciąży...

Poczekaj do 11 i zrób z porannego moczu test, wcześniej nie ma co testować bo wynik może byc fałszywy.... Ja też nie planowałam ciąży i też nie za bardzo chciałam w niej być, ale teraz jest ok :)

msock pisze:
Dziewczynki co mam o tym myśleć:
Tydzień temu miałam objawy jak 100% ciąża- zawroty głowy, mdłości, ból brzucha, częste oddawanie moczu, ślinotok. Obawiałam się że to ciąża.Ale objawy przeszły- więc pomyślałam że to zatrucie( inne osoby też źle się czuły po nieszczęsnym grilu choć nie tak długo jak ja) Dostałam w sobotę( planowo) @- zazwyczaj boli mnie pierwsze 2 dni i trwa 5-6 dni. Tym razem bolało mnie codziennie, ale różnie: raz w podbrzuszu, raz jajniki, raz żołądek. Z nerwów poszłam 5-tego dnia @ na badania Beta HCG ( wynik<1) więc niby nie ciąża, ale... dzisiaj dzień po @ mam jakieś takie brązowe plamienia, które nie "wyciekają" jak krew przy @ ale przy podcieraniu widać że tak jakby "coś" się łuszczyło i trochę mnie tam w środku piecze( tak delikatnie). Nadal boli mnie w podbrzuszu i chodzę często siusiu. W poniedziałek mam wizytę u ginekologa. Byłam u niego też tego samego dnia co robiłam betę, ale powiedział że jak mam okres to nie jestem w ciąży, ale dla pewności żeby zrobić betę. Póżniej dowiedziałam się że beta jest 100% pewna dopiero 2 tyg po @. NIe wiem co mam sądzić. Jeśli to nie ciąża to co? DOdam że ogólnie dobrze się czuję, ale martwi mnie ten "dłuższy @" i ból w podbrzuszu.

Moim zdaniem nie byłaś w ciąży.... ubzdurałaś sobie objawy a teraz doszukujesz się nie wiadomo czego :wink:
Cytuj:
przy podcieraniu widać że tak jakby "coś" się łuszczyło i trochę mnie tam w środku piecze( tak delikatnie). Nadal boli mnie w podbrzuszu i chodzę często siusiu.

To pozostałości po @, nigdy nie plamiłaś po miesiączce :?: Czasem tak jest że miesiączka trwa dłużej... gorzej gdyby twoje krawawienie było bardzo obfite i trwało dłużej niż 14 dni bo to prowadzi do anemi....

Ostatnio zmieniony pt sie 03, 2007 7:13 pm przez FunkyGirl, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

esz..
ja ciągle sobie nowe objawy wynajduję..
te sutki, jakieś żyłki.
teraz, że mnie kręgosłup boli..
zgłupieć można,,

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

bestia13 pisze:
esz..
ja ciągle sobie nowe objawy wynajduję..
te sutki, jakieś żyłki.
teraz, że mnie kręgosłup boli..
zgłupieć można,,

Lepiej tak nie rób nasz oragnizm lubi płatać figle hormonalne... chcesz zeby @ ci się spóźniala i żeby ci się gruczoły mleczne powiększyły :?: :!: lepiej się uspokuj.....

kotus pisze:
hej mam taki maly problem jestem w 5 tc i od kilku dni mam rozwolnienie i nie wiem czy to jest oki oprocz tego sa jeszcze inne bardziej typowe objawy jak sennosc zmeczenie i mdlosci
poradzcie mi cos bo nie wiem czy mam sie martwic

nie masz się czym martwić... taki "brzydki" jest I trymestr potem będzie coraz lepiej (ja też mialam biegunkę i wymioty) ale na wszelki wypadek spytaj gina jak skutecznia radzić sobie z tymi przykrymi objawami ciąży :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Moim zdaniem nie byłaś w ciąży.... ubzdurałaś sobie objawy a teraz doszukujesz się nie wiadomo czego :wink:
Cytuj:
przy podcieraniu widać że tak jakby "coś" się łuszczyło i trochę mnie tam w środku piecze( tak delikatnie). Nadal boli mnie w podbrzuszu i chodzę często siusiu.

To pozostałości po @, nigdy nie plamiłaś po miesiączce :?: Czasem tak jest że miesiączka trwa dłużej... gorzej gdyby twoje krawawienie było bardzo obfite i trwało dłużej niż 14 dni bo to prowadzi do anemi....[/quote]

No właśnie dlatego mnie to nurtuje, bo nigdy takich plamień nie było i nigdy nie przedłużał mi się @. Może rzeczywiście już świruje z tych nerwów :-) Dziękuję za odpowiedz :-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:oops:

stram się spokojnie..
ale mi nie wychodzi..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wielkie dzieki uspokoilam sie troche jade po niedzieli do lekarza wiec sie zapytam sie moze jak z tym walczyc choc nie narzekam bo radosc z mysli o fasolce lagodzi nawet najgorsze mdlosci i tak juz pewnie pozostanie bo mala kruszynka ktora we mnie rosnie to moja sila i najwieksze szczescie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

msock pisze:
Cytuj:

To pozostałości po @, nigdy nie plamiłaś po miesiączce :?: Czasem tak jest że miesiączka trwa dłużej... gorzej gdyby twoje krawawienie było bardzo obfite i trwało dłużej niż 14 dni bo to prowadzi do anemi....

No właśnie dlatego mnie to nurtuje, bo nigdy takich plamień nie było i nigdy nie przedłużał mi się @. Może rzeczywiście już świruje z tych nerwów :-) Dziękuję za odpowiedz :-)[/quote]

daj sobie na luz a plamienia znikną... zobaczysz :*

bestia13 dasz sobie radę :) Idź na jakąś imprezę, w końcu dzisiaj piątek (ja z moim brzucholem zbytnio nie mogę ale też bym poszła)

Kotus Ja mójpierwszy trymestr wspominam jako katorgę :oops: wymioty, brak apetytu, a jak już był na coś smacznego to znowu wymioty, zmęczenie i senność, zły nastrój non-stop i takie tam... ale od II trymestru wszystko się zmienia, wtedy dowiesz się co znaczy być kobietą w ciąży, pierwszy kopniaczek i takie tam :* POWODZENIA

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasiu jakim kalkulatorku i jak to zrobilas

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wszyscy znajomi wyjechali i zostalam sama ; p

a jak jest ze śluzem?
przez cała ciąże jest taki biały i gęsty?
wszystko mnie teraz nurtuje.. :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sedna722 pisze:

http://twoja-ciaza.com.pl/termin.html
bardzo prosze :lol:
wpisz date pierwszego dnia ostatniej @ i dlugosc cyklu i bedziesz znac dokladnie wszystko wlacznie z data porodu :wink:
potem na podstawie tej daty zaluz sowak :lol: i nic sie nie martw ginekolog policzy dokladnie tak samo jak ty na tym kalulatorku :wink: :wink:

Ostatnio zmieniony pt sie 03, 2007 7:49 pm przez noemi, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

noemi pisze:
sedna722 pisze:

http://twoja-ciaza.com.pl/termin.html
bardzo prosze :lol:
wpisz date pierwszego dnia ostatniej @ i dlugosc cyklu i bedziesz znac dokladnie wszystko wlacznie z data porodu :wink:

Noemi nio to bardzo fajnie tylko ze ja cykle mialam rozne bo 3 miesiace temu odstawilam tabletki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wtakim razie kieruj sie ostatnim albo wyposrodkuj dzidzia i tak ma dwa tygodnie tolerancji w obie strony :lol:

no bo ja czekam na sowaczek :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]