Dzisiaj jest czw paź 02, 2025 10:10 pm

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1984, 1985, 1986, 1987, 1988, 1989, 1990 ... 2002  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Kidofen syrop i Panadol dla dzieci (czopki) - dawka według ulotki więc raczej dobrze...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

PIEGUSKU mam nadzieję, że jednak Was nie zostawią... i dadzą niuniowi odpowiednie lekarstwa i wrócicie w domku... :roll:

EWELKO niunia już nie gorączkuje ? :)

ELINKA słonko nasza spacerówka jest lekka, ja wsadzam niunie do niej i znoszę z 3 p. :wink: Oczywiście w Twoim przypadku jest zabronione teraz dźwiganie nawet takiego ciężaru i mam nadzieję, że się jeszcze oszczędzasz po porodzie, w sumie to dopiero 3 mc... Naszą spacerówkę można też złożyć i wziąć za taką praktyczną rączkę a dziecko na ręku ;) Na zimę mamy do tego wózeczka śpiworek :)

AGNIESIA mam podobne zdanie jeśli chodzi o te panele kochana ;)
I dlatego też m. in. zrezygnowalismy z płytek w mieszkaniu, są zimne, po za tym komfort bezpieczeństwa lepszy ;)

My pospałyśmy do 16.30, dobre 3h :lol: A teraz czekamy na T i zjemy kolacyjkę :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hye kochane!
Melduje się po ciężkim tygodniu w pracy. Poza dużą ilością pracy u nas nic nowego. Wczoraj wzięłam 1 tabletkę clo, następne do 9 dc czyli do poniedziałku, w środę idę na zastrzyk a w piątek na usg i pewnie w poniedziałek albo wtorek IUI. Na razie clo po pierwszej dawce nie daje mi się w kość, zobaczymy co bedzie dalej. Póki co nie martwię się na zapas, jutro jedziemy na imieniny taty mojego - prezent juz mam więc nie bede miała czasu się martwić.
Idę dalej leniuszkować, zaraz wroci mąż twarożek z mnóstwem rzodkiewki, koperku i szczypiorku gotowy.

Ineczko super, ze mała się obróciła i jest przewidziany poród taki jaki chciałaś. Bardzo się cieszę.

Ewelko kochana śliczna ta twoja księżniczka, ale co sie dziwić po takiej mamie. Mam nadzieje, ze czuje się lepiej? :wink:

Piegusku mam nadzieje, ze Bartusiowi coraz lepiej, choć z natury wiem, ze gorączka rośnie na wieczór. Jak to bedzie możliwe daj znać co i jak.
:-{:
Pozdrawiam Was cieplutko obiecuje odzywać sie częściej.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny Piegusek pisała, że czekają na pobieranie krwi z Bartuniem, zrobili prześwietlenie i płucka czyste tylko na oskrzelach coś siedzi. Narazie więcej informacji nie mam... Oby nie musieli zostać w szpitalu.

Madii a czemu mam się oszczędzać prawie 4 miesiące po porodzie fizjologicznym? :D Ciężko było ale tylko przez pierwsze tygodnie, jak to mówili ginekolodzy w szpitalu "kobieta w połogu siedzi na tykającej bombie", wszystko może się przyplątać. Ale teraz? :) Krocze się ładnie zagoiło chociaż szwów trochę było...

Nikolla twarożek, mmmmm.... A mi nabiału nie wolno :( Kochana trzymam kciuki za insemkę... W końcu musi się udać! A po clo to może bliźniaki będą i Twój trud zostanie podwójnie nagrodzony ;)

Ewelko Barbie hehe... Ja też czasem lubię coś różowego założyć i mam trochę takich różowych, nawet bym powiedziała jaskrawych ciuchów :P Ale nie ubieram się od stóp do głów w róż, bo to może tandetnie wyglądać :P Ale bluzka czy koszula złamana czarnym paskiem czemu nie...

Kurde ja nie wiem... Budzę się codziennie rano z przepełnionymi, nabrzmiałymi piersiami z których aż mleko tryska, w ciągu dnia mleko leci ładnie i jak mi Mały co 3 godziny piersi nie opróżni to znowu się przepełniają, a dziecko słabo przybiera :( Ale ja chyba wiem dlaczego... Z 2 powodów, po 1 za mało jem (warzyw/owoców w ogóle, bo pryskane, jajek nie, bo białko to silny alergen i w dodatku kury są sztucznie karmione, kurczaków nie, bo na hormonach, pszenicy i pieczywa nie, bo gluten, wędliny nie, bo konserwanty i tak w koło Macieju... tylko soja, ryż i wszystko co ryżowe, kukurydza i schab :( a no i marchewki bo mnie moja Babcia obdarowała ekologiczną marchewką...), a po 2 w nocy mleko jest najbardziej kaloryczne, a Artur w nocy śpi... Ja już nie wiem co robić :( Muszę pediatrze o tym powiedzieć, wolałabym nie rezygnować z piersi i nie podawać modyfikowanego, bo jak mi się do butli przyzwyczai to kaplica... Ale może faktycznie już rozszerzyć dietę, zacząć podawać kaszkę ryżową albo kukurydzianą na wodzie/moim odciągniętym mleku, albo jakąś marchewkę ze słoiczka... Takie rzeczy lepiej uzgodnić z pediatrą, prawda..?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moje słoneczko już śpi :D

Dziś właściwie jest zdrowiutka tylko jakby troszkę osłabiona po wczorajszej gorączce, więc troszkę więcej śpi.
Tylko mama mnie trochę nastraszyła, bo spotkała naszą sąsiadkę, która ma córcię w wieku Klauduni i ona mówi że ta jej córeczka w długi weekend przez 2 dni miała wysoką gorączkę trzeciego dnia było wszystko super a czwartego dnia pojawił się katar i kaszel :? więc trochę się boję że jeśli to jakiś wirus to i moja Klaudynka może jutro dostać katarku i kaszelku a wtedy automatycznie nici z komunii :roll:

Piegusku ja niby też dawałam według przepisu na ulotce, a jednak te przepisy nie są chyba najlepsze :roll: a czopki no to wiadom że dajesz jeden, ale czopek może mieć różną ilość paracetamolu czy ibuprofenu. Ja dawałam niuni czopek który zawierał 80mg paracetamolu, a powinnam dawać taki który zawiera 150mg paracetamolu.

Nikolko z całego serducha trzymam kciuki za powodzenie IUI

Narazie zmykam bo mam jeszcze troszkę roboty, ale później jeszcze zajrzę :wink:

Elinko
ja ubierałam się tak 8 lat temu :lol: :lol: :lol: zreszta nie cała na różowo tylko raczej zawsze na biało-różowo lub cała na biało i różowe dodatki, farbowane blond długie włoski, szpilki, tipsy i dla moich teściów mieszkających na wsi obraz wyglądał tak że jestem jak lalka barbie :lol:
Kochana moim zdaniem możesz spokojnie próbować robić kleik ryżowy na mleku z własnej piersi, a z kaszkami smakowymi lepiej się troszkę wstrzymać :roll: a jeśli chodzi o zupki to zasięgnij rady lekarza, choć uważam że taka marchewka ze słoiczka np. bobovita napewno by niuniowi nie zaszkodziła :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hehe no to faktycznie barbie :D Ale jak patrzę na Twoje zdjęcia to wydaje mi się, że w różu byłoby Ci do twarzy, więc może nie warto całkiem z niego rezygnować ;)

Smakowe to faktycznie nie, ale taka zwykła... Tylko tam jest cukier w składzie :? Nawet nie glukoza, tylko cukier... Nie za wcześnie na takie? :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Elinko normalnie dzidziusiowi w wieku Arturka można zacząć cos takiego dawać, bo ja zaczełam Klaudynie dawać kaszkę ryżową malinową jak miała 4 miesiące, tylko skoro niunio jest troszkę alergikiem to lepiej uważać :roll: ale kleik ryżowy napewno możesz dawać i tam nie ma nic co mogłoby niuniowi zaszkodzić :)
Kochana ja nigdy nie zrezygnuję z różowego :lol: tylko już nie w takich zestawach jak kiedyś :P i nie w takiej ilości bo to dobre i ładne ale dla nastolatek :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Moja lalunia też już śpiunia :)
A my z T siedzimy przed tv z herbatką i ciastem (wiem, że nie powinnam :oops: nigdy tego sadła nie pozbędę się... ale muszę powiedzieć, że dziś zrobiłam 2 serie brzuszków ;))

EWELKO oby Klaudynka nie rozchorowała się... Kochana powiem Ci, że ja też lubię i nie zrezygnuję z niektórych rózowych ciuchów ;) Np. mam na lato klapki na koturnie, różowe :P

ELINKO z tego co piszesz to wydaje mi się, że niunio dlatego nie przybiera właśnie, bo Ty kochana mało jesz. Wiem, że musisz uważać, bo jest alergikiem... i tu porozmawiałabym z alergologiem. W ogóle nie możesz jadać nabiału ? I myślę, że śmiało możesz rozszeżyć dietę niuniowi i wprowadzać mu kleik na Twoim mleczku, czy kaszkę mannę i naje się jak nie wiem i całe noce zacznie przesypiać ;) Oczywiście nie rezygnuj z piersi. Ja Sandrusi zaczełam gotować kaszkę mannę po 3 mc ;) i Od tamtej pory nie daję jej samego mleka tylko zawsze zagęszczone. I nie dawaj na wodzie! A co do porad pediatry na temat żywienia dziecka to ja nie słuchałabym lekarzy... jakbym miała ich słuchać to wyobrażam sobie jakby moje dziecko wyglądało... ;)
A co do dźwigania - myślałam, że nie powinno się ;)

NIKOLLKA mocno zaciskam kciuki z IUI!!!

Uciekam do kąpieli i do męża ;) Do jutra, spokojnej nocki... :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

jeju dziewczyny ja tez uwielbiam roz :D
i sama tez chodzilam w rozu i jak wpsomnialam mialam rozowe zaslonki w swoim pokoju hihi :P
ale nie podobaja mi sie tylko i wylacznie rozowe wozki :D

i powiem wam,ze mam tez sporo rozywch ciuchow.. nawet jedna pare o przepraszam 2 pary spodni rozowych :D

ale tak jak Ewelka wpsomniala nie w takich zestawach jak kiedys bo nam juz raczej nie wypada :P zostawmy to dla naszych,waszych niuniek :D
i nastolatek :D

Ewelka- w ogole usmialam sie z tego co napisalas :D bo pomyslalam o soebie haha hehe... no tak dla tesciow mieszkajacyh na wsi to byl nie lada wyczyn haha :P
m,oi podobnie o mnie mysleli.. och przyjechala wielka pani z duzego miasta :P bo ja zawsze tez mini, bluzki z cycami na wierzchu i tez farbowane blond wloski i spzileczki hihi...ach ale brakuje mi tego :D trelele :P zreszta do dzis tesciowa uwaza mnie za taka, ktora nie potrafi gotowac, sprzatac, zajac sie mezem i domem i ble ble bla bla bla :P
a placki to pieke lepsze od jej corki!!!!! HA! ona w oogole ich nie umie piec :D

Piegusku- ach no tak zapomnialam,ze jak jade do taty to nasz pies tez stuka pazurami o panele :P no,a laczki zawsze mozesz zmienic :D
zdrowka dla Bartunia!!!!!!!

no,a jutro bedziemy miec gosci, przyjezdza moja kuzynka ze cwoja corcia i rodzicami :) z Bydg ;]

moj mezol zaraz bedzie ogladał walki..ech maly zasnal nie dawno i chyba ja dzis poloze sie juz tez spac :P

Dobranoc kochane ;]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Elinko ja tez mialam wszysciutko do dyspozycji. pilka. woda w wannie. drabinki itp.

a jeszcze pamietam ze krzyczalam sisiu przed samiuskimi partymi. i cos tam mi robily ze siknelo :)

agniesiu powiem ci ze ja duluxa teraz wycieralam jak maly zarzygal i nie zostala mi farba naszmatce. teraz sa rozne jakosci duluxa samego. tansze i drozse.

u nas kapaly na sali. pampersy swoje ale reszta szpitalna - zel do kapieli spirytusik i chusteczki itp :)

Ewelko dokladnie ja tez mam efferalgan 80 i kazala mi dawac a aptece poltora czopka bo bylam i konsultowalam.

ja sie ciesze ze krocza mi nie nacinali... bo tego samego wieczora juz siedzialam prosto. a jak mama zobaczyla mnie w sobote jak siedze to oczy jej prawie wyszly :D

Nikolka trzymamy kciukasi za IUI !!!!!

Madii ja tez dzisiaj z mezem czekolade wszamalam. jak poszlismy sie dowiedziec okredyt do PKO... 16 bierzemy ii 32 oddajemy :O zrezygnujemy chyba z tego :) za dwamsc bede na wakacjach siedziec :D

spadac. spac. dobranoc.

aha i ciekawe co tam Bartus...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jeszcze nie śpię :roll: Obudziłam o 23 Arturka żeby mu dać odciągnięte mleczko z butli, no i dopiero przed chwilą mi zasnął ;) Łobuz jeden, a jak mnie czarował uśmiechem żebym się nie złościła :)

A wpadłam w sumie napisać co u Pieguska.. Więc Bartunio w szpitalu, ma lekkie zapalenie płuc i kiepskie wyniki badań krwi :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam z rana ;)

My od 7 na nogach ;) Sandrusia zjadła po 6 i rozbudziła mi się...
Od samego rana nie miałam internetu :evil: A przed chwilką niunia mi coś porzestawiała, bo dorwała się do laptopa :roll:
U nas dziś wreszcie nie pada... :) i nawet świeci słonko. Po południu jedziemy do Bydgoszczy.
Biedny Bartuś... :( Wracaj szybko do zdrówka!

Uciekam przygotować niuni śniadanko i wstawić rosołek ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć :D
Zaganiana ostatnio jestem jak diabli :)
Podczytuję Was regularnie, więc wiem co się dzieje :wink:
Piegusku, zdrówka dla Bartunia i żebyście szybciutko wrócili do domciu :) Dobrze, że jednak pojechaliście do szpitala :)
Nikolko, trzymam kciukaski, może uda nam się zafasolkować razem :roll: W końcu na forum zawsze fasolki hurtem :wink:
Madii, Ewelko, Lenko, Wiolciuniu, Elinko, wasze dzieciaczki cudne jak zawsze i faktycznie dzidzie z naszego forum najpiękniejsze i najfajniejsze na świecie :D
Idę brać się za robotę, bo jutro popołudniu wyjeżdżam na szkolenie na tydzień i musze sobie poszykować rzeczy do zabrania.
Czy któraś mieszka w okolicach Zegrza lub Białobrzegów :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

...tak jak Elinka pisała Bartek ma zapalenie płuc - lekarze mówią, że to początki... do tego trochę po za normę wyników krwi... no i lekką anemię... do szpitala zajechaliśmy po 18 a na oddział trafiliśmy przed 22... na izbie przyjęć i z prześwietleniem i badaniem krwi tyle zeszło... mamy antybiotyk dożylnie i inhalacje 3 razy dziennie... teraz z nim siedzi A* a ja korzystam z chwili żeby coś zjeść i się wykąpać... ogólnie na razie personel trafił nam się bardzo fajny - wszyscy zachwyceni Bartkiem, że spokojny, że nie płacze - daje sobie wszystko robić... płakał chwilunię tylko przy pobieraniu krwi a później jak mu wenflon zakładały (ale to pewnie raczej z tego, że nie było mnie przy nim)... jesteśmy sami na sali... do drugiej siedziałam i go pilnowałam puki nie zeszła mu kroplówka bo przez sen się kręcił i bałam się, że sobie wyrwie... ale później już ładnie spał prawie do 8:00 (z karmieniem o 4)... nie wiem co pisać wiec spadam z kompa i wracam do syna :)
...postaram się odezwać później... a jak nie to naskrobie sms-a do dziewczyn...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ZDrowka dla Bartusia !! i chcemy duuzo info. :) niech trzymaja sie dzielnie i zdrowieja !!!

madzialenko witaj. :)

lece sprzatac i wywietrzyc posciel. maly oglada : bawmy sie sezamku.

bajka super. dla niego. tylko ja lubi na mini mini w sumie :)

bede zagladac :)

PS doczytalam - Piegusku zdrowka jeszcze raz kochana !!! Bartus dzielny facet :) a z czego ta anemia ?? :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja nie mogę się dziś wyrobić... do tej pory łażę w piżamie, troszkę posprzątałam i nastawiłam zupę :roll: i drugie danie muszę zrobić, wykapać się, zrobić pranie, wyszykować się... eehh ;)
Ale u nas robi się pogodnie :)

PIEGUSKU bardzo współczuję i podziwiam Was, że jesteście tacy dzielni kochana! Ja pewnie non stop ryczałabym w tym szpitalu... :roll: :cry:
ZDRÓWKA DLA NIUNIA!!! I czekamy na info ;)

MADZIALENKO ja mam jakieś 3h samochodem do Łodzi... ;)
Dziękujemy za komplementy! Jak staranka kochana ? :D

WIOLA a Wy nie na działeczce ? :)

Uciekam uśpić moją marudę... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej ja też dzsiaj jakoś nie mogę się ze wszystkim ogarnąć :?

Widzę że Piegusek już była na forum więc macie aktualne informacje na temat Bartunia.

A co z tą moją perełką się dzieje to nie mam pojęcia :ysz:
Wczoraj cały dzień zdrowiuśka jak rybka, zero temperatury, na wieczór jak kładłam ją spać też, a o 11 w nocy dotykam ją a ona cała rozpalona, temperatura 39,5 stopnia :shock: dałam jej czopek i mniej więcej po godzinie gorączka spadła i dzisiaj od rana zdrowa jakby nigdy nic :roll:
Boje się że ta temperatura tak jej skacze, bo mówią że na zęby to temperatura nie jest taka wysoka :roll: że tak do 38 a nie 39-40
I już sama nie wiem co mam o tym myśleć i co robić :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

EWELKO na Twoim miejscu poszłabym w poniedziałek z Klaudią mimo wszystko do lekarza... W sumie nie wiadomo od czego tak skacze ta temp. :? Może ząbki, a może jakiś stan zapalny :roll: Najlepiej byłoby, gdybyś zrobiła niuni podstawowe badania, morfologię, mocz ;)
Ja właśnie szukam sukienek na allegro, ale jakoś nie mogę na takie cudości jak Ty trafić ;) Znalazłam jedną taniutką, nową z USA :P I będę licytować... ;)

Kochane ja już żegnam się na dzisiaj, muszę jeszcze tyle rzeczy zrobić, ale ciężko mi to idzie wszystko dziś ;) A potem jedziemy do CH i pewnie wieczorem wrócimy...

Tak więc życzę miłego weekendu! Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hye kochane! Ja wpadłam sie pozegnać, wracam do Was jutro wieczorkiem, jedziemy do taty na imieniny. Trzymajcie się ciepło
Bartuniowi i Klaudynce zdrówka i buziolki od e-cioci

U nas słońce świecie i robi się ładnie więc wybeirzemy się pewnie z męzem i siostrą cioteczną (ma 5 lat na dworek)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Madii maz dzisiaj pracuje. ale ma za to pon i wt wolne :) i pewnie pojedziemy jednego dnia do kota i zoabczyc co tam i wogole :)

ja juz wysprzatalam caly pkoj na glansik a teraz ide pakowac zamale ciuszki dawidka :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40026 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1984, 1985, 1986, 1987, 1988, 1989, 1990 ... 2002  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Starające się o dziecko

Strefa czasowa UTC [letni]